Omsk – Ufa 2:1 (kon.) | Riga – Chabarovsk 3:1 (kon.)
konec
Avangard Omsk
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 28.11.2014, 14:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Vladimír Sobotka: (0+0). 4 střely na branku, čas na ledě: 17:34
    Miroslav Blaťák (0+0), 0 střel na branku, čas na ledě 22:41 (16:19:18)
     
    STATISTIKY ZÁPASU
    Střely na branku: 26 – 25
    Vyloučení: 2 – 2
    Využtí přesilovky: 1 – 0
    Vyhrané buly: 37 – 32
     
    Už se nic nestane. Třetí perioda nepřinesla nikterak závratnou podívanou, která by zvedala diváky ze sedadel. Domácí přeci jen byli lepším týmem a soupeři nedovolili žádný větší tlak. V závěru mohl rozhodnout samostaným únikem Mozer, ale ten Sochackého nepřekonal. A když výsledek nezměnilo ani závěrečné odvolání brankaře hostů, mohou se hráči Omsku radovat ze zisku tří bodů. To je pro dnešek vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:07
    A Omsk využívá přerušení a bere si oddechový čas.
     
    59:07
    Domácí tentokrát pod mírným tlakem vyhodili kus černé pryže za cenu zakázaného uvolnění. Dá se očekávat, že Sochackij zůstane už na střídačce.
     
    58:27
    Mohlo být rozhodnuto! Wandell našel nádherným pasem zcela osamoceného Mozera. Ten jel sám na brankaře, ale svou kličkou jej nepřekvapil a bekhendová střela se neujala.
     
    57:09
    V této chvíli ale Omsk už raději neriskuje. Stáhl se k modré čáře a pokud získá puk, okamžitě jej posílá k protější brance, avšak tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    56:22
    Je to stále to samé. Ufa se pokouší usadit v útočné třetině, jenže se ji vůbec nedaří zatlačit soupeře do obranného pásma.
     
    55:19
    Z ničeho nic se kus černé pryže dostal na hokejku Hartikainena. Ten byl v dobré pozici, nicméně střela mu nesedla.
     
    54:47
    Dobrým zákrokem zabránil Popov střele. Následně si domácí útočník najel do rohu kluziště, kde podržel kotouč a ušetřil tak cenné vteřiny pro svůj tým.
     
    53:09
    Obrana hostů začíná chybovat a Avangard se dostává do velkých příležitostí. Další z nich se pokoušel zužitkovat Sobotka, ale jeho pokus dokázal Sochackij zneškodnit.
     
    52:13
    Střelecký pokus na protější straně pokryl Sochackij s velkým štěstím. Lemťugov pálil téměř do prázdné brány, ale hostující muž v masce si lehl na záda a pokryl tak celou část brankoviště a kotouč nechal pod svým tělem.
     
    51:37
    Z mezikruží nejprve vypálil Dubrovskij a následně nebezpečně dorážel Tolpeko z bekhenedové pozice. Jenže domácí muž v masce si opět poradil.
     
    50:44
    Čas běží a Salavatu se stále nedaří vytvořit nějaký souvislý tlak, který by vedl k vyrovnání. Omsk má hru i kotouč pod kontrolou.
     
    49:20
    Sjomin se hezky prosmýkl podél mantinelu až k vrcholu pravého kruhu, kde mířil k bližší tyči. Svou dělovkou prověřil beton přesouvajícího se Kostina.
     
    48:08
    Na druhé straně vybídl Sobotka ke střele Blaťáka, eský obránce vyslal dobrou ránu, nicméně ta nebyla přesná a kotouč zaplul k zadnímu mantinelu.
     
    47:25
    Prohrávající tým krouží v útočné třetině a hledá si místo pro zakončení. Hráči Omsku ale výborně brání a Ufa s tím má potíže.
     
    46:18
    Višněvskij schytal tvrdý hit od Kalinina a při pádu posunul vlastní svatyni. Hra je přerušena a poté se bude vhazovat v pásmu Avangardu.
     
    45:50
    Po vyhraném vhazování v obranném pásmu Omsku nadvakrát pálil Tolpeko mezi tři tyče, ale ani jednou kotouč ke Kostinovi neprošel.
     
    45:32
    Ze strany si sjížděl Sjomin do útočné třetiny. Vypálil na vrcholu kruhu a svým projektilem usměrnil kotouč do výstroje číhajícího gólmana.
     
    44:34
    Zatím se hraje bez jediného přerušení. Salavat má ze hry o trochu více než soupeř. Ale před malou chvíli pod tlakem vyhodil puk jen k protější brance.
     
    43:17
    Následoval další střelecký pokus hostujícího týmu. Od modré čáry napřáhl Kulda, jenže jeho rána byla zablokována a gólman Omsku mohl zůstat v klidu.
     
    42:31
    Střelou přes obránce se prezentoval Gluchov. Jeho pokus prošel až ke Kostinovi, jenž na kotouč dobře viděl a dokázal včas zasáhnout.
     
    41:26
    Jenže Omsk nic nevytěžil a naopak zahrozila Ufa. Na pravé stranězůstal osamocený Skačkov, který obdržel puk. Vypálil z první, ale trefil jen zadní mantinel.
     
    40:36
    Sobotka byl pod tlakem, když mu na záda dýchali hned dva protihráči, ale český hráč si poradil s velkým přehledem. Domácí míří do útoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    STATISTIKY DRUHÉ ČÁSTI
    Střely na branku: 8 – 8
    Vyloučení: 1 – 1
    Vyhrané buly: 17 – 12
     
    Druhá perioda změnila směr utkání. Domácí totiž dokázali skórovat na jejim začátku a také na konci. Nejprve se o vyrovnání postaral ve 22. minutě Pěrežogin. To Omsk nastartovalo a od té doby byl lepším týmem. V závěru se hrálo ve čtyřech, čehož využil právě Avangard, který zásluhou Paršina otočil skóre a do třetího dějství jde tak s jednobrankovým náskokem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    PARŠIN - 2:1
     
    38:48
    Avangard právě vstřelil branku!
    Předchozí šance domácí mrzet nemusí, protože krátce na to jdou poprvé v zápase do vedení. DENIS PARŠIN obdržel přihrávku od Pivcakina a tu zužitkoval nejlepším možným způsobem. Tažnou střelou usměrnil kus černé pryže pod pravý horní růžek branky. Asistence: Nikita Pivcakin.
     
    38:23
    Ke skórování vybídl Pěrežogin svým kolmým pasem napříč pásmem Kolarika. Ten byl ve skvělé pozici, ale nedokázal trefit branku.
     
    37:39
    Pihlström putuje na lavici hanby za nedovolené bránění. Síly na ledě se tak v závěru druhé periody vyrovnají.
     
    36:21
    Na trestnou lavici usedá Gluchov, který se provinil podražením. To se vůbec nelíbí trenérovi Omsku, nicméně ten s tím nic neudělá,. Početní výhoda pro Ufu.
     
    35:33
    Menší potyčka se strhla mezi Pěrežoginem a hostujícím Pankovem. Prvně zmiňovaný vyhrál, ale paradoxně se hra nepřerušuje a hraje se dál.
     
    34:28
    Sobotka zachytil za brankou soupeře puk, který okamžitě přeposílat před brankoviště na Paršina. Avšak přihrávka byla zablokována.
     
    33:35
    Dobrou akcí se prezentoval Tolpeko. Ten se propasíroval až před brankoviště, kde zakončoval z bekhendové pozice. Přesouvající se Kostin ale zasáhl včas.
     
    32:16
    V posledních dvou minutách se v dobrém světle prezentovala první a druhá formace Omsku. Jenže Sochackij chytá dnes výborně a domácím likviduje jeden střelecký pokus za druhým.
     
    31:02
    To samé se opakovalo na protější straně. Domácí ale vyhráli vhazování a z první pálil Sobotka. Gólman Ufy měl velké potíže puk zkrotit, ale nakonec jej do lapačky dokázal zachytit.
     
    30:25
    Sjomin se propasíroval s pukem až za branku domácích, poté jí objel, nicméně jeho pokus o zakončení byl zablokován. Následovat bude vhazovat před Kostinem.
     
    29:24
    V rohu kluziště vybojoval Mozer puk a následnou přihrávkou vybídl ke střele Gustafssona. Švedský obránce napřáhl až ke stropu a dělovkou prověřil levý beton gólmana.
     
    28:11
    To se mohlo změnit následně, když Blaťák nahazoval na zteč kotouč před brankoviště. Kalinin ale kus černé pryže nedokázal trefit.
     
    27:40
    Hra je i nadále plynulá. Hraje se poměrně dlouho bez přerušení, avšak na nějakou vyloženou gólovu šanci stále čekáme.
     
    26:33
    Pankov prostrčil puk přes dva protihráče do jízdy Slepyševovi. Druhý zmiňovaný pálil z první a našel jen rameno pozorného Kostina.
     
    25:35
    Jenže domácím se nic nevyvedlo a museli se hned vracet. Na chvíli Ufa zamkla svého soupeře v obranné třetiny, nicméně žádná šance z toho nevzešla.
     
    24:51
    K modré čáře dostal nabito Zubarev. Jeho dělovka ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila. Do útoku tak může zamířit Omsk.
     
    24:06
    Hartikainen si sjížděl na pas přes celé kluziště, jenže na přihrávku nedosáhl a píská se zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Sochackého.
     
    23:32
    Rychlý protiútok Omsku založil podél mantinelu Kolarik. Ten následným pasem našel najetého Pivcakina, který dělovkou napálil stojícího muže v masce.
     
    22:53
    A rázem domácí nabrali sebevědomí a vrhají se i do dalších nebezpečných útoků. Uvidíme, jak se s tím vypořádá Julajev Ufa.
    PěREŽOGIN - 1:1
     
    21:36
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Popov si najel do útočné třetiny, kde se elegantně prokličkoval k mezikruží. Následně našel kolmou přihrávkou osamoceného ALEXANDRA PĚREŽOGINA, který nekompromisní ranou usměril puk nad rameno gólmana a vymetl pavučiny u levé spojnice jeho branky. Asistence: Alexandr Popov.
     
    21:19
    Na protější straně si najížděl zpoza branky Hartikainen, ale jeho pokus o zakončení k bližší tyči nebyl povedený.
     
    20:19
    Domácí chtěli na začátku využít zbylých pár vteřin přesilové hry. Kalinin si najel ze strany před branku, ale ke střele se nedostal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    STATISTIKY PO PRVNÍ TŘETINĚ
    Střely na branku: 10 – 6
    Vyloučení: 1 – 1
    Vyhrané buly: 14 – 10
     
    A už se nic nestane. První dějství je za námi. V úvodu byl mírně lepší Omsk, ale pak přišel jeden rychlý útok Salavatu a byl z toho gól. Z nějakého důvodu na to Avangard reagoval střídáním a již v 3. minutě se místo Barulina objevil v brance Kostin. Ten čelil tlaku Ufy velice dobře a v následné pasáži již branka nepadla. Druhé dějstív začne v 14:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Domácí se vůbec nedaří vytvořit přesilovkové postavení. Ufa i ve čtyřech dokáže soupeři hodně zatápět. Bude e vhazovat ve středním pásmu.
     
    18:21
    Ihned po vhazování dokázal Bodrov získat puk do své moci a rychlým bekhendovým výhozem jej posla k protější brance.
     
    18:16
    V závěr přichází ještě jednou vyloučení. Za sekání si na trestné odsedí menší trest Slypešev První přesilová hra pro Avangard.
     
    17:10
    Ale Ufa zůstala i nadále v útočné třetině a od modré čáry to následně zkusil tažnou ranou Zubarev. Domácí gólman musel jeho ránu zlikvidovat za cenu vhazování.
     
    16:49
    Rychlý proitúok hostů se pokoušel zužitkovat Dubrovskij, nicméně tomu puk sjel z čepele a k zakončení se tudíž nedostal.
     
    15:30
    Omsk se snaží s blížícím se závěrem prvního dějství soupeře zatlačit. Střelu od modré z hokejky Kuljaše opět pokryl gólman Ufy. Bude se vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    15:07
    Ve velmi nadějné pozici se objevil Kalinin. Kapitán Avangardu na několikrát dorážel z brankoviště, avšak pozorný Sochackij kotouč za svá záda nepustil.
     
    13:42
    To se změnilo následně, kdy se před bránou hostů pokoušel prosadit Pěrežogin po přihrávce od Kolarika. Hostující gólman ale lapil puk do lapačky.
     
    12:51
    Hra je poměrně plynulá a i v této fázi má Ufamírně navrh před domácím týmem. Ten zatím působí překvapivě spíše ospalým dojmem. Sochackij nemusel v podstatě ještě vůbec zasahovat.
     
    11:12
    Vladimír Sobotka se pokoušel prosadit individuálně, ale útok českého hráče nebyl povedený. Sobotkovi neposedný puk utekl a Omsk je vykázan z útočného pásma.
     
    10:36
    Nepovedená akce hostů končí ofsajdem. Hra se vrátí do středu hrací plochy.
     
    09:27
    Chvíli na to vznikl před svatyní Omsku velký závar. Pankov se pokoušel procpat ve velkém zmatku puk za záda Kostina, avšak neuspěl. Následnou potyčku rozhodčí včas ukončili.
     
    09:11
    Vedoucí tým pokračuje v útočné aktivitě. Domácí se brání zuby nehty. Momentálně se jim to daří, ale nemůže to trvat večně.
     
    08:19
    V dobré střelecké pozici se objevil Pihlström, jenž dostal přihrávku ke kruhu a následně vypálil z úhlu k bližší tyči. Kostin jen tak tak dokázal tvrdou ránu zneškodnit betonem.
     
    07:37
    Domácí v plném počtu.
     
    06:48
    Až teď na malou chvíli dokázali hosté vytvořit přesilovkou formaci, v níž vystřelil Bodrov od modré, ale hráči Omsku pokus hostujícího obránce zablokovali.
     
    06:25
    Zatím se domácí defenzíva brání velice dobře a Ufa se jen těžce dostává do útočného pásma.
     
    05:37
    Bude se poprvé vylučovat. Za hru vysokou holí míří na trestnou Vladimír Sobotka. První početní výhodu si zahraje Julajev.
     
    05:27
    Střelou příklepem ze z vrcholu kruhu prezentoval Dubrovskij. Naštěstí pro Avangard jeho pokus nebyl přesný a Kostin nemusel zasahovat.
     
    04:24
    Celek Salavatu je po vstřelené brance aktivnějším týmem a Avangard má potíže udržet kotouč ve své moci.
     
    03:58
    Na protější straně zakončoval Hartikainen a Kostin si poprvé sáhnul na kotouč a raději přerušil hru. Bude se vhazovat před brankou Omsku.
     
    03:38
    Velice nebezpečně vypadal prúnik Wandella, který posílalkus černé pryže před brankoviště. Velké zmatky ale dokázala Ufa ustát a puk odpálila pryč.
     
    02:22
    Opravdu nevím, jaký k tomu mají domácí důvod ale Barulin opouští svou svatyni a míří na střídačku. Nahradí ho Kostin, Nevypadá to, že by prvně zmiňovaný měl zdravotní potíže.
    ZUBAREV - 0:1
     
    02:22
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostům stačila jedna útočná akce a hned je z toho úvodní gól zápasu. Zubarev vyprodukoval tažnou střelu od modré čáry, kterou na vrcholu kruhu dokázal tečovat ANTII PIHLSTRÖM tak, že pro překvapení všech skončil za zády domácího brankaře. . Asistence: Andrej Zubarev
     
    01:47
    Lemťugov od mantinelu poslal puk do jízdy Wandellovi, který okamžitě vypálil. Střela druhému zmiňovaném ale příliš nesedla.
     
    00:59
    O první útočnou akci se postarali domácí. Paršin pálil z úhlu a pozorný Sochackij včas vytěsnil kotouč do ochranné sítě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Barulin (Kostin) – Blaťák, Gustafsson, Ljamin, Kuljaš, Gluchov, Pivcakin, Kulik – Kalinin (C), Sobotka, Paršin – Mozer, Wandell, Lemťugov – Kolarik, Popov, Pěrežogin – Semjonov, Rasskazov, Berdnikov – Fiščenko.

    Salavat Julajev Ufa: Sochackij (Irving) – Bodrov, Kutuzov, Kulda, Heikkinen, Zubarev, Kolcov, Višněvskij – Chlystov (C), Dubrovskij, Tolpeko – Hartikainen, Sjomin, Skačkov – Makarov, Pihlström, Kajgorodov – Pankov, Slepyšev, Gluchov.

    Rozhodčí: Romasko, Safjullov – Nazarov, Čubykin.
     
    Československá stopa

    Avangrard Omsk
    Vladimír Sobotka
    Miroslav Blaťák
    Kristián Kudroč

    Salavat Ufa
    Za Ufu nehraje žádný český, ani slovenský hráč.
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ

    Avangard Omsk
    Denis Paršin ( 15+17)
    Vladimír Sobotka (6+21)
    Sergej Širokov (17+9)

    Salavat Ufa
    Kirill Kolcov (11+23)
    Alexej Kajgorodov (8+19)
    Andreas Pihlström( 13+8)
     
    Salavat Julajev Ufa

    má o zápas více, než dnešní soupeř a okupuje momentálně čtvrtou příčku východní konference. Na třetí Kazaň ztrácí Salvat 14 bodů, ale na záda mu dýchá Novosibirsk i Astana. Oba týmy ztrácí tři body. Naposledy hrála Ufa v Kazani. Ve šlágru kola se očekávaly ofenzivní hody, místo toho přišlo velice vyrovnané utkání, které za stavu 0:0 zamířilo až na nájezdy. V nich byl úspěšnější právě Julajev Ufa.
     
    Avangard Omsk
    má v letošní sezóně, alespoň zatím parádní formu. Avangard je totiž po 32 odehraných utkáních na druhém místě východní konference a lepší už je pouze Magnitogorsk, na který ztrácí tři body. V KHL nastřílel Omsk nejvíce gólů, konkrétně 99. Aktuálně se ale Avangardu příliš nedaří. Z posledních třech utkání vyhrál pouze jednou, ale o to cennější to byla výhra, protože dokázal porazit Magnitogorsk na jeho půdě 4:0
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 22. Pěrežogin (Popov), 39. Paršin (Pivcakin) – 3. Pihlström (Zubarev)


    Avangard Omsk: Barulin (3.Kostin) – Blaťák, Gustafsson, Ljamin, Kuljaš, Gluchov, Pivcakin, Kulik – Kalinin (C), Sobotka, Paršin – Mozer, Wandell, Lemťugov – Kolarik, Popov, Pěrežogin – Semjonov, Rasskazov, Berdnikov – Fiščenko.
    Salavat Julajev Ufa: Sochackij (Irving) – Bodrov, Kutuzov, Kulda, Heikkinen, Zubarev, Kolcov, Višněvskij – Chlystov (C), Dubrovskij, Tolpeko – Hartikainen, Sjomin, Skačkov – Makarov, Pihlström, Kajgorodov – Pankov, Slepyšev, Gluchov.

    Rozhodčí: Romasko, Safjullov – Nazarov, Čubykin
    bahis siteleri