Třinec – Opava 2:0 (kon.) | Táborsko – Plzeň 0:3 (kon.)
konec
FK Třinec
2:0 (0:0)
Slezský FC Opava
Středa 24.09.2014, 16:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    O víkendu pokračuje pro oba soupeře Fotbalová národní liga. Třinec zajíždí až na jih Čech, kde se v sobotu 27. září od 16:30 utká s Táborskem. Opava bude hrát o den později od 10:15 na půdě žižkovského lídra tabulky. Pohárová odveta mezi Třincem a Opavou je naplánovaná na středu 8.10., hrát se bude pochopitelně v Opavě.

    Pro dnešek je to z Třince vše a loučím se s vámi. Přeji příjemný zbytek dne a někdy příště, na počtenou! (18:22:51)
     
    Je konec a do odvetného utkání půjdou v lepší pozici fotbalisté Třince. Ve druhém poločase to dlouho vypadalo stejně jako v tom prvním. Až po hodině hry přišla nějaká ta střídání a noví hráči hru docela rozproudili. Prvního gólu se diváci dočkali v čtyřiasedmdesáté minutě. Malířův rohový kop nalezl na zadní tyči neobsazeného Vomáčku, který prostřelil Hampela. Hned o minutu později se po levé straně protáhl Lukáš a střílel jen těsně vedle tyče. Pět minut před koncem přišel nečekaně i druhý zásah. Gavlák udělal spoustu zmatků před opavskou brankou, míč se odrazil k Malířovi a domácí se radovali podruhé. V posledních minutách se už Slezský FC do šance nedostal a utkání skončilo třineckým vítězstvím 2:0.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Vavřík vybojoval míč u rohového praporku na pravém křídle a podařilo se mu i odcentrovat. Míč však zkrotil Bruk. Nastavuje se jediná minuta.
     
    90
    Rozběhla se poslední minuta základního hracího času a předpokládám, že se moc nastavovat nebude. Každopádně se do útoku žene Opava.
     
    89
    Máme tady dokonce první žlutou kartu zápasu. Matěj Hrabina (OPA) zastavil na polovině hřiště unikajícího Malíře jen za cenu žlutého faulu.
     
    88
    Po dlouhé kombinaci zmíněné trojice se k míči dostal Kuzník, ale místo centru před branku volil zpětnou přihrávku na Vavříka a ten s tímto řešením nepočítal.
     
    87
    Vavřík, Horka a Mrázek bojují s třineckou defenzivou na pravé straně u rohového praporku. K centru se zatím propracovat nemohou.
     
    86
    To je velká rána pro Slezský FC, jenž nebyl v utkání horším týmem, ale poslední minuty mu utíkají mezi prsty. Pro Vavříkův centr si došel Bruk.
     
    85
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gavlák udělal spoustu zmatků v pokutovém území Opavy a je z toho druhá branka Třince! Balon se nakonec od hostujících stoperů odrazil k PAVLU MALÍŘOVI, který zacílil přesně k pravé tyči Hampelovy brány – 2:0!
     
    84
    Mikula sklepl Hampelovi hlavou míč s velkým přehledem a gólman rychle rozehrál dlouhým výkopem. Opava ovšem míč ztratila a dopředu kvapí Ceplák.
     
    83
    Opava potřetí v zápase střídá. Radima Grussmanna nahradil na trávníku Jakub Kuzník. Bruk mezitím stihl pokrýt hlavičku Mrázka z penaltové úrovně.
     
    82
    Čelůstkovi narostlo sebevědomí a dvakrát si v obranné fázi počínal docela riskantně. V obou případech mu to vyšlo, ne už tak nákop na Gavláka.
     
    81
    V týmu domácích dochází k další změně, Jaroslava Málka vystřídal Miroslav Ceplák. Zatím rozehrál Malíř rohový kop, pak byla hra přerušena kvůli třineckému faulu.
     
    80
    Malíř přinesl do hry opravdu více vzruchu, nyní se protáhl po pravé straně a nepříjemně odcentroval. Vavřík měl však ve vápně dost času zahrát na rohový kop.
     
    79
    Málka chytají křeče, pouze se plouží na polovině hřiště a nejspíš půjde ze hry. Mezitím se marně pokoušeli o centry Schaffartzik a Hrabina.
     
    78
    Dvorník odkopl balon a našel na půlící čáře Machálka. Střídající hráč však míč hlavou pouze prodloužil třinecké obraně, konkrétně Vomáčkovi.
     
    77
    Třinecké fotbalisty vstřelená branka evidentně povzbudila a tlačí se dopředu. Kubáňův křižný pas byl ale na všechny jeho spoluhráče moc dlouhý.
     
    76
    Nyní přihrával Velner Malířovi do ofsajdu. Opavská obrana při inkasované brance hodně zaváhala a nechala Vomáčku na zadní tyči zcela samotného.
     
    75
    Čelůstka vyřešil ošemetnou situaci před Brukem a odkopl dopředu! Gavlák přihrál Lukášovi, jenž si potáhl míč po levé straně a nebezpečně vystřelil! Balon prosvištěl těsně kolem levé tyče!
     
    74
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Třinečtí proměnili svou první vyloženou příležitost a jdou do vedení! Malíř rozehrál rohový kop precizně, na zadní tyči našel BENJAMINA VOMÁČKU a třinecký kapitán trochu se štěstím prostřelil Hampela – 1:0!
     
    73
    Po nákopu Velnera se k míči protlačil Dvorník, ale podařilo se mu odkopnout jen na rohový kop. Míč si u praporku chystá Malíř.
     
    72
    Malířův pas byl na Málka příliš dlouhý a malý třinecký záložník si do vzdušného souboje s urostlým Dvorníkem netroufal. Kapitán Opavy proto zahrál pohodlně hlavou na svého gólmana.
     
    71
    486 diváků teď přihlíželo útočnému faulu Gavláka, jenž se provinil šlapákem. Z vlastní obranné poloviny uvede balon do hry Mikula.
     
    70
    Málkův centr doputoval až ke Gavlákovi, ten prodloužil hlavou na Lukáše, jehož ránu však zablokoval Vavřík. Třinecký útok stále pokračuje.
     
    69
    Po standardní situaci vracel míč do vápna Schaffartzik, ale patou stačil odkopnout pryč Čelůstka. Třinci se ovšem následný brejk nezdařil a skončil nepřesnou přihrávkou.
     
    68
    Vomáčka nejprve odhlavičkoval, ale pak se k němu míč vrátil. V souboji byl následně dříve opavský Mrázek, kterého třinecký kapitán pouze fauloval.
     
    67
    Dlouhý nákop Bruka doletěl až k Hampelovi, který míč bez okolků napálil zpět na třineckou polovinu. Dnes se rozhodně žádný pěkný kombinační fotbal nehraje.
     
    66
    O trochu vzrušení se po centru Ševčíka postaral Schaffartzik, od nějž se balon odrazil k Mikulovi. Hlavička posledně jmenovaného však skončila jen v náručí Bruka.
     
    65
    Hupka v tvrdém souboji přetlačil Grussmanna, byl důraznější a opavský záložník situaci neustál. Rozhodčí odpískal faul, rozehraje Ševčík.
     
    64
    Dvojitým střídáním reaguje na vývoj utkání také hostující kouč Baránek. Ze hry stáhl Nemanju Kuzmanoviće a Jana Svatonského, novými muži na trávníku jsou Tomáš Mrázek a Tomáš Machálek.
     
    63
    Malíř okamžitě ukazuje svou energii, na pravé straně si vyměnil míč s Velnerem, ten ho potom však dlouhou přihrávkou zahnal.
     
    62
    Třinec se hned po střídání vrhl do útočení, ale z pobytu na pravém křídle nic valného nevytvořil. Míč ztratil a hraje znovu Slezský FC Opava.
     
    61
    Doufejme, že hru trochu rozproudí dva nově příchozí třinečtí hráči. Patrika Kundrátka vystřídal Pavel Malíř, za Ondřeje Smetanu nastoupil Tomáš Gavlák.
     
    60
    Opavští obránci si několikrát vyměnili balon, pak měl přijít křižný pas v podání Mikuly. Ten byl ale hodně nepřesný a balon skončil v zámezí.
     
    59
    Kundrátek pláchl po pravé straně a odhodlal se dokonce i ke střele. Branku Hampela ale neohrozil, mířil totiž nepřesně.
     
    58
    Teď předvedli fotbalisté divákům spíše kopanou ve středovém kruhu. Míč neustále poskakoval a ani jeden z týmů jej nebyl schopen dostat na zem.
     
    57
    Svatonský už byl ve vápně, ale nepodařilo se mu obtočit kolem bránícího Čelůstky, natož vystřelit. Postupný útok Opavy ovšem pokračuje na pravé straně.
     
    56
    Kundrátek se uprostřed hřiště elegantně zbavil protihráčů a přihrál na své obránce. Matoušek ale ve snaze přihrát na Smetanu neuspěl a balon pouze odevzdal.
     
    55
    Aktivněji si v posledních minutách počíná Třinec, ale v útočné fázi je v křeči a k pořádné střele se dostat nemůže. Vomáčkův poslední nákop však nepřesný.
     
    54
    Málkův centr byl na všechny třinecké fotbalisty příliš dlouhý, ale zázrakem se míč před branku vrátil. Tam ovšem došlo k útočnému faulu někoho z Třineckých.
     
    53
    Kundrátek stihl dlouhý pas Smetany na hřišti, ale přesně neodcentroval. Jeho přetaženou nabídku však raději pouze na roh odehrál hostující Vavřík.
     
    52
    Šikovný Grussmann obešel Kundrátka, mezi nohama prohodil míč Hupkovi, ale pak mu pod nohy přijel Čelůstka a čistě balon vypíchl.
     
    51
    Druhý poločas začal v poněkud rychlejším tempu, ale nyní se hra zase zklidňuje. Hraje se okolo poloviny a míče jsou neustále v zámezí.
     
    50
    Centr na přední tyč přeběhl Vomáčka a trochu zavařil opavské obraně. Míč se odrazil na šestnáctku k Velnerovi, ale rovněž jeho pokus obrana Slezského FC zablokovala.
     
    49
    Vavřík zahrál pod tlakem napadajícího Lukáše jen na rohový kop. Toho se chopí Málek a bude to on, kdo rozehraje od praporku.
     
    48
    Horka dostal příliš prostoru na pravé straně a podařilo se mu přesně odcentrovat. Do balonu se pak z první opřel Schaffartzik, jenomže střílel mimo.
     
    47
    Po přihrávce Hupky se míč odrazil do souboje Mikuly s Lukášem. Zkušený stoper Opavy byl na místě dříve a odkopl míč daleko pryč.
     
    46
    Obě mužstva pokračují ve druhém poločase beze změn. Do prvního útoku se dral srbský útočník Kuzmanović, ale zastavil ho ofsajd.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Grussmannovi ale centr vůbec nevyšel a balon skončil za brankou Bruka. To bylo z prvního poločasu všechno. Trochu aktivněji začala slezské derby v osmifinále Poháru FAČR Opava, ale k nebezpečné střele se hráči Slezského FC nedostali. Brankáře Hampela zaměstnali Třinečtí pro změnu dvakrát. Poprvé neměl nejmenší problém s tečovanou střelou Málka, podruhé zkrotil tvrdší pokus Smetany. Nic nebylo ani z menšího závaru před opavskou brankou, a tak se jde do kabin za bezbrankového stavu. Doufejme, že se ve druhém poločase okolnosti změní.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:31.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Poslední slovo v úvodní půli bude mít zřejmě Opava. Ševčík pro ni vybojoval první rohový kop, toho se ujme buď on sám, anebo to přenechá Grussmannovi.
     
    44
    První, a nutno podotknout, že ne příliš záživný, poločas se chýlí ke konci. Matoušek uhrál ve skluzu před Kuzmanovićem k Brukovi.
     
    43
    Grussmann si vzal na starosti rozehrávku standardní situace z půlícího kruhu. Balon ale do šestnáctky nedostal a to se nepovedlo ani Hrabinovi.
     
    42
    Zaváhání opavských zadáků dokázal využít Smetana a uvolnil na pravém křídle Kundrátka. Ale ten nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, centr až moc přetáhl.
     
    41
    Čelůstka se z pozice levého obránce vydal na útočný výlet, narazil si s Málkem, ale následná střela mu vůbec nesedla. Míč skončil několik metrů vedle.
     
    40
    Hupka si v souboji se Ševčíkem na půlící čáře pomohl faulem, a proto rozehrává Opava. Dvorník však při rozehrávce zaváhal a odevzdal míč soupeři.
     
    39
    Kubáň si zpracoval křižný pas od Velnera a pokoušel se po levé straně poslat do úniku Lukáše. To se povedlo, ale akci přerušil zdvižený praporek pomezního.
     
    38
    Velnerova přihrávka byla na Kundrátka dlouhá, ale mladý záložník zabojoval a skoro donutil Hrabinu k chybě. Hrabina chtěl přihrávat Dvorníkovi, ten měl však na zádech Smetanu. Míč se nakonec odrazil k Hampelovi.
     
    37
    Z nějakých třiceti metrů vypálil hodně mimo Horka. Bruk rozehrál nakrátko svým obráncům, mezi nimiž teď kulatý nesmysl koluje.
     
    36
    A tato situace alespoň trochu zaváněla nebezpečím. Poprvé odhlavičkoval Dvorník, pak ale vrátil míč do ohně Velner a ze závaru před Hampelem mohlo vzejít všelicos. Ale Opava se ubránila.
     
    35
    Po delší době budeme sledovat další rohový kop domácích. K míči jde opět Málek a do vápna se stěhují ostatní třinečtí fotbalisté.
     
    34
    Tentokrát se zase nepřesnou přihrávkou na Kuzmanoviće prezentoval Mikula a balon končí u Bruka. Do konce poločasu zbývá asi jedenáct minut.
     
    33
    A znovu nepřesnost ve finální fázi útoku. Kuzmanović si nedokázal pokrýt nakopnutý balon z obrany a přišel o něj. Na tahu je tak opět Třinec.
     
    32
    Kundrátek dostal na pravé straně hodně prostoru a odcentroval. Jeho pas před branku ale nebyl z nejpřesnějších a Ševčík odhlavičkoval.
     
    31
    Slezské derby zatím přináší docela nudný fotbal bez brankových příležitostí. Bojuje se především uprostřed a útoky obou týmů hatí nepřesností.
     
    30
    Velner se probil až ke střele a nakonec i vypálil a nastřelil hostujícího kapitána Dvorníka. Ten je ale v pořádku, můžeme pokračovat.
     
    28
    Druhé autové vhazování v blízkosti Brukovy branky v krátkém sledu vybojoval Svatonský. S opavskými nájezdníky však zatím nemají nejmenší problémy Čelůstka s Kubáněm.
     
    27
    Velner s Kundrátkem si zakombinovali na pravém křídle a druhý jmenovaný pak přihrával na střed hřiště. Tam ale míč odskočil Hupkovi a bylo po akci.
     
    26
    Vomáčkův ne zcela povedený nákop na Kundrátka přečetl Dvorník, protlačil se k balonu a odkopl. Třinec se nadále pokouší dostat před Hampela.
     
    25
    Mikula nakopával balon do útoku na své spoluhráče, ale našel pouze domácího Čelůstku, jen napálil míč do autu. Opava útočí po pravé straně.
     
    24
    Třinec se probíjej k první vážnější situaci, když před šestnáctkou Opavy zkrotil skákavý míč Smetana a přihrál Velnerovi. Jeho střelu ale stihl přibrzdit vracející se Schaffartzik a Hampel míč sebral.
     
    23
    Obraně Opavy trochu zatápěl útočník Smetana, když uplatňoval své parametry v soubojích. Defenziva v čele s Dvorníkem však vše zvládla a míč míří k Brukovi.
     
    22
    Svatonský je ve hře hodně vidět a byl to právě on, kdo centroval po vhazování Vavříka. Našel však přesně Vomáčku a ten bez potíží odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    21
    Po pěkné kombinaci Horky a Grussmann před pokutovým územím Třince se míč dostal ke Svatonskému. Ten se pokoušel centrovat, ale hrubě se mu to nevydařilo.
     
    20
    Kubáň se stihl vrátit do hry a vhodit aut na Smetanu. Vysoký útočník Třince si míč zpracoval a z otočky nečekaně vystřelil. Branku trefil, ale Hampel byl na svém místě.
     
    19
    Po výkopu Bruka zahrál Svatonský v souboji s Kubáněm vysokou nohou a nejspíš trefil domácího hráče do obličeje. Kubáň odchází za lajnu a bude zřejmě ošetřen.
     
    18
    Začalo se velmi opatrně a v prvních osmnácti minutách jsme takřka neviděli střelu na branku. Nyní to z dálky zkoušel Ševčík, minul.
     
    17
    Ševčík dlouho vedl míč středem hřiště a připravoval si finální přihrávku. Do té ovšem sáhl Hupka a je z toho pouze vhazování pro hostujícího Vavříka.
     
    16
    Svatonského centr zablokován třineckými obránci. Mezitím však na trávníku zůstal ležet Vavřík. Ošetřován ale není, vstal a hraje se dál.
     
    15
    Od rohového praporku nakonec poslal balon do ohně Málek, proti jeho centru však vystoupil brankář Hampel a zasáhl před Matouškem včas.
     
    14
    Smetana přiklepl míč do běhu Lukášovi a ten vybojoval pro Třinec úvodní rohový kop. K balonu se staví dvojice hráčů Málek a Kundrátek.
     
    13
    Málek byl tvrdě faulován na půlící čáře, ale přeci jen se zvedá vlastním přičiněním. Třinec znovu dobývá opavskou defenzivu postupným útokem.
     
    12
    Vavřík s vhazováním dlouho váhal, pak ovšem Slezský FC zaútočil po pravém křídle a dostal do menších problémů Kubáně. Ten pod tlakem Svatonského zahrál jen do autu.
     
    11
    Málek se sice s urostlými opavskými zadáky pere srdnatě, ale nakonec o míč přichází. Na polovinu hrací plochy poslal balon Schaffartzik.
     
    10
    Sledujeme postupný útok Třince, kterému však zatím chybí jakýsi moment překvapení. Domácí fotbalisté nemohou překonat blok opavských obránců.
     
    9
    Tak hlavní jádro opavských příznivců dorazilo na třinecký stadion právě teď a bubeníci už se ozývají. Zatím toho příliš nezmeškali, stále čekáme na první šanci.
     
    8
    Kundrátek se tak trochu utopil ve svých kličkách a Schaffartzikem byl vyhnán až za pomezní čáru. U míče je Opava a rozehrává vzadu mezi beky.
     
    7
    Opava útočila po pravé straně, ale balon se nakonec odrazil k Matouškovi. Ten při odkopu napálil Schaffartzika, a proto rozehrává Bruk.
     
    6
    Smetana uspěl ve vzdušném souboji s Mikulou a sklepl míč Málkovi. Ten si balon navedl na střed, ale jeho tečované střele chyběla razance. Lehký zákrok pro Hampela.
     
    5
    Opava získala balon po nepřesvědčivé rozehrávce Kundrátka s Velnerem. Horka chtěl centrovat před branku, ale míč znovu skončil až v zámezí.
     
    4
    Grussmann je zatím střelecky při chuti, naposled zkusil štěstí z velké dálky a bránu těsně minul. Bruk ovšem celou situaci kontroloval.
     
    3
    Horka vysouval po rozehrávce přímého kopu obloučkem Svatonského, ale druhý jmenovaný měl k balonu daleko a nestihl jej na hrací ploše.
     
    2
    První útok Třineckých skončil nepřesností, kapitán Opavy Dvorník si pomohl přihrávkou s Hampelem, který odkopl míč dopředu před dobíhajícím Smetanou.
     
    1
    Okamžitě po výkopu se do útočení vrhli hosté z Opavy. Grussmann si za šestnáctkou připravil míč ke střele, ale trefil jen hlavu Vomáčky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Z Opavy příliš fanoušků nedorazilo, jejich sektor je zaplněn jen nepatrně. Žádná sláva to ale není ani v podání domácích.
     
    Hráči obou týmů už nastupují na trávník. Domácí fotbalisté navlékli bílé trenýrky a pruhované dresy v klubových barvách. Hosté z Opavy nastupují celí v modrém, dres jim zdobí žlutý pruh.
     
    Na výborně připraveném trávníku probíhají rozcvičky obou mužstev. Třinec se rozehřívá přihrávkami na malém prostoru, hosté z Opavy pilují střelbu na branku. Pomalu se zaplňují také ochozy, sektor hostů zatím zůstává prázdný, to se však zcela jistě změní. Do výkopu zbývá něco přes čtvrthodinku.
     
    S fotbalisty Opavy neodcestovala jejich největší klenot, a sice obránce Zdeněk Pospěch. Svatyni Slezského FC bude hájit David Hampel, na lavičce náhradníků si posedí Josef Květon. Z tradičních pilířů základní sestavy dnes zahájí zápas mezi náhradníky Tomáš Čelůstka, František Metelka a Tomáš Mrázek. Od první minuty si naopak zahrají zadáci Petr Vavřík, Matěj Hrabina, nebo srbský útočník Nemanja Kuzmanović.
     
    Třineckým fotbalistům dnes bude chybět jejich brankářská jednička Lukáš Paleček, který kvůli zranění ani nedochytal poslední ligové utkání proti Olomouci. Prostor dnes dostane Václav Bruk, druhým gólmanem je Pavel Rohel. To je jediná změna na soupisce oproti zápasu se Sigmou, výměn mezi základní sestavou a lavičkou je však více. V základu nastoupí Michal Velner, Tomáš Matoušek, Jan Lukáš, Patrik Kundrátek, Ondřej Smetana i Jaroslav Málek. Pouze na lavičce začnou obvyklé opory Pavel Malíř, Petr Joukl, Petr Lisický, Miroslav Ceplák, Tomáš Gavlák a Jan Zawada. Kvůli zdravotním problémům stále scházejí také René Dedič s Martinem Motyčkou.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Bruk – Velner, Matoušek, Vomáčka (C), Čelůstka – Kundrátek, Hupka, Málek, Kubáň – Smetana, Lukáš. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Rohel – Joukl, Malíř, Lisický, Ceplák, Gavlák, Zawada.

    SFC Opava: Hampel – Vavřík, Mikula, Dvorník (C), Hrabina – Ševčík, Horka – Svatonský, Grussmann, Schaffartzik – Kuzmanović. Trenér: Jan Baránek.
    Náhradníci: Květon – Čelůstka, Kuzník, Machálek, Metelka, Mrázek.

    Rozhodčí: Ondřej Pechanec – Petr Blažej, Jan Machálek.
     
    Delegátem utkání bude pan Jaroslav Kubíček.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k zápasu mezi Třincem a Opavou, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    STATISTIKY

    Nejlepším pohárovým střelcem Třince je Martin Motyčka, jenž se v Uničově trefil dvakrát. Nedohrál však ligové utkání se Znojmem a proti Olomouci ani nenastoupil, uvidíme, jak tomu bude v souboji s Opavou. Třinecký trenér Kalivoda vystřídal v poháru již všechny tři své brankáře. V Havířově chytal Paleček, v Uničově vychytal čisté konto Rohel a naposled v Olomouci si stejně dobře vedl Václav Bruk. Nechme se překvapit, koho pošetří a koho postaví třinecký kouč proti Opavě.

    Střelci Opavy se zatím o pohárové góly spravedlivě dělí, v Novém Jičíně vystřelil výhru Kuzmanović, v Hranicích se zase ve hře prosadil Grussmann, v penaltách rozhodl Machálek. Dosud poslední střetnutí s Karvinou nabídlo pouze jednu branku a tu zařídil Jan Schaffartzik. V Opavě se gólmani o zápasové vytížení v poháru také dělili. David Hampel vychytal na penalty Hranice a svůj tým podržel i doma proti Karviné, Květon neobdržel ani jednu branku v prvním kole v Novém Jičíně.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Poslední vzájemné utkání odehrál Třinec s Opavou v rámci čtvrtého kola Fotbalové národní ligy na domácím stadionu. Tehdy přijel Slezský FC v pozici lídra a na Třinecké vletěl se vší vervou. Skóre brzy otevřel povedenou ranou z dálky Schaffartzik. Domácí vyrovnali ve druhé půli, kdy se míč po standardní situaci odrazil k Motyčkovi a ten prostřelil Květona. Zlomovým okamžikem bylo asi zbytečné vyloučení opavského Mrázka, který skolil na zem Vomáčku. Třinečtí okamžitě početní výhodu zúročili gólem Joukla a pak už si náskok proti oslabenému soupeři pohlídali. Stali se tak prvním mužstvem v sezoně, které Slezský FC obralo o body. Třinec – Opava 2:1.

    V poháru se oba týmy naposled potkaly před třemi roky ve druhém kole. Opava tehdy hostila Třinec a začalo se velmi zhurta. Skóre otevřel domácí Mrázek, ale na vyrovnání Pospíšila se čekalo jen pět minut. Mrázek strhl vedení znovu na stranu Slezského FC, ale Třinečtí ještě do poločasu zareagovali brankou Szmeka. Ve druhém poločase gól nepadl, a tak se muselo na pokutové kopy. Třinec zaváhal třikrát, Opava jen jednou a nakonec díky penaltě Wirtha postupila dále. Opava – Třinec 2:1 np.

    Odveta letošního osmifinálového souboje se odehraje v Opavě ve středu 8. října.

    SOUPEŘ DO DALŠÍHO KOLA

    Ve čtvrtfinále se vítěz tohoto duelu zřejmě utkání s prvoligovým soupeřem. Pokud Plzeň v dnešním zápase třetího kola vyhraje na hřišti Táborska, pak se o postup mezi nejlepších osm popere s Hradcem Králové. Proto se Třinec nebo Opava ve čtvrtfinále potkají pravděpodobně zrovna se západočeskou Viktorií.
     
    SFC OPAVA

    Opava postoupila po jednoroční odmlce z Moravskoslezské fotbalové ligy o patro výše a mezi druholigisty vlétla ve velkém stylu. Kádr trenéra Baránka posílili před sezonou především dva velezkušení obránci Mikula z Karviné a Pospěch z bundesligového Mohuče. V prvních třech kolech ligy nepoznala Opava nic jiného než vítězství, tři body brala ve Frýdku-Místku, Mostě i doma proti Ústí nad Labem. Euforii přibrzdily další výsledky, a sice porážka v Třinci, domácí remíza s Olomoucí, porážka ve Vlašimi a dosud naposled divoká remíza s Táborskem v domácím prostředí. V tabulce najdeme Slezský FC na 5. pozici, také Opava se řadí mezi týmy, které mají na kontě jedenáct bodů a je na tom pouze o skóre lépe než desátý Třinec.

    Cesta Opavy Pohárem FAČR

    Opava musela také absolvovat již první kolo a také ona pozanala, že divizní soupeři nejsou žádný med. Slezský FC se v Novém Jičíně na postup docela nadřel a jedinou brankou rozhodl o těsném vítězství 0:1 až dvacet minut před koncem. Ve druhém kole hrála Opava s podobným týmem soupeře v Hranicích, kde šla sice rychle do vedení, ale Středomoravané stačili vyrovnat. Rozhodnout musela penaltová loterie, v níž měli pevnější nervy hosté a vyhráli 1:2 np. Ve třetím kole hrál Slezský FC konečně doma, a to proti Karviné. Do vedení šel rychle brankou Schaffartzika a do konce utkání už tento výsledek Opava uhájila. Vítězství 1:0 a postup mezi šestnáct nejlepších byly na světě.

    Třetí kolo v podání Opavy

    SFC Opava vs. MFK OKD Karviná 1:0 (1:0)
    Branka: 9. Schaffartzik.
    Sestava Opavy: Hampel – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka (57. Kuzník), Horka – Svatonský (71. Vavřík), Grussmann, Schaffartzik – Machálek (71 Kuzmanović).
    Diváci: 1503.
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Třinec po loňském ročníku, ve kterém na jaře musel bojovat o záchranu, kádr podstatně obměnil a vstup do nové sezony vyšel svěřencům trenéra Kalivody mnohem lépe. Mužstvo posílené obráncem Zawadou nebo útočníkem Smetanou zahájilo sezonu remízou ve Zlíně a pak doma prohrálo s Karvinou. Potom však přišly tři zápasy v řadě, v nichž Třince dokázal otočit nepříznivý vývoj a porazit jak Most, tak Opavu a Ústí nad Labem. V dalších domácích utkáních Slezané remizovali se Znojmem a podlehli olomoucké Sigmě, proto spadli až na 10. místo. Mají ale jedenáct bodů, což je v neskutečně našlapané tabulce stejný počet, jako má i druhé Táborsko.

    Cesta Třince Pohárem FAČR

    Jakožto druholigový tým musel Třinec zahajovat svou pohárovou pouť již na konci července prvním kolem v Havířově. Divizní celek kladl fotbalistům zpod Javorovéhoo nepříjemný odpor, po poločase dokonce vedl, ale nakonec těsně prohrál 1:2. V rámci druhého kola zajížděla třinecká družina v polovině srpna do Uničova. S mužstvem z Moravskoslezské fotbalové ligy si poradila už s větší grácií 0:3. Podle papírových předpokladů mělo stopku pro Třinec znamenat třetí kolo, to odehráli Slezané znovu venku, na půdě olomoucké Sigmy. Hanáci byli v utkání aktivnější, ale pálili jednu šanci za druhou, Třinec dokázal před přestávkou jednou udeřit Dedičem a nakonec mu jediná branka stačila k hubenému vítězství 0:1 a postupu do osmifinále.

    Třetí kolo v podání Třince

    SK Sigma Olomouc vs. FK Fotbal Třinec 0:1 (0:1)
    Branka: 43. Dedič.
    Sestava Třince: Bruk – Velner, Kubáň, Čelůstka, Zawada – Motyčka, Hupka – Malíř (62. Kundrátek), Málek, Lukáš (75. Matoušek) – Dedič (46. Gomola).
    Diváci: 1470.
     
    Dobré středeční odpoledne přeji všem fanouškům českého klubového fotbalu! Během pracovního týdne si na chvilku můžeme odskočit od ligového fotbalu, dnes je totiž na programu jeden duel třetího kola a dva osmifinálové zápasy Poháru FAČR. V tomto našem textovém online přenosu se zaměříme na první osmifinálový souboj mezi dvěma druholigovými týmy FK Fotbal Třinec a SFC Opava. Obě mužstva vstoupila do nové sezony ve Fotbalové národní lize povedeně a navíc se jim podařilo dostat v národním poháru mezi nejlepší šestnáctku. Osmifinále už se hraje na dva zápasy a ten první bude hostit právě dnes Třinec. Zajímavé utkání startuje v 16:30 na stadionu Rudolfa Labaje v Třinci. Kdo vstoupí do osmifinálové dvojzápasu lépe? Pokud nebudete přímo na stadionu, pak sledujte náš online přenos! Jste srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 74. Vomáčka, 85. Malíř

    Karty:   89. Hrabina (OPA)


    FK Třinec: Bruk – Velner, Matoušek, Vomáčka (C), Čelůstka – Kundrátek (61. Malíř), Hupka, Málek (81. Ceplák), Kubáň – Smetana (61. Gavlák), Lukáš. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Rohel – Joukl, Malíř, Lisický, Ceplák, Gavlák, Zawada.

    Slezský FC Opava: Hampel – Vavřík, Mikula, Dvorník (C), Hrabina – Ševčík, Horka – Svatonský (64. Machálek), Grussmann (83. Kuzník), Schaffartzik – Kuzmanović (64. Mrázek). Trenér: Jan Baránek.
    Náhradníci: Květon – Čelůstka, Kuzník, Machálek, Metelka, Mrázek.

    Rozhodčí: Ondřej Pechanec – Petr Blažej, Jan Machálek

    Diváci: 486
    Středa 08.10.2014
    Opava - Třinec 0:0

    Karty:   12. Vavřík (OPA)

    bahis siteleri