TK HC Slovan Ústečtí Lvi (kon.) | Tisková konference PSG Zlín (kon.)
konec
Tisková konference HC Slovan Ústečtí Lvi

Pondělí 05.05.2014, 11:00 • Zlatopramen Arena, Ústí nad Labem • Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    Na tiskové konferenci budou oznámeny informace o budoucnosti ústeckého hokeje.
     
    Zraky příznivců ústeckého hokeje směřují k pondělní tiskové konferenci, kterou svolalo vedení Ústeckých Lvů.

    V posledních týdnech totiž není vůbec jasné, jakým směrem se ústecký hokjový klub bude ubírat a zda se vůbec přihlásí do dalšího ročníku první hokejové ligy.

    Klub totiž sužují dluhy a hrozil i úplný konec hokejového "A" týmu minimálně ve druhé nejvyšší soutěži.

    Nyní se proto očekávají vyjádření vedoucích činovníků klubu.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Účastníci za vedení klubu HC Slovan Ústečtí Lvi jsou:

    Jan Klobouček (marketingový ředitel)
    Ing. Jiří Zdvořáček (předseda představenstva)
    Zdeněk Kindl (místopředseda představenstva)
     
    Jako první si vzal slovo Jiří Zdvořáček: "Chtěl bych nastínit současnou situaci klubu. V poslední době jsme měli za sebou dva zásadní milníky. Setkání akcionářů a naplánování valné hromady."

    "Na setkání akcionářů byli zastoupeni všichni čtyři akcionáři, kteří vlastní 80% klubu. Prozradil jsem jim současnou situaci, jaké jsou dluhy a další strukturu. Poté jsem přednesl vlastní návrh. Řekl jsem, že je potřeba sem přinést finační hotovost, aby se organizace mohla ozdravit. Žádné konečné řešení zde ale nepadlo. Nevyřešili jsme způsob, jakým bychom organizaci ozdravili."
     
    Zdvořáček pokračuje: "Pak se uskutečnila valná hromada, která ale pro malou účast ani nezačala. Takže svoláme náhradní valnou hromadu, která bude 5.6.2014. Všichni přítomní akcionáři ale jinak diskutovali o současné situaci. Stále jsem tam ale neslyšel nějaké konečné řešení, které by nás posunulo vpřed."
     
    "K insolvenčnímu návrhu se připojili další lidé. Pan Oulický a Městské služby, které uplatňují částku něco kolem milionu korun. K insolvenčnímu návrhu jsme zaujali takové stanovisku, že jsme po soudu chtěli prodloužit lhůtu pro vyjádření k závazkům. V představenstvu jsme si rozdělili úlohy, že s věřiteli chceme jednat. Jak s firmou All sport, tak s panem Oulickým i Městskými službami. Částku za hráče Tůmu jsme týmu HC Sparta Praha už zaplatili. Takže zbývají čtyři návrhy. K těm třem ještě firma Sport time."
     
    Zdvořáček stále u mikrofonu: "Dnes měla začít letní příprava hráčů, kterou jsem ale zrušil. Hráči, kteří u nás mají smlouvu se budou měsíc připravovat individuálně. Případná další letní příprava bude svolána po valné hromadě. Máme skupinu hráčů, která nemá smlouvu. Zatím jsme jim neuplatnili smlouvu, protože ještě nevíme, jak společnost dopadne. Záleží na nich, jestli si najdou jiný klub a nebo počkají na vyřešní situace. Dluhy a pohledávky k nim stále platí."
     
    Zdvořáček dále komentuje: "Vladimír Evan předstoupil k hráčům a řekl jim, že s nimi chce jednat a s každým bude mluvit individuálně a řešit jednotlivé kroky."
     
    Zdvořáček: "Nemáme manažera a počkáme na valnou hromadu, zda nás odvolají nebo ne. Akcioná společnost nemá pod smlouvou trenéry. Skrbkovi i Marešovi skončily kontrakty. Takže nemáme ani trenéry."
     
    Poprvé předstoupil před média Zdeněk Kindl (místopředseda představenstva): "Měli jsme za cíl dohrát sezónu 2013-2014 a akcionáři se zavázali, že ročník dohrajeme, což se splnilo. Zatím k nám nepřišla dotace z města (2,5 milionu korun), která měla přijít v sezóně a dostala nás do problémů."

    Zdvořáček: "V rozpočtu na dohrání sezóny jsme počítali s dotací od města. Hráčům jsme zaplatili všechny platy ze sezóny kromě posledních dvou. Snažíme se peníze od města dostat co nejdříve. Cítíme závazek vůči hráčům a chceme jim to zaplatit."
     
    Dotaz z MF Dnes:

    Jak velké jsou dluhy?
    Zdvořáček: "Částku zveřejňovat nebudeme, ale částka, která proběhla médii se blíží realitě."
     
    Kdo způsobil dluhy?
    Zdvořáček: "Nechci házet špínu na své předchozí kolegy. Chceme zachránit ústecký hokej a není prostor teď hledat viníky. Ale nejedná se o dluhy za poslední sezónu, je to záležitost více let."
     
    Zdvořáček: "Občanské sdružení svými penězi pomohlo hokeji k dohrání sezóny. Rozhodně občanské sdružení pomohlo. Evan dělal manažera společnosti i občanskému sdružení a v rámci jednoho klubu došlo ke spolupráci. Ale nedá se říci, že by společnost drželi nebo zachránili."
     
    Zdvořáček: "Občanské sdružení (Evan) začíná tvořit tým na novou sezónu a občanské sdružení drží licenci na první ligu."
     
    "Hráči nejsou vlastnictvím klubu a nyní klub skoro nic nemá. Jen dvě auta, výstroj...," pokračoval Zdvořáček.

    "Akciovka zaměstnává zhruba šest lidí. Snažíme alespoň zachovat zaměstnance, aby se platilo aspoň jim. Spolchemia podepsala splátkový kalendář a hradí slíbené částky po čtrnácti dnech."
     
    Kindl: "Spolchemia neuhradila částku v minulé sezóně, ale teď v rámci splátkového kalendáře to dohání a dost nám tím pomáhá v aktuální tíživé situaci."
     
    Zdvořáček: "Hráči nejsou majetkem akciovky, ale pokud mají smlouvu s akciovkou, tak patří akciovce. Hráči ani nejsou zaměstnanci, ale osoby výdělečně činné a mají smlouvu a měsíčně nám fakturují částky."
     
    "Hráči mají ve smlouvě, že mohou vypovědět smlouvu při neplnění podmínek," dodal Zdvořáček.
     
    Zdvořáček: "Musí se udělat scénář o ozdravení společnosti a ten stále není vytvořen. Akciovka si řeší své ekonomické problémy a občanské sdružení se věnuje sportovní stránce."
     
    Zdvořáček: "Přihlášku do první ligy řeší občanské sdružení, to jde nyní mimo nás. V kabině jsem ale viděl všechny hráče včetně Roubíka, Alinče a dalších opor. Kádr je poměrně široký."
     
    Před novináře za chvíli předstoupí i Vladimír Evan (bývalý manažer klubu).
     
    Zdvořáček: "Akcionáři nejsou rozhádaní, jen stále nebylo nalezeno řešení situace. Tento dotaz ale směřuje spíše na ty největší akcionáře."
     
    Kindl: "Všichni akcionáři ale chtějí nalézt řešení a věřím, že se na náhradní valné hromadě dohodneme."
     
    Dotaz z České televize na pohledávku místního kmotra Oulického:

    Kindl: "Jednalo se o půjčku z ledna 2011, splatná byla v červenci. Půjčka byla prodloužena, splatnost pak byla do 31.12.2013. Ještě to nebylo zaplaceno."
     
    Dotaz z České televize na osobu pana Oulického, jehož osoba je hodně nepřehledná.

    "K tomu se nechceme vyjadřovat. Klubu pomohl," komentoval Kindl.
     
    Zdvořáček: "Děkuji hráčům, že s námi vydrželi. Je to tíživá situace, to samé ze strany města."
     
    Přišel i bývalý manažer Evan: "Měli jsme čtyři pilíře do konce sezóny. Dohrání ročníku jsme splnili. Za občanské sdružení musíme soutěž přihlásit. Přihláška stojí 40 000Kč."
     
    Evan: "Hráči mají právo zrušit svou smlouvu a odejít jinam. Nevíme, jestli začneme s deseti hráči nebo patnácti. Ale jednáme s nimi a věřím, že to dobře dopadne, ale zatím to nedopadlo."
     
    Evan: "Prvoligovou licenci po nás žádný jiný klub nechtěl. Ve hře nebylo, že bychom soutěž prodali jinam."
     
    Evan: "Chtěli bychom trénovat společně, nejsem zastáncem toho, aby hráči trénovali individuálně. Zatím ale hokejisté pracují sami."
     
    Dotaz z Ústeckého deníku:
    Jak chcete jednat s hráči, když nemáte co nabídnout?
    Evan: "Záruky nemáme, jednání je složité. Neřeknu cifru, za kterou první liga lze odehrát."
     
    Evan: "Trenéry podepsané nemáme, ale Skrbek s Marešem jsou připraveni tady pokračovat dál."
     
    Zdvořáček: "Počkáme měsíc, jak se situace vyvine. Je možné, že na nás hráči nepočkají a půjdou jinam, ale nebudeme jim slibovat něco, co pak nedodržíme. Nevíme, co bude a proto si zatím hráče ani trenéry nezavazujeme."
     
    Evan: "Plzeň chtěla Grina do letní přípravy a zkusí se tam probojovat do týmu."

    Zdvořáček: "Dozvěděl jsem se, že Orct přešel do Litvínova, což jsem zjistil na webu. Jen mi volal s dotazem, jak se postavíme k závazkům."
     
    Tisková konference skončila. (11:47:41)

    Martin Pešout

    bahis siteleri