Chorvatsko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Německo – Finsko 2:5 (kon.) | Slovinsko – Austrálie 8:5 (kon.)
Švédsko – Kanada 5:4 (kon.) | Rakousko – Maďarsko 5:6 (kon.) | Česko – Velká Británie 7:1 (kon.)
Japonsko – Brazílie 4:3 (kon.) | USA – Slovensko 6:0 (kon.)
konec
Česko
7:1 (3:0, 3:1, 1:0, 0:0)
Velká Británie
Úterý 03.06.2014, 18:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Viděli jsme z české strany pohledné utkání, které ocenili také fanoušci tady v Pardubicích. Česko tak vstoupí do čtvrtfinále z výhodné pozice. Já se pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek dne.
     
    Nejlepším hráčem Velké Británie byl vyhlášen brankář Alex Birche, na strané České republiky potom také vybrán gólman – Daniel Brabec si odnese cenu.
     
    48:00
    Konec zápasu.
     
    47:38
    Aleš Hemský zavezl puk daleko od branky a zdá se, že skóre na kostce už dnes měnit nebudeme.
     
    47:06
    Ale domácí obrana dělá fanouškům radost, když okamžitě vyhazuje touš co nejdále od své svatyně.
     
    46:28
    Také Česká republika si ještě dnes stihne vyzkoušet hru v oslabení. Vyloučen je totiž za přilíš mnoho hráčů na ledě David Bernard, který tento trest odpyká.
     
    46:12
    Aleš Hemský dostával poměrně přesnou přihrávku na levé kruh, kde mu ale jeden ze soupeřů těsně před vystřelením kotouče stačil zblokovat hokejku.
     
    45:58
    Kombinace naší další čtveřice nedělala obraně Velké Británie příliš starostí a soupeř ji ztečoval daleko od branky. Zámorský musí zpátky.
     
    45:05
    Kotouč bude padat na hrací plochu blízko prostředku plochy, protože Česi vjeli do postavení mimo hru.
     
    44:02
    Luděk Brož využil usazení se českého národního celku před brankou a po přihrávce od Hemského střílel z první. Trefil ale betony připraveného Birche.
     
    43:10
    Úplně samotný Alex Pearman uháněl na českého gólmana, který ale stihl včas zcvaknout své betony k sobě. Nyní zaspala i naše obrana.
     
    41:38
    Vhazování po pravici brankáře Daniela Brabce. Nemusel sice předvádět nějak extravagantní zákrok, ale pouze přikryl touš lapačkou aby nedošlo k dalším nepříjemnostem.
     
    40:21
    Pokud jsme doposud sledovali hodně šancí na obou stranách a nespočet střel, tak nyní hra mírně opadla, co se týče právě střeleckého nasazení. Kotouč za brankou Brabce.
     
    39:36
    Velká Británie krouží za vlastním gólmanem, Sam Jones neměl dlouho komu přihrávat a vzdoroval nepříjemnému napadání našich útočníků v rohu.
     
    38:59
    A zase ten Aleš. Tentokrát Aleš Hemský zkoušel protáhnout kotouč mezi bruslemi Archera, jenže ten nějaký zázračným způsobem zblokoval jeho pokus o jednu z parádiček.
     
    38:03
    Nelehká situace pro českého brankáře Daniel Brabce, který sice zakročil, ale při dorážce dalšího hráče Británie už ležel na na zemi a spíše se štěstím touš vyrazil mimo.
     
    37:12
    Další pokud obránce kousek za červenou čárou. Petr Šenkeřík ale minul a rozevlál ochrannou síť za svatyní soupeře.
     
    36:52
    Český tým už nespěchá tolik dopředu a pokud to jen trochu jde, snaží se soustředit také na obranu. Puk nyní dopředu poctivě rozehrál Petr Zámorský.
     
    36:01
    Čtvrtá čtvrtina začala.
     
    Za několik okamžiků vypukne závěrečná část. Češi v ní mají za úkol přidat ještě nějaké branky navíc, aktuálně mají situaci na hřišti zcela pod kontrolou.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    Kameš zvyšuje na 7:1.
     
    35:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pomalu nám končila předposlední perioda, jenže ještě před další sirénou fanoušci mohou oslavit osmou brankou v síti Velké Británie. Poslední chvilky na ledě ve třetí dvanáctiminutovce využil v prospěch českého týmu VLADIMÍR KAMEŠ, který prostřelil Alexe Birche naprosto nekompromisně. Asistence: Aleš Hemský, Petr Zámorský.
     
    35:07
    Započala poslední minuta třetí čtvrtiny, český tým ji začíná na polovině svého soupeře z Velké Británie.
     
    34:31
    Aleš Hemský dokázal své šikovné ručičky protáhnout mezi dvojící hráčů v modrých dresech a vydobil si kvalitní příležitost. Jenže zakončení mu opět na poslední chvlku nevyšlo.
     
    33:29
    Ještě poslední střela přišla z hole Pavla Strýčka už je zase náš soupeřv plné počtu můžu na ledě.Dnešní první početní výhodu svěřenci Petra Hemského využít nedokázali.
     
    32:28
    Češi zatím zvládají rozestavení v útočném pásmu dobře, ale nemají dostatečně rychlý pohyb k rozhození defenzivy soupeře.
     
    31:54
    Sledujeme vůbec první přerušení hry kvůli vyloučení některého z hráčů během dnešního klání. Na minutu a půl míří na trestnou lavici hokejista Velké Británie Nathan Finney, jenž se provinil sekáním.
     
    31:50
    Brtiové se sešli dva u kotouče a sami su způsobili dostatek problém u levého mantinelu. Toho ovšem dvojice obránců v českém trikotu nevyužila a také Buchtele následně přišel o puk.
     
    30:47
    Teď už oblíbenci domácích fanoušků zakončili a donutili Alexe Birche k zákroku. Zdeněk Čáp prověřil pozornost gólmana našeho dnešního protivníka.
     
    30:30
    Hodně zmatků nastává poslední minuty kolem svatyně Velké Británie, vždy se ale puky odrazí mimo dosah českých hokejek.
     
    29:37
    Před chvíli zase kvalitní práce naší obrany, která dokázala včas uskutečnit návrat k vlastnímu brankáři, když se skoro samotný hnal na Brance Matt Viney.
     
    28:50
    Jan Buchtele dostával kříženou přihrávku přímo před polovinu prázdné branky, jenže nestihl o pár centimetrů puk dostrčit až za brankovou čáru.
     
    27:45
    Tohle vůbec nebyla špatná rána, kterou parádním tahem po zemi vyslal hráč soupeře Rob Shelton. Danielu Brabcovi sice puk vypadl z lapačky, ale naštěstí už nikdo nečekal na dorážku.
     
    26:43
    Dvojice domácích obránců kroužila z jedné strany na druhou snažila se rozdat puk na hokejky útočníků, jenže byl to nakonec Patrik Šebek, komu sklouzla pryč z hole v rozhodující moment.
     
    25:57
    Jakoby česká posádka vyčkávala na nějaký moment překvapení, kdy se opět otevře okénko před brankářem Velké Británie.
     
    25:12
    Petr Šenkeřík neviděl nikoho volného, na koho by mohl směřovat kus černé gumy. A tak pouze nahodil touš tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    24:45
    Tentokrát se k prvnímu zakončení ve čtvrtině dosta náš soupeř, ale Daniel Brabec si připisuje první klidný zákrok v rozkleku.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    Stejně tak Česká republika střídá gólmany.
     
    Tým Velké Británie střídá brankáře. Tanner James zamířil na střídačku a vyměnil ho Alex Birch.
     
    Už zbývá jen pár okamžiků do rozjezdu druhé polovinu dnešního duelu. Česká republika bude chtít využít dostatečného náskoku a v klidu zajistit body do tabulky.
     
    Zatím sledujeme výsledkově jednoznačný zápas. Česká republika započala utkání přesně tak, jak chtěla. Uvidíme, zda domácí tempo bude pokračovat také ve druhé polovině duelu.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    23:30
    Britové začali okupovat útočné pásmo ve chvíli, kdy obrana České republiky nestíhala návrat k vlastnímu gólmanovi. Vše ale dobře dopadlo.
     
    22:57
    Zase rychlá rozehrávka z vlastní poloviny a Luděk Brož nabízel puk úplně volnému a připravenému střílet Aleši Hemskému. Ten nakonec trefuje pouze připravený beton Jamese Tannera.
     
    21:59
    Když se netleská vstřelené brance, tleská se zákrokům Dušana Salfického, jenž příliš často nezasahuje. Teď ale zákrokem v podání alá Dominik Hašek zastavil tutově střílejícího Hammera.
     
    Hrazdíra po přihrávce zvyšuje na 6:1.
     
    20:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Brankové hody nadále pokračují a fanoušci si tuhle parádní podívanou s radostí nechají líbit. Halou ČEZ Areny sice už zní "deset, deset, deset", ale ještě nepředbíhejme. DAVID HRAZDIRA přesně nalezl kotouč po přihrávce od Marka Loskota a dost překvapil v tu chvíli nepřipraveného chytat Jamese Tannera. Asistence: Marek Loskot.
     
    20:12
    Už zase mohl kotouč rozhoupat síťku svatyně Jamese Tannera, ale Petr Zámorský minul před z poloviny odkrytou svatyní a poslal touš do ochranné sítě.
     
    19:43
    Hraje pozastavena. To by mohlo zase trošičku uklidnit tempo na ledě, které mírně porozladilo obrany na obou stranách hřiště. Zatím padá poměrně hodně branek.
     
    Nešťastná vlastní branka a Británie snižuje – 5:1.
     
    18:17
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Teď zase hodně smolný moment nastal před Dušanem Šalfickým. Kotouč Britové nahodili někde do brankoviště a tam se odrazil od českého hráče až do sítě. Za autora tohoto gólu je označen hokejista PHILIP HAMER, jenž se touše dotkl jako poslední z Britů. Asistence: Nathan Finney.
     
    Přesná střela pod horní růžek – 5:0.
     
    17:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kotouč zazvonil o tyč a světla v pardubické ČEZ Aréně opět pohasínají, do toho zní gólová znělka a Česká republika se ujímá už pohodové vedení 5:0. JAN BUCHTELE na nic nečekal, nebral si servítky o kotouč ukázkovou střelou o tyčku poslal za brankovou čáru Britů, kteří stále čekají na první trefu. Asistence: Zdeněk Čáp.
     
    Zámorský střílí gól po samostatném úniku – 4:0.
     
    15:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už jsem chtěl napsat, že Česko ztratilo střelecké štěstí v posledních minutách, ale PETR ZÁMORSKÝ mě následně přesvědčil o naprostém opaku. Znovu se potvrdilo, že náš soupeř dnes nemá vůbec sehranou a pevnou obranu. Nová posila národního týmu střílející tuto branku totiž pronikla úplně samotná před už tak dostatečně neklidného Tannera. Pohodová klička do bekhendu posílá Česko do vedení 4:0. Asistence: David Hrazdíra, David Bernard.
     
    14:50
    Velká Británie nenašla dostatek prostoru na projití kolem pravého mantinelu. Musela si tak pomoci vyhození na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před hostující svatyni.
     
    13:52
    Vladimír Kameš se vydal velice rychle dopředu ohrozit branku soupeře, ale z následující střely nastřelil pouze břevnou branky.
     
    12:25
    Také další periodu začínají inline hokejisté národního týmu s pukem na hokejkách, ke střele ovšem zatím nedošlo. Aleš Hemský nenašel samotný cestu až ke kleci.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    Blíží se start druhé čtvrtiny utkání.
     
    V první čtvrtině duelu padly celkem tři branky a všechny tři mají na svědomí čeští hokejisté oblékající bílé trikoty. Další perioda započně za malý okamžik.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    11:19
    Už začala poslední minuta první části. Odehrává se převážně v prostoru kolem gólmana Salfického, ten ale nemusí zasahovat do hry.
     
    Vozdecký doráží do odkryté klece – 3:0.
     
    09:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jak málo stačí k tomu, aby kotouč zapadl do sítě. Další nepříliš komplikovaná a jednoduchá akce končí po doraženém kotouči za bezmocným gólmanem Velké Británie. MARTIN VOZDECKÝ stál ve správnou chvíli na správném místě, když doklepl skákající touš do sítě. Tohle už vypadá hodně dobře pro náš národní tým v první čtvrtině duelu. Asistence: Pavel Strýček, Patrik Šebek.
     
    09:37
    Už se začínalo pozdávat, že Británie vyrazí po delší době do zdařilého protiútoku, ale zase skvěle navrácená domác defenzíva zapracovala bezchybně.
     
    08:34
    Velké Británii se ovšem podařilo zmírnit český tlak v době těsně po druhé inkasované brance. Zdeněk Čáp přemýšlí o rozehrávce z vlastního pásma.
     
    Šimo zvyšuje na rozdíl dvou branek.
     
    07:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další pokus už ale končí za brankovou čarou, když Británie opět pochybila v situaci kolem vlastního gólmana, kde se dnes tvoří pro český výběr hodně prostoru. Pavel Strýček naprosto bezchybně prostrčil kotouč na hokejku připraveného MICHALA ŠIMA, jenž kličkou položil gólmana soupeře a poslal touš do sítě. Asistence: Pavel Strýček.
     
    06:29
    Martin Vozdecký zvolil při dalším průniku do útočného pásma krasojízdu v samostaném podání a bekhendovým zakončením jen těsně minul prostor mezi Tannerovými betony.
     
    05:57
    Kotouč nyní delší časový úsek pobývá kolem branky gólmana Jamese Tannera, jenže ten příliš zasahovat nemusí, protože většina střel nemíří na jeho svatyni.
     
    04:50
    Aleš Hemský začal pracovat s kotoučem kousek za červenou čarou snažil se ho procpat dopředu na své spoluhráče. Ale nikdo nevystihl jeho nápad a Británie může po vyhození vystřídat.
     
    03:56
    A další pohtový zásah betony v podání gólmana domácího celku. Dušan Salfický přesně takové střely dnes na rozchytání a vstup do zápasu potřebuje.
     
    03:34
    Karl Niamatali na pár okamžiků zajistil dostatek práce pro českého gólmana Dušana Salfického, když mu zkusil propasovat kotouče nelítostně mezi betony.
     
    03:11
    Hra je na malou chvíli přerušena, protože český tým se při přechodu přes červenou čáru provinil postavením mimo hru.
     
    02:27
    Velká Británie poprvé od startu duelu dokázala zmírnit tlak na branku a vyhodila kotouč alespoň daleko od svého gólmana, další útok zakládá domácí obránce Šebek.
     
    01:38
    I nadále kotouče létají kolem britské branky, kde nyní nebezpečná česká dvojice odvedla hodně kvalitní kus práce. Ale ke střele na svatyni nedošlo.
     
    Vozdecký otevírá skóre utkání.
     
    00:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tady nikdo na nic čekat nebude, řekli si asi hokejisté se lvíčkem na prsou. Domácí hokejisté totiž rozjeli útočnou akci a kus černé pryže okamžitě končí v síti brankáře Jamese Tannera. Úvodní kotouč na hokejku nabral Michal Šimo, který bezchybně naservíroval touš pro MARTINA VOZDECKÉHO, jenž neměl tolik problémů zavěsit puk do pravého horního rohu. Asistence: Michal Šimo, Patrik Šebek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě úvodní pozdravy na obou stranách barikády, tradiční pokřiky a puk poprvé spadne na hrací plochu.
     
    A dočkali jsme se také příchodu našeho národního týmu. Pardubická ČEZ Aréna bouří, za několik okamžiků odstartuje duel Česká republika – Velká Británie.
     
    Mezi mantinely už vtrhli Britové, ale ti pochopitelně velký ohlas z hlediště nesklidili.
     
    Většina světel v aréně pohasla a zahájení třetího utkání Čechů ve skupině je blízko.
     
    Hráči obou týmů už vjeli na hrací plochu a probíhá rozbruslení. Nebude trvat dlouho a duel mezi Českou republikou a Velkou Británií vypukne. Také diváci pomalu hledají svá oblíbená místa v hledišti. Česká republika je pasována do role favorita následujícího klání, ale Brity není radno podcenit.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Salfický (Brabec) – Strýček, Šebek, Vozdecký, Šimo – Kameš, Zámorský, Hemský, Brož – Šenkeřík, Čáp, Buchtele, Kubica – Cik, Bernard, Hrazdíra, Loskot

    Velká Británie: Tanner (Birch) – Jones, Pearman, Walsh, Lowe – Viney, Archer, Silliote, Hutchinson – Hamer, Shelton, Niamatali, Finney – Clarkson

    Rozhodčí: Morrison (USA), Fridrich (SVK).
     
    Třetí a zároveň poslední duel v základní skupině čeká českou reprezentaci na domácím mistrovství světa v inline hokeji. Česká republika vyrukuje na kolečkových bruslích vstříc Velké Británii.
     
    ČESKÁ REPUBLIKA

    Český tým rozhodně nemusí litovat svého vtrhnutí před zraky domácího publika v Pardubicích. Na samotném počátku nejdříve svěřenci Petra Hemského nenechali zvítězit Slováky, aby o den později, v pondělí, zápolili až do závěrečných vteřin o body proti favorizovaným Američanům. K remízovému stavu chyběla naší reprezentaci jediná branka. Těsná prohra 4:5 s výběrem USA sice mrzí, ale lze hledat spoustu pozitivních faktorů. Hráči zanechali v hlavní hale ČEZ Areny plusový dojem, dvakrát dotáhli k vyrovnanému skóre situaci, v níž prohrávali o dvě branky. Právě tyto momenty by mohly mužstvu pomoci. Jak samotní hráči říkají, turnaj se bude lámat ve čtvrtfinálových bojích. A už proti Velké Británii přichází příležitost naladit pohodové herní vlny.

     
    VELKÁ BRITÁNIE

    Mužstvo z evropské anglicky mluvící země nezažilo zrovna zdařilý vstup do šampionátu, když hned na úvod turnaje podlehlo silným Američanům 3:10 a v pondělním návratu mezi mantinely nedokázalo vymazat veškeré nedostatky. Na Británii totiž našlo recept také Slovensko a Angličané nutně potřebují bodovat, pokud chtějí myslet pozitivně směrem k následujícím duelům. Ačkoli družina Velké Británie doposud inkasovala sedmnáct branek a pouhé čtyři vstřelila, proti domácímu kádru bude Spojené Království hledat ještě větší motivaci ke stabilním výkonům. Našemu poslednímu soupeři ve skupině A náleží nejhorší čtvrtá příčka dosavadní tabulky.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 1. Vozdecký (Šimo, Šebek), 8. Šimo (Strýček), 10. Vozdecký (Strýček, Šebek), 16. Zámorský (Hrazdíra, Bernard), 18. Buchtele (Čáp), 21. Hrazdíra (Loskot), 36. Kameš (Hemský, Zámorský) – 19. Hamer (Finney)


    Česko: Salfický (25. Brabec) – Strýček, Šebek, Vozdecký, Šimo – Kameš, Zámorský, Hemský, Brož – Šenkeřík, Čáp, Buchtele, Kubica – Cik, Bernard, Hrazdira, Loskot
    Velká Británie: Tanner (25. Birch) – Jones, Pearman, Walsh, Lowe – Viney, Archer, Silliote, Hutchinson – Hamer, Shelton, Niamatali, Finney – Clarkson

    Rozhodčí: Morrison (USA), Fridrich (SVK)
    bahis siteleri