8. etapa: Tomblaine - Gérardmer La Mauselaine Vítěz: Blel Kadri (FRA) (kon.)
konec
8. etapa: Tomblaine - Gérardmer La Mauselaine

Vítěz: Blel Kadri (FRA)

Sobota 12.07.2014, 13:40Tour de France
     
    Leopold König dojel do cíle na 38. místě se ztrátou přes pět minut na Blela Kadriho a se ztrátou kolem 3 minut na hlavní favority závodu. Dá se předpokládat, že v celkovém pořadí závodu se ale posune někam do poloviny třetí desítky.
     
    Leopold König bohužel po kolizi s Andrew Talanskym ještě do cíle nedojel. V Gérardmer je zatím 32 cyklistů.
     
    1,2
    Andrew Talansky opět posadil své kolo na silnici, to je neuvěřitelné. V pádu bylo více jezdců a pokud se nemýlím, tak i Leopold König.
     
    7,5
    Leopold König se drží kousek za jezdci SAXO-Tinkoff, za Astanou a vypadá to, že má ještě dostatek sil! To je pro fanoušky české cyklistiky dobrá zpráva.
     
    65
    NetApp Endura a Leopold König jsou vidět. Český vrchař se nyní ocitl na čele pelotonu a dává o sobě vědět.
     
    České fanoušky cyklistiky může těšit, že reprezentanti naší země jsou vidět. Zřejmě netřeba připomínat, že oba jedou za německou stáj NetApp – Endura. Ve třetí etapě sklidil za svůj výkon velký potlesk Jan Bárta, který jel téměř 150 km v úniku a byl dostižen až šest kilometrů před cílem. Leopold König se sice přichomýtl do několika pádů, i přesto se drží na solidním 28. místě se ztrátou 4:45 minut na Nibaliho. "Padám tak šikovně, že mě pády nepoznamenávají do dalších dnů," řekl Leopold König, lídr stáje, jehož chvíle přijdou v horách.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri