Ermis – Young Boys 0:2 (kon.) | Esbjerg – Chorzów 2:2 (kon.) | Černomorec Oděsa – RNK Split 0:0 (kon.)
FK Krasnodar – Diósgyöri 3:0 (kon.) | Liberec – Astra Giurgiu 2:3 (kon.) | Molde – Zorja Luhansk 1:2 (kon.)
AIK Stockholm – Astana 0:3 (kon.) | Čichura – Neftçi Baku 2:3 (kon.) | Lech Poznaň – Stjarnan 0:0 (kon.)
Rosenborg – Karabükspor 1:1 (kon.) | Kirjat Šmona – Dynamo 1:2 (kon.) | Soligorsk – Waregem 2:2 (kon.)
St. Pölten – Eindhoven 2:3 (kon.) | Kluž – Dinamo Minsk 0:2 (kon.) | Hajduk Split – Karaganda 3:0 (kon.)
Trnava – St. Johnstone 1:1 (kon.) | Atromitos – FK Sarajevo 1:3 (po pr.) | Brøndby – Club Bruggy 0:2 (kon.)
Plzeň – Ploiesti 1:4 (kon.) | Asteras – Mohuč 3:1 (kon.) | Hafnarfjördur – Elfsborg 2:1 (kon.)
Hull City – Trenčín 2:1 (kon.) | Lyon – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Turín – Brommapojkarna 4:0 (kon.)
Aberdeen – Real Sociedad 2:3 (kon.) | Met. Skopje – Omonia Nikósie 0:1 (kon.) | Rio Ave – Göteborg 0:0 (kon.)
Zimbru Kišiněv – Grödig 0:1 (kon.) | Rijeka – Víkingur 4:0 (kon.)
konec
HNK Rijeka
4:0 (1:0)
Víkingur Gøta
Čtvrtek 07.08.2014, 21:15 • Kantrida stadium, Rijeka, Chorvatsko • Evropská liga (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    85
    Už to vypadalo, že hosté se budou radovat z čestného úspěchu, když se Gergersen trefil hlavou za záda Prskala. Jenže praporek pomezního sudího se tyčí k nebi a je tak odmáván a odpískán ofsajd.
     
    81
    Ani ne o šedesát vteřin později je tu další střídání v řadách faerského klubu. Zelený pažit opouští Filip Djordjević, kterého na neveselých deset minut zápasu pro Faeřany nahradí Ingi Sorensen.
     
    80
    Vikingur podruhé střídá, ze hřiště odchází Hallur Hansson, kterého nahrazuje Hedin Hansen.
     
    76
    Rijeka právě vstřelila branku!
    ERLING JACOBSEN nebude na dnešní zápas vzpomínat v dobrém. Nejenže podskočil centrovaný míč při třetím gólu Rijeky, ale nyní si centr Borase z pravé strany smolně sklepává do vlastní sítě.
     
    71
    Třetí střídání domácího týmu. Z placu jde dolů muž na české poměry s úsměvným jménem Damir Zlomislić. Tohoto záložníka střídá Vedran Jugović. Nakonec půjde hned o dvojnásobné strídání, protože Andreas Olsen se podívá na hřiště místo jediného klasického hostujícího útočníka Finnura Justinussena.
     
    64
    Rijeka právě vstřelila branku!
    Sharbini poslal z pravé strany krásný mič do velkého vápna, kde Erling Jacobsen neodhadl výši centru, podskočil míč a ADIS JAHOVIČ kompletuje svůj hattrick, když si z první ztlumil míč a následně jej zblízka poslal za záda bezmocného Turiho. Jahovič střílí tři góly během 25 minut. Asistence: Anas Sharbini.
     
    56
    Kramarić ukazuje, že jeho pravá noha rozhodně není jen na opírání. S jeho pumelicí z pětadvaceti metrů měl maďarský gólman Turi co dělat. Vytáhl jí alespoň na rohový kop.
     
    52
    Žlutí se poprvé na domácí straně, napomínaným hráčem je nigérijská útoční vozba Goodness Ohiremen Ajayi.
     
    49
    Rijeka právě vstřelila branku!
    Makedonec ADIS JAHOVIĆ ukazuje, že je jeho hlava ze zlata. Podruhé se dnes prosazuje ze vzduchu. Ivan Boras poslal z pravé strany do pokutového území krásný, jak z pekárny vytažený, bochánek, který se snesl na hlavu makedonského fotbalisty. Turi se jen smutně ohlédl. Asistence: Ivan Boras.
     
    46
    Rijeka nastoupí do druhého poločasu se dvěma změnami v sestavě. Záložník Mato Jajalo, který centroval na jediný dosavadní gól, jde dolu a nahradí ho Dario Čanadjija. V kabinách zůstal také bosenský záložník Zoran Kvržić, v první půli na pravé straně velmi aktivní, za kterého nastoupí Andrej Kramarić.
     
    45
    Jenže centrovaný míč bezpečně odvrátila obrana domácích a následně musel za záchrannou brzdu zatáhnout Súni Olsen, který zastavil Jajala jen za cenu žluté karty.
     
    40
    Další velká šance domácích. Již to mohlo být o dva góly, kdyby zcela volný Ajayi sám před Turim nenastřelil z pěti metrů pouze gólmana Vikinguru. Rohový kop.
     
    39
    Erling Jacobsen obdržel za svůj faul před prvním gólem Rijeky žlutou kartu a je prvním trestaným hráčem zápasu.
     
    39
    Rijeka právě vstřelila branku!
    Rijeka se může radovat z naprosto zaslouženého gólu. Erling Jacobsen stáhl na pravé straně poblíž velkého vápna Jahoviće a domácí měli příležitost standardní situace. Jajalo posadil míč na hlavu ADISE JAHOVIĆE, který vyskočil nejvýše a nedal Turimu šanci. Ztrestal tak předchozí faul na svojí osobu. Asistence: Mato Jalalo.
     
    36
    No pozor, tohle byla výborná příležitost Rijeky, o tom žádná. Boras ukázal, že jako bek umí i parádně vystřelit. Jeho rána z dvaceti metrů se už viděla v levém horním rohu Turiho branky, ale nutno podotknout, že jestli střela domácího obránce byla hezká, tak zásag Gézy Turiho ještě lepší. Roh.
     
    25
    Sharbini zatáhl míč po pravé straně a když už se zdálo, že se zbytečně vyhnal do velkého úhlu, tak přihrál Jahovićovi, který se nacházel na hranici penaltového puntíku. Záložník Rijeky ale v dobré šanci minul branku!
     
    21
    Jajalo napřáhl z dvaceti metrů a po jeho utěšené střele se musel Turi hodně hodně natahovat, aby jí alespoň vyrazil! První střela domácích na branku a hned velká šance.
     
    17
    Rijeka opět předvedla rychlý útok. Z pravé strany posílal míč do pokutového území Sharbini. Hostující obrana nechala před brankou zcela volného Ajayiho, který měl dostatek času na zpracování míče a následnou střelu, jenže trestuhodně minul branku.

    Tomáš Lysý

    Branky: 39. Jahović, 49. Jahović, 64. Jahović, 76. Jacobsen (vla.)

    Karty:   52. Ajayi (HNK) – 39. Jacobsen (VIK), 45. Olsen (VIK)


    HNK Rijeka: Prskalo – Bertoša, Mitrović, Samardžić, Boras – Zlomislović – Jajalo, Sharbini (C), Ajayi, Kvržić – Jahovič. Trenér: Matjaž Kek.
    Náhradníci: Vargić, Budicin, Leovac, Čanadjija, Brezovec, Jugović, Kramarić

    Víkingur Gøta: Turi – B. Hansen, E. Jacobsen, Gregersen (C), H. Jacobsen – Djurhuus – S. Olsen, S. Vatnhamar, Hansson, Djordjević – F. Justinussen. Trenér: Sigfrídur Clementsen.
    Náhradníci: Rasmussen, A. Olsen, Joensen, Sorensen, H. Hansen

    Rozhodčí: Vitalij Meškov – Tichon Kalugin, Vjačeslav Semenov – Aleksandr Jegorov.
    31.07.2014
    Víkingur - Rijeka 1:5

    Branky: 35. Hansson – 14. Lešković, 45+1. Kvržić, 52. Jahovik, 76. Kvržić, 81. Kramarić (pen.)

    Karty:   81. Vatnhamar (VIK), 90. Gregersen (VIK)

    bahis siteleri