Poprad – Košice 0:1 (kon.) | Trenčín – Nitra 4:7 (kon.) | Martin – Zvolen 3:8 (kon.)
Piešťany – Žilina 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HK Poprad
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC Košice
sk Pátek 21.11.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hlasy po zápase

    Milan Jančuška (tréner Popradu): Nie som spokojný s výsledkom, škoda prvej tretiny, mali sme tam dve čisté šance, potom sme dostali gól a Košice sa totálne zatiahli do defenzívy. Chcelo to viac energie, viac streľby, tým pádom sme nemohli dať ani nejaký ten lacný gól, nehrali sme dobre ani presilové hry. Touto cestou sa chcem ospravedlniť divákom za tento zápas, lebo moja predstava bola iná.

    Pavol Zůbek (asistent trénera Košíc): Predviedli sme koncentrovaný a disciplinovaný výkon, hrali sme výborne na všetkých postoch, chcem len zagratulovať mužstvu k tomuto dôležitému víťazstvu. (19:17:12)
     
    Tak, v dramatickom súboji zvíťazili napokon košickí hokejisti. Na výhre Oceliarov sa jediným gólom podieľal Marek Bartánus, ktorý sa presadil počas 29. minúty.

    Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera.
    Lúči sa s vami Lukáš R. Ovšonka.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Ešte v záverečných sekundách sa snažil o strelu Radoslav Suchý z tesnej blízkosti, no namieril to vedľa brány.
     
    59:42
    Krotákovi sa podarilo zvíťaziť na vhadzovaní, no následne Fabian zle prihral. Štrbák strieľal zo stredného pásma a trafil konštrukciu brány.
     
    59:38
    Gólman Kostúr je na striedačke, vhadzuje sa po pravej ruke brankára Melicherčíka.
     
    59:38
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    59:26
    Skvelý manéver teraz predviedol gólman Kostúr, ktorý ukážkovo zachytil tvrdý príklep z tesnej blízkosti od Radeka Philippa, puk vytiahol z lapačky a perfektne rozohral!
     
    58:56
    Košičania sa teraz takmer celú minútu držali v útočnom pásme, zbierali cenné sekundy. Kostúr už jedným okom sleduje striedačku, či môže ísť dole.
     
    58:13
    Bicek vyskúšal Kostúrovu pozornosť strelou od modrej čiary. Gólman Popradu však s istotou zastavil jeho zakončenie na svojom ľavom betóne a následne prikryl puk pod svoju lapačku.
     
    57:14
    Makovský pokazil strelu od modrej čiary, vyrazil ju Jenčík a okamžite vysúval dopredu už naskočeného Šedu z trestnej lavice, no ten Kostúra strelou z tesnej blízkosti prekonať nedokázal.
     
    56:23
    Domácim hokejistom teraz poškodili rozhodcovia, ktorí odpískali zakázané uvoľnenie po Suchého nepresnej prihrávke na Bartečka. No popradskí hokejisti a sám Bartečko si stojí za tým, že puk ešte tečoval.
     
    55:48
    Kasík pálil od modrej čiary, no jeho strela bola zblokovaná do rohu klziska. Následne s dokázali Košičania oslobodiť.
     
    55:13
    Presilová hra pre Poprad. Michal Šeda odchádza na trestnú lavicu za vyhodenie puku.
     
    54:51
    Popradským hokejistom sa nahodením puku nepodarilo usadiť sa v útočnom pásme. Košičania boli v tejto chvíli pozorní v defenzíve a odzbrojili Oceliarov.
     
    54:13
    Peter Boltun sa mohol dostať do rýchleho útoku, no pred útočnou modrou čiarou sa mu akosi zaplietol puk, následne do puku vošiel v plnej rýchlosti Bartečko, čo už znamenalo prerušenie hry kvôli ofsajdu.
     
    53:30
    Jenčík prihrával z pravej strany do medzikružia Bartošovi, no tam bol lepší Daniel Brejčák, ktorý košického útočníka bezpečne odzbrojil.
     
    52:32
    Lukáš Hvila hľadal dobrou prihrávkou z ľavého kruhu pred bránkoviskom Matúša Matisa, no poslal mu len nepresný puk, ktorý Matis nedokázal trafiť.
     
    51:27
    Popradský kapitán Arne Kroták preveril gólmana HC Košice strelou z medzikružia, no Melicherčík a jeho lapačka boli pripravení na tento puk a sebavedomo ho zastavili vo výstroji košického gólmana.
     
    51:12
    Jánošík pridlho čakal s rozohrávkou, následne chcel posunúť do stredného pásma na Bartoša, no ten nezachytil puk. Znamená to len zakázané uvoľnenie a vhadzovanie pred Melicherčíkom.
     
    50:42
    Do zakončenia z dolnej časti ľavého kruhu sa dostal Richard Jenčík, no gólman Kostúr zmenšil strelecký uhol vykorčuľovaním z brány a následne len bezpečne zastavil puk vo svojej výstroji.
     
    50:33
    Štrbák posunul puk z obranného pásma len ku červenej čiare na Češíka, ktorý len nahadzoval do útočnej tretiny.
     
    49:51
    Do obrovskej šance sa dostal Ľuboš Bartečko, no nedokázal ju premeniť. V rohu klziska získal puk Sýkora, ktorý ho posunul pred gólmana Melicherčíka práve na spomínaného Bartečka, no ten z prvej namieril strelu len priamo do gólmana Košíc!
     
    49:09
    Po prevažne nezaujímavej hre v strednom pásme prišiel útočný výpad od Jiřího Biceka, ktorý sa dostal do zakončenia z hornej časti pravého kruhu, no mieril iba do pozorného gólmana Kostúra.
     
    47:54
    Bartečko sa pretláčal do zakončenia po ľavom krídle, následne strieľal z ťažkého uhlu, no Drgoň čisto defenzívne zblokoval túto strelu smerom na ochrannú sieť.
     
    47:03
    Od modrej vypálil Černák, následne po ňom od modrej čiary napriahol aj Martin Štrbák, no obaja nedokázali trafiť priestor brány.
     
    46:30
    Kasík sa popasoval v útočnom pásme s Cebákom, následne získal puk a zadovkou ho dával na Samuela Takáča, no jeho zakončenie bolo zblokované smerom na ochrannú sieť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2946 divákov.
     
    45:32
    Tomáš Hrnka sa uvoľnil spoza brány popri Paukovčekovi na dolnú časť ľavého kruhu, no následne mieril iba do pripraveného Kostúra, ktorý pre istotu prikryl puk.
     
    44:58
    Ľuboš Bartečko teraz v útočnom pásme zaváhal, prihral presne na hokejku Jiřího Biceka, ktorý získal puk na modrej čiare, posúval ho na ľavé krídlo Jenčíkovi, no nepresne.
     
    44:32
    Košice hrajú v plnom počte. Popradčania znovu nepredviedli dobrú presilovku, vystrelili počas nej asi len jedenkrát.
     
    44:05
    Po nepresnej strele od Jaroslava Kasíka z modrej čiary sa Oceliarom podarilo vyhodiť puk von z obranného pásma.
     
    43:31
    Arne Kroták našiel z pravého kruhu v medzikruží Štefana Fabiana, ktorý sa ešte uvoľnil cez protihráča, no následne namieril len do Melicherčíkovych betónov.
     
    42:40
    Tomášovi Hrnkovi sa podarilo získať puk po vyhratom Bartošovom vhadzovaní. Následne sa košickí hokejisti oslobodili a Popradčania budú musieť začínať z obranného pásma.
     
    42:32
    Presilovku si zahrajú domáci. Michal Šeda odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    42:20
    Daniel Brejčák sa zastavil s pukom za Kostúrovou bránou a pozorne vyčkáva, kým na ľad prídu čerstvé sily.
     
    41:35
    Adam Lapšanský napriahol na hornej časti pravého kruhu, no jeho projektil smeroval len veľmi ďaleko brány.
     
    41:15
    Marek Bartánus strieľal z ľavého kruhu, no napokon bolo jeho zakončenie zblokované smerom do rohu klziska, Oceliari sa však ešte stále držia v útočnom pásme.
     
    40:23
    Popradskí hokejisti začali svoju prvú útočnú akciu v tejto tretine nahodením puku, no v obrane sa lepšie podarilo zabrať hosťom, ktorí získali puk a oni sa teraz budú usilovať o útok.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry boli o niečo lepší košickí hokejisti, ktorým sa podarilo aj dostať do vedenia zásluhou Bartánusa, ktorý skóroval v 29. minúte.
    Čo prinesie tretia tretina sa dozviete, keď ostanete s nami sledovať tento zaujímavý zápas. Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 18:27.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:41
    Oceliari hrajú v plnom počte a pomaly sa aj končí druhá tretina tohto stretnutia.
     
    39:27
    Štrbák vybojoval puk proti Bartečkovi za bránou, následne Cebák získal puk a bezpečne ho poslal von cez všetky čiary.
     
    38:41
    Košičania zvládli prvú minútu oslabenia, Popradčania sa nedokázali vôbec usadiť v útočnom pásme. Uvidíme čo prinesie tá druhá polovica presilovky Popradu.
     
    38:09
    Na prvýkrát to nevyšlo, po vyhodení puku od Philippa budú musieť popradskí hokejisti začať svoj útok znovu spoza ich brány.
     
    37:48
    Vhadzovanie vyhral Bartoš, následne Hrnka poslal puk von cez všetky čiary, domáci musia začať spoza Kostúra.
     
    37:41
    Popradčania si zahrajú presilovú hru. Na dve minúty za podrazenie odchádza Adam Drgoň.
     
    37:05
    Po zakázanom uvoľnení Košíc sa bude vhadzovať práve v obrannom pásme Oceliarov.
     
    36:45
    Adam Drgoň len nahodil puk do útočného pásma, následne ho získali Popradčania. Sýkora zakončoval od modrej čiary, no jeho strela bola zrazená do rohu klziska.
     
    35:46
    Kasík teraz v strednom pásme vypichol prihrávku smerujúcu na Mateja Češíka tak, že puk sa dostal až von z hracej plochy. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    34:59
    Cebák poslal za Melicherčíkovou bránou k ľadu Tomáša Sýkoru, ktorý sa ťažko otriasa na ľadovej ploche. Nedovolený zákrok to nebol a po chvíli sa dokázal aj Sýkora postaviť a presvedčivo odkorčuľoval na striedačku.
     
    34:16
    Matej Hinďoš sa dostal do zakončenia z ľavého kruhu, no jeho príklep dokázal gólman Kostúr bezpečne zachytiť vo svojej výstroji. Musím konštatovať, že v týchto chvíľach sú útočne na tom lepšie košickí hokejisti, častejšie sa dostávajú pred Kostúra než tomu bolo v prvej tretine.
     
    33:15
    Adam Lapšanský naberal rýchlosť po pravom krídle, následne ho však dokázal v tesnej blízkosti gólmana Kostúra odzbrojiť Daniel Brejčák. Košický hokejista teda nezakončoval.
     
    32:24
    Takáč teraz nie najlepšie prihral v strednom pásme Fabianovi, ten sa so svojou nižšou postavou musel vysporiadať s Hrnkom, no napokon dokázal od neho vybojovať puk nahodiť ho do útočného pásma.
     
    31:25
    Jenčík teraz pekne posunul do medzikružia Jiřímu Bicekovi, no ten to napokon dokázal namieriť len smerom na zadný mantinel.
     
    30:29
    Marek Nagy sa uvoľnil na hornú časť pravého kruhu, no nakoniec bolo jeho zakončenie švihom iba zblokované košickými hokejistami a puk skončil v rohu klziska.
     
    29:27
    Teraz nie príliš presvedčivú rozohrávku vykonal Lapšanský, ktorý stratil puk za bránou, kde bol Paukovček, ktorý následne posúval na dolnú časť ľavého kruhu Matisovi, lenže ten namieril iba do pripraveného Melicherčíka.
    BARTÁNUS - 0:1
     
    28:50
    Košice dali gól!
    Košickí hokejisti sa dostávajú do vedenia v tomto zápase vďaka fatálnej chybe Ľubomíra Dindu. Tento popradský obranca sa zmocnil puku v rohu klziska, následne ho chcel poza bránu preniesť na Kasíka, no presne za Kostúrovou bránou sa tam objavil Suja, ktorý skvelo posunul pred bránkovisko MAREKOVI BARTÁNUSOVI a ten pohotovo prekonal z tesnej blízkosti Kostúra!
    Asistencia: Jakub Suja.
     
    27:49
    Vo veľkej šanci bol následne aj Peter Boltun, ktorý dorážal Bartečkovo zakončenie z tesnej blízkosti, no napokon to namieril len znovu vedľa košickej svätyne!
     
    27:26
    Bartečko skvelo našiel z rohu klziska v medzikruží Tomáša Sýkoru, ten si spracoval puk, no následne mieril iba vedľa pravej žrde.
     
    26:43
    Jakub Makovský zaviezol puk za Kostúrovu bránu, následne čaká na čerstvé sily zo striedačky, Košičania taktiež túto chvíľu využívajú na striedanie.
     
    25:48
    Na opačnej strane nemal ďaleko ku gólu Paukovček, ktorého pekne pred bránkovisko vysunul Hvila, Paukovček si následne položil Melicherčíka, no mieril iba následne do jeho tela.
     
    25:27
    Tomáš Hrnka pretlačil puk spoza brány až pred Kostúra, kde smeroval na dorážku aj Bartánus, no napokon si popradskí hráči dokázali ustrážiť priestor pred bránou.
     
    24:27
    Košičania mohli ísť do prečíslenia po zlej Bartečkovej prihrávke, no následne ani Bartoš nebol najpresnejší, keďže Jenčíkovi posúval na útočnú modrú čiaru ku mantinelu príliš na päty.
     
    23:32
    Peter Gápa sa zmocnil puku v strednom pásme, no poslal ho len do útočnej tretiny, keďže domáci museli akútne prestriedať, pretože štvrtá formácia Popradu bola na ľade naozaj dlho.
     
    22:49
    Marek Nagy vyštartoval za odrazeným pukom, no len o centimetre bol pomalší než Košičan Macejko.
     
    22:23
    Peter Sojčík sa dostal do zakončenia z medzikružia, no jeho strelu napokon len opečiatkovala pleksisklo.
     
    21:50
    Matúš Paločko získal puk v obrannom pásme, následne ho nahodil dopredu, no na útočnej modrej čiare ho Košíc ho hostia zastavili, ale následne sa dopustili ofsajdu, tak nemohli hrať ďalej.
     
    21:06
    Hostia sa následne usadili v útočnom pásme, Bartoš hľadal z dolnej časti ľavého kruhu pri opačnej žrdi Jenčíka, no ten prestrelil bránu.
     
    20:29
    Popradskí hokejisti sa dokázali uvoľniť do prieniku vo vlastnom oslabení, po pravej strane sa dostal do útoku Hvila, ktorý prihrával z pravého kruhu pred bránkovisko, no Bartečko už bol pri puku neskoro.
     
    20:18
    Košičania odštartovali svoju druhú polovicu presilovej hry prehratým vhadzovaním, no následne sa rýchlo dokázali dostať do útočného pásma. Jenčík prihrával z medzikružia na ľavý kruh Bicekovi, ktorý ťahom preveril Kostúra, no ten pohotovo zachytil puk do lapačky.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej časti hry sme videli zaujímavý zápas, rýchly priebeh akcií, no povedal by som, že o trochu lepší boli domáci hokejisti, nebyť pár nepresností, Melicherčík mohol vyťahovať puk zo svojej siete už počas prvej dvadsaťminútovky. Nestalo sa tak, preto je stav po prvých 20 minútach 0:0.
    Druhá tretina sa začína približne o 17:45.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    Popradčania sa úspešne bránia a vyzerá, že prvú polovicu oslabenia už zvládnu.
     
    19:14
    Arne Kroták dokázal vyhrať vhadzovanie a smeroval po ľavom krídle do zakončenia, no na útočnej modrej čiare ho možno aj trochu nedovolene zastavil Černák, ale ani jeden z dvojice hlavných rozhodcov si to akosi nepovšimol.
     
    19:02
    Presilová hra pre Košice. Štefan Fabian odchádza na dve minúty za pád pod nohy.
     
    18:42
    Bartečko teraz pochybil v prihrávke v útočnom pásme, zachytil ju Bicek, no následne sa stihol popradský útočník rýchlo vrátiť a svoju chybu napraviť.
     
    17:51
    Jakub Makovský napriahol svoju hokejku na modrej čiare, no jeho projektil letel napokon iba vedľa ľavej žrde brány Košíc.
     
    17:10
    Tretia košická formácia pod vedením Hrnku dokázala získať pásmo pre svojich ďalších spoluhráčov zárukou odrazeného puku z rohu klziska. Potom sa však Chovanovi nepodarilo zvíťaziť na vhadzovaní.
     
    16:42
    Radoslav Suchý poslal od modrej čiary len jemný puk, ktorý tečoval Peter Boltun, no našťastie pre Košičanov to smerovalo iba na pleksisklo. Následne puk predsa len vyletel na ochrannú sieť a hra bola prerušená. Vhadzuje sa po Melicherčíkovej pravici.
     
    16:17
    Poprad sa však následne do zakončenia nedostal, puk v obrannom pásme vzal Philipp, no následná akcia Košíc bola prerušená postavením mimo hry.
     
    15:40
    Radek Philipp iba nahodil puk zo stredného pásma smerom za Kostúrovu bránu. Popradčania sa následne zmocnili puku a začínajú rozohrávkou.
     
    15:21
    Po zakončení Matúša Paločka z tesnej blízkosti sa pred košickou bránou strhla mela, v ktorej boli hráči popradského a košického druhého útoku, všetko je to napokon bez trestov.
     
    14:56
    Adam Jánošík hľadal v útočnom pásme z rohu klziska spoluhráčov v medzikruží, no nik sa mu tam neukázal a napokon len poslal puk von z útočnej tretiny, čím vyhodil svoj tím z pásma.
     
    14:29
    Popradčan Makovský teraz nepríjemne zasiahol v obrannom pásme Popradu do tváre Mateja Hinďoša, no košický útočník je napokon v poriadku a bez problémov odchádza na striedačku.
     
    13:42
    Lukáš Hvila získal odrazený puk v obrannom pásme, no následne nešiel do zakončenia s Paukovčekom, iba ho nahodil smerom do útočného pásma a potom obe mužstvá prestriedali.
     
    12:53
    Košickí hokejisti znovu pochybili v rozohrávke, tento raz ich od puku odstavil dravý Paločko, ktorý posunul Krotákovi na pravý kruh, ten pekne dával do medzikružia Takáčovi, no lenže ten chcel ešte Krotákovi vrátiť puk, no cez dvoch košických hráčov sa to už nepodarilo.
     
    12:26
    Cebákovi po vyhratom vhadzovaní Košíc nesadol puk na hokejku, prihral ho rovno Arnemu Krotákovi do ľavého kruhu, popradský kapitán z prvej strieľal, no Melicherčík absolútne pohotovo zachytil puk do svojej lapačky!
     
    12:18
    Bicek vybojoval puk v súboji s Tomášom Sýkorom, no odstrelil ho iba von cez všetky čiary, čo znamená ďalšie košické zakázané uvoľnenie.
     
    11:34
    Obranca Adam Jánošík teraz rozohrával len veľmi nepresne, keďže puk vyhodil iba von cez celé klzisko, čo v tomto prípade znamená zakázané uvoľnenie.
     
    11:07
    Gólman Matúš Kostúr si na svoje konto pripísal ďalší zákrok, keď sa mu do jeho náručia podarilo chytiť strelu od Hinďoša. Tento košický útočník štvrtej formácie preveril popradského brankára z pravého kruhu.
     
    10:38
    Kasík teraz nerozohral príliš najlepšie, puku sa zmocnil v obrannom pásme Košíc Cebák, ktorý posunul do útoku Václavovi Stupkovi. Ten následne z medzikružia strelou švihom preveril Kostúra, ktorý úspešne výstrojou zachytil puk.
     
    09:51
    Jakub Suja si s pukom nakorčuľoval po pravom krídle, následne z hornej časti pravého kruhu strieľal na bránu, no pozorný Kostúr vyrazil puk na ochrannú sieť, následne sa vhadzuje v obrannom pásme Popradu.
     
    09:17
    Bartečko sa zakotvil s pukom pri mantineli v okolí pravého kruhu, následne však dobre hokejkou zapracoval Cebák, ktorý mu vypichol puk a vyhodil ho do stredného pásma.
     
    08:34
    V týchto chvíľach sme videli súboj v strednom pásme, no Bartoš bol proti Marekovi Nagyovi zaručene úspešnejší, posunul na Šedu, ktorý potom rozohrával na novú akciu Košíc.
     
    07:39
    Matis to teraz spravil na pravom krídle veľmi dobre, keď si dokázal obhodiť Štrbáka, no následne už neprihral pred bránkovisko, kde si puk pýtal Paukovček s Hvilom.
     
    06:43
    Po nevydarenej Takáčovej akcii zachytil puk Bartánus a poslal ho von cez všetky čiary. Košičanom sa zatiaľ darí úspešne brániť v oslabení.
     
    06:21
    Arne Kroták následne získal puk pri pravom kruhu, pretlačil sa do medzikružia, prehodil si puk na forhend, no následne mieril len vedľa brány.
     
    05:56
    Sýkora sa nedokázal úspešne popasovať so Šterbákom, ktorý získal puk v rohu klziska a následne ho dokázal aj odstreliť cez všetky čiary.
     
    05:41
    V prvej početnej výhode dnešného stretnutia si zahrajú domáci. Michal Šeda odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    05:18
    Šeda počkal s pukom za bránou, kým na ľad príde prvá formácia Košíc. Následne sa však hostia dopustili icingu a hra sa teda vracia späť pred Marcela Melicherčíka.
     
    04:53
    Hinďoš sa v rohu klziska uvoľnil smerom do zakončenia, no napokon dokázal gólman Kostúr zareagovať pohotovo a hokejkou mu vypichol puk.
     
    03:57
    Do nepríjemnosti sa teraz dostal aj Kostúr, ktorý musel čeliť strele z tesnej blízkosti, odkiaľ strieľal Bartánus, no namieril vedľa brány.
     
    03:30
    Nebezpečenstvo pre hostí! Arne Kroták potiahol útočnú akciu po ľavom krídle, následne skvelo našiel v medzikruží Matúša Paločka, ktorý smeroval blafákom na Melicherčíka, no bekhendom trafil iba jeho výstroj a aj následná dorážka bola skvelo zachytená košickým brankárom!
     
    03:05
    Zákrok si na svoje konto pripísal aj popradský brankár Kostúr, ktorý v lapačke schoval strelu od Jiřího Biceka, ktorý na neho mieril z pravého kruhu. Vhadzovanie následne bude v obrannom pásme Popradu.
     
    02:34
    Radoslav Suchý preveril gólmana Melicherčíka príklepom od modrej čiare, no košický gólman dokázal strelu bezpečne vyraziť svojím pravým betónom smerom do rohu klziska.
     
    02:30
    Pár hráčov Košíc a pár korčuliarov Popradu pridržalo puk pri mantineli v obrannom pásme hostí, hlavní rozhodcovia už nezbadali puk, a tak hru prerušili.
     
    01:48
    Suja nahral z pravého kruhu do medzikružia Marekovi Bartánusovi, no ten z bekhendom z otočky triafal iba betóny gólmana Kostúra.
     
    01:03
    Hneď na úvod nebezpečná situácia pred Melicherčíkom! Takáč potiahol puk po pravom krídle a z rohu klziska hľadal pred bránkoviskom Krotáka, no ten mieril vedľa brány!
     
    00:37
    Peter Bartoš iba nahodil puk do útočného pásma a následne odišiel striedať. To iste urobili jeho spoluhráči a aj Popradčania posielajú na ľad svoju druhú formáciu.
     
    00:08
    Úvodné vhadzovanie dnešného stretnutia vyhral Boltun, ktorý okamžite cez obrancov rozohrával útočnú akciu. Košičania však puk následne vyhodili cez všetky čiary, no zakázané uvoľnenie to nebude.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy postupne vychádzajú zo šatní na ľadovú plochu. Popradskí hokejisti sa v dnešnom stretnutí predstavia v tradičných modrých dresoch pod vedením trénera Milana Jančušku. Košičania vykorčuľovali na ľad v bielych dresoch. Z lavičky ich bude koučovať tréner Anton Tomko.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, D. Brejčák – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, M. Nagy

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák ("C"), Černák – Philipp ("A"), Drgoň – Jánošík, Cebák – Šeda, Macejko – Jenčík, Bartoš, Bicek ("A") – Sojčík, Češík, Lapšanský – Bartánus, Hrnka, Suja – Stupka, Chovan, Hinďoš

    Rozhodca: Novák, J. Konc – Gajan, Sčensný.
     
    Pekne vítam pri sledovaní on-line prenosu z popradského zimného štadióna, kde od sedemnástej hodiny proti sebe nastúpia hokejisti HK Poprad proti hráčom HC Košice. Týmto zápasom vrámci 25. kola vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Dnešný zápas je zatiaľ azda tým najzaujímavejším v tejto sezóne. Niet pochýb. Veď ide o priamy súboj o prvé miesto v tabuľke!
    Popradskí hokejisti sa zatiaľ držali stabilne v úzadí na druhom mieste, no po pár zaváhaniach košických hráčov v posledných zápasoch sa dokázali vyšvihnúť na čelo tabuľky. Treba však pripomenúť, že Kamzíci majú zápas k dobru, keďže Košice odohrajú svoj druhý zápas proti slovenskej dvadsiatke 1. decembra. Práve v týchto chvíľach rozhoduje o prvenstve skóre. Obe mužstvá majú na konte 56 bodov.

    Silnejšia ofenzíva domácich, lepšia defenzíva hostí
    Poprad dokázal nastrieľať dokopy 96 gólov, čo je najviac spomedzi všetkých tímov extraligy. Košičania sa zatiaľ presadili 63-krát, no môžu sa pýšiť zase najlepšou defenzívou. Inkasovali len 38 gólov, zatiaľ čo popradský gólman Kostúr bol prekonaný až 53-krát.

    Vyrovnané sú aj výkony v zápasoch
    Pomer vyhratých a prehratých zápasov tiež veľmi nenapovie. V riadnom hracom čase vyhrali domáci 16 ráz a hostia 15-krát. Po predĺžení sa Kamzíkom podarilo vyhrať jeden raz a po samostatných nájazdoch tri razy. Oceliari boli v predĺženiach úspešní dvakrát a súpera po trestných strieľaniach zdolali rovnako dva razy. Košickí hokejisti však menej krát v riadnom hracom čase zakopli, keď prehrali po 60 minútach len trikrát, zatiaľ čo Popradčania podľahli súperovi až šesťkrát v riadnej hracej dobe. Naopak, hokejisti z metropoly východného Slovenska zase nezvládli nájazdy trikrát, čiže pomer prehier sa týmto vyrovnáva.

    A čo aktuálna forma?
    Doteraz boli všetky vymenované štatistiky veľmi vyrovnané. Načrtnime do formy. Lepšou sa zatiaľ môžu pýšiť Podtatranci, ktorí z posledných piatich zápasov vyhrali všetky. V utorok doma Kamzíci zdolali Piešťany 4:1, predtým zvíťazili v Martine 4:5 po nájazdoch.
    Košice zase z piatich zápasov vyhrali tri a ostatné dva prehrali. Oceliari naposledy prekvapivo podľahli skalickým hokejistom 3:1 vonku a predtým doma po trestných strieľaniach porazili Banskú Bystricu 2:1.

    Vzájomné zápasy
    Dohromady bude tento zápas v poradí 152. vzájomný. Celková bilancia dáva najavo, že Košičania boli na tom doteraz lepšie. Z doterajších 151 zápasov hostia zaznamenali 87 výhier, 7 remíz a 57 prehier.
    V tejto sezóne sa Kamzíci a Oceliari stretli dva razy. 28. septembra brali Popradčania dva body zo Steel arény, keď zvíťazili nad Košičanmi 0:1 po samostatných nájazdoch. 24. októbra však Košice vrátili Popradčanom požičané, keďže ich porazili 1:2.

    Atraktivita tohoto východniarskeho derby je naozaj veľká...
    Pre fanúšikov Popradu a Košíc je tento zápas určite najatraktívnejší a môžeme konštatovať, že aj vrámci celej extraligy je tento zápas od jej vzniku veľmi jedinečný. Veď len tieto dva tímy z východného Slovenka môžeme sledovať v našej najvyššej hokejovej súťaži. Na poslednú konfrontáciu Popradu a Košíc na popradskom zimnom štadióne si cestu na štadión našlo vyše 3200 divákov. Je možné, že dnes sa táto návšteva prekoná a stanový sa nový rekord na túto sezónu.

    Najproduktívnejší hráči
    Poprad: Tomáš Sýkora – 27 bodov (12+15), Ľuboš Bartečko – 27 bodov (9+18), Lukáš Hvila – 25 bodov (14+11)
    Košice: Gabriel Spilar – 18 bodov (5+13), Adam Lapšanský – 16 bodov (11+5), Richard Jenčík – 15 bodov (9+6)

    Vyhrajú domáci alebo hostia?
    To je určite ťažká otázka. Poprad sa po niekoľkých rokoch dostáva znovu do skvelej formy a vyzerá byť len ťažko prekonateľný. Košice sú asi každú sezónu na čele extraligovej tabuľky a dlhodobo predvádzajú kvalitné výkony.
    Tak ako my, taktiež ani stávkové kancelárie považujú tento zápas za veľmi vyrovnaný. Výhra domácich je ohodnotená kurzom okolo 2.25, kurz na výhru hostí sa pohybuje okolo hodnoty 2.37. Nemôžme vylúčiť, že tento zápas nepôjde do predĺženia. Ak je vám sympatická táto voľba, využijete určite kurz pohybujúci sa okolo 4.10.

    Animácie gólov (GIF obrázky), dôležité informácie a celý priebeh zápasu môžete od 17:00 sledovať prostredníctvom nášho on-line prenosu na webe Onlajny.eu. Na vašu priazeň sa teší Lukáš R. Ovšonka, želá vám príjemné sledovanie a pekný hokejový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 29. Bartánus (Suja)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, D. Brejčák – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, M. Nagy
    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák ("C"), Černák – Philipp ("A"), Drgoň – Jánošík, Cebák – Šeda, Macejko – Jenčík, Bartoš, Bicek ("A") – Sojčík, Češík, Lapšanský – Bartánus, Hrnka, Suja – Stupka, Chovan, Hinďoš

    Rozhodčí: Novák, J. Konc – Gajan, Sčensný

    Diváci: 2946
    bahis siteleri