Rusko – Švédsko 3:1 (kon.) | Česko – Finsko 0:3 (kon.)
konec
Česko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Finsko
Sobota 24.05.2014, 17:45 • Minsk Arena, Bělorusko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové potvrzují postup do finále. JORI LEHTERÄ dopravil kotouč do prázdné brány a je jasné, že se jeho tým potká s Ruskem, které na turnaji ani jednou neprohrálo. Asistence: Leo Komarov, Jarkko Immonen.
     
    59:03
    Ne, obrovský závar před Rinneho bránou nekončí gólem. Puk stále poskakoval po brankovišti, ale ani Sobotka a následně ani Jágr ho nedokázali uklidit do sítě.
     
    58:53
    Trenér Vladimír Růžička si bere oddechový čas.
     
    58:28
    Salák je venku z brány, český tým hraje v šesti hráčích.
     
    55:11
    Jak je lehké se dostat do útočného pásma ukázali Immonen s Palolou. Druhý jmenovaný si najel před Saláka a trefuje jeho výstroj. Český gólman se ještě ohlížel, kde má kotouč. Nebyl si vůbec jistý, ale pět minut před koncem stále drží malinké naděje pro český hokej.
     
    48:48
    Obrovská šance pro české mužstvo. Zaťovič potáhl kotouč po levé straně hřiště a předložil ideální pas mezi kruhy na Tomáše Rolinka, jenže tomu ta rána vůbec nesedla. Nemáme ani potřebné štěstí, tohle byla po dlouhé době příležitost na snížení.
     
    48:31
    Jaromír Jágr odchází na trestnou lavici a dostane dvě minuty za sekání a vůbec se mu to nelíbí. Ač je český veterán většinou kliďas, nyní práskl hokejkou a hodil ručníkem. Nedá se nic dělat, budeme hrát další oslabení.
     
    44:54
    Jsou zde další komplikace. Tomáš Rolinek vyloučen za nedovolené bránění.
     
    39:08
    V závěru přesilovky měl velkou šanci Leo Komarov, který byl úplně volný před bránou a Salák předvedl další důležitý zákrok. Na druhé straně zkoušel své štěstí Zaťovič, bohužel v klíčový moment promáchl.
     
    37:40
    Roman Červenka vyloučen za sekání.
     
    34:45
    Teď k tomu moc nechybělo. Kindlovo nahození tečoval Klepiš a kotouč končí těsně vedle Rinneho svatyně. Chyběly skutečně centimetry.
     
    32:10
    Dnešní utkání sleduje 14 378 diváků.
     
    31:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka Finska je velice rychle zhodnocena. Ačkoliv se náš soupeř ve druhé třetině k ničemu nedostal, nyní převedl povedenou akci. Kontiola poslal kotouč před bránu, kde byl neobsazený JARKKO IMMONEN. Ten v bezprostřední blízkosti Saláka zakončuje podruhé do jeho sítě. Asistence: Petri Kontiola, Jere Karalahti.
     
    30:27
    Petr Zámorský vyloučen za hru vysokou holí, pro změnu je zde finská početní výhoda.
     
    28:19
    Zase u toho byl Jágr, který střílel na bránu a puk se po krátké době vyrojil u Rinneho. Toho si všim Novotný a dělal všechno proto, aby puk zasunul do sítě. Finové tuto kritickou situaci zvládli.
     
    26:25
    Finové jdou opět do čtyř, což znamená naši další přesilovku. Palola potrestán za podražení.
     
    25:14
    Pěkná individuální akce Jordána, který si najel zpoza brány až před Rinneho, ale trefuje jen jeho přiložený beton na pravé tyči. Český obránce to však nemyslel vůbec špatně a byl hodně odvážný. To je potřeba, jen tak dál.
     
    23:19
    Pozor také na finské výpady. Palola dostal přesnou přihrávku zpoza brány a z ničeho nic byl úplně volný u Saláka. Naštěstí se český brankář roztáhl svými betony a nedovolil změnu stavu.
     
    21:50
    Další velká šance Česka. Hertlovu střelu Rinne vyrazil a dojíždějící Němec z dobré pozice míjí finskou klec.
     
    20:47
    Druhá česká přesilovka začíná Novotného střelou a následnou dorážkou Jágra. Po jeho pokusu se zavlnila síť, bohužel z boční strany. Máme ovšem tlak a hra českého týmu nevypadá špatně.
     
    20:39
    Klepiš ihned po buly faulován Petrim Kontiolou, který si jde posedět na trestnou lavici. Menší trest krosček.
     
    19:46
    Obrovská šance Finů. Pakarinen si najel z pravého kruhu před bránu a fantastický Salák nás v závěru třetiny opět podržel.
     
    15:45
    Immonen přihrál z pravého krohu na Jokinena, který si mohl vybrat, kam pošle Salákovi navštívenku, nakonec o něco málo minul jeho horní tyč. Velmi nebezpečná akce Finska volala po druhé brance.
     
    14:25
    Na trestnou usedá Tomáš Hertl za držení.
     
    10:26
    Dobrá šance českého týmu. Jágrovu střelu tečoval před bránou Červenka a jen to v hale zahučelo, kotouč šel těsně vedle Rinneho klece.
     
    09:06
    Jágr vybojoval faul pro svůj tým. Jokinen (FIN) je vyloučen za hákování.
     
    08:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finská převaha je přetavena ve vedoucí branku. JORI LEHTERÄ se pohodlně protáhl kolem obránce Vitáska, natlačil se až před naší bránu a bekhendem zakončil přesně. Nedůslednost a pasivita se nevyplací a bohužel prohráváme. Asistence: Juuso Hietanen, Tuukka Mäntylä.
     
    03:16
    Po vyhraném buly se k puku dostal Pakarinen a nebyla to vůbec špatná pozice na zakončení. Salák se musel roztáhnout na brankovišti a ukázat daleko těžší zákrok, než před malou chvílí.
     
    03:02
    Pozor na Tomi Sallinena, který si najel až před Salákem a chtěl mu zvednout kotouč do horních pater brány, ale český gólman skvěle přečetl úmysl finského útočníka.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 9. Lehterä (Hietanen, Mäntylä), 32. Immonen (Kontiola, Karalahti), 60. Lehterä (Komarov, Immonen)


    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Vondrka, Jan Kovář, Rolinek (C) – Růžička. Trenér: Vladimír Růžička.
    Finsko: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehterä, Kontiola, Pakarinen – Jokinen (C), Haula, Komarov – Jormakka, Immonen, Palola – Solomaki, T. Sallinen, J. Sallinen – Huhtala. Trenér: Erkka Westerlund.

    Rozhodčí: Brueggemann (GER), Bulanov (RUS) – Dahmen (SWE), Semjonov (EST)

    Diváci: 14 378
    bahis siteleri