Eindhoven – Breda 6:1 (kon.) | Dordrecht – Zwolle 1:2 (kon.) | Twente – Den Haag 2:2 (kon.)
Arnhem – Cambuur 2:2 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
6:1 (2:1)
NAC Breda
Sobota 16.08.2014, 18:30 • Phillips Stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Hodinu jsme viděli skvělý fotbal, ve kterém sice favorizované PSV vedlo brzy 2:0 a zdálo se, že je po zápase, přesto hosté brzy snížili a poté měli dokonce celou řadu příležitostí na vyrovnání. Domácí ale po změně stran vstřelili tři branky během šesti minut a touto smrští zcela rozhodli o jasném bodovém zisku.

    I přes výsledek 6:1 je ale důležité podotknout, že hosté vyhráli na střely 16:15 a na střely na bránu 8:6. (20:23:45)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ten už ale rozehráli po zemi a nadále drží míč na svých kopačkách.
     
    90+1
    Locadia průnikem po pravém křídle vybojoval ještě jeden rohový kop ve prospěch PSV.
     
    90
    Rozhodčí Nijhuis prodlužuje hostující trápení o dvě nastavené minuty.
     
    87
    K zajímavé ráně z dvaceti metrů napřáhl Seuntjens a jeho povedená pumelice proletěla jen pár centimetrů nad břevnem domácí branky.
     
    85
    Hosté vedli svoji další útočnou akci po pravém křídle, tentokrát neúspěšně. Jakkoliv ale dnes v ofenzivě předvedli velmi sympatický výkon, tak v zadních řadách zcela propadli.
     
    83
    Depayovi se nabízel Locadia, vzájemná souhra ale postrádala potřebnou přesnost a blíže měl k míči brankář ten Rouwelaar.

    Z něj by po dnešním utkání mohl být dobrý rybář, neboť získává dostatek zkušenosti s lovením ze sítě.
     
    83
    Domácí kombinují s míčem na kopačkách a už nikam nespěchají.
     
    80
    Nepříjemné zranění utrpěl Falkenburg, do kterého v hlavičkovém souboji prudce narazil právě Vloet a hostující záložník má nejspíše vyražený dech a je značně otřesený. Jeho ošetření už pokračuje za postranní čárou a mezitím se pokračuje ve hře.
     
    78
    Aplaus na otevřené scéně si vychutnává Georginio Wijnaldum, kterého Cocu nechává odpočinout a místo něj vpouští do hry Vloeta.
     
    78
    Wijnaldum s de Jongem běželi proti jedinému obránci, kterého de Jong navíc šikovně odtáhl a první jmenovaný se snažil hostujícího brankáře přehodit, úmysl mu ale vůbec nevyšel a celá akce skončila velkým nezdarem.
     
    76
    Mohu posloužit těžko uvěřitelnou statistikou, neboť hosté vedou 8:6 na střely přímo na branku, ovšem na góly prohrávají 1:6. Jeden zákrok si ale brankář ten Rouwelaar přeci jen připsal, neboť druhou branku si hosté vstřelili sami.
     
    74
    PSV právě vstřelilo branku!
    MEMPHIS DEPAY podruhé skóruje přímo z přímého volného kopu! Tentokrát pálil o poznání z větší vzdálenosti, přesto brilantně zakroutil míč do dolního rohu hostující branky, brankář ten Rouwelaar plachtil vzduchem marně a nyní se jen marně snaží uvěřit tomu, co se to v druhém poločasu děje.
     
    73
    Domácí lodivod Phillip Cocu podruhé mění sestavu, Ariase nahrazuje Hendrix.
     
    72
    Zatímco na přelomu poločasů se domácí museli chvílemi třást o svůj náskok, tak nyní již bezpečně mohou šetřit síly na důležitý dvojzápas o účast v základní skupině Evropské ligy proti Šachťaru Soligorsk z Běloruska a také na obrovský šlágr Eredivisie, který je čeká za týden v neděli na hřišti mistrovského Ajaxu Amsterdam.
     
    72
    Na Matičův nadýchaný centr včas vyběhl brankář Zoet a schoval balón do své náruče.
     
    71
    Sarpong umotal v kličkách Ariase, následnou pumelici z úhlu vyráží brankář Zoet.
     
    69
    Střídání hostů, Seuntjensovi přepouští místo na hřišti Elson Hooi. Ten v prvním poločase pořádně motal hlavu Tamatovi a donutil trenéra PSV k poločasovému stažení tohoto beka, po změně stran už se ale Hooi ze hry zcela vytratil.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 22. Wijnaldum, 26. Damčevski (vla.), 51. Depay, 53. Locadia, 57. Wijnaldum, 74. Depay – 31. Tighadouini

    Karty:   30. Arias (PSV)


    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, Rekik, Tamata (46. Brenet) – Wijnaldum (78. Vloet), Hiljemark, Maher – Locadia, De Jong, Depay
    Náhradníci: Pasveer – Narsingh, Jozefzoon, Brenet, Vloet, Ritzmaier, Hendrix

    NAC Breda: ten Rouwelaar – Amieux, Drost, Damcevski, Seewankambo – Falkenburg, de Kamps, Matič – Hooi (69. Seuntjens), Boateng, Tighadouini (49. Sarpong)
    Náhradníci: Babos – Van der Weg, de Roover, Sarpong, Seuntjes, Swerts, Suk

    Rozhodčí: Nijhuis
    thejrc.org