Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novokuzněck – Omsk 2:1 (po pr.) | Novosibirsk – Barys 4:1 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:6 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jokerit 1:2 (po pr.) | Jaroslavl – Kazaň 2:3 (2:1 po s.n.)
Toljatti – Riga 3:2 (po pr.) | Soči – Jekatěrinburg 6:3 (kon.) | Viťaz – Magnitogorsk 1:4 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Pondělí 15.09.2014, 10:00 • Platinum Arena Zolotoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu další sérii utkání, do které patří také souboj celků Amur Chabarovsk a Salavat Julajev Ufa. Úvodní buly bude v Platinum Arena Zolotoj, tedy domovském stánku Amuru, vhozeno v 10:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Oba celky na sebe již narazily dvakrát, a to ve třetím kole a pátém kole. Nejprve Amur zvítězil na ledové ploše Ufy 5:3, následně nedokázal zvítězit ani na domácí půdě (0:2).

    Obě mužstva jsou v tabulce Východní konference umístěna nedaleko za sebou. Ufa je s devíti body čtvrtá, Chabarovsk má o dva body méně, přičemž mu patří sedmá pozice. Nejlepším střelcem Amuru je třígólový Dmitrij Tarasov, pořadí střelců Ufy pak vede se čtyřmi přesnými zásahy Antti Pihström.
     
    Československá stopa

    Do utkání zasáhnou pouze tři slovenští hokejisté, všichni v dresu Chabarovsku. Jedná se útočníky Michela Miklíka, Marcela Haščáka a Rastislava Špirka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Ježov, Kurbatov, Taimi, Pererjagin, Safronov, Těreščenko, Těrjajev – Niinimaki, Fisenko, Špirko, Baškirov, Tarasov, Miklík, Lugin, Junkov, Litovčenko, Haščák, Kacuba, Železnov

    Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Koval) – Zubarev, Kolcov, Višněvskij, Vasilevskij, Kutuzov, Heikkinen, Lekomcev – Makarov, Stěpanov, Pihlström, Sjomin, Tolpeko, Kajgorodov, Gluchov, Slepyšev, Hartikainen, Dubrovskij, Skačkov, Skorochodov

    Rozhodčí: Dějev, Ravodin – Matjuša, Petrov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Hartikainen zavezl puk do útočného pásma, kde se nakonec i natlačil před branku. Ta byla posunutu, hra tak musí být přerušena. Vhazovat se bude po levici Borisova.
     
    01:12
    Opět útok domácích, Skačkov se prohnal kupředu, načež vypálil bekhendem. Touš ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    01:51
    Ufa je v úvodu duelu velmi aktivní, další solidní střeleckou pozici si vytvořil Zubarev. Rána ale byla zblokována. Salavat to však nyní přehnal, za hákování putuje na trestnou lavici Igor Skorodochov (UFA).
     
    02:32
    Amur dobře kombinuje, přičemž si hledá střeleckou pozici. Nakonec vypálil Safronov, mířil ale pouze do chmlu hráčů před hostující svatyní.
     
    02:52
    A další pokus Safronova, tentokráte jeho nahození vytěsnil Sochatskij do ochranné sítě. Buly tak proběhne po levici hostujícího muže v masce.
     
    03:25
    Skačkov vyvezl puk až do útočné třetiny, toto oslabení pravděpodobně Ufa zvládne bez úhony.
     
    04:10
    Těrjajejovo nahození od modré čáry Sochatskij raději ponechal v rukavici. Následuje přerušení hry a buly v útočném pásmu Amuru.
     
    04:46
    Tolpeko si chtěl proklestit cestu mezi dvěma beky Chabarovsku, leč neúspěšně. Domácí jej sevřeli a obrali o kotouč.
     
    05:01
    Zakázané uvolnění celku v bílém. Hra se tak vrací na opačnou stranu hrací plochy.
     
    05:57
    Marcel Haščák se již chystal ke střele, když v tom se ozval hvizd čárového arbitra, který viděl postavení mimo hru. Celá situace však byla velmi těsná.
     
    06:22
    Hekkinenova dělovka od modré přistála přesně na vyrážečku Borisova. Domácí brankář si počínal velmi jistě. Ufa ale pokračuje v útoku.
     
    07:00
    Bude se opět vylučovat, za držení je potrestán Alexander Stěpanov (UFA). Další přesilová hra pro Amur.
     
    07:00
    Domácí měli ale obrovskou příežitost. Železnov zavezl puk až za branku Sochatského, odkud přihrál najíždějícímu Litovčenkovi. Ten nedokázal ani nadvakrát překonat hostujícího muže v masce.
     
    07:20
    První útok Amuru ale maří postavení mimo hru. Toto Ufe pochopitelně vyhovuje. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    07:45
    Ve vlastním oslabení se vydal kupředu Denis Tolpeko. Forvard s číslem 53 na zádech nakonec vypálil švihem z pozice levého kruhu. Borisov byl ale na svém místě.
     
    08:11
    Další slušná příležitost Salavatu. Hartikainen zkoušel Borisovovu pozornost ze značného úhlu. Domácí mág raději podržel kotouč. Ufa je ve vlastním oslabení paradoxně nebezpečnější.
     
    09:27
    Hostující postavení mimo hru. Domácí si ani ve druhé početní výhodě nedokázali vytvořit žádnou nebezpečnou příležitost, Ufa je v defenzivní činnosti precizní.
     
    09:51
    Fisenko se snažil clonit střeleckému pokusu od modré čáry, ovšem Sochatskij se nenechal zaskočit a ránu zlikvidoval. Poté raději podržel touš.
     
    09:54
    Poprvé si zahrají v početní výhodě také hosté. Za vražení na hrazení je vyloučen Jevgenij Kurbatov (CHA). Jak si Salavat poradí s touto situací?
     
    10:31
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa přesilovou hru bleskově využívá. Kolcov posunul kotouč žabičkou k ANTTI PIHLSTRÖMOVI, který neváhal a zametl puk pod Borisova. Asistence: Kirill Kolcov, Alexej Kajgorodov.
    Antti PIHLSTRÖM - 0:1
     
    11:39
    Amur se snaží odpovědět, avšak zatím jeho naděje skomírají na nepřesných přihrávkách. Domácím vázla kombinace i ve včerejším duelu.
     
    12:01
    Po ofsajdu Ufy následuje komerční přestávka. Vhazovat se pak bude ve středním pásmu, blíže brance Amuru.
     
    12:59
    Haščák si vybruslil do předbrankového prostoru, kde byl ale zastaven nedovoleným způsobem. Na dvě minuty si odchází odpočinou Ivan Lekomcev (UFA). Již třetí početní výhoda Amuru.
     
    13:35
    Podstatně lepší herní projev Chabarovsku, přesto se ale domácí družině nedaří ideálně zakončit. Stále hře Amuru cosi chybí, zřejmě onen pomyslný moment překvapení.
     
    13:56
    Nyní ho již navíc nebude mít možnost předvést. Za hrubost totiž odchází na trestnou lavici Stanislav Kacuba (CHA). Po návratu Lekomceva začne zhruba minutová přesilová hra Ufy.
     
    14:23
    Domácí uháněli do zajímavého útoku, avšak Baškirov si nedokázal obhodit obránce hostující družiny. U puku je tak opět Salavat.
     
    14:58
    Skačkov dostal perfektní přihrávku na hranici pracého kruhu, odkud střelou z voleje přestřelil. Poté se zklamaně podíval ke stropu, dobře ví, že toto byla velká příležitost.
     
    15:43
    Po menším závaru před brankou Amuru Borisov raději uklízí kotouč do své moci. Po ataku Tarasova byl navíc nešťastně zasažen protihráčem. Zdá se být ale v pořádku.
     
    16:21
    Niinimaki se dostal do perfektní střelecké pozice, avšak Sochatskij si povyjel a pokus pomocí hrudi zlikvidoval. Vhazovat se bude po pravici brankáře Ufy.
     
    17:20
    Hostující postavení mimo hru, Sjomin byl při přechodu modré čáry příliš rychlý. Buly ve středním pásmu, blíže brance Amuru.
     
    18:25
    Ufa dohrává první dějství s pukem na holích, nyní se navíc dostal do zajímavé pozice dnes velmi aktivní Skačkov. Borisov byl ale na svém místě a ránu vytěsnil.
     
    19:26
    Gluchov zavezl puk do útočného pásma, kde byl ale nakonec odzbrojen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    Současně jsou vyloučeni Marcel Haščák (CHA) a Anton Slepyšev (UFA). Druhá část tak začne ve čtyřech.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla poměrně aktivní hokej, ale pouze jednu branku. Autorem přesného zásahu byl hostující Antti Pihlström. Amur nedokázal využít hned tři přesilové hry. Jak se bude utkání vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 8:14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Junkov se snažil stínit Sochatskému, ovšem ten se nenechal zaskočit a ránu od modré čáry zlikvidoval bez větších obtíží. Buly v útočném pásmu Amuru.
     
    21:13
    Kolcov se dostal dvakrát do zajímavé střelecké pozice. Nejprve se zalekl velkého úhlu a nevypáli, následně byl jeho pokus zblokován domácím zadákem.
     
    21:31
    Po nezaviněném střetu zůstal ležet Andrej Zubarev. Nakonec se však zdá, že hostující obránce bude v pořádku a připraven pokračovat ve hře.
     
    22:34
    S lehkou střelou si Borisov poradil, ovšem pumelice Stěpanova mu již nadělala velké potíže. Stále však drží akcie svého celku nad vodou.
     
    23:44
    Ufa je v úvodu druhé třetiny lepším celkem, což demonstruje její pobyt v útočném pásmu. Tam ale zatím soupeři příliš starostí nepřidělala.
     
    23:59
    Bude se opět vylučovat. Za podražení odchází pykat domácí Michail Fisenko (CHA).
     
    24:53
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté využívají i druhou přesilovou hru! Nechytatelnou ranou rozsvítil červené světlo za Borisovem IVAN VIŠNĚVSKIJ. Ufa tak opět směřuje k vítězství. Asistence. Kirill Kolcov.
    Ivan VIŠNĚVSKIJ - 0:2
     
    25:58
    Haščák se tlačil do zakončení, avšak na poslední chvíli byl zastaven defenzivou Salavatu. Vhazovat se bude po pravici Sochatského. To vša ale až po krátké komerční přestávce.
     
    26:32
    Ufa je momentálně lepší celkem, všude je o krok dříve. Pryč je elán Amuru z třetiny předchozí.
     
    27:48
    Bude se znovu vylučovat. Za sekání putuje na trestnou lavici hostující Anton Slepyšev (UFA). Amur má tak k dispozici další přesilovou hru.
     
    28:34
    Ta se mu však příliš nedaří, Chabarovsk se stále nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    29:48
    Ufa je v plném počtu, domácí hokejisté prakticky nevystřelili na branku. Stále tak mají na soupeře dvougólové manko.
     
    30:41
    Po zajímavě vyhlížející ofenzivě Ufy následoval protiútok Amuru, který zakončoval Michel Miklík. Slovenský forvard ale na pozorného Sochatského nevyzrál.
     
    31:53
    Domácí uháněli do přečíslení dvou na jednoho, avšak Andrej Zubarev včas zasáhl a vypíchl soupeři kotouč. Neujala se ani následná dorážka Niinimakiho. Následuje další komerční přestávka.
     
    32:51
    Tentokráte se snažil zahrozit Litovčenko, a to hned dvakrát. Ani v jednom případě ale na pozorného Sochatského nevyzrál. Brankář Ufy působí velmi jistým dojmem.
     
    33:01
    Hostující lodivod si vyžádal oddechový čas. Co naordinuje svým svěřencům?
     
    33:13
    Bude se opět vylučovat, a to na obou stranách. Na lavici hanby putují Denis Tolpeko (UFA) a Jevgenij Kurbatov (CHA). Bude se tak hrát opět ve čtyřech.
     
    33:32
    Další trest. Dmitrij Makarov se provinil podražením. Začíná tak přesilová hra Amuru, a to vůbec ta nejnebezpečnější možná, čtyři na tři.
     
    33:58
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    První střelu z levé strany ještě Sochatskij vytěsnil, proti dorážce JESSE NIINIMAKIHO do prázdné branky již ale nemohl zasáhnout. Asistence: Dmitrij Tarasov, Tommi Taimi.
    Jesse NIINIMAKI - 1:2
     
    34:31
    Ufa se však snaží znovu zapojit do hry a opět navýšit své vedení. Švih Kajgorodova ale Borisov s jistotou likviduje. Následuje vhazování v útočném pásmu Salavatu.
     
    35:43
    Stále je Salavat lepším celkem, po inkasované brance si zřejmě hosté uvědomili, že je potřeba znovu zabrat. To potvrdil bekhendem Pihlström, který však skulinu mezi Borisovovými betony nenalezl.
     
    36:16
    Domácí přechod do ofenzivy zastavuje postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    37:31
    Zasahova musel nyní Sochatskij, a to před dotírajícími útočníky Amuru. Domácí přidali plyn, Ufě jsou nyní nepříjemným soupeřem.
     
    38:28
    Kacuba to zkoušel z velkého úhlu, ovšem do rány padl Kolcov, Ze zajímavé příležitosti tak nakonec nic nebylo.
     
    39:50
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté navyšují své vedení! ANTI PIHLSTRÖM dostal ideální přihrávku k levé tyči, načež se finský kanonýr nemohl do odkryté brány mýlit. Asistence: Kirill Kolcov.
    Antti PIHLSTRÖM - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi druhá třetina, k vidění byly tři přesné zásahy. Nejprve navýšil vedení Ufy Višněvskij, následně ale snížil v přesilové hře Niinimaku. Deset vteřin před koncem prostřední části pak skóroval opět Antti Pihlström. Dotáhnou hosté utkání do vítězného konce? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 26:27
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Tarasov se vydal ihned dopředu, nahozený kotouč si ale Sochatskij ponechal v rukavici. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    41:12
    Chabarovsk je v úvodu třetí části velice aktivní, na brnakáře Ufy létá jeden projektil za druhým. Zatím ale hosté vedou stále o dvě branky.
     
    41:52
    Kaigorodov pálil z pozice pravého kruhu těsně nad, Borisov ale jeho střela raději jistil. U kotouč jsou opět domácí hokejisté, kteří mohou zahájit honbu za vyrovnáním.
     
    42:43
    Bude se vylučovat. Za nedovolené bránění je potrestán Jevgenij Kurbatov (CHA). Jak Salavat naloží s touto příležitostí?
     
    43:21
    Situace začíná být pro Amur kritická, na lavici hanby totiž putuje za sekání Tommi Taimi. Chabarovsk se bude bránit ve třech.
     
    44:02
    Kolcovova tečovaná rána trefil přesně pravý beton Borisova, následně se domácí osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    44:43
    Chabarovsk je ve čtyřech, Litovčenko měl navíc velkou příležitost, z mezikruží ale Sochatského příklepem nepřekonal.
     
    45:24
    Borisov lapil ránu z velkého úhlu, načež přerušil hru. Chabarovsk se zatím brání velmi dobře.
     
    45:25
    Vyloučení také na domácí straně, na trestnou lavici putuje Jevgenij Kurbatov (CHA).
     
    46:21
    Borisov si počkal na střelu Makarova. Za hru vysokou holí je navíc vyloučen hostující Teemu Hartikainen (UFA). Z tresty se ve třetí třetině roztrhl pytel, což hokeji rozhodně nepřidává.
     
    47:03
    Michail Fisenko se vehnal do útočného pásma, sjel si do mezikruží, okdud vypálil. Dělovka ale zamířila těsně vedle pravé tyče.
     
    47:25
    Začíná zkrácená početní výhoda Amuru, který má nyní velký tlak!
     
    48:21
    Také Ufa je v plném počtu. Domácím se tak čas na vyrovnání stále více krátí. Uvidíme, co přinesou následující minuty duelu.
     
    49:40
    Rychlý přechod do útoku Ufě nevyšel, Slepyšev byl ihned po přechodu modré čáry obrán o kotouč. Totožně si počínali také domácí. Salavat poté vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    50:23
    Chabarovsk nyní určuje tempo hry, ovšem do větších příležitostí se zatím nedostává, defenziva Ufy je pozorná.
     
    51:10
    Obrovská příležitost Niinimakiho, který z bezprostřední blízkosti přestřeluje! Sochatskij se za ránou pouze ohlédl.
     
    51:43
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Nyní již ale domácí snižují. Při signalizovaném vyloučení trefil od modré čáry přesně pravý horní růžek Sochatského svatyně SERGEJ PERETJAGIN. Asistence: Denis Ježov, Michail Fisenko.
    Sergej PERETJAGIN - 2:3
     
    52:41
    Ufa znovu zabrala a nastěhovala se do útočného pásma. Zde ale nic moc kloudného nevymyslela. Amur má obrovskou podporu publika.
     
    53:40
    Zcela osamocen se ocitl před Borisovem Teemu Hartikainen. Finský forvard ale nedokázal brankáře Amuru překonat. Velká šance Ufy!
     
    54:28
    Zakázané uvolnění Ufy stěhuje hru zpět před Sochatského, konkrétně po jeho pravici.
     
    55:40
    Amuru již zbývá necelých pět minut. Pokud bude chtít duel vyrovnat, musí přidat. Ufa zatím žádné komplikace nepřipouští.
     
    56:42
    Bude se vylučovat, a to na straně Amur, hosté tak zatím hrají v šesti.
     
    57:00
    Alexander Junkov (CHA) dostává dvě minuty za podražení. Nnyí to již vypadá s nadějemi Chabarovsku zle nedobře.
     
    57:39
    Ufa se až nyní usadil v útočném pásmu, kde pohodlně kombinuje. To jí v dané sitaucí stačí.
     
    58:13
    Domácí vyhazují obětavě přes všechny čáry. Musí se ale navzdory oslabení snažit proniknout kupředu.
     
    59:00
    Domácí jsou v plném počtu, začíná poslední minuta utkání!
     
    59:20
    Borisov odjíždí na střídačku, Amur to zkouší v šesti.
     
    59:45
    Ufa vyhazuje do střední třetiny.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Ve třetí třetině se sice podařilo domácím zásluhou Peretjagina snížit na rozdíl pouhé branky, to však bylo ze strany Amuru vše. Salavat tak zvítězil na půdě Chabarovsku těsně 3:2. Nutno podotknout, že duel měl podstatně větší náboj než střetnutí předchozí, které Ufa ovládla v poměru 2:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 38:37
     
    Československá stopa

    Marcel Haščák (CHA) 0 + 0, čas na ledě: 14:20, 2 střely
    Michel Miklík (CHA) 0 + 0, čas na ledě: 13:56, 2 střely
    Rastislav Špirko (CHA) 0 + 0, čas na ledě: 15:23, 0 střel

    Žádný český zástupce do utkání nezasáhl. (12:23:04)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 34. Niinimaki (Tarasov, Taimi), 52. Peretjagin (Ježov, Fisenko) – 11. Pihlström (Kolcov, Kajgorodov), 25. Višněvskij (Kolcov), 40. Pihlström (Kolcov)


    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Ježov, Kurbatov, Taimi, Pererjagin, Safronov, Těreščenko, Těrjajev – Niinimaki, Fisenko, Špirko, Baškirov, Tarasov, Miklík, Lugin, Junkov, Litovčenko, Haščák, Kacuba, Železnov
    Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Koval) – Zubarev, Kolcov, Višněvskij, Vasilevskij, Kutuzov, Heikkinen, Lekomcev – Makarov, Stěpanov, Pihlström, Sjomin, Tolpeko, Kajgorodov, Gluchov, Slepyšev, Hartikainen, Dubrovskij, Skačkov, Skorochodov

    Rozhodčí: Dějev, Ravodin – Matjuša, Petrov
    bahis siteleri