Česko U18 – Švýcarsko U18 4:2 (kon.) | Kanada U18 – Rusko U18 2:3 (0:1 po s.n.) | USA U18 – Finsko U18 4:3 (kon.)
Německo U18 – Švédsko U18 3:9 (kon.)
konec
USA U18
4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Finsko U18
Úterý 22.04.2014, 17:30 • Kisapuisto, Lappeenranta • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Aleksi Saarela v rozhodující chvíli zlomil hůl!
     
    58:54
    Time-out pro Finsko.
     
    58:54
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak tento gól odpovídá celému průběhu třetí části. Amerika byla usazena v útočném pásmu, JACK EICHEL nevěděl co s pukem, vyjel ke spodní hranici kruhu a z ostrého úhlu překonal Kahkonena. Asistence: Sonny Milano.
     
    56:50
    máme tu první vyloučení ve třetí části. Jere Rouhiaihnen (FIN) – 2 minuty – sekání.
     
    39:59
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné, Finové podruhé inkasují v závěrečných deseti vteřinách třetiny! Na časomíře v hale svítí 0,8 vteřin zbývajících do sirény, kdy KYLE CONNOR dorážkou trefuje odkrytou branku Finska poté, co domácí nezvládli situaci v obranném pásmu po buly a nechali dva hráče soupeře trestuhodně volné. Asistence: Auston Matthews a Noah Hanifin.
     
    38:14
    Obrovský tlak první americké formace. Milano a především Eichel zkoušeli několikrát prostřelit sevřený modrý val před Kahkonenem, ani jednou se jim to však nepovedlo, i když byl finský brankář již na ledě.
     
    33:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je neskutečná efektivita finského týmu, kterou tu předvádí již několikátý zápas po sobě. Kapanen přihrál na levé křídlo JOELU KIVIRANTOVI, který nepříliš prudkou střelou na lapačku překonává Nedeljkovice. Asistence: Kasperi Kapanen.
     
    30:58
    Velká šance USA! Gersich dostal skvělou přihrávku do jízdy a měl před sebou už jen Kahkonena. Toho sice propálil, ale ztlumený kotouč dokázal jeden z finských beků vytáhnout z brankové čáry!
     
    25:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce v podání ALEKSIHO SAARELY. Ten ve středním pásmu nabral rychlost, prodral se mezi dvojící amerických beků, elegantní kličkou vykoupal Nedeljkovice a zasunul kotouč do odkryté branky. Parádní moment. Asistence: Miro Keskitalo.
     
    20:19
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskový vstup amerického týmu do druhé části. Larkin zamíchal s pukem v útočném pásmu, našel ANDERSE BJORKA, který z první překonává přesouvajícího se Kahkonena. Asistence: Dylan Larkin.
     
    19:57
    USA právě vstřelilo branku!
    Přesilovku Američané bleskově využívají, ale vděčí za to velké dávce štěstí. NOAH HANIFIN nahazoval kotouč od pravého mantinelu a brankář Kahkonen si ho nešťastně srazil bruslí za svá záda. Bez asistence.
     
    19:48
    Rouhiainen (FIN) – 2 minuty za podražení.
     
    16:28
    Juho Lammiko zůstal před americkou brankou sám, mířila na něj přihrávka z levého křídla, Nedeljkovic se ale rychle přesunul a betonem zabránil druhému gólu.
     
    13:53
    Kalapudas (FIN) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    09:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gól platí. Obránce MIRO KESKITALO nic nevymýšlel, kousek za modrou čárou napřáhl a propálil Nedeljkovice, před kterým dobře clonil jeden z finských útočníků. Pro Američany to je jistě šok, protože zejména v posledních minutách byli jasně lepším týmem na ledě. Asistence: Juho Lammiko a Manu Honkanen.
     
    09:54
    Finové dostali puk do sítě, ale celou situaci ještě kontroluje videorozhodčí.
     
    07:23
    Za vražení na hrazení pyká Kiviranta (FIN). Tlak USA bude pokračovat.
     
    02:20
    Trvala ale jen krátce. Tuch (USA) přidržel soupeře a musí na trestnou lavici.
     
    02:04
    Tuulola (FIN) dostává 2 minuty za sekání. Přesilovka USA.
    Marken.cz

    Lukáš Peroutka

    Lukáš Majer

    Branky a nahrávky: 20. Hanifin, 21. Bjork (Larkin), 40. Connor (Matthews, Hanifin), 59. Eichel (Milano) – 10. Keskitalo (Lammiko, Honkanen), 26. Saarela (Keskitalo), 34. Kiviranta (Kapanen)


    USA U18: Nedeljkovic (Minney) – Dougherty, Fortunato, Glover, Belpedio, Collins, Hanifin, MacLeod – Eichel, Tuch, Milano – Bjork, Larkin, Hitchcock – Gersich, Matthews, Connor – Wegwerth, Pavelek, Stevens – Fiegl. Trenér: Danton Cole.
    Finsko U18: Kahkonen (Voutilainen) – Niku, Keskitalo, Parikka, Moberg, Tuulola, Rouhiainen – Honkanen, Rantanen, Lammikko – Aho, Hopponen, Kalapudas – Kapanen, Saarela, Kiviranta – A. Makinen, Kauppinen, M. Makinen – Lamsa. Trenér: Rauli Urama.

    Rozhodčí: Öhlund (SWE), Sergejev (RUS) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE)
    bahis siteleri