Rusko – Česko 4:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 0:3 (kon.)
konec
Rusko
4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
Česko
Neděle 09.11.2014, 11:00 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já vám přeji příjemný zbytek neděle a doufejme, že se budeme radovat hlavně na konci reprezentační sezony, která vyvrcholí světovým šampionátem v Praze a Ostravě. (13:26:06)
     
    Český tým získal ve Finsku jediný bod a skončil na posledním místě. Mladý extraligový výběr, který doplnili krajánci ze Skandinávie, se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět.

    Výkony českého týmu byly příslibem do budoucna, ale pořád je co zlepšovat, což určitě ví i hráči samotní.
     
    Máme za sebou závěrečné představení českého týmu na finském turnaji Karjala. Češi prohráli také ve svém posledním utkání, když padli s Rusy.

    Rozhodla o tom první třetina, kterou Rusové vyhráli díky svému druhému útoku 3:0. Sborná od druhé třetiny trochu polevila a Češi byli nebezpečnější. Naděje na zvrat jim ovšem sebrala zbytečná vyloučení, kterých dnes bylo opravdu mnoho.

    Nejlepším hráčem českého výběru byl zvolen Vladimír Svačina, zatímco na ruské straně Jevgenij Medvěděv.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:17
    Utkání už se spíše dohrává. Češi tak skončí poslední.
     
    58:37
    Opět pozorný Sorokin podržel svůj tým. Čechům utíká čas a Rusové už míří za třetím místem na turnaji Karjala.
     
    58:15
    Český tým se ještě snaží zabrat a měl několik slibných pokusů. Sorokin ovšem úspěšně odolává.
    HOLÍK - 4:2
     
    57:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se přece jen dočkali. Birner vysunul z rohu hřiště PETRA HOLÍKA, který vyvezl kotouč až do útočné třetiny a tvrdou střelou propálil brankáře Sorokina. Asistence: Michal Birner, Petr Pohl.
     
    56:49
    Češi se ještě snaží vstřelit alespoň druhý gól a zmírnit porážku. Zatím se jim to ovšem nedaří.
     
    56:15
    Český výběr už se tak definitivně připravil o nějakou naději na zvrat. Musel by se stát malý zázrak, aby Češi alespoň zdramatizovali závěru duelu.
    RADULOV - 4:1
     
    54:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové dvojnásobnou přesilovou hru využívají. Medvěděv podržel kotouč a vystřelil. Jeho pokus Francouz vyrazil před sebe a Averin pouze posunul do strany na ALEXANDERA RADULOVA, který dorazil puk do odkryté klece. Asistence: Jevgenij Medvěděv, Jegor Averin.
     
    54:47
    Na trestné tedy sedí dva nevinní a Rusové útočí. Medvěděv střílel od modré a jeho pokus Francouz vyrazil k Panarinovi, který netrefil odkrytou branku.
     
    54:33
    Další trest pro český výběr a Češi půjdou opět do tří. Radek Smoleňák (CZE) dohrál v rohu kluziště Radulova a dostal dvě plus deset minut. Český kapitán už si dnes tedy nezahraje.
     
    54:17
    Do útoku se dostali Češi. Filippi se pokusil z rohu kluziště najít najíždějícího Valského, který ovšem rychlý puk netrefil.
     
    53:50
    S tresty se roztrhl pytel. Pavel Francouz (CZE) šel za branku pro puk, chtěl ho poslat po mantinelu, ale bohužel pro český tým to přehnal a poslal puk mimo mantinel. Další přesilová hra Rusů.
     
    53:37
    Ofsajd českého výběru.
     
    52:44
    Vhazování vedle ruské branky vyhráli Rusové a zaútočili. Češi ovšem útok ruských nájezdníků odvrátili a hraje se ve středním pásmu.
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 1. Panarin (Kovalčuk), 10. Averin (Mironov, Kovalčuk), 18. Panarin (Kovalčuk, Averin), 55. Radulov (Medvěděv, Averin) – 44. Roman (Svačina), 58. Holík (Birner, Pohl)


    Rusko: Sorokin – Medvěděv "A", Pivcakin, Kutuzov, Rukavišnikov, Antipin, Mironov, Višněvskij, Kosov – Radulov "A", Zubov, Kokarjev – Panarin, Averin, Kovalčuk "C" – Andronov, Kalinin, Slepyšev – Bučněvič, Kameněv, Žerděv.
    Česko: Francouz – Polášek, Zámorský, Roth, Jank, Mozík, Doudera, Pláněk, Kempný – Pohl, Roman, Svačina – Valský, Zohorna "A", Holík – Radil, Birner "A", Smoleňák "C" – Orsava, Filippi, Simon – od 21. Lev.

    Rozhodčí: Levonen, Rantala – Tervo, Suominen (vš. FIN)
    thejrc.org