Rennes – Angers 3:2 (kon.)
konec
Stade Rennes
3:2 (2:1)
Angers SCO
Úterý 15.04.2014, 21:00 • Stade de la Route de Lorient, Rennes • Francouzský pohár
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešek vše. Již v pátek pokračuje Ligue1 předehrávkou 34. kola. Do Saint-Étienne zavítá čerstvý finalista Francouzského poháru mužstvo Rennes. Na toto utkání Vás již nyní srdečně zvu. (23:00:11)
     
    Je dobojováno. Po první půli, která skončila 2:1 ve prospěch domácích, udeřili ve druhém poločase jako první domácí, kteří díky Makounovi zvýšili na rozdíl dvou branek a jak se později ukázalo, tato branka byla i vítězná. Hosté pak převzali iniciativu nad zápasem, měli míč častěji na svých kopačkách, ale nedokázali se pořádně prosadit. Až těsně před koncem domácí ve vápně zahráli rukou a nařízenou penaltu proměnil Yattara. Víc už hosté nestihli a tak na Stade de la Route de Lorient mohli propuknout oslavy postupu do finále Francouzského poháru. Kdo bude soupeřem Rennes se dozvíme až zítra, kdy hraje Guingamp s Monacem. Finále se bude hrát v sobotu 3. května.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jeden roh pro domácí, to už vypadá pro Rennes dobře.
     
    90+2
    Paul-Georges Ntep je dalším napomínaným hráčem.
     
    90+1
    Mohamed Yattara v souboji naskočil do Kana-Biyika a vidí žlutou kartu.
     
    90
    Nastaveny byly pouze 2 minuty.
     
    89
    Jean-Armel Kana-Biyik se snažil zabránit hostům, aby sebrali míč a donesli jej do středu hřiště. Jednoho z nich podrazil. To klidně mohla být i červená karta.
     
    89
    Angers právě vstřelilo branku!
    K jeho exekuci se postavil MOHAMED YATTARA. Costil si vybral pravou stranu, hostující střelec přesně opačnou.
     
    88
    Tak ještě přeci jen drama. Jeden z domácích hráčů byl nastřelen ve vápně do ruky a byl nařízen pokutový kop.
     
    87
    M'Bengué s Boyem zakombinovali. Nechali k sobě blíže přistoupit Socriera s Gamboem, ale o míč se obrat samozřejmě nenechali. Už je o ze strany domácího týmu hra na kočku a na myš.
     
    86
    Ale bohužel domácí jsou při rohových kopech zcela neškodní. Jejich centry nemohou najít žádného hlavičkáře.
     
    85
    Domácí budou kopat roh. Costil už se uvolňuje na hranici vlastního vápna.
     
    84
    Hosté kombinují na polovině Rennes. Ježe předávka do vápna na Yattara, který se ve druhé půli na několik minut vytratil, se vůbec nepovedla.
     
    83
    Ač do konce zbývá nějakých 7 minut, můžeme již říct, že by Rennes postup do finále Francouzského poháru nemělo uniknout. V této sezóně to jistě bude nad očekávání výborný výsledek a třeba to domácí tým odrazí i životnímu konci v Ligue1.
     
    82
    Nicméně se hostům již nedaří žádná standardní situace. Vše si domácí hlídají, jak mají.
     
    81
    Romain Alessandrini je prvním napomínaným hráčem domácího týmu.
     
    80
    Odchází i druhá hrozba Rennes. Ola Toivonen pro dnešní den dohrál, jeho post zaujme Sylvain Armand.
     
    79
    Hosté zatím podávají sympatický výkop. Seznamují se s prostředím v jakém by hráli v případě postupu do Ligue1. Ale to ještě nepředbíhejme, Ještě je před Angers moc kol, i když ztráta na postup není žádná.
     
    77
    Souhra noviců na pravé straně nesla ovoce, ale jen chvíli. Pak přišla přihrávka na střed hřiště, která byla delší než měla být. Tím se domácí připravili o další možnost.
     
    76
    Další pokus měl na starosti Ntep, ale ani on se mezi tři tyče Malickeho nevešel.
     
    75
    Zbývá poslední čtvrthodina utkání, nepočítáme-li nastavení, domácí stále vedou o dvě branky. Doucouré našel na středu Alessandriniho, který si míč připravil na levačku, ale svojí slabší nohou netrefil míč ideálně.
     
    74
    Ano dopadl stejně jako předchozí, Costil si jej sice chtěl stáhnout, ale k míči se pořádně nedostal. Domácí pak nebezpečí zažehnali.
     
    73
    Sofiane Boufal nahrazuje Yohanna Eudelineho.
     
    73
    Roh i na druhé straně, dopadne jako všechny předchozí?
     
    72
    Alessandrihi se zas probíjel do pokutového území, pomáhal si s Makounem, ale nakonec před střeleckou pozicí ztroskotal na výborném Konatém.
     
    71
    Kamil Grosicki si vychutnává aplaus přítomných diváků a odchází střídat. Jeho místo zaujímá Paul-Georges Ntep.
     
    70
    Alessandriniho výlet do otevřené obrany končí rohovým kopem domácích.
     
    69
    Ve druhé půli musí držení míče vypadat zcela jinak než v půli první. Teď opravdu častěji míč drží hosté.
     
    68
    Nakonec se opravdu nechali zavřít před vlastním vápnem. A nebýt toho, že se Socrier objevil v ofsajdu, tak by měli plné ruce práce, aby Angers nesnížilo.
     
    67
    Bouka Moutou zastavil Doucourého, navíc si pomohl s Malickim. Domácí se zas budou muset stáhnout až před vlastní branku.
     
    66
    Grosicki je nejlepším hráčem domácích a zároveň nejčastěji vytěžovaným hráčem, který vede útoky Rennes.
     
    65
    Manceaův centr z pravé strany odvrátil Konradsen, ale pouze ke Gamboovi, který míč trefil ještě před dopadem na zem. Jeho rána minula Costilovu branku, ale nechybělo mnoho.
     
    63
    I Yattara jako útočník si musí sbíhat pro přihrávky k obraně. Pak samozřejmě chybí vepředu na případný dlouhý pas.
     
    62
    Nakonec přišla kolmice na Grosickeho, který na hranici šestnáctky udělal kličku do středu, nahrál Toivonenovi, nebo spíše mu míč přenechal. Ola Toivonen o několik centimetrů přestřelil hostující branku. Trenér Montanier a celá lavička pouze zklamaně vydechla.
     
    61
    Obrana Rennes si nekomplikuje život a v klidu kombinuje na vlastní polovině.
     
    60
    Toivonena dohrál Djibril Konaté a vidí žlutou kartu.
     
    60
    Hodina hry se přiblížila, hosté hrají bezstarostný fotbal a možná to je žene kupředu. Již nemají co ztratit.
     
    58
    Ou, tak mohlo být zaděláno na drama. Eudeline na středu udělal kličku tak, že se dostal do střelecké pozice. Tu ihned využil, Costil míč s námahou vyrazil. Gamboa pak ještě před brankou hledal Socriera, jenže ten z malého vápna nezamířil přesně k bližší tyči.
     
    57
    Hosté jsou v těchto fázích utkání aktivnější, hrají s míčem na svých kopačkách. Domácí tým pouze brání. Zatím však Angers nevystřelilo.
     
    56
    Dva rohy Angers v krátkém sledu. Při druhém centroval do pokutového území Gamboa. Míč letěl na přední tyč, kde stáli dva hráči domácích, o nich se míč dostal právě na roh.
     
    55
    Nakonec se míč dostal k Alessandrinimu, který ještě centroval do vápna, k míči se dostali hosté a rychle přenesli hru až před Costila.
     
    54
    Ola Toivonen si seběhl do hloubi pole pro přihrávku a po zpracování rozehrává další akci.
     
    53
    Hosté ohrožují Costilovu branku, její strážce si došel pro vysoký míč, který do jeho šestnáctky letěl z pravé strany.
     
    52
    Ale s míčem domácí hráli pouze chvíli. Pak se vpřed vyřítil Gamboa, ale ten sice sprintoval za dlouhým pasem, ale nedostihl míč včas.
     
    51
    Nepřesná přihrávka hostů hledala Yattara, našla pouze zámezí, takže Rennes může vhazovat.
     
    50
    Domácí již hrají uvolněněji, už z nich spadla tíha odpovědnosti. Ale ještě stále je před nimi více než 40 minut hry a stát se může cokoliv.
     
    48
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Tak zdá se, že utkání je rozhodnuto. Domácí vystihli rozehrávku hostů. Na branku postupoval Doucouré, před vápnem předal na JEANA MAKOUNA, který technickou střelou překonal Malickeho.
     
    47
    A hned na jeho začátku musel být Costil ve střehu. Přímý kop zahrál Auriac, Costil se natahoval jak mohl, ale míč nakonec skončil na jeho břevně.
     
    46
    Druhou půli zahájili výkopem fotbalisté Angers.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi. Jako první se osmělili hosté, kteří se z prvního útoku ujali vedení. To jim vydrželo až do 15. minuty. Héninův špatný odkop stihl ještě Malicki vyrazit, ale pouze k volnému Toivonenovi. Domácí po vyrovnávací brance zabrali, ale moc brankových příležitostí si nevytvářeli. Nakonec se však ujali vedení, když se krásnou akcí ve vápně blýskl Grosicki. Do poločasu ještě mohl vyrovnat Thomas, ale na malém vápně selhal.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Alessandrini dostal pas od Grosickeho a postupoval se své strany do středu, kde chtěl projít mezi trojicí bránících hráčů, ale to se mu nakonec nepovedlo.
     
    45+3
    Hosté ještě v poslední minutě nastavení chtějí udeřit a znepříjemnit tak domácím klidnou přestávku.
     
    45+2
    Tak střídajícím je nakonec Romain Danzé jehož nahrazuje Steven Moreira
     
    45+1
    Ale ještě předtím šance Yattara, který si povodil před vápnem Kana-Biyika, který mu v poslední chvíli stihl jeho ránu ztečovat mimo.
     
    45
    To je neuvěřitelné i domácí musí pro zranění střídat. Nějaký problém má Kondradsen.
     
    44
    Oba týmy již čekají na hvizd ukončující první půli. Alessandrini zvolil přihrávku až na Costila, který před svým pokutovým územím míč zpracovává a posílá dál na své spoluhráče.
     
    43
    Po něm se vytvořil závar před Costilem, na malém vápně se míč odrazil k Thomasovi, ale jeho slabá střela nemohla ohrozit Costila. Hostující záložník pouze obrátil oči v sloup. to byla gólová situace, která by se měla proměňovat.
     
    42
    Yattara přesvědčuje, že na LIgue2 je dobrým fotbalistou, v plném běhu si míč zpracoval hrudí, nemít na zádech Danzého, tak by se možná i prosadil, Zatím získal rohový kop.
     
    41
    Alessandrini dobře zapracoval i v defenzivě, jeho zákrok poslal míč do zámezí a na chvíli zdržel hosty.
     
    40
    Pomalu se nám blíží závěr první půle. Angers ještě zkouší nějaký zázrak do přestávky. Obrana Rennes zatím funguje spolehlivě. Costil se zatím příliš nezapotil. Neměl zatím žádnou práci.
     
    39
    Toivonen je bedlivě střežen, proto může další útok provádět na levé straně Alessandrini. Jeho centr na Toivonena nedolétl.
     
    38
    Yattara se vyhnul ofsajdu a může pospíchat za dlouhým míčem. Sice jej stihl ještě na hrací ploše, ale hru musel vrátit výrazně k vlastní polovině.
     
    36
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Favorit jde do vedení. Míč se dostal do vápna, kde si na něj naběhl KAMIL GROSICKI. Udělal kličku do středu, tím oklamal brankáře. už před ním zívala téměř prázdná branka. A tak z penalty poslal míč do volné části branky, na brankové čáře se snažil ještě jeden z obránců hostů míč zachytit, ale nohou se natahoval marně.
     
    35
    Vidíme poměrně čisté utkání, zatím žádný z faulů nevybočil nad rámec běžných soubojů.
     
    34
    Hra se nyní přesunula do středu hřiště, s míčem hrají více hosté, ale k šestnáctce Rennes se nemohou dostat.
     
    32
    Gamboa přihrával Socrierovi do vápna, s ním se stihl vrátit Kana-Biyik a souhru hostujícíh hráčů na hranici vlastního vápna přerušit a pak ihned založit protiútok.
     
    31
    Ale ani hostům se rohové kopy nedaří.
     
    30
    Po delší době se i hosté vydali do blízkosti Costila a vybojovali roh. V této statistice tedy zatím 2 – 2.
     
    29
    Grosicki centroval do vápna z pravé strany. Špička Héninovy kopačky však usměrnila míč na rohový kop. Z něj však domácí nic nevytěžili.
     
    28
    Domácí obrana na své polovině v poklidu kontroluje hru. Angers se zatím do nějakých útoků nemůže dostat.
     
    27
    Alessandrini obešel jednoho protihráče a dostal se do vápna, ale tam již nikoho před brankou nedokázal najít. Toivonen mu sbíhal na delší tyč. Makoun na bližší, přihrávka Alessandrinihio mířila do druhé vlny, kde nikdo z domácích nebyl.
     
    26
    Domácí jsou neustále u míče, ale jejich snaha dostat se do blízkosti vápna brankáře Malickeho se zatím nedaří.
     
    25
    Khaled Ayari je prvním hráčem, který opouští hřiště. v jednom ze soubojů s Danzém utrpěl nějaké zranění v oblasti třísel. jeho místo zaujal Richard Socrier.
     
    25
    Mohamed Ben Othman odchází, jeho místo obsazuje Ludovic Gamboa.
     
    24
    M'Bengué nepřesně přihrál na Toivonena, ten vrátil míč až na Alessandriniho, který centrem hledal ve vápně spoluhráče, ale nenašel vůbec nikoho, resp našel, ale protihráče.
     
    22
    Alessandrini hledal z levé strany nabíhajícího Makouna, k domácímu hráči se přihrávka nedostala. Adresát byl zastižen ovšem na jiné adrese, té z Angers.
     
    21
    Je za námi 20 minut hry, hosté se z první střelecké pozice dokázali prosadit. Domácí srovnali po šťastném odrazu. Ale zatím průběh hry odpovídá předpokladům.
     
    20
    Nakonec se o střelu pokusil Yattara, ale minul domácí branku.
     
    19
    Thomas prošel přes půlící čáru, přihrál na Yattaru, ale ten celou akci zabrzdil. Nicméně Angers stále pokračuje na branku Costila, ale již ne v takovém tempu.
     
    18
    Grosicki zbytečně spěchal s pasem na Toivonena. Hénin byl přesně v dráze letu míče a tak jej pouze odpálil do zámezí. Domácí budou pokračovat autovým vhazováním.
     
    17
    Nakonec se rozhodl pro střelu druhý jmenovaný, ale nepochodil.
     
    17
    Tohle Rennes přesně vyhovuje. Po dalším z faulů bude mít další přímý kop. Toivinen se na rozehrávce domlouvá s Alessandrinim.
     
    15
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! OLA TOIVONEN měl obrovské štěstí. Centrovaný míč Alessandriniho před Malickim chtěl odehrát Hénin, míč se mu svezl po kopačce. Hostující brankář stihl na změnu směru ještě reagovat a vyrazil míč přímo před Śvéda. Pro něj nebyl problém usměrnit míč do prázdné branky.
     
    13
    Tohle Alessandrini přehnal. Narazil si s Makounem, pak mohl poslat vpřed Grosickeho, jenže s přihrávkou váhal a jeho spoluhráč se mu zastavil, aby nebyl v ofsajdu. Alessandrini pak poslal přihrávku do běhu. Grosicki na ni ani nestihl reagovat.
     
    12
    Danzé měl problém s Othmanem, ale na několikrát se mu podařilo míč dopravit alespoň ke středové čáře.
     
    11
    Vysoký míč zastavil Costil. Ihned rozehrál. Na druhé straně se dalekonosnou střelou zkusil prověřit Malickeho Alessandrini, jenže netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    11
    I hosté si vyzkouší standardní situaci od rohového praporku.
     
    10
    Yattara zpět na hřišti, u půlící čáry zastavuje odkop domácího týmu.
     
    9
    Hostující útočník se jen s obtížemi a bolestivou grimasou zvedá na vlastní nohy a za doprovodu lékařů odchází mimo hrací plochu.
     
    8
    Po Grosickeho nepřesné rozehře, odehráli míč hosté daleko od své branky. Přibližně na polovici šel do souboje Yattara. Toho zezadu přejel Boye.
     
    7
    Znovu přímý kop Toivonena narazil na první překážku v podobě hráče Angers. Míč se pak dostal sice na kopačkách domácích, ale přeci jen na jejich polovici.
     
    6
    S domácími vstřelený gól nejspíše hodně zamával, protože jejich tlak najednou ustal a hosté postupně vyrovnávají hru.
     
    5
    Hosté na chvíli v deseti, jeden z obránců musí být ošetřován, protože má na hlavě krvavé zranění.
     
    4
    Domácí mohli ihned odpovědět, ale zastavilo je ofsajdové postavení.
     
    3
    Angers právě vstřelilo branku!
    Tak to je blesk z čistého nebe. První útok Angers a hned branka. Kolem lajny se protáhl Eudeline, přihrál pod sebe na hranici vápna, kde se ocitl volný MOHAMED YATTARA a z první poslal míč pod horní tyč. Costil plachtil vzduchem úplně marně.
     
    2
    Domácí mají velký tlak hned od začátku. Dostali možnost přímého kopu asi z 25 metrů, ale nedokázali si s ním poradit.
     
    1
    Rohový kop proskotačil do malého čtverce, ale tam jej nikdo z domácích nedokázal napálit na branku.
     
    1
    Utkání zahájili jako první náporem domácí fotbalisté, Grosicki vybojoval ihned první rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennais FC: Costil – Danzé, Boye, Kana-Biyik, M'Bengué – Grosicki, Doucouré, Konradsen, Makoun, Alessandrini – Toivonen. Trenér: Montanier.
    Náhradníci: N'Diaye, Kadir, Nélson Oliveira, Ntep, Armand, Moreira, Pajot.

    Angers SCO: Malicki – Manceau, Hénin, Konaté, Bouka Moutou – Eudeline, Auriac, Thomas, Ben Othman – Ayari, Yattara. Trenér: Moulin.
    Náhradníci: Letellier, Diers, Angoula, Gamboa, Frikeche, Boufal, Socrier.

    Rozhodčí: Ennjimi.
     
    Vzájemné zápasy

    Přátelské zápasy klubů 2011
    Angers – Rennes 1:1

    Coupe de France 2003/2004
    Angers – Rennes 0:1 po prodl.
     
    Stade Rennais FC

    Domácí jsou na 14. místě Ligue1. Zatím se jim v této sezóně příliš nedaří a postup do finále by byl pro ně velkým úspěchem, Jistě pro to udělají vše. V poháru postupně vyřadili Valenciennes, přes které prošli až po penaltovém rozstřelu 2:1. Pak dvakrát zavítali na cizí stadiony, nejprve vyhráli v Boulogne 2:0, následně pak v Auxerre 1:0. Ve čtvrtfinále se utkali se třetím týmem stejné soutěže jako sami hrají. I toto utkání dokázali vyhrát a to dokonce 2:0.

    Poslední utkání
    Ligue1: Rennais – Monaco 0:1
    Ligue1: Bordeaux – Rennais 2:2
    Ligue1: Rennais – Bastia 3:0
    Francouzský pohár: Rennais – Lille 2:0
    Ligue1: Marseille – Rennais 0:1
     
    Angers SCO

    Hosté se nachází na 6. místě tabulky Ligue2, když získali 50 bodů. Na třetí místo mnoho neztrácí, resp. neztrácí vůbec. Třetí Caen má rovněž 50 bodů, jen Angers má horší bilanci vstřelených a obdržených branek. Ve Francouzském poháru postupně vyřadili Mouilleron po výsledku 5:1, Villenave 5:4 na penalty, rovněž na penalty postoupili přes Chambly. Jednobrankovým rozdílem přešli přes Sochaux. Bastii porazili v prodloužení 4:2. Ve čtvrtfinále pak přešli přes Moulins hrající až CFA Skupinu B. V tomto utkání ovšem favority nejsou a jistě budou chtít Rennais potrápit.

    Poslední utkání
    Ligue2: Angers – Le Havre 1:0
    Ligue2: Arles-Avignon – Angers 3:0
    Ligue2: Angers – Méty 2:2
    Francouzský pohár: Moulins – Angers 0:1 pen
    Ligue2: Niort – Angers 2:1
     
    Dobrý úterní večer, dnes je na programu první ze semifinálových zápasů Francouzského poháru. Na stadión prvoligového Stade Rennais přijede tým hrající v popředí Ligue2, tedy druhé nejvyšší soutěže v zemi – celek Angers SCO. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Sochor

    Branky: 15. Toivonen, 36. Grosicki, 48. Makoun – 3. Yattara, 89. Yattara (pen.)

    Karty:   81. Alessandrini (REN), 89. Kana-Biyik (REN), 90+2. Ntep (REN) – 60. Konaté (AGR), 90+1. Yattara (AGR)


    Stade Rennes: Costil – Danzé (45+2. Moreira), Boye, Kana-Biyik, M'Bengué – Grosicki (71. Ntep), Doucouré, Konradsen, Makoun, Alessandrini – Toivonen. Trenér: Montanier.
    Náhradníci: N'Diaye, Kadir, Nélson Oliveira, Ntep, Armand, Moreira, Pajot.

    Angers SCO: Malicki – Manceau, Hénin, Konaté, Bouka Moutou – Eudeline (73. Boufal), Auriac, Thomas, Ben Othman (25. Gamboa) – Ayari (25. Socrier), Yattara. Trenér: Moulin.
    Náhradníci: Letellier, Diers, Angoula, Gamboa, Frikeche, Boufal, Socrier.

    Rozhodčí: Ennjimi
    bahis siteleri