Česko – Rusko 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Česko
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Rusko
Sobota 23.08.2014, 18:00 • Zimní stadion Slaný • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mě ze Slaného vše. Trilogii vzájemných zápasů juniorek Česka a Ruska uzavřeme zítra, tentokrát se hraje už ve 12 hodin. Nezapomeňte znovu držet našim holkám palce, buď přímo na stadionu, nebo aspoň na Onlajnech. Pěkný večer! (20:10:47)
     
    To je velká škoda. Dneska jsme zase měli na vítězství, ale nevyšlo to. Jak cenná je výhra pro naše soupeřky, dobře dokumentuje ruská radost po úspěšné penaltové loterii. V konečném zúčtování český tým přestřílel Rusky 42:25! Jenže góly zkrátka chybí...
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězilo Rusko.
    Rozhodující pokus proměnila POLINA BOLGAREVOVÁ.
     
    Michaela Pejzlová bekhendovou kličkou přestřelila a Rusky vítězí – 0:1.
     
    Teď už ale uspěla i Jandová, která se parádně přesunula se Zenčenkovou – 0:1.
     
    Bekhendový blafák nepřinesl Kristýně Pátkové úspěch. Kondakovová byla znovu výborná – 0:1.
     
    Polina Bolgarevová zmátla Jandovou povedenou kličkou a Rusky po první sérii vedou – 0:1.
     
    Bukolská pálila na druhou tyč, gólmanka ji ale vybruslila a úspěšně zasáhla – 0:0.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo, na řadu tak přicházejí samostatné nájezdy. Začne česká strana, symbolicky kapitánka Kateřina Bukolská.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:29
    Až to zase svým typickým způsobem zkusila Michaela Pejzlová. Dlouhým obloukem od hrazení se dostala až do střelecké pozice, na Kondakovovou ale nevyzrála!
     
    63:44
    Nahození Zedníkové vypadlo Kondakovové z lapačky, hokejkou si ho však rychle přihrnula do svého vlastnictví. Střelecké pokusy v prodloužení nescházejí, ale ke gólu jim dost chybí.
     
    62:40
    Zase hrozilo nebezpečí na druhé straně, od mantinelu tvrdě vystřelila Diana Kanajevová. Jenže pouze doprostřed brány, kde čekala připravená Jandová.
     
    62:10
    Katka Bukolská se do pásma vydala sama, čekala totiž na střídání svých spoluhráček. Nakonec hledala rozjetou Pejzlovou, jenže bezúspěšně.
     
    61:23
    Bolgarevová vyslala zpoza modré čáry nepříjemný padáček, který Denisa Jandová zkrotila až napodruhé. Situaci ale zvládla dřív, než by hrozila dorážka.
     
    61:05
    Na ledě je hodně volného místa, které jistě budou chtít oba soupeři využít. Rusky se nyní dopustily zakázaného uvolnění.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 55. Topolská (Patočková, Holá) – 46. Vodopjanovová (Kanajevová), rozh. náj. Bolgarevová


    Česko: Jandová (Škodová) – Jančová, Zedníková, Zíková, Holá, Cornová, Kosinová, Bartošová, Vozdecká – Pejzlová, Bukolská „C“, Mašková – Topolská, Pátková, Patočková – Bucifalová, Chadimová, Němcová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Kondakovová (Tarakanovová) – Zuboková, Rodnovová, Jumagužinová, Těreškinová, Klimkinová, Naděždinová, Bobrovová, Čisťjakovová, Zenčenková, Dorofejevová, Kanajevová, Rachimovová „C“, Seredinová, Vodopjanová, Faljachovová, Novopolcevová, Mamonovová, Korotkichová, Bolgarevová, Dobrodějevová, Zimenková. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Růžičková – Dopitová, Novotná.
    thejrc.org