Omsk – Ufa 2:1 (kon.) | Riga – Chabarovsk 3:1 (kon.)
konec
Avangard Omsk
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 28.11.2014, 14:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Vladimír Sobotka: (0+0). 4 střely na branku, čas na ledě: 17:34
    Miroslav Blaťák (0+0), 0 střel na branku, čas na ledě 22:41 (16:19:18)
     
    STATISTIKY ZÁPASU
    Střely na branku: 26 – 25
    Vyloučení: 2 – 2
    Využtí přesilovky: 1 – 0
    Vyhrané buly: 37 – 32
     
    Už se nic nestane. Třetí perioda nepřinesla nikterak závratnou podívanou, která by zvedala diváky ze sedadel. Domácí přeci jen byli lepším týmem a soupeři nedovolili žádný větší tlak. V závěru mohl rozhodnout samostaným únikem Mozer, ale ten Sochackého nepřekonal. A když výsledek nezměnilo ani závěrečné odvolání brankaře hostů, mohou se hráči Omsku radovat ze zisku tří bodů. To je pro dnešek vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:07
    A Omsk využívá přerušení a bere si oddechový čas.
     
    59:07
    Domácí tentokrát pod mírným tlakem vyhodili kus černé pryže za cenu zakázaného uvolnění. Dá se očekávat, že Sochackij zůstane už na střídačce.
     
    58:27
    Mohlo být rozhodnuto! Wandell našel nádherným pasem zcela osamoceného Mozera. Ten jel sám na brankaře, ale svou kličkou jej nepřekvapil a bekhendová střela se neujala.
     
    57:09
    V této chvíli ale Omsk už raději neriskuje. Stáhl se k modré čáře a pokud získá puk, okamžitě jej posílá k protější brance, avšak tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    56:22
    Je to stále to samé. Ufa se pokouší usadit v útočné třetině, jenže se ji vůbec nedaří zatlačit soupeře do obranného pásma.
     
    55:19
    Z ničeho nic se kus černé pryže dostal na hokejku Hartikainena. Ten byl v dobré pozici, nicméně střela mu nesedla.
     
    54:47
    Dobrým zákrokem zabránil Popov střele. Následně si domácí útočník najel do rohu kluziště, kde podržel kotouč a ušetřil tak cenné vteřiny pro svůj tým.
     
    53:09
    Obrana hostů začíná chybovat a Avangard se dostává do velkých příležitostí. Další z nich se pokoušel zužitkovat Sobotka, ale jeho pokus dokázal Sochackij zneškodnit.
     
    52:13
    Střelecký pokus na protější straně pokryl Sochackij s velkým štěstím. Lemťugov pálil téměř do prázdné brány, ale hostující muž v masce si lehl na záda a pokryl tak celou část brankoviště a kotouč nechal pod svým tělem.
     
    51:37
    Z mezikruží nejprve vypálil Dubrovskij a následně nebezpečně dorážel Tolpeko z bekhenedové pozice. Jenže domácí muž v masce si opět poradil.
     
    50:44
    Čas běží a Salavatu se stále nedaří vytvořit nějaký souvislý tlak, který by vedl k vyrovnání. Omsk má hru i kotouč pod kontrolou.
     
    49:20
    Sjomin se hezky prosmýkl podél mantinelu až k vrcholu pravého kruhu, kde mířil k bližší tyči. Svou dělovkou prověřil beton přesouvajícího se Kostina.
     
    48:08
    Na druhé straně vybídl Sobotka ke střele Blaťáka, eský obránce vyslal dobrou ránu, nicméně ta nebyla přesná a kotouč zaplul k zadnímu mantinelu.
     
    47:25
    Prohrávající tým krouží v útočné třetině a hledá si místo pro zakončení. Hráči Omsku ale výborně brání a Ufa s tím má potíže.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 22. Pěrežogin (Popov), 39. Paršin (Pivcakin) – 3. Pihlström (Zubarev)


    Avangard Omsk: Barulin (3.Kostin) – Blaťák, Gustafsson, Ljamin, Kuljaš, Gluchov, Pivcakin, Kulik – Kalinin (C), Sobotka, Paršin – Mozer, Wandell, Lemťugov – Kolarik, Popov, Pěrežogin – Semjonov, Rasskazov, Berdnikov – Fiščenko.
    Salavat Julajev Ufa: Sochackij (Irving) – Bodrov, Kutuzov, Kulda, Heikkinen, Zubarev, Kolcov, Višněvskij – Chlystov (C), Dubrovskij, Tolpeko – Hartikainen, Sjomin, Skačkov – Makarov, Pihlström, Kajgorodov – Pankov, Slepyšev, Gluchov.

    Rozhodčí: Romasko, Safjullov – Nazarov, Čubykin
    thejrc.org