Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference AZ Havířov (kon.)
Tisková konference HC Slovan Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference HC Verva Litvínov (kon.)
Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference HC Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference HC Verva Litvínov

Čtvrtek 04.09.2014, 15:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.
     
    1
    Tiskový referent přestavil hosty dnešní TK. Jde o manažera Unipetrolu p. Hájka, trenéra Rulík, brankáře a reprezentanta Francouze, generálního manažera Kysely a místopředsedy představenstva a obránce Šlégra.
     
    2
    Slova se ujal manažer Robert Kysela. Po rekapitulaci loňské sezony zhodnotil, že hlavním bodem přestupové politiky klubu před sezonou byl post ofenzivního obránce, když klubu chyběl Karel Kubát.
     
    3
    Nakonec při různých jednáních vyvstala touha K. Kubáta vrátit se do Litvínova a zároveň Sparta Praha nakonec svolila s uvolněním tohoto ex litvínovského hráče.
     
    4
    Oporou celku bude i letos Pavel Francouz, který odolala lákání větších klubů a zůstává na severu Čech.
     
    5
    Z úsporných důvodu se klub musel nedobrovolně rozloučit s Jakubem Černým a Matějem Stříteským. První jmenovaný dostal výhodnou nabídku v Minsku. Klub byl s jeho výkony spokojen, ale při zeštíhlování kádru jsme s ním ukončili spolupráci. Jakuba Černého klub dále sleduje.
     
    6
    Matěj Stříteský odešel ve chvíli, kdy byl na dobré cestě příchod Karla Kubáta a jeho pozice v první obraně tak byla ohrožena.
     
    7
    Po poradě s trenéry dostanou více prostoru junioři, jde především o Jurčík,Písaříka a obránce Baránka, který bude nastupovat za A tým a střídavě startovat v Mostě.
     
    8
    Klub angažoval kondičního trenéra Hodu, který přišel na doporučení Radima Rulíka. Cílem jeho angažmá je vylepšit kondici hráčů a zabránit různým únavovým zraněním v průběhu sezony.
     
    9
    Na výslovnou žádost Pavla Francouze přišel jako trenér brankářů Zdeněk Orct, který s Pavlem dlouhodobě spolupracuje a nyní bude spolupracovat se všemi brankáři.
     
    10
    V sezoně bude pokračovat jako hráč A mužstva Jiří Šlégr.
     
    11
    Pokud jde o ekonomickou část vedení klubu, pak Robert Kysela potvrdil, že došlo ke snížení rozpočtu klubu. momentálně se Litvínov pohybuje ve spodní polovině, kolem 10. místa co se týče rozpočtového zajištění. Rozpočet je však zajištěný a vyrovnaný. V souvislosti s tímto vyjádřil Kysela díky společnosti Unipetrol, resp. PKN Orlen.
     
    12
    Klub bude oficiálně spolupracovat s HC Most, který se stal oficiální farmou HC VERVA a klub udělá vše pro zachování Mostu v první lize.
     
    13
    Slova se ujal Jiří Šlégr jako obránce i předseda představenstva.
     
    14
    Jiří Šlégr kvitoval dobrou fyzickou připravenost klubu a návraty Petera Jánského a Karla Kubáta. Ocenil i Pavla Francouze jako jednoho z nejlepších brankářů v extralize.
     
    15
    Šlégr byl dále velmi opatrný co se týče předsezónních předpokladů.
     
    16
    První z otázek míří na Roberta Kyselu a týká se nasazení Martina Ručinského.
     
    17
    Dle manažera klubu zatím Ručinský na soupisku dopsán nebyl, když se klub s Martinem dohodl na tom, že ještě minimálně týden vyčká na definitivní stanovisko naganského veterána. Klub udělá vše pro to, aby Martin v týmu pokračoval, když všem hráčů, především Robinu Hanzlovi prospívá spolupráce s tímto harcovníkem.
     
    18
    Další otázka směřuje na zdraví a kondici Jiřího Šlégra.
     
    19
    Nejstarší obránce Litvínova poukazuje na to, že v letošní přípravě se cítí lépe, když nemusel shazovat přebytečné kilogramy. Spolupracuje s fyzioterapeutem a cítí se dobře. Problém v kumulaci funkce v představenstvu a v obraně nevidí.
     
    20
    Celkového zhodnocení týmu se ujal trenér Rulík.
     
    21
    Ten vyjadřuje radost s tím, že na marodce je pouze F. Gerhát s poraněným zápěstím. Výkony v přípravě jsou nejednoznačné, ale věří v připravenost klubu do každého jednotlivého zápasu.
     
    22
    Trenér Rulík se vyjádřil i k tomu, že klub zůstal v téměř nezměněném složení. V kabině tedy vládne dobrá nálada a celé mužstvo pohání dobrá "chemie".
     
    23
    Pokud jde o očekávání, pak samozřejmě půjde o rozložení bodového zisku mezi více hráčů, byť hlavní váha bude na prvních řadách, který budou mít i větší ice time.
     
    24
    Trenér Rulík poněkud překvapivě uvedl, že dosud neměl informaci o tom, že působení Martina Ručinského v týmu ještě není jisté, resp. že není potvrzené a vyjádřil vůli Ručinského v týmu udržet, resp. ho do týmu dostat.
     
    25
    Trenér Rulík si pochvaluje úroveň pozápasových tréninků, kde se pravděpodobně projevila fyzická odolnost hráčů, které se naplno projeví po vánocích, resp. v lednu. Toto období "plesové" sezony je pro Litvínov tradičně kritické.
     
    26
    K prodloužení obranného pásma se vyjádřil Pavel Francouz.
     
    27
    Prodloužení pásma je pro Francouze nepříjemné především ve vztahu k tlaku soupeře, kdy je o mnoho těžší vymanit se z vlastního pásma. V rámci svého tréninku se více zaměřil na rozehrávku puku a zrychlení bruslení.
     
    28
    K prodloužení smlouvy v Litvínově Francouz uvedl, že je vděčný za šanci a prostor na ledě, kdy je jasnou jedničkou a odmítá diskuse na téma nabídek k okolních klubů a zahraničí, které sice byly, ale on je razantně odmítl.
     
    29
    Francouz dále uvedl, že v týmu dobře funguje spolupráce mezi mládím a "stářím". Načež byl s úsměvem varován Jiřím Šlégrem na opatrné vyjadřování a větu pravil ve smyslu mladých a zkušených.
     
    30
    Manažer Kysela odpovídá na přímý dotaz k úsporám v týmu.
     
    31
    Úspory jsou v řádech milionů, jde konkrétně o cca 8 milionů. Úspory byly složité, když cestovné a nálady se nemění. Kysela vyjádřil, že nelze zajistit aby hráči lámali méně holí, ničili méně bruslí nebo rukavic.
     
    32
    Otázka na Roberta Kyselu k výjimce pro Zimní stadion Ivan Hlinky.
     
    33
    Zisk výjimky nebyl jednoduchý, ale je cítit větší vstřícnost svazu k diskusi, když směřovat vše pouze k zajištění míst k sezení není pravděpodobně ta ideální cesta.
     
    34
    Tiskovou konferenci uzavírá dotaz na Jiřího Šlégra, zda se on osobně nějak angažuje v rozhovorech s Martinem Ručinským.
     
    35
    Šlégr uvedl, že se samozřejmě s Martinem baví o jeho kariéře každoročně. Rozhodně by byl rád, kdyby mohli pokračovat spolu v jednom dresu.
     
    Tisková konference končí v 15:41. (15:41:52)

    Ondřej Moutvička

    bahis siteleri