B. Bystrica – Žilina 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Myjava 1:0 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 2:1 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:0 (1:0)
TJ Spartak Myjava
sk Sobota 09.08.2014, 19:30 • FC ViOn Zlaté Moravce, a. s. (Zlaté Moravce) • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Tak zápas medzi FC ViOn Zlaté Moravce a Spartak Myjava sa nám končí polčasovým výsledkom 1:0! Zápas do bol dosť nudný, okrem gólu sme žiadnu zaujímavejšiu šancu nevideli a diváci na tribúne mohli len tak tradične porkykovať na rozhodcu a na hráčov nech viac útočia. Čo sa týka druhého polčasu, tak Myjava v ňom bola určite aktívnejšia, ale ku presným strelám sa nedostala a brankára domácich Kováča nezamestnala a ten si tak po skoro žiadnej práci udržal čisté konto. Ani jeho náprotivok Solnička nemal moc práce, ale gól v 20.minúte z kopačky Pavlendu a miernom teči svojho stopéra inkasoval. Zápasové prognózi sa tak naplnili, veľa gólov nepadlo a hral sa vyrovnaný, za to však nudný duel. Po ňom sú šťastnejší domáci futbalisti, ktorý získali 3 body do tabuľky a pokračujú tak v dobrých výsledkoch od úvodu sezóny. Hostí dnes môžu mrzieť nepresné prihrávky a zlá finálna fáza.

    To je už z prenosu všetko. Prajem pekný zvyšok už neskorého večera. Dovidenia a dočítania pri ďalších prenosoch. (21:29:59)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    A lopta napokon končí len v náručí domáceho brankára Kováča, ktorý ešte naťahuje čas a jeho výkopom sa zrejme zápas skončí.
     
    90+1
    Tak teraz sa hostia viac tlačia dopredu a vrhajú všetky sily a hráčov do útoku. V strede poľa po faule získali loptu a to bude ich zrejme posledná šanca ohroziť nejako bránu. Do pokutového územia sa natlačili všetci hráči Myjavy.
     
    90+1
    Žltú kartu dostává Charizopulos (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte dve minúty!
     
    89
    Domácim ich prechod do útoku nevyšiel a loptu v strede poľa stratili. Dopredu tak išli hostia, ale po nepresnej strele končí lopta len mimo bránu. Kováč tak dnes miesto zákrokov odkopáva len loptu z päťky.
     
    88
    Hostia pred 16-tkou domáceho tímu lacno strácajú loptu a domáci to idú skúsiť smerom dopredu. Ale idú na to pomalšie a hostia ich vysoko napádajú. Domáci im len tak lacno loptu teraz púšťať nechcú a ani nemôžu.
     
    87
    Tak očakávaný nápor hostí v závere sa zatiaľ nekoná, uvidíme či aj vôbec nejaký príde. Tak ako sa napokon očakávalo, moc gólov zápas nepriniesol a jasného favorita nemal. Ostáva ešte pár minút, tie musia jednoznačne patriť hosťom, ak chcú získať aspoň ten jeden bod.
     
    86
    Ani teraz šanca hosťom nevyšla a lopta končí len mimo domácej brány. Loptu od brány domácich bude odkopávať brankár Kováč, ale moc sa s touto rozohrávkou neponáhľa.
     
    85
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Tomáš Bruško, prichádza Denis Duga.
     
    84
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Patrik Sabo, prichádza Juraj Pilát.
     
    83
    Hostia teraz pritlačili na domácich, ktorý sa už musia viac sústrediť na bránenie. Erik Daniel napriahol ku tvrdej strele, ktorá však končín nad bránou domáceho tímu.
     
    82
    Hostia sa pomaly, ale isto prebíjajú smerom dopredu. Domáci sa musia mať na pozore.
     
    81
    V závere zápasu sa očakáva väčšia aktivita a tlak hostí, ale domáci im to nechcú dovoliť. Domáci sa pozorne bránia, napádajú a hostia sa tak nikam nedostávajú.
     
    80
    Najaktívnejší hráč hostí Erik Daniel v druhom polčase zatiaľ ako jediný zamestnáva domáceho brankára, ale jeho strely sú buď nepresné, alebo slabé. Teraz vyslal len strelu do stredu brány, presne kde stál domáci gólman.
     
    79
    Hostia si navyše komplikujú život aj nepresnými prihrávkami a loptu často strácajú. Domáci to tak vyhovuje a po získaní lopty sa snaží ju takticky podržať.
     
    78
    Hostia teraz majú loptu na svojich kopačkách, ale smerom dopredu sa nie a nie dostať. Domáci tým ich vysoko napáda a to robí Myjave problémy. Domáci si tak pohodlne strácajú svoj tesný náskok o jeden gól.
     
    77
    Čas bude teraz pre domácich ubiehať pomaly a pre hostí rýchlo. Hostia sú určite lepším tímom druhom polčase, ale vo vytúžený vyrovnávajúci gól to nemôže pretaviť.
     
    75
    Domáca taktika na rýchle brejky v druhom polčase pokračuje a teraz sme boli opäť svedkami takejto akcie. Oravík dostal presnú loptu na svoju kopačku, ale jeho strela už taká nebola a skončila vysoko nad bránou Myjavy.

    Miroslav Revaj

    Branky: 20. Pavlenda

    Karty:   90+1. Charizopulos (ZMO) – 49. Daniel (MYJ)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Chren (C), Nikolič, Štrbák – Charizopulos, Ďurica (74. Szöke), Sabo (84. Pilát), Orávik – Djuričič, Valenta (66. Sukisa).
    Náhradníci: Novota – Pilát, Mujkoš, Szöke, Sukisa, Pavelka.

    TJ Spartak Myjava: Solnička (C) – Jánošík, Beňo (85. Bruško), Černáček, Pekár (62. Kuzma) – Ciprys, Bílovský (46. Duga), Marček, Daniel – Sládek, Oršula.
    Náhradníci: Belic – Múdry, Švec, Duga, Bruško, Kuzma.

    Rozhodčí: Dušan Sedlák – Martin Špivak, Peter Kováč – Vladimír Vnuk
    thejrc.org