Německo U18 – Dánsko U18 3:2 (kon.) | USA U18 – SR 18 6:2 (kon.) | Česko U18 – Rusko U18 3:2 (po pr.)
Švédsko U18 – Finsko U18 10:0 (kon.) | Kanada U18 – Švýcarsko U18 3:2 (kon.)
po prodl.
Česko U18
3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Rusko U18
Čtvrtek 24.04.2014, 14:00 • Imatran jäähalli • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:55
    Česko U-18 právě vstřelilo branku!
    Tak se chová kapitán! Dominik Mašín si nyní v prodloužení dovolil opravdu hodně. Na modré čáře zachoval chladnou hlavu, přesnou přihrávkou přes celou třetinu uvolnil Filipa Pyrochtu, jenž vystřelil, jeho pokus vyrazil Treťjak jen před sebe a JAKUB VRÁNA doklepl se štěstím do sítě! Asistence: Filip Pyrochta, Dominik Mašín.
     
    60:50
    Výborný Vítek Vaněček! Svečnikov předvedl elegantní blafák, už to vypadalo, že umístí puk do sítě, Vaněček výtečně vyrazil!
     
    60:50
    Trestné střílení pro Rusko!
     
    59:50
    Obrovský nápor Rusů v posledních vteřinách třetí části! Skrumáž před Vaněčkem už vypadala, že dopadne pro reprezentaci dobře, nakonec se však dostal ke střele Pavel Kraskovskij, Vaněček připraven.
     
    54:30
    David Pastrňák dostal kotouč do jízdy, do branky se tlačil jeho spoluhráč, nicméně Pastrňák volil střelu. Treťjak připraven.
     
    50:42
    S českým týmem je nyní ještě hůře. Filip Chlapík se dopustil útočného faulu a dostává 2 minuty za držení.
     
    49:02
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná srovnává krok. I přesto, že situaci musel ještě vyřešit videorozhdočí, je to branka. Nepřesnou situaci na brankovišti nepohlídali obránci reprezentace, KIRILL PILIPENKO sebral odražený puk a prostřelil dezorientovaného Vaněčka. Asistence: Vladislav Kameněv.
     
    41:11
    Česko U-18 právě vstřelilo branku!
    Tak opět jsou to Češi, kdo odskakuje na rozdíl jedné branky. Alex Rašner z mezikruží vystřelil puk na Treťjaka, ten jej vyrazil pouze před sebe, kde stál připravený DAVID KAŠE a umístil puk do branky. Viděli jsme již třetí, poměrně stejný gól, v dnešním zápase! Asistence: Alex Rašner.
     
    36:22
    Jakub Vrána chyboval v rozehrávce a kapitán sborné Vladislav Kameněv z mezikruží pálí do Vaněčka. Jen díky českému brankáři je zatím stav takový, jaký je.
     
    34:15
    Slepcov vystřelil a Alexander Degačjov nebezpečně dorážel před Vaněčkem! Český brankář za pomoci obránců celou situaci vyřešil.
     
    32:35
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tlak Ruska se poprvé v zápase projevuje i gólově. Sborná bleskově využila přesilovou hru. Kirill Pilipenko vystřelil na Vaněčka, ten jeho pokus pouze vyrazil a IGOR KORŠKOV pohotově doklepl na podruhé do sítě. Asistence: Kirill Pilipenko, Vladislav Kameněv.
     
    32:25
    Rusko má možnost přesilové hry. Pavel Zacha vyloučen na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    28:14
    V přesilovce Čechů mělo největší šanci Rusko. Propatovič uvolnil Nikolišina, Vaněček pokryl první ránu a následně i těžkou dorážku. Krušné chvíle v českém brankovišti!
     
    27:03
    Paradoxně tu máme přesilovou hru národního týmu. Útočný faul páchá Jevgenij Svečnikov – 2 minuty – hákování.
     
    22:50
    Velké šance na straně Ruska. Slepcov nejdříve pálil od modré čáry, následně selhal v dobré pozici Svečnikov! Česká defenziva nyní měla co dělat!
     
    18:53
    Česko U-18 právě vstřelilo branku!
    Zatímco Rusko se dralo do šancí, český tým otevírá skóre zápasu! Ondřej Mikliš nahodil kotouč lehce na Treťjaka, ten jej pouze vyrazil před sebe, kde číhal nikým nehlídaný JAKUB VRÁNA a doklepl z otočky do sítě. Asistence: Ondřej Mikliš, David Kaše.
     
    14:51
    Velké problémy v české rozehrávce. Ilja Dervuk se dostal ke kotouči v mezikruží, vyslal tvrdou střelu. Vaněček podržel svůj tým!
     
    10:21
    Na druhé straně se musel rychle přemístit Vaněček. Afonasievski dostal kotouč na střelu z první, ta pořádně protáhla českého brankáře.
     
    06:27
    Až nyní se hra přerušuje. Velmi dobré střídání třetí české formace. Je z toho přesilová hra. Alexander Mikulovič (RUS) – 2 minuty – krosček.
     
    02:41
    Máme tu první vyloučení. Jakub Zbořil (CZE) – 2 minuty – podražení.
    Marken.cz

    Daniel Poláček

    Lukáš Majer

    Branky a nahrávky: 19. Vrána (Mikliš, Kaše), 42. Kaše (Rašner), 66. Vrána (Pyrochta, Mašín) – 33. Korškov (Pilipenko, Kameněv), 50. Pilipenko (Kameněv)


    Česko U18: Vaněček – Pyrochta "A", Mašín "C", Rašner, Ščotka, Mikliš, Zbořil, Havlín – Pastrňák "A", Karabáček, Zacha – Kaše, Vrána, Špaček – Veselý, Smejkal, Chlapík – Vopelka, Kuťák, Ordoš – Černoch. Trenér: Jakub Petr.
    Rusko U18: Treťjak – Slepcov "A", Šaripzjanov, Ljamkin, Nazarkin, Provorov, Mikulovič, Ščukin, Dervuk – Svečnikov, Nikolišin, Protapovič – Pilipenko, Kameněv "C", Korškov – Kraskovskij, Dergačjov, Afonasjevskij – Jazkov, Fazlejev "A". Trenér: Pavel Baulin.

    Rozhodčí: Wehrli (SUI), Kaukokari – Pesonen (oba FIN), Penkivech (USA)
    bahis siteleri