Kypr – Belgie 0:6 (kon.) | Švédsko – Řecko 3:0 (kon.) | Malta – Turecko 0:3 (kon.)
Německo – Irsko 2:0 (kon.) | Litva – Anglie 0:1 (kon.) | Finsko – Wales 2:2 (kon.)
Rakousko – Bosna 2:0 (kon.) | Itálie – Srbsko 3:2 (kon.)
konec
Rakousko
2:0 (2:0)
Bosna a Hercegovina
Pátek 05.09.2014, 20:30Kvalifikace ME U21
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Ještě je tu však jedna žlutá. Spendlhofer zastavil Mešanoviće naprosto jednoznačně nedovoleně a po právu dostává karetní trest.
     
    89
    Je tu poslední střídání zápasu, výborného Žulje nahrazuje v sestavě Ritzmeier.
     
    85
    Další žlutá pro hráče Bosny. Mešanović se hodně rozčiluje, ale po faulu na Onisiwa se nemůže ničemu divit.
     
    83
    Ani Rakousko neodehraje zápas bez žluté. Rychle se rozvíjející akci Bosny zastavil za cenu žlutého faulu Wydra, jenž doslova zkostil Grahovace.
     
    82
    Rakušané podruhé oživují svou sestavu, Onisiwo si zahraje místo Schauba.
     
    79
    K exekuci se postavil Stöger a lehce podebral balon, který se snesl těsně vedle pravé tyče hostující branky!
     
    78
    Rakousko bude kopat nebezpečnou standardní situaci. Graovač totiž zastavil Žulje ve vzdálenosti dvaadvaceti metrů od branky nedovoleným způsobem a navíc za potažení soupeře dostává žlutou kartu.
     
    77
    Poslední střídání Bosny a Hercegoviny. Odešel Zolotić, opačným směrem zamířil Gojak.
     
    73
    Rakouský trenér Gregoritsch posiluje právě obranu. Z trávníku stáhl Gartnera a poslal na něj Wydru.
    další šance Djuričin
     
    69
    Mohlo být definitivně hotovo! Po ukázkovém přiťuknutí od Žulje si naběhl do šance Djuričin, proskočil mezi dvěma bosenskými stopery, jenže zcela sám před brankářem Vasiljem nepochopitelně selhal a branku překopl.
    zákrok Stankovič
     
    63
    Překrásný fotbalový moment! K exekuci přímého volného kopu se postavil Modić a výstavní dělovkou letící do šibenice pořádně protáhl Stankovice. Rakouský brankář ovšem předvedl výtečný zákrok. Míč byl navíc patrně ve zdi tečován.
     
    51
    Jakoby se však Bosňané předháněli v tom, kdo sejme soupeře více. Ostrý skluz zezadu od Hajroviće teď pocítily nohy Žulje a je tu další žlutá karta.
    střela Krunič
     
    48
    Hosté začali velmi aktivně a měli solidní šanci hned zkraje poločasu. Krunić se proháčkoval do pokutového území, kde volil střelu z ostrého úhlu místo přihrávky lépe postavenému Mešanovićovi. To byla chyba.
     
    46
    Úvod poločasu je hodně roztahaný, Duljević je dalším hráčem, který přišel na trávník o přestávce. Nahradil Maletiće.
     
    46
    Modić nahradil v bosenském týmu Kožulje.
     
    42
    O tom, že je rakouská obrana děravá jako ementál, se mohl ale zničehonic přesvědčit Mešanović. Dostal z hloubi pole přesný pas a mohl postupovat sám na Stankovice, ten mu ale skvělým výběhem zmenšil střelecký úhel a šanci zlikvidoval.
     
    40
    Kožulj v plné rychlosti nekompromisně poslal k zemi Ratha a dostává další žlutou kartu tohoto utkání.
    DJURIČIN - 2:0
     
    33
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Jejich entuziasmus však minimálně na chvilku zchladil MARKO DJURIČIN. Ten na hranici pokutového území převzal míč od Žulje, v pohodě se otočil kolem Hajroviće a přidal druhý rakouský gól. Krásná jednoduchá akce slavila úspěch.
     
    29
    Je tu první žlutá karta utkání. Zolotić zastavil Schöpfa zezadu, jenže kdo ví, zda vůbec bosenský fotbalista zasáhl nohy rakouského soupeře. Přesto se v rukou belgického sudího žlutí.
     
    26
    Po rohovém kopu Grahovace se právě Maletić dostal k hlavičce a ochozy to jen zašumělo, protože míč šel jen těsně vedle domácí branky!
    patička Djurčin
     
    22
    Tohle už byla tutovka! Střílený centr do pokutového území poslal z levé strany Stöger, na malém vápně zakončoval patičkou zády k brance Djuričin, jenže bosenský brankář Vasilj skvělým reflexem udržel svůj tým ve hře.
    STöGER - 1:0
     
    11
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Domácí nakonec přetavili svůj velký tlak ve vedoucí gól! Po faulu Hajroviće na Žulje kopali domácí přímý volný kop, jeho exekuce se zhostil KEVIN STÖGER a zakroutil balon přes zeď krásně na bližší tyč. Pro hosty možná až příliš kurté po předchozí situaci.
     
    10
    Také Bosna měla svou první šanci! Po přízemním centru Letiće zleva zakončoval Mešanović, ale nastřelil ruku Spendlhofera uvnitř pokutového území! Rozhodčí ovšem penaltu nepíská.
    šance Djurčin
     
    3
    Gartner připravil pro Djuričina další tutovku! Po odraženém míči totiž vznikl před pokutovým územím Bosny zmatek, až ho nakonec rakouský záložník nabídl Djuričinovi, který zcela sám před Vasiljem mířil vedle levé tyče jeho branky.
    šance Žulj
     
    1
    Žulj měl ihned obrovskou šanci poté, co se po přihrávce od Stögera dokázal dostat za obranu hostů, ale v pádu už nedokázal zakončit přesněji.

    Radek Barkman

    Branky: 11. Stöger, 33. Djuričin

    Karty:   83. Wydra (AUT), 90+3. Spendlhofer (AUT) – 29. Zolotić (BSN), 40. Kožulj (BSN), 51. Hajrović (BSN), 78. Graovač (BSN), 85. Mešanović (BSN)


    Rakousko: Stankovic – Schilling, Farkas (K), Spendhofer, Schöpf, Rath, Stöger, Schaub (82. Onisiwo), Gartner (73. Wydra), Djuricin, Žulj (89. Ritzmeier)
    Náhradníci: Riegler – Mwene, Janeczek, Wydra, Vastic, Ritzmaier, Onisiwo

    Bosna a Hercegovina: Vasilj – Graovač, Hajrović, Metalsi, Letić, Zolotić (77. Gojak), Maletić (46. Duljević), Grahovac (K), Kožulj (46. Modić), Krunić, Mešanović
    Náhradníci: Pirić – Saničanin, Špikić, Govedarica, Duljević, Gojak, Modić

    Rozhodčí: Lambrechts – De Rocker, Nijssen (všichni Bel.)
    bahis siteleri