Košice – Ružomberok 2:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Podbrezová 1:0 (kon.) | Myjava – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
MFK Košice
2:1 (2:1)
MFK Ružomberok
sk Sobota 29.11.2014, 13:00 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní posledného jesenného kola našej najvyššej futbalovej súťaže. V rámci neho je na programe aj duel v metropole východu, kde Košice privítajú Ružomberok. Zápas sa začína už o 13:00 a vám z neho vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Proti sebe nastúpia tímy, ktorým sa na jeseň veľmi nedarilo. Domáce Košice sú na tom oproti svojmu súperovi o čosi lepšie a nachádzajú na na deviatej pozícii z dvanástich. Na svojom konte majú po 18 odohraných zápasoch iba 19 bodov, ktoré získali za 5 výhier a 4 remízy. Ich celkové skóre doposiaľ je 22:30.

    Ružomberčanom sa darilo ešte menej ako ich dnešnému súperovi. Vo fortunaligovej tabuľke sú až na predposlednom jedenástom mieste, ktoré im po 18 odohraných zápasoch patrí so ziskom 16 bodov. Tie mužstvo spod Čebraťa získalo za 3 víťazstvá a 7 remíz. Celkové skóre MFK je zatiaľ 21:28.


    Posledné tri ligové zápasy:

    MFK Košice:
    18. kolo Trnava – Košice 3:1
    17. kolo Košice – Trenčín 2:0
    16. kolo Slovan – Košice 3:0

    MFK Ružomberok:
    18. kolo Podbrezová – Ružomberok 1:2
    17. kolo Ružomberok – Trnava 0:0
    16. kolo Trenčín – Ružomberok 4:3


    Favoritom tohto zápasu sú domáce Košice. Tie majú výhodu domáceho rpostredia, ktoré by im mohlo pomôcť na ceste za trojbodovým ziskom. To všetko sú však iba dohady na základe papierových predpokladov, ktoré na trávniku vôbec nemusia platiť. Stávkové kancelárie vypísali kurzy nasledovne: výhra Košíc cca 1,86, výhra hostí 4,8 a remíza po deväťdesiatich minútach hry 3,6.

    Zápas sa začína v sobotu už o 13:00. Ak sa ho nemôžete osobne zúčastniť, nezúfajte. Vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu a animáciám z gólov vám z neho určite neunikne nič podstatné.
     
    -11
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Huk, Korijkov, Kavka – Bašista, Šinglár (C), Viazanko, Bukata – Diaby, Haskič.
    Náhradníci: Ružinský – Ostojić, Djordjevič, Dimun, Pačinda, Škutka, Novák.

    MFK Ružomberok: Putnocký – Kružliak, A. Lovás, Práznovský, Már. Almaský – Nagy, Lupták, Turčák, Vavrík – Vaniš, Zreľák (C).
    Náhradníci: Šavol – Ondrek, Habánek, Nosek, Ferenčík II., Gerát, Liener..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Aktívnejšie začali domáci futbalisti. Tí sa ihneď po výkope pokúšajú dostať ku Putnockého bránke, čo im síce vyšlo, ale zakončenie sme už nevideli. Rozhodca si všimol jasný ofsajd.
     
    2
    Domáci hráči sa opätovne dostali na vlastnú polovicu a rozohrali novú útočnú akciu. Na jej konci poslali center na hranicu šestnástky, ale Diaby tam nemal dostatok priestoru a zakončenie neprišlo.
     
    3
    Ružomberčania prvýkrát v zápase chceli zaútočiť. Hostia v oranžových dresoch si loptu vzali na svoje kopačky, ale Vavrík sa už za polovicou dopustil útočného faulu.
     
    4
    V úvodných minútach sú aktívnejší domáci hráči. Šinglár nakopol loptu až do pokutového územia, ale opäť sa k nej ani Diaby, ani nikto iný nedostal.
     
    5
    Ružomberčania postupne nachádzajú recept aspoň na presun na útočnú polovicu. Skúšajú to nakopávanými loptami, no nadlhšie sa pri ofenzívnej činnosti aj tak nezdržia.
     
    6
    Z ničoho nič sa zrodila prvá väčšia šanca zápasu! Hosťujúci Zreľák ukázal svoje kvality a šprintoval za loptou, no v poslednej chvíli ho predbehol Tofiloski. Menší brejk tak končí pre hostí neúspešne.
     
    6
    Na opačnej polovici trávnika sme videli podobnú situáciu, ale nebola až tak nebezpečná. Pred Viazankom si loptu Putnocký s prehľadom pokryl.
     
    7
    Domáci hráči by sa radi opäť dostali do role aktívnejšieho tímu, ale vôbec sa im to nedarí. Zdá sa, že Ružomberok sa už v metropole východu aklimatizoval.
     
    8
    Lopta je na obrannej polovici Košíc, ale na kopačkách ju majú domáci hráči. Ružomberok je však aj naďalej veľmi aktívny a neustále napáda rozohrávku súpera.
     
    9
    Východniari to skúsili nakopnutou loptou smerom k šestnástke a urobili to v celku dobre. Odtiaľ prišiel ešte Šinglárov center z ľavej strany, na ktorý si ale s prehľadom vyskočil urastený Putnocký.
     
    10
    Košičania to skúsili podobne. Viazanko poslal dlhý center na ľavú stranu šestnástky, kde šprintoval Haskič, no bol iba ukážkovo zblokovaný obrancom MFK Ružomberok.
     
    11
    Aj hostia by radi predviedli niečo podobné, no vôbec sa im nedarí. Menšiu nádej dal Ružomberčanom aspoň Kavka, ktorý zaváhal pri rozohrávke, ale napokon všetko vyriešil bez nebezpečenstva pre svoj tím.
     
    12
    Hostia by chceli ísť do útoku, ale dostanú sa iba pár metrov za deliacu čiaru a narazia na konsolidovanú defenzívu svojho súpera. Kolmicou chcel teraz Vaniš vysunúť niektorého zo spoluhráčov, ale nebol úspešný.
     
    13
    Ružomberok dal gól!

    Hostia sa dostali do prečíslenia troch proti dvom a končí sa to gólom! Na konci akcie bol JURAJ VAVRÍK, ktorý nekompromiesne zakončil k pravej žrdi Tofiloskiho bránky.
     
    14
    Hostia využili z minima maximum a v podstate z druhého prechodu k šestnástke Tofiloskiho v tomto zápase sa dostávajú do vedenia.
     
    15
    Domáci hráči sú šokovaní a nevedia sa dostať na útočnú polovicu. Ružomberok dokonale zaskočil súpera a má dostatok psychických síl na to, aby udrel znovu.
     
    16
    Ružomberčania pokračujú vo svojej útočnej snahe. Skúsil to Práznovský nakopnutou loptou, ktorú vo vápne sklepával Zreľák, no iba na nohy domácich.
     
    17
    Košickí hráči si po čase prevzali loptu na vlastné kopačky. Z vlastnej polovice ju rozohrali až k bránke hostí, no našli tam iba Putnockého.
     
    18
    Ružomberčania to ale robia veľmi dobre a súperovi viac nedovoľujú dostávať loptu do šestnástky. Hostia to majú v Košiciach skutočne dobre rozbehnuté.
     
    19
    Hostia si dokonca po prechode na útočnú polovicu vypýtali faul. Ružomberok bude zahrávať priamy kop smerom k šestnástke.
     
    20
    Košičania sa ale bez problémov ubránili a dokonca aj sami získali výhodu odkopu po faule. Hra je teraz dosť rozhádzaná.
     
    21
    Košičania to teraz vôbec neurobili zle a dostali sa na útočnú polovicu. Tam to skúsili centrom, ktorý Putnocký vyrazil iba na rohový kop.
     
    22
    Po centri od rohovej zástavky letela lopta k bránke hostí, no tam sa najlepšie postavili práve Ružomberčania. Domáci sa do zakončenia absolútne nedostali.
     
    23
    Košice dali gól!

    Košičania po menšom faule získali výhodu priameho kopu tesne spoza bočnej strany šestnástky. Šinglár zahral loptu do vápna, tam sa k nej dostal OUMAR DIABY a je vyrovnané.
     
    24
    V metropole východu vidíme zatiaľ veľmi sympatickú rozlúčku s jeseňou. Góly sú tom čo divákov baví, a tak sa zatiaľ nemôže nikto sťažovať.
     
    25
    Košičania sa pokúsili dostať aj do vedenia, ale Šinglárova strela bola veľmi slabá a nemohla Putnockého ani len ohroziť.
     
    27
    Ružomberok sa presunul do útoku a bola z toho veľmi zaujímavá situácia! Adam si už za šestnástkou sklepával loptu na strelu, no napokon sa mu do nej vrhol jeden z košických obrancov.
     
    28
    Opäť sme videli sľubnú šancu hostí a opäť v nej bol Zreľák. Tentokrát to ale zaváňalo ofsajdom, čo sa nepáčilo domácim priaznivcom. Zreľák napokon ani nezakončil.
     
    29
    Domáci futbalisti sa opäť presunuli na útočnú polovicu. Šinglár a Diaby sa tam pokúsili tentokrát pretlačiť do zakončenia po zemi, ale nič také sa im nepodarilo.
     
    30
    Hostia chceli opäť rýchlo zaútočiť. K ľavej postrannej čiare si loptu predkopával Almaský, ale bol zrazený k zemi domácim Viazankom.
     
    31
    Ružomberok štandardku rozohral smerom k bránke, ale len na hlavy súperových hráčov. Na trávniku sa teraz nedeje nič zaujímavejšie.
     
    32
    Viac ako polhodina hry je za nami a v globále sa diváci sťažovať nemôžu. Na trávniku vidíme veľkú bojovnosť a boli sme svedkami už dvoch gólov.
     
    33
    Košický hráč Korijkov vybojoval pre svoj tím rohový kop. Ten domáci zahrali smerom k bližšej žrdi, ale tam boli iba pripravení hostia, ktorí s prehľadom loptu odpratali do bezpečia.
     
    34
    Košice dali gól!

    NERMIN HASKIČ sa dostal do pokutového územia, odpútal sa od obrancu, vypracoval si priestor na strelu a nechytateľne zakončil! Domáci tím ide do vedenia.
     
    35
    V Košiciach sa dejú skutočne zaujímavé veci. Domáci tím síce už od úvodu prehrával, ale ešte pred prestávkou sa dostal do vedenia a Ružomberčania vôbec nechápu, čo sa okolo nich deje.
     
    36
    Hostia musia niečo robiť a dobre si to uvedomujú. Skúšal to Vavrík, ktorý loptu nakopával od stredového kruhu, ale na strane nikoho zo spoluhráčov nenašiel.
     
    37
    Ružomberčania boli vpredu opäť iba nepresní a Tofiloski môže hru upokojiť. Domáci tím sa nikam ponáhľať nebude.
     
    39
    Košičania chceli využiť nepozornosť súpera a presunuli sa do útoku. Viazanko šprintoval za loptou, ale nekompromisne, no zároveň čisto ho odstavil Kružliak.
     
    40
    Opäť sledujeme zaujímavé pokusy Košičanov. Tí sa pokúšajú centrovať lopty priamo pred bránku, no hosťujúca defenzíva si dáva veľký pozor a žiadne ďalšie zaváhanie si nepripúšťa.
     
    41
    Košičania sa stále držali na útočnej polovici, ale teraz tomu už tak nebude. Domáci tím sa dopustil ofsajdu a loptu získavajú hostia.
     
    42
    Medzičasom sa nám začala už posledná päťminútovka tohto zápasu. Pri lopte sú stále domáci hráči, ktorí majú jednoznačne navrch. Ružomberok sa musí brániť.
     
    43
    Košičania sa neustále držia na svojej útočnej polovicu, ale strelu v týchto momentoch nevidíme. Hostia domácim nedávajú žiaden priestor na zakončenie.
     
    44
    Domáci pokračujú vo svojej snahe. Na pravej strane mal loptu na kopačke Korijkov, no jeho center do vápna neprešiel.
     
    45
    Korijkov to už tentokrát skúsil prihrávkou na Huka, ale tomu sa nepodarilo pretlačiť sa až pred Putnockého. Hostia sa v závere veľmi dobre bránia a dokonca pôjdu aj do útoku.
     
    45+1
    Hostia sa presunuli do útoku a po faule vybojovali priamy kop z viac ako 20 metrov. Janič to skúsil strelou, ale tá bola veľmi slabá a Tofiloski s ňou nemohol mať žiaden problém.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvá polovica duelu je za nami. Do vedenia sa najskôr dostali hostia, ale domáci tím potom zvýšil obrátky a nie len že vyrovnal, ale navyše sa aj dostal do vedenia. Po 45 minútach sú teda v metropole východu spokojnejší domáci.

    Druhý polčas sa začne približne o 14:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Boris Turčák, prichádza Tomáš Gerát.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali hosťujúci futbalisti. Ružomberok sa bude chcieť natlačiť až do zakončenia.
     
    47
    Hostia to napokon skúsili centrom do vápna, ktorý ešte jeden z vyskakujúcich hráčov tesne pred bránkou odhlavičkoval, ale iba nad brvno.
     
    48
    Hostia sa aj naďalej snažia o vyrovnanie. Loptu potiahol Zreľák, ale na konci akcie si nevšimol Almaského a prišiel o ňu.
     
    49
    Tentokrát to pre zmenu skúsil sám Almaský, ale s prehľadom si s ním poradil Kavka. Na trávniku nevidíme žiadne zakončenie do priestoru bránky.
     
    50
    Košičania po čase získali loptu a presunuli sa na útočnú polovicu. Tam centrovali až pred Putnockého, ktorý musel vybehnúť proti Šinglárovi.
     
    51
    Domáci hráči sa teraz po zemi dostali až do vápna bolo to tam veľmi nebezpečné! Putnocký mal čo robiť, aby sa v zmätku zorientoval, ale hostia napokon náročnú situáciu zvládli.
     
    52
    Ružomberok sa presunul na útočnú polovicu a získal tam priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti spoza šestnástky. Skúsil to odtiaľ Janič, ale iba nepresne.
     
    53
    Pozor ale na rýchly brejk domáceho tímu! Bol to zrejme Haskič, kto tvrdo zakončoval po bleskovom prechode, ale trafil iba súperovho obrancu.
     
    54
    Košičania opäť v skvelej príležitosti! Spoza šestnástky tvrdo vypálil Bukata, no jeho prízemná strela letela iba veľmi tesne vedľa bránky. Putnocký nezasahoval.
     
    55
    Ružomberok sa po niekoľkých minútach presunul do útoku a chcel tam niečo vymyslieť. Spoza hranice šestnástky to skúšal jeden z hráčov v oranžovom drese, ale táto polostrela nebola ani presná.
     
    56
    Košičania za pomoci svojho gólmana rozohrali loptu na útočnú polovicu. Haskič to skúsil prízemným centrom, ale nevyšlo mu to.
     
    58
    Ružomberčania sa konečne dostali do útoku. Loptu tam po ľavej strane dostal Almaský, ponúkol ju spoluhráčovi, no proti nemu sa zjavil Tofiloski a nasledovať bude roh hostí.
     
    59
    Hostia zahrali rohový kop iba nakrátko, no následne sa presunuli do šestnástky. Tam síce jeden z Ružomberčanov padol, ale po úplne čistom zákroku Bukatu.
     
    60
    Rýchly prechod na útočnú polovicu priniesol Košičanom po dlhom Šinglárovom centri takisto rohový kop.
     
    60
    Bukata to pri rohovej zástavke vôbec nemyslel zle a loptu poslal do najnebezpečnejšieho priestoru. Tam sa o ňu strhol veľký boj, ktorý ale napokon lepšie zvládli hostia.
     
    61
    Košičania to robia veľmi dobre a aj teraz sa mohli dostať do skvelej šance! po nakopnutí z ľavej strany sa takmer dostal do zakončenia Haskič, ale iba takmer.
     
    62
    Hosťujúci Nagy ukázal obrovskú bojovnosť a dostal sa s loptou až do šestnástky! Obetavo sa predral cez celú obranu, ale vo finálnej fáze mieril dobre tiesnený iba nad brvno.
     
    63
    Na opačnej strane opäť rýchly prechod domáceho tímu. Po Viazankovom centri z pravej strany chcel zakončovať Haskič, ale Putnocký ho predbehol a loptu schoval v rukaviciach.
     
    64
    Domáci Diaby po prechode na útočnú polovicu vybojoval faul, no jeho spoluhráči pri odkope loptu neposlali na nikoho do nebezpečnej pozície.
     
    65
    Košičania to skúšajú aj naďalej. Loptu mal na pravej strane Šinglár a centroval ju pred bránku na Viazanka, ale opäť sme videli iba veľmi dobrý zákrok obrany.
     
    66
    Košičania majú loptu plne pod kontrolou a skúšajú to dokonca aj ďalekonosnými strelami. teraz pálil zrejme Diaby, aj keď iba nepresne.
     
    68
    Domáci hráči sa stále držia na útočnej polovici. Z pravej strany chcel od čiary centrovať Korijkov, ale hostia sa dobre vrátili.
     
    69
    Korijkov sa napokon predsa len dostal aj k strele, ale veľmi ju podcenil. Z takejto pozície si mohol dať záležať viac.
     
    70
    Košičania stále ostávajú na útočnej polovici a nepoľavujú vo svojej aktivite. Zahrávať budú rohový kop, konkrétne sa o to postará Bukata.
     
    71
    Po Bukatovom centri našla lopta pripraveného Haskiča, no jeho rana bola napokon zblokovaná. Putnocký môže ostať pokojný, pretože jeho spoluhráči hru upokojujú.
     
    72
    Práznovský loptu dokonca nakopol smerom dopredu, ale striedajúci Gerát si tam v ťažkej pozícii neporadil. Košičania sa bez problémov ubránili a presunuli sa do útoku, kde vybojovali ďalší rohový kop.
     
    73
    Center do pokutového územia poslal Bukata a lopta sa následne odrazila k Haskičovi. Ten prudko pálil spoza šestnástky, ale iba nad brvno.
     
    74
    Na zemi ostal v pokutovom území pred Putnockým ležať Kavka, ktorý potreboval ošetrenie. Našťastie to ale nebude nič vážne a bude môcť pokračovať v hre.
     
    75
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Kavka, prichádza Ivan Ostojić.
     
    75
    Zranenie Petra Kavku napokon bolo vážnejšie, než to z tribúny vyzeralo! Košický hráč musí trávnik opustiť. Pevne veríme, že bude v poriadku.
     
    76
    Košičania stále ostávajú na útočnej polovici. Viazanko tam chcel loptu posunúť pred Putnockého, ale Nagy si ju zrazil na rohový kop.
     
    77
    Domáci tím po rohovom kope síce nezakončil presne, ale Putnocký pochybil, loptu si zrazil za čiaru mimo bránky a nasleduje ďalší roh Košíc.
     
    78
    Po Bukatovom centri bolo opäť horúco, no napokon rozhodca odmával iba jasný ofsajd. Ružomberok si môže vydýchnuť.
     
    78
    Za nešportové správanie vidí žltú kartu domáci Viazanko.
     
    79
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Juraj Vavrík, prichádza Michal Habánek.
     
    80
    Hra je opäť prerušená. Na zemi leží domáci Diaby, ktorý toho musí mať dnes už skutočne dosť. V kŕčoch mu pomáha aj hosťujúci hráč.
     
    81
    Diaby sa napokon aj za pomoci svojho súpera postavil a bude môcť pokračovať v hre. Pre hostí sa kráti čas.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Oumar Diaby, prichádza Dávid Škutka.
     
    83
    Ružomberok zahrával pokutový kop. Hostia poslali loptu priamo pred bránku, kde ale najlepšie zapracovala domáca defenzíva a s prehľadom ju odvrátila.
     
    84
    Dnešné stretnutie sleduje 785 divákov.
     
    85
    Hostia sa snažia, ale zatiaľ im to vôbec nevychádza. Zreľák sa dopustil iba zbytočnej hry rukou a o loptu prišiel.
     
    86
    Košičania napokon loptu rozohrali dopredu a poriadne to tam roztočili! Ružomberčania si musia v defenzíve dávať veľký pozor, pretože štvrtý gól by bol pre nich zrejme konečný.
     
    87
    Domáci futbalisti padajú na trávnik ako podťatí a rozhodne sa z neho neponáhľajú. Taktické zdržovanie hry sa hosťom vôbec nepáči.
     
    88
    Ružomberok sa za pomoci svojho gólmana dostal aj na útočnú polovicu, ale po pravej strane center do lepšej pozície neprišiel. Košičania sa s prehľadom bránia.
     
    89
    Ružomberok to napokon vôbec nemyslel zle a presunul sa až do vápna. Tam to skúšal Lovás, ale opäť iba nepresne.
     
    90
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Nermin Haskič, prichádza Milan Dimun.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú tri minúty. Pre hostí je to ešte 180 sekúnd, počas ktorých by mohli siahnuť na bod.
     
    90+2
    Ružomberčania to skúsili prechodom po ľavej strane, ale Gerát napokon čiaru prekročil a autové vhadzovanie získavajú domáci.
     
    90+3
    Na trávniku sa už skutočne nedeje nič zaujímavejšie. Domáci sa sústredia na defenzívu a v žiadnom prípade nechcú dopustiť vyrovnanie.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Zápas je na konci. V druhom polčase sme napokon presný zásah nevideli a domáci tím tak v závere jesennej časti získava všetky tri body. Hostia cestujú pod Čebrať naprázdno.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok víkendového dňa. (14:48:23)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 23. Diaby, 34. Haskič – 13. Vavrík

    Karty:   78. Viazanko (KOS)


    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Huk, Korijkov, Kavka (75. Ostojić) – Bašista, Šinglár (C), Viazanko, Bukata – Diaby (82. Škutka), Haskič (90. Dimun).
    Náhradníci: Ružinský – Ostojić, Djordjevič, Dimun, Pačinda, Škutka, Novák.

    MFK Ružomberok: Putnocký – Kružliak, A. Lovás, Práznovský, Már. Almaský – Nagy, Lupták, Turčák (46. Gerát), Vavrík (79. Habánek) – Zreľák (C), Vaniš.
    Náhradníci: Šavol – Ondrek, Habánek, Nosek, Ferenčík II., Gerát, Liener.

    Rozhodčí: Jaška – Sluk, Kováč

    Diváci: 785
    bahis siteleri