Finsko – Švýcarsko 8:1 (kon.) | Česko – Švédsko 4:8 (kon.)
konec
Finsko
8:1 (1:0, 4:1, 3:0)
Švýcarsko
Neděle 02.11.2014, 10:15 • SH Podvinný Mlýn Praha • Euro Floorball Tour (juniorky)
     
    Pro tuto chvíli je to ode mne vše, ale již za hodinu ze přihlásím opět z POdvinného Mlýna, tentokrát při zápase dospělých reprezentací Česka a Finska. (12:02:03)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou Ella Sundströmová z Finska (3+0) a Jill Müngerová ze Švýcarska, která i přes veškerou snahu inkasovala dnes osm branek.
     
    Finský výběr tak potvrdil vítězství v turnaji i dnešní vysokou výhrou nad Švýcarskem. Hráčky ze země Helvétského kříže dnes neměly vůbec šanci proti Finkám a odnesly si porážku 1:8.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky dostávají ještě jeden dárek na zpáteční cestu do své země. Huotariová zpoza branky našla v prostoru brankoviště ELLU SUNDSTRÖMOVOU a ta neměla nejmenší problém skótovat z této pozice. Asistence: Ellinoora Huotariová.
     
    59:00
    Rovněž závěr utkání je finské režii.
     
    57:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Westerlundová se v dnešním zápase dočkala alespoň přihrávky, když krásnou krosovou přihrávkou našla ELLU SUNDSTRÖMOVOU a ta z první poslala míček do švýcarské branky. Asistence: Daniela Westerlundová.
     
    56:04
    V závěru zápasu přichází druhá finská přesilovka. Gerigová si nepohlídala 3 metry od rozehrávky a dostává 2 minuty nepodmíněně za nedovolenou vzdálenost.
     
    54:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přeci jen přichází finská branka i ve 3. třetině. MIA VALLENIUSOVÁ zpoza velkého brankoviště překonává skákavou střelou Müngerovou. Asistence: Sanna Salonenová.
     
    54:06
    Tentokrát byla její střela sražena do rohu.
     
    53:15
    Huotariová spíše jen procvičila svou střelou Müngerovou.
     
    52:31
    Kauppinenová ve velkém čtverci přestřeluje švýcarskou branku.
     
    50:47
    Helvétský kříž po delší době před finskou brankou. Lehikoinenová však ani teď zasahovat nemusela.
     
    49:37
    Z ostrého uhlu netrefuje branku Nordlundová.
     
    47:51
    Finky opět začínají pootevírat švýcarskou obranu jako konzervu. Nyní je od branky zastavily pouze tři hodně důležité zákroky Müngerové.
     
    46:30
    Westerlundová se od mantinelu opět nedočkala gólu ze své střely.
     
    45:32
    Rüeggerová z otočky trefuje pouze první bránící hráčku Finska.
     
    44:30
    Finská kombinace skončila málem šestým míčkem ve švýcarské síti. Huotariová ale z prostoru velkého brankoviště netrefuje branku.
     
    43:15
    Trenér Švýcarska Sascha Rhyner se rozhodl dát impuls svému týmu a stáhl hru pouze na 2 lajny.

    Branky a nahrávky: 18. Sundströmová (Huotariová), 24. Oona Kauppiová (Veera Kauppiová), 24. Ruokostenpohjová (Saariová), 28. Kauppiová, 37. Sallströmová (Holmbergová), 55. Valleniusová (Salonenová), 58. Sundströmová (Westerlundová), 60. Sundströmová (Huotariová) – 31. Greberová (Kühneová)


    Finsko: Lehikoinenová (Tarkiainenová) – Korhonenová, Piispová, Westrelundová, Vanhanenová, Sallströmová, Kailová, Kulmalová – O. Kauppiová, Valleniusová, V. Kauppiová – Ruokostenpohjová – Kauppinenová, Saariová – Sundströmová, Holmbergová, Huotariová. Trenér: Jukka Kouvalainen.
    Švýcarsko: Müngerová (Müllerová) – Krähenbühlová, Wielandová, Kohlerová, Tannerová, Frischknechtová, von Escherová – Hofmannová, Mattleová, Gerifgová – Greberová, Kühneová, Dummermuthová – Rüeggerová, Kusterová, Manserová – Dierksová, Cottiová. Trenér: Sascha Rhyner.

    Rozhodčí: Jiří Dolanský, Vojtěch Sýkora