Groningen – Eindhoven 1:1 (kon.) | Zwolle – Twente 1:2 (kon.) | Heracles – Den Haag 3:1 (kon.)
Utrecht – Cambuur 1:3 (kon.)
konec
FC Groningen
1:1 (0:0)
PSV Eindhoven
Neděle 23.11.2014, 12:30 • Euroborg, Groningen • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Nizozemská Eredivisie má na programu své třinácté kolo. V jeho rámci změří síly celky FC Groningen a PSV Eindhoven. Úvodní výkop je ve středovém kruhu Euroborg, tedy domovském stánku Groningenu, naplánován na 12:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Groningen se momentálně nachází v poklidném středu tabulky, patří mu desátá pozice. Na svém kontě má 17 bodů. V posledním ligovém duelu však neuspěl, na půdě PEC Zwolle padl 0:2.

    Eindhoven již tradičně patří na špici tabulky, což potvrzuje i v letošní sezoně. Se ziskem 30 bodů vede o čtyři body ligovou tabulky před druhým Ajaxem. V předchozím duelu zvítězilo PSV v poměru 2:1 na území Heraclesu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Rozcvička na trávníku Euroborg

     
    Úvodní sestavy:

    FC Groningen: Padt – Van Nieff, Kappelhof, Eric Botteghin, Hateboer – Hiariej, Kieftenbeld (C), Antonia – Chery – De Leeuw, Hoesen
    Náhradníci: LKindgren, Van der Vlag, Van der Laan, J. Arias, Bijl, Hagenauv, Mahi

    PSV Eindhoven: Zoet – S. Arias, Bruma, Rekik, Willems Wijnaldum (C), Guardado, Maher – Narsingh, De Jong, Depay
    Náhradníci: Koch, Brenet, Pasveer, Jozefzoon, Locadia, Hendrix, Ritzmaier

    Rozhodčí: Gözübüyük – Langkamp, Van Dongen.
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Groningen zahajuje utkání velmi odvážně, ihned se vydal do ofenzivy. Nakonec z hranice vlekého vápna vypálil poměrně ostře Chery, který ovšem napálil pouze svého spoluhráče.
     
    2
    Antonia chtěl přihrát De Leeuwovi do běhu, leč neúspěšně. Domácího forvarda eliminoval pozorný Bruma. Oba borci se z trávníku zvedají jen velmi obtížně.
     
    3
    Vědět o sobě dal také Eindhoven, který se však do žádné výraznější střelecké pozice nedostal. Následný protiútok Groningenu zastavuje hvizd pomezního arbitra, který spatřil ofsajd.
     
    4
    Z poměrně velkého úhlu pálil na domácí branku Narsingh. Padt ale zasáhl optimálně. Dorážka De Jonga poté zamířila vysoko nad. Na řadě je odkop od branky.
     
    5
    Hraje se poměrně aktivní fotbal, akce střídá akci. PSV má nyní k dispozici rohový kop, a to po zblokovaném centru. Jak s ním naloží?
     
    6
    Standardní situace se favoritovi duelu příliš nepovedla, Kappelhof balon ihned odhlavičkoval do bezpečí. Eindhoven přesto pokračuje ve svém ofenzivním snažení.
     
    7
    Obě musžtva se snaží být velice aktivní, ovšem žádnou "loženku" jsme zatím neviděli. Co přinesou následující minuty?
     
    8
    Chery zkusil odcentrovat z pravé strany za obranu PSV, ovšem balon doputoval až do náručí připraveného Zoeta, který ihned rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    9
    Velmi dobrý pas na Mahera. Středopolař Eindhovenu ale nedokázal z těsné blízkosti překonat Padt. Nutno však podotknout, že měl obtížnou pozici.
     
    10
    Tak to byla velká příležitost Groningenu. Hoesen dostal vynikající přihrávku na hranici ofsajdového postavení, načež si seběhl do velkého vápna. Z ideální pozice ale trefil pouze boční síť hostující svatyně.
    Hoesenova možnost
     
    12
    Nyní se hraje převážně ve středním pásmu, ani jedna z družin nemá více ze hry. Volný kop bude navíc rozehrávat Eindhoven, nedovoleným způsobem byl zastaven Guardado.
     
    13
    Další slibná možnost, tentokráte na straně Eindhovenu. Narsingh poslal vynikající centr skrze pokutové území, kde číhal Depay. Forvard PSV ale nedokázal hlavou usměrnit balon do odkryté branky.
    Depayova hlavička
     
    14
    Eindhoven je stále nastěhovaný na útočné polovině, kde soupeři zle zatápí. Obrana Groningenu ale zatím odololává a otevření skóre nepřipouští.
     
    15
    V akci se objevil znovu Depay, který vypálil z velké vzdálenosti. Rána mu ale vůbec nesedla, následovat bude pouze odkop od branky.
     
    17
    Po delší době se podíval do útoku také Groningen. Do žádné vážnější příležitosti se ale nedostal, obrana PSV pracuje velmi dobře.
     
    18
    Další pokus o přechod středem hrací plochy. I tentokráte domácí fotbalisté selhali. PSV je zatím v tomto duelu lepším celkem. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    19
    Hra pomalu upadla do šedivého průměru. Po nadějném úvodu utkání toho nyní k vidění příliš mnoho není. Míč má však ve své moci PSV.
     
    20
    Nyní pro změnu kombinuje také Groningen, který se poté pokusil o přechod do ofenzivy podél levé postranní lajny. To se mu však nepovedlo, a tak bude následovat odkop od branky.
     
    21
    Wijnaldum vybídl výtečnou přihrávkou Narsingha, proti kterému ale včas vyběhl Padt. Zásah domácího muže s rukavicemï zabránil brance. Následná dorážka skončila v boční síti.
     
    22
    Eindhoven stále okupuje útočnou polovinu. Do větší šance se ale zatím nedostává. Je za námi zhruba polovina první části zápasu. Stále sledujeme bezbrankové utkání.
     
    23
    Antonia hledal z hranice pokutového území některého ze spoluhráčů, leč svou přihrávku nasměroval pouze do připraveného Zoeta.
     
    25
    Chery se jako lev probíjel do vlekého vápna, kde byl ale na poslední chvíli odzbrojen. Volný balon poté hosté odkopli do bezpečí.
     
    26
    Hosté si při svých útočných manévrech pomohli nedovoleným způsobem, konkrétně proti Antoniovi. Rozehrávat tak bude Groningen.
     
    27
    Další slušná branková příležitost v podání Eindhovenu. Depay poslal přihrávku na pravou stranu hrací plochu, kde číhal zcela osamocený Narsingh. Forvard s číslem jedenáct na zádech ale poté střelou do protipohybu nechal vyniknout Padta.
    Narsinghův pokus
     
    28
    Po sérii přihrávek se dostal ke střeleckému pokusu Guardado. Z hranice pokutového území ale poslal míč pouze do náručí připraveného Padta.
     
    30
    Do velkého vápna Eindhovenu se snesl dlouhý balon, který nakonec pozorná obrana PSV odvrátila do klidných vod. Hrát ale bude opět Groningen.
     
    31
    Před brankou Groningenbu došlo k velkým zmatkům, ovšem ani jeden z hostujících borců nedokázal balon napálit za brankovou čáru.
    Vynikající atmosféra v ochozech Euroborgu

     
    32
    Hosté nyní vybojoval alespoň rohový kop, jehož exekuci si za rámeček rozhodně nedají. Kappelhof totiž míč ihned odhlavičkoval do bezepečí. Po následné dorážce bude následovat odkop od branky.
     
    33
    Velice aktivní Antonia zkusil projít individuálně do pokutového území, což se mu ale nepodařilo. Odvrácenou přihrávku PSV nasměrovalo do zámezí, a tak bude Groningen vhazovat.
     
    34
    Dlouhý balon De Jong na hrací ploše nezastihl, a tak bude k vidění další odkop od branky Groningenu. Sledujeme atraktivní utkání, ovšem nadále čekáme na branku, která by jej ještě více rozdmýchala.
     
    35
    Ve středu hrací plochy došlo k sérii tvrdších zákroků. Hlavní artbitr "kohoutům" domlouvá, že takhle tedy ne. Kartu ale zatím udělovat nebude.
     
    36
    Dlouhý centr v podání Guardada se pouze došoural za úroveň brankové čáry. Situace se tak bude již poněkolikáté opakovat, k vidění bude odkop, o který se postará Padt.
     
    37
    Stoprocentní příležitost Groningenu. De Leeuw se po mizerné hlavičce hostujícího zadáka dostal do perfektní střelecké pozice. Zoet ale vyběhl, zmenšil střelecký úhel a ránu zneškodnil. Domácí borec se sám na sebe velmi zlobí.
    De Leuuwova tutovka
     
    38
    Rohový kop poté domácí nepředvedli příliš dobrý, Eindhoven jej v poklidu ubránil. PSV je zatím lepším velkem, ovšem místy zapomíná na zadní vrátka.
     
    40
    Wijnaldum se pokusil vypálit z poměrně velké vzdálenosti, ovšem rána byla zblokována. Následný protiútok Groninegu měl posléze také jepičí život.
     
    41
    Cheryho pokus z pravé strany hrací plochu příliš nebezepečí Eindhovenu nepřidělal. Balon se pouze otřel o boční síť hostující branky.
     
    42
    Další vynikající zásah Padta, tentokráte proti přízemní ráně Wijnaldumu. Hostující středopolař si zpracoval míč a následně vypálil. Domácí brankář poté v rozkleku tuto šanci eliminoval.
     
    43
    De Jongova rána byla spíše propagačního charakteru. Padt ji pouze očima doprovodil do zámezí. Poté s odkopem příliš nepospíchá. Zdá se, že domácí chtějí dohrát poločas v poklidu.
     
    44
    Tak to je neskutečné, Padt může být domácími příznivci považován za hrdinu. Narsingh měl po rychlém protiútoku spoustu času a prostoru zakončit, ovšem brankář Groningenu opět perfektně zasáhl a udržel akcie svého celku nad vodou.
    Narsinghova šance
     
    45
    Další akce PSV končí v zámezí, následovat bude odkop od branky. Padt s rozehrávkou příliš nepospíchá.
     
    45+1
    Bude se udělovat žlutá karta. Těsně před pokutovým územím zastavil soupeře nedovoleně Santiago Arias (PSV). Za svůj počin dostává karetní trest. Groningen má navíc k dispozici přímý kop z vynikající pozice.
     
    45+2
    Volný kop ale hostující defenziva zneškodnila. Hnedle nato sudí ukončuje první poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první půle, která přinesla poměrně aktivní podívanou. O něco málo více ze hry mělo PSV, o tom není pochyb. Rovněž Griningen ale nepůsobil vůbec zakřiknutým dojmem. Ani jedna z družin ale nedokázala vsítit branku, a tak bude muset o osduu duelu rozhodnout druhý poločas. Jak se vyvine? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 1:3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Obě mužstva zahájila druhou půli poměrně opatrně, hraje se převážně v okolí středového kruhu. Uvidíme, co následující minuty přinesou.
     
    47
    Bude se podruhé v zápase žlutit. Za podražení soupeře dostává karetní Hateboer (GRO). Eindhoven bude rozehrávat z levé strny hrací plochy, blízko postranní čáry.
     
    48
    PSV vysunulo napadání, což činí domácím poměrně velké potíže. Eindhoven je lepším celkem, ovšem do žádných větších příležitostí se zatím nedostává.
     
    49
    Eindhoven měl k dispozici volný kop, který rozehrál skutečně bleskově. De Jong byl ale hnedle vzápětí o balon obrán. Protiofenziva Groningenu poté také neměla dlouhého trvání.
     
    50
    Antonia se řítil do zajímavé střelecké pozice, v čemž mu ale zabránil pomezní arbitr, který spatři ofsajd. O rozehrávku se postará hostující gólman Zoet.
     
    51
    Chery zkusil své štěstí z poměrně velké dálky. Zoet ale celou situaci velice dobře viděl ,a tak mohl v poklidu zasáhnout. Dlouhým výhozem poté poslal své spoluhráče do útoku.
     
    52
    Depayovu ránu Padt vytěsnil na rohový kop, který se poté Eindhovenu příliš nepovedl. Stále tak čekáme na úvodní branku utkání.
     
    54
    Groningen v poklidu kombinuje na vlastní polovině. Do zběsilé ofenzivy se nežene, zdá se, že domácímu celku by vyhovovala remíza.
     
    55
    Bude se udělovat další žlutá karta. Za téměř hokejový bodyček ji obdržel Botteghin (GRO). PSV bude navíc rozehrávat volný kop. Jak s ním naloží?
     
    56
    Centr z levé strany hrací plochy se snesl na De Jongovu hlavu, ovšem hostující forvard nezamířil přesně, neboť hlavičkoval v mírném záklonu. Na řadě je odkop od branky.
     
    57
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté se nakonec přece jenom dočkali. Willems se na levé straně dostal k balonu, který poslal přesně na hlavu LUUKA DE JONGA. Hostující útočník neměl problém se skórováním.
    Luuk DE JONG - 0:1
     
    59
    Groningen se ale nevzdává a nadále se snaží pronikat do defenzivy Eindhovenu. Zatím se mu to ale příliš nedaří. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    60
    Hosté si těsně po přechodu poloviny hrací plochy pomohli nedovoleným zákrokem. Rozehrávat tak bude Groningen, který bude muset dotahovat jednogólové manko.
     
    61
    Další snaha o přechod do útoku, tentokráte podél levé postranní lajny. Ani nyní ale nebyli domácí fotbalisté úspěšní. K dispozici mají alespoň autové vhazování.
     
    63
    Groningen stále aktivně bojuej o své místo na výsluní, ovšem příliš se mu nedaří. PSV si své území hájí poměrně v poklidu.
     
    64
    Antonia chtěl projít po pravé straně hrací plochy, v čemž mu ale zabránil Willems. Groningen bude alespoň vhazovat.
     
    66
    Wijnaldum se málem dostal do ideální střelecké pozice, leč na psolední chvíli mu jeho počínání zatrhl Kappelhof. Domácí poté balon odkopli až na polovinu soupeře.
     
    68
    Domácí si připravili hned dvojité střídání. Místo Kieftenbelda naskočí do hry Mahi.
     
    68
    Hateboera pak nahradí Van der Laan. Uvidíme, kterak se tyto změny na hře domácích projeví.
     
    69
    Po tvrdém střetu ve středu hrací plochy zůstal na trávníku ležet Guardado. Ošetřován je lékařém své týmu. Zatím se nezdá, že by byl schopen pokračovat ve hře.
     
    70
    Guardado nakonec odchází za postranní čáru po svých, ovšem pokračovat nebude. Hostující střídačka již chystá výměnu sil.
     
    71
    Domácí byli nyní zastaveni zhruba třicet metrů od branky. K dispozici budou mít volný kop. Z této pozice se dá jistě ohrozit branka. Uvidíme, zda k tomu dojde.
     
    72
    Chery předvedl poměrně dlouhý rozběh, ovšem o to horší střelu. Kulatý nesmysl zamířil vysoko nad branku, a tak bude následovat pouze odkop.
     
    72
    Zraněného Guardada nahradí ve středu pole Hendrix.
     
    74
    Další rohový kop pro Eindhoven, ovšem ani tentokráte jej hosté nedokázali patřičně zužitkovat. Fotbalisté v bílém, tedy Groningen, balon odkopli do bezpečí.
     
    75
    Protiútok chtěl poté zakončit Hoesen, ovšem domácí forvard trefil pouze prvního před sebou stojícího obránce PSV. Domácím se nedá upřít snaha. Zatím však schází větší fotbalová kvalita.
     
    76
    Antonia zkoušel štěstí z velké dálky. Zoet si po delší době sáhl na míč. S rozehrávkou pochopitelně příliš nepospíchal, hrát musí Groningen.
     
    77
    Druhý poločas již příliš atraktivní fotbalovou podívanou nepřináší. Přesto jsme ale viděli branku, kterou vsítil hostující Luuk de Jong. Bude ještě napodoben?
     
    78
    Maher se dostal do zajímavé pozice, ovšem balon se následně dokutálel až k Padtovi. Domácí brankář před trojicí hostujících borců nezazmatkoval a v poklidu rozehrál.
     
    79
    Chery faulova, PSV bude mít možnost v podobě dalšího přímého kopu. Poradí si s nínm lépe než s předchozím. Nikoliv, Wijnaldum poslal míč vysoko nad. Chystá se další střídání.
     
    80
    Výměna sil proběhne nejprve na straně PSV. Místo Willemse naskočí do hry Brenet.
     
    81
    Na domácí straně opouští hrací plochu Van Nieff. Atmosféru duelu okusí Arias.
     
    82
    Groningen se stále snaží útočit do plných. Lídr tabulky si ale těsné vedení nadále v poklidu hlídá.
     
    83
    Groningen právě vstřelil branku!
    Tak to je skutečně vynikající závěr v podání Groningenu. Mahi se velmi dobře individuálně na levé straně uvolnil, proběhl do velkého vápna, kde našel centrem hlavu nabíhajícího MICHAELA DE LEEUWA. Domácí forvard poté v poklidu skóroval.
    Michael DE LEEUW - 1:1
     
    84
    Groningen se nadále snaží útočit. Nnyní pálil z velké vzdálenosti Antonio. Branku sice netrefil, ovšem potlesk si od domácích fanoušků přesto vysloužil.
     
    86
    Hra má nyní vynikající tempo, hraje se nahoru dolů. Kupředu se vydal tentokráte Eindhoven, jehož dlouhý centr ale eliminoval Padt.
     
    87
    Poslední střídání na straně PSV. Narsingha nahradí Jozefzoon.
     
    88
    Hosté měli další vynikající střeleckou pozici, zcela sám před Padtem se octl De Jong. Skórovat se mu ale nepodařilo, domácí muž s rukavicemi totiž ránu excelentním způsobem vytěsnil. Dorážku poté zadáci Groningenu odkopli z brankové čáry.
    De Jong měl na kopačce rozhodnutí duelu
     
    89
    Další De Jongova chvilka. Tentokráte měl o něco horší pozici, ovšem i přesto mohl skórovat. Nepovedenou ránu opět eliminovali obránci Groningenu.
     
    90
    K základní hrací době první půle budou nastaveny rovné tři minuty. Co přinesou? Zatím sledujeme skutečně strhující závěr dramatického duelu.
     
    90+2
    Hosté jsou v samotném závěru utkání nastěhování v pokutovém území, kde soupeři způsobujíc velké potíže. Wijnaldum si chtěl nyní vykoledovat penaltu, ovšem hlavní sudí toto odmítá.
     
    90+3
    Van Nieff se ještě pokusil vypálit z poměrně velké vzdálenosti. Potěšil však pouze diváky v nejvyšších ochozech, kteří si mohli balon osahat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ve druhé půli jsme se již branek dočkali. Jako první se zásluhou Luuka de Jonga prosadili hosté. Domácí poté šlápli na plyn a zaslouženě vyrovnali, prosadil se Michael de Leeuw. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou 1:1. Já vám dkěuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 4:8 (14:26:18)

    Libor Kucza

    Branky: 83. Leuuw – 57. Jong

    Karty:   47. Hateboer (GRO), 55. Botteghin (GRO) – 45+1. Arias (PSV)


    FC Groningen: Padt – Van Nieff (81. J. Arias), Kappelhof, Eric Botteghin, Hateboer (68. Van der Laan) – Hiariej, Kieftenbeld (C) (68. Mahi), Antonia – Chery – De Leeuw, Hoesen
    Náhradníci: Kindgren, Van der Vlag, Van der Laan, J. Arias, Bijl, Hagenauv, Mahi

    PSV Eindhoven: Zoet – S. Arias, Bruma, Rekik, Willems (80. Brenet), Wijnaldum (C), Guardado (72. Hendrix), Maher – Narsingh (87. Jozefzoon), De Jong, Depay
    Náhradníci: Koch, Brenet, Pasveer, Jozefzoon, Locadia, Hendrix, Ritzmaier

    Rozhodčí: Gözübüyük – Langkamp, Van Dongen
    bahis siteleri