Vlašim – Kovo Praha 5:1 (kon.) | Třinec – Pardubice 3:4 (kon.) | Hr. Králové – Kladno 1:4 (kon.)
Letohrad – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Sudoměřice – Kert Park Praha 1:3 (kon.) | Most – Plzeň 1:0 (kon.)
konec
HBC Enviform Třinec
3:4 (2:2, 0:2, 1:0)
HBC Pardubice
Sobota 08.11.2014, 13:00 • Hřiště u 1. ZŠ, U Splavu, Třinec • CROSSDOCK Extraliga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Zdravím všechny hokejbalové příznivce u utkání CCM extraligy, ve kterém změří síly HBC Enviform Třinec a HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice.
     
    Úvodem si oba celky stručně představíme a započneme hosty, tedy tým z východu Čech – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice. Pardubický hokejbal platí v naší republice za kvalitní značku a v posledních letech pravidelně hrává o nejvyšší příčky v play-off. V sezóně loňské si dokonce Pardubičtí zahráli finále, ve které podlehli Kladnu 0:3 na zápasy. Do letošního extraligového ročníku tak mančaft z perníkářského města vstupoval s nejvyššími ambicemi. V prvním hracím víkendu dokázal na její půdě přetlačit silnou Vlašim po samostatných stříleních poměrem 5:4. Týden nato dokázaly Pardubice vyškolit na svém hřišti pražský Kert 7:1. Ve třetím utkání přišlo první klopýtnutí, leč pouze částečné, jelikož za prohru 3:4 po samostatných stříleních z Ústí nad Labem si Východočeši vezli domů alespoň bod. O týden později je však na vlastní půdě oloupilo Kladno, jež bylo nad jejich síly a po zásluze bralo všechny body za výhru 4:1. Po tomto zaváhání následovala další porážka, tentokrát byla dějištěm Plzeň a tabule ukazovala po závěrečné siréně nelichotivé skóre 1:5. Pardubičtí si spravili chuť až v domácím derby s Hradcem Králové, které ovládli poměrem 3:1. O pár dní později je čekalo další východočeské derby, tentokrát v Letohradě, odkud si Pardubice vezly dva body za výhru 2:1 po samostatných stříleních. S nováčkem soutěže Kovem Praha si před zraky vlastních fanoušků Východočeši zadělávali na malér, ovšem nakonec zvítězili 3:2. Podařenou sérii utkání natáhli v Mostě, kde zvítězili s nulou v zádech a s třemi vstřelenými brankami. V dosud posledním měření sil si znovu dokázali, že extraligové novice není radno podceňovat, jelikož Sudoměřice byly v Pardubicích zdolány až po samostatných stříleních. Suma sumárum – po deseti utkáních se tým z města na Labi nachází na čtvrté příčce tabulky se skóre 32:25. Do Třince tak hosté přijedou v roli favorita z horních pater tabulky a jistě si budou chtít zpod Javorového odvézt tři body.
     
    V posledních utkáních se ve výborné formě jeví forward hostí Jakub Merta, jenž se nedávno nechal slyšet ohledně Pardubických vyhlídek na zbývající utkání podzimní části extraligy: "Nečeká nás nic lehkého. Jedeme do Třince, který se sice trochu trápí, ale na svém hřišti je velmi nepříjemným soupeřem. Poté doma přivítáme Vlašim, která ztratila body jen v prvním kole s námi. Nakonec nás čeká Kert a Ústí, kteří jsou v tabulce hned za námi. Pokud se chceme ale udržet mezi prvními čtyřmi, což znamená určitou výhodu pro jarní boje, budeme to muset zvládnout. Já osobně bych byl spokojený, kdybychom z těchto čtyř zápasů získali alespoň 9 bodů."
     
    Lodivod Pardubic Jiří Mašík: „Čeká nás cesta do Třince, jedeme vlakem, takže si užijeme i karty atd., když se poslední sezóny jezdí skoro pořád auty. Bohužel nepojedeme zase ani na tři pětky, zdravotní, školní a pracovní povinnosti nás letos dost oslabují. Ale i tak chceme na severu Moravy bodovat. Víme, že Třinec nehraje špatně, jen se neprosazuje střelecky, navíc doma budou hrát se zvýšenou motivací. My chceme napravit výkon z minulého týdne, kdy to nebylo vůbec ono. Věřím, že jsme si z toho utkání vzali ponaučení a budeme od začátku nastartovaní na naší hru.“
     
    Nyní několik vět o jediném slezském zástupci v naší nejvyšší hokejbalové soutěži – HBC Enviform Třinec. Třinečtí v minulé sezóně, v níž byli nováčkem, nedokázali naplnit své touhy o postupu do play-off a nakonec si museli vybojovat své setrvání v extralize ve skupině o udržení. Tuto misi s přehledem zvládli, a tudíž i letos mohou měřit své síly s těmi nejlepšími. Úvod sezóny však pro Slezany znamenal inferno, na které by nejraději zapomněli. V úvodních šesti utkáních totiž Třinečtí nezískali ani bod a bylo veta po předsezónních ambicích, jež si přály od počátku bojovat o pozice v TOP 6. Dokázali je totiž přehrát po řadě pražský Kert, Ústí nad Labem, Plzeň, Kovo Praha, Kladno a Letohrad. První dva bodíky vydřel Třinec až v Sudoměřicích díky úspěchu v samostatných stříleních (5:4). V následujícím kole Enviform zažil první nefalšované vítězství, a to rovnou před zraky vlastních příznivců. Po vydřené výhře 1:0 s Mostem si mohl konečně užít euforie a potvrdit slova o bojovnosti v domácím prostředí. O týden později jeli Slezané do trápícího se Hradce Králové a odvezli si cenné dva body za výhru 3:2 po samostatných stříleních. V posledním hraném kole zastavili třinecký rozlet Vlašimští poměrem 3:0 na svém hřišti. Třinec se díky zlepšeným výsledkům v poslední době posunul na předposlední místo, jež hájí se sedmi body a skóre 15:36. Parta kolem Reného Tomise a Tomáše Szotkowského bude chtít v souboji s Pardubicemi jistě potvrdit zvyšující se formu a porvat se o body před svými věrnými fanoušky.
     
    Poslední utkání obou aktérů se datuje na 29. březen tohoto roku, kdy se U Splavu radovali Třinečtí po snadné výhře 5:1. Čeká nás tedy utkání, ve kterém jsou aktuálním favoritem na papíře Pardubice. Hovoří pro ně postavení v tabulce i podzimní forma. Enviform však bude mít k dispozici svou pověstnou horkou půdu a hnací motor v podobě fanoušků. Tyto faktory jistě bude chtít využít v bodový zisk, jenž by pro něj byl nadmíru cenný. Jak utkání dopadne? Sledujte online přenos.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    M.Říman nechtěně přihrál Kubešovi, ale Gabriel předvedl parádní zákrok a jeho pokus zneškodnil.
     
    1:41
    Pardubice právě vstřelily branku!
    PAVEL KUBEŠ vystihl na polovině hřiště domácí přihrávku a postupoval sám na branku. Svůj samostatný nájezd zakončil úspěšným blafákem. Bez asistence.
     
    3:20
    Pardubice pokračují v náporu. Kasal se dostal po přihrávce Gabriela do slibné šance, tu nedokázal proměnit.
     
    4:54
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Gabriel vyhrál buly, do kterého se následně opřel MICHAL VÁLEK a míček poslal přesně do horního růžku. Asistence Jan Gabriel.
     
    6:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Martin Říman od modré čáry prověřil pozornost brankáře Stárka, který jeho střelu vyrazil pouze na hokejku Tomise, jenž poslal míček zpátky před branku, kde byl připraven DOMINIK ŘÍMAN, a ten uklidil míček do branky. Asistence Martin Říman, René Tomis.
     
    9:20
    Szotkowski nahodil míček před soupeřovu branku, kde se snažili dorážet Konderla s Cieslarem, ale ani jednomu z nich se nepodařilo vyrovnat.
     
    9:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Klimkovu tvrdou střelu ihned po buly vyrazil Stárek, ale opět k domácímu hráči, kterým byl DAVID GOLDMANN, jenž prostřelil hostujícího brankáře. Asistence Radim Klimek.
     
    10:50
    Hosté se snažili vybojovat zpátky vedení, které rychle ztratili, ale domácí brankář Gabriel se opět předvedl krásným zákrokem.
     
    12:50
    Domácí dorostenecká pětka nadělala hostům velké problémy, ale branku se jim nepodařilo vsítit.
     
    14:40
    Diváci, kteří dorazili na zdejší stadion mohou sledovat velmi kvalitní utkání.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:16
    Říman s Tomisem dotírali před hostující branku. Pardubice se ubránili.
     
    16:40
    Třinec je velkém náporu, vedoucí branku se jim zatím nedaří vstřelit.
     
    17:42
    Tomis vyloučen za krosček.
     
    18:05
    Na Bílého zívala odkrytá branka, kterou trestuhodně netrefil.
     
    19:42
    Domácí vydali ze sebe maximum a po dvou minutách hrají v plném počtu.
     
    21:40
    Hostující Vlasák vyloučen na 2+2 minuty za hrubost.
     
    23:15
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Merta vyslal ve vlastním oslabení do brejku JANA BÍLÉHO, který svou druhou velkou šanci proměňuje. Asistence Jakub Merta.
     
    26:32
    Samek vyloučen za hákování.
     
    26:57
    Domácí jdou do třech. Tomis vyloučen za sekání.
     
    27:56
    Hosté obstřelují domácí branku, Gabriel zatím odolává.
     
    28:24
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Kubeš zavezl míček před branku, kde přihrál JANU BÍLÉMU, který využívá dvojnásobnou přesilovku. Asistence Pavel Kubeš.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:50
    Třinečtí hokejbalisté opět vstoupili do třetiny velmi aktivně.
     
    32:30
    Tomis vyloučen na dvě minuty za sekání, hostující Mokříž dostává dvě minuty za hrubost a jako bonus desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    33:50
    Pardubice se nikam neženou a kontrolují hru.
     
    35:40
    Bílého střela od modré trefila domácího brankáře, kterému ale míček vypadl z výstroje, Samek zachránil domácí od další pohromy.
     
    37:16
    Turoň vyloučen za sekání.
     
    38:30
    Hostující Filip se dostal do velké příležitosti, ale Gabriel podržel Třinec.
     
    40:20
    Třinec zabral a snaží se s utkání ještě něco udělat.
     
    42:36
    Tlak domácích je stále velký, ale branka stále nepřichází.
     
    43:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Cieslar nahodil míček před branku, kde velmi důrazný TOMÁŠ SZOTKOWSKI dokázal snížit na rozdíl jedině branky. Asistence Patrik Cieslar.
     
    44:36
    Sudí vylučuje Tomise za držení. Tímto vyloučením zřejmě rozhoduje o vítězi dnešního utkání.
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    Nuže, utkání je minulostí a hosté z Pardubic si do města perníků povezou tři body za těsnou výhru 4:3. Východočeši vstoupili do utkání o poznání aktivněji a po brankách Kubeše a Válka vedli v 5. minutě již 2:0. Domácí ovšem našli rychlou odpověď, a to konkrétně když v minutě sedmé korigoval na 1:2 D. Říman a o tři minuty později Goldmann. Druhá třetina se odehrála v Pardubické režii, jelikož hosté zde dokázali odskočit o dvě branky díky dvěma trefám Bílého. Enviform v závěrečném tlaku dokázal díky Szotkowskému ještě vykřesat světýlko naděje, ovšem po Tomisově vyloučení bylo jasné, že je veta po Třineckých šancích na bodový zisk. Ode mne je to pro dnešní den vše, děkuji za pozornost a někdy příště u online přenosů z hokejbalové extraligy na počtenou. (15:31:21)

    Jiří Mravec


    Hledáme zpravodaje pro tým HBC Enviform Třinec. Pište na info@onlajny.com. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 7. Říman (Tomis, Říman), 10. Goldmann (Klimek), 44. Szotkowski (Cieslar) – 2. Kubeš, 5. Válek (Gabriel), 24. Bílý (Merta), 29. Bílý (Kubeš)


    HBC Enviform Třinec: Gabriel (Heczko) – Konvička, Vašek, Samek, Turoň, Mišun, Kowalowski, Szotkowski, Tomis, M. Říman,, D. Říman, Zvejška, Konderla, Goldmann, Cieslar, Palkovský, Klimek
    HBC Pardubice: Stárek (Smekal) – Filip, Krejčí, Vlasák, Pecina, Kubeš, Merta, Bílý, Válek, Kasal, Gabriel, Mokříž

    Rozhodčí: Vrba – Krib

    Diváci: 43
    bahis siteleri