Gombos – Pouille 0:0; 0:0; 0-0 (skreč) | Ramírez-Hidalgo – Pospíšil 2:0 (kon.)
Brkić – Martin 0:2 (kon.)
skreč Pouille
Norbert Gombos
Norbert Gombos (5)
0
0
0
 
Lucas Pouille
Lucas Pouille
0
0
0
 
sk Středa 09.07.2014, 15:33Challenger San Benedetto (antuka)
Předzápasové kurzy
     
    Duel medzi slovenským tenistom Norbertom Gombos a Francúzom Lucasom Pouillom sa napokon neuskutoční, pretože druhý menovaný na zápas nenastúpil. Gombos tak vyhráva bez boja. (15:35:17)
     
    Na challengerovom turnaji v talianskom San Benedette sa do hlavnej súťaže dostali dvaja Slováci, ktorí zvládli aj nástrahy prvého kola a postúpili medzi 16 najlepších. Ako prvý z našich vstúpi do boja o štvrťfinále Norbert Gombos, ktorý vyzve Francúza Lucas Pouilla.

    Norbert Gombos sa momentálne nachádza na 136. pozícii svetového rebríčka a pred troma týždňami dosiahol svoje životné maximum, keď sa dostal o dvanásť priečok vyššie. Slovenský tenista prežíva najlepšiu sezónu v kariére a za rebríčkový vzostup vďačí najmä štyrom finálovým účastiam na challengeroch. Prvýkrát sa do boja o titul dostal na tvrdom povrchu vo francúzskom Cherbourgu a ďalšie tri finálové účasti dosiahol na antukovom podklade. Postupne sa prebojoval medzi najlepšiu dvojicu vo Vicenze, Prostějove a Košiciach. Potom sa Gombos presunul do Wimbledonu, kde si prvýkrát zahral na tráve. V kvalifikácii tretieho grandslamu sezóny prehral už v prvom kole, a tak sa opäť vrátil na antuku. Pred týždňom v talianskom meste Todi postúpil do štvrťfinále challengeru a na Apeninskom polostrova ostal aj naďalej. V prvom kole na podujatí v San Benedette zdolal domáceho Nasa dvakrát 6:3.

    Lucas Pouille oslávil vo februári len 20 rokov, ale už teraz mu patrí 190. priečka v poradí ATP. Talentovaný Francúz sa presadzuje najmä na challengerových turnajoch, kde v tomto roku postúpil dvakrát do semifinále. Podarilo sa mu to na antuke v rumunskom Arade a Košiciach. Lucas ťaží najmä z kvalitného servisu, ktorý sa dá lepšie využiť na harde, no tam je jeho tohtoročným maximom štvrťfinálová účasť zo štyroch podujatí (Noumea, Chennai, Nai Dillí a Cherbourg). Pred týždňom sa Pouille predstavil rovnako ako Gombos v Todi, no na rozdiel od slovenského hráča postúpil len do druhého kola, kde nestačil na Rakúšana Haidera-Maurera. Do hlavnej súťaže v San Benedette vstúpil výhrou nad Talianom Travagliom.

    Pôjde o prvý vzájomný duel Norberta Gombosa s Lucasom Pouillom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Lengyel

    Norbert Gombos
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 13.08.1990
    Věk: 33 let
    Držení: pravák
    Výška: 196 cm
    Váha: 85 kg
    Nasazení: 5

    Lucas Pouille
    Stát: Francie
    Datum narození: 23.02.1994
    Věk: 30 let
    Držení: pravák
    Výška: 185 cm
    Váha: 81 kg
    bahis siteleri