Parma – Juventus 0:1 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
0:1 (0:0)
Juventus FC
Středa 28.01.2015, 20:45 • Stadio Ennio Tardini (Parma) • Italský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemný středeční večer přeji všem fanynkám a fanouškům italské kopané. Tamní pohárová soutěž má na programu čtvrtfinálové duely, v tomto textovém online přenosu vám zprostředkujeme klání mezi celky Parma FC – Juventus FC. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován od 20:45, vás prostřednictvím online reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Parma FC

    Beznadějně poslední celek Serie A se ve svém úvodním pohárovém zápase utkal v osmifinále s Cagliari, které před vlastními příznivci přehrál gólem Rispoliho v závěru utkání 2:1.
     
    Juventus FC

    Mužstvo z Turína s dostatečným náskokem vévodí italské nejvyšší soutěži. Juventus v osmifinálovím souboji deklasoval Veronu v poměru 6:1 a také v dnešním utkání je považován za výrazného favorita.
     
    Poslední vzájemná utkání

    09.11.14 Juventus – Parma 7 : 0
    26.03.14 Juventus – Parma 2 : 1
    02.11.13 Parma – Juventus 0 : 1
    13.01.13 Parma – Juventus 1 : 1
    25.08.12 Juventus – Parma 2 : 0
     
    Rozhodčí

    Důležitou součástí každého fotbalového utkání jsou také rozhodčí. Hlavním arbitrem dnes bude Sebastiano Peruzzo, jemuž s řízením zápasu pomohou asistenti Fabrizio Posado a Mauro Vivenzi.
     
    Úvodní sestavy:

    Parma FC: Mirante – Mendes, Paletta, Lucarelli – Rispoli – Mariga, Galoppa, Nocerino, Gobbi – Palladino, Rodríguez
    Náhradníci: Iacobucci, Rossetto, Cassani, Costa, De Ceglie, Lodi, Mauri, Pozzi, Souza, Santacroce, Varela

    Juventus FC: Storari – Lichtsteiner, Ogbonna, Chiellini, Padoin – Marchisio, Pirlo, Vidal – Pepe, Llorente, Coman
    Náhradníci: Buffon, Bonucci, Barzagli, Caceres, Evra, Giovinco, Morata, Pereyra, Pogba

    Rozhodčí: Peruzzo – Posado, Vivenzi.
     
    Fotbalisté obou celků za doprovodu rozhodčích právě přicházejí na hrací plochu, kde dojde k úvodním pozdravům a losu stran. Po těchto formalitách bude proveden úvodní výkop a zápas bude zahájen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní rozehrávku se postarali fotbalisté hostujícího celku, kteří do utkání nastoupili v bíločerných dresech, domácí zvolili modrou barvu dresů.
     
    2
    Míče se ve středu hracího pole zmocnili hráči Parmy, podél levé postranní čáry unikal Galoppa, ale Marchisio jeho průchod útočným pásmem dokázal zbrzdit.
     
    3
    Po zásahu jednoho z hráčů Juventusu se míč ocitl za postranní čárou, zpět do hry jej vhodil Mendes, ale balon na kopačkách fotbalistů v modrých dresech dlouho nevydržel.
     
    4
    Svou první útočnou akci táhli hosté po pravé straně, od míče je ale v souladu s pravidly odstavila pozorná defenziva domácího mužstva.
     
    5
    Na opačné straně zaútočili domácí, kteří díky své bojovnosti získali výhodu rohového kopu. Centrovaný míč však obrana hostů odvrátila, poté se fotbalisté Parmy dopustili faulu.
     
    6
    O kontr se pokusili fotbalisté Turína, Coman však svou přihrávkou nikoho ze svých spoluhráčů nenalezl a míč nasměroval pouze vedle brankové čáry. Výkop tak provede gólman Mirante.
     
    7
    Pirlo se šikovným pasem za obranu pokoušel oslovit některého ze svých spoluhráčů, vzdušný pas byl však příliš dlouhý a míč skončil přímo v náruči brankáře Parmy.
     
    8
    Vidal byl u postranní čáry odstaven od míče v rozporu s pravidly, k exekuci standardní situace se postavil Pirlo.
     
    9
    Pirlův vzdušný centr končí přímo v rukavicích připraveného brankáře Miranteho, který následně rozdal balon svým spoluhráčům v poli.
     
    10
    Palladino se ve spolupráci se svými kolegy pokoušel rozhýbat obranu soupeře, defenziva Juventusu však zůstala pevná a ohrožení Storariho svatyně nepřipustila.
     
    11
    V úvodních deseti minutách jsme sledovali především souboje ve středu hřiště, hraje se po obě šestnáctky, zatím bez zdárného zakončení.
     
    12
    Palladino byl v šestnáctce soupeře osloven přihrávkou, včas však k němu přiběhl jeho strážce, který mu nedovolil zakončit.
     
    14
    Míč se nachází na kopačkách fotbalistů celku z Turína, ti však kombinují pouze na vlastní polovině hrací plochy, odkud se pokusí rozvinout útočnou akci.
    Gianluigi Buffon se v den svých 37. narozenin střetává se svým mateřským klubem.

     
    15
    Gobbi nedovoleně zastavil unikajícího Lichtsteinera a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. Hosté budou zahrávat přímý volný kop v blízkosti pokutového území, pouze však z pozice na centr.
     
    17
    Domácí defenziva se ale ubránila, když si nabíhající hráče soupeřovy strany pohlídala a nedovolila jim zakončit.
     
    18
    S míčem momentálně kombinují fotbalisté domácího celku, děje se tak ale pouze v blízkosti středové čáry, kterou pečlivě brání záložní řada Juventusu.
     
    20
    Rispoli ve středu hřiště fauloval Padoina a prostor zaútočit tak budou mít hosté.
     
    21
    Pepe pronikl s míčem až do pokutového území, odkud vyslal jedovatou střelu, která byla zblokována obránci na roh. Po něm budou hosté zahrávat další kop od pravého praporku.
     
    22
    Po jeho rozehrání se ale nic zásadního nestalo, útočná akce hostům vůbec nevyšla a vykopávat bude Marante.
     
    23
    Na opačné straně se opřel do míče Palladino, po jeho střele se gólman Storati natahoval, ačkoliv tak konat nemusel. Míč totiž zamířil nad břevno.
    Střela Palladina letěla nad horní tyč.
     
    24
    Ofenzivní akci hostujícího týmu zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, ofsajd.
     
    26
    Hosté se pokusili protlačit do útoku pomocí dlouhé přihrávky, míč si však našel cestičku pouze k Mirantemu, který jej ukryl v náruči.
     
    27
    Na trávníku se v nepříjemné pozici objevil Mendes, kterému zřejmě přišlápl nohu Coman. Po přerušení hry odešel obránce domácího celku za postranní čáru, vypadá to však, že bude v pořádku a zapojí se zpět do hry.
     
    29
    Domácí pronikli na útočnou polovinu, svou šanci ale zahodili zbrklým zakončením, které postrádalo potřebnou přesnost.
     
    30
    Míč mají ve své moci hráči favorizovaného celku, Juventusu se však nedaří projít přes střed hřiště.
     
    31
    Je za námi půlhodina hry, ve kterém jsme žádné výrazné ohrožení branky neviděli. Je to hlavně boj o střed hřiště, územní převahu si ale vytvořili hráči Turína.
     
    33
    Útočná akce domácího celku byla zastavena jen za cenu faulu, z následného přímého volného kopu se však fotbalistům Parmy nepodařilo bránu Storariho ohrozit.
     
    34
    Domácí zaútočli po levé straně, nepodařilo se jim však míč odcentrovat do vápna svého soupeře.
     
    35
    Střídání v týmu Parma FC: ze hřiště odchází zraněný Mendes, přichází Santacroce.
     
    36
    Nepovedený útok byl k vidění také na druhé straně, míč se objevil v rukavicích brankáře Miranteho, který jej následně vykopl až k půlící čáře.
    Čtvrtfinálový duel italského poháru pozorně sledují také někteří domácí mazlíčci.
     
    38
    Fotbalisté Parmy pronikli na útočnou polovinu, ze střední vzdálenosti se opřel do míče Galloppa, který však neměl dostatečně přesně srovnána mířidla, když vypálil nepřesně. Proti jeho střele tak nemusel Storari vůbec zasahovat a hostující gólman míč pouze kontroloval.
     
    40
    Parma se dostala k centru z levé strany, míč se po odrazu hráče dostal k Nocerinovi, jehož ránu z první zblokovala defenziva hostujícího celku na rohový kop.
     
    41
    Po něm se ale fotbalistům v modrých dresech nepodařilo zakončit, hráči Juventusu si všechny zbíhající soupeře pokryli.
     
    43
    V těchto chvílích se hraje ve středu hracího pole, kde probíhají souboje o míč, z nich nakonec jako vítězové vycházejí fotbalisté Parmy.
     
    44
    Míč však po chvíli ukořistili jejich protihráči, kteří se vydali kupředu. Kulatý nesmysl jim ale unikl do zámezí a zpět do hry jej vhodil střídající Santacroce.
     
    45
    Hlavní arbitr se rozhodl v prvním poločase nastavit dvě minuty.
     
    45+1
    Nečekaně obrovská šance hostů! Pepe se rozhodl pro centr z pravé strany, ten však pokutovým územím bez zásahu některého z hráčů pouze proletěl, míč se ale k udivení všech zastavil až o vzdálenější tyč. Mirante si tak dnes dobře postavil bránu.
    Pepeho centr překvapivě skončil na tyči.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní poločas, ve kterém si územní převahu vytvořili hráči hostujícího celku. Favorit zápasu se však nedokázal prosadit, přestože v závěru prvního dějství byl brance velmi blízko. Svou kvalitu se tak Juventus pokusí gólově vyjádřit až ve druhé půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté na startu druhé půle kombinují ve středu hrací plochy, odkud se pokusí prodrat přes obranu soupeře.
     
    47
    Do šestnáctky Parmy přilétl centr z pravé strany, defenziva domácího týmu si ale počínala dobře a míč odvrátila do bezpečných míst.
     
    48
    Fotbalisté hostujícího celku se dokázali prokombinovat až k pokutovému území Parmy, v těchto místech však došlo k útočnému faulu, takže s míčem mohou hrát domácí.
     
    50
    Na opačné straně s podporou svých spoluhráčů útočil Nocerino, defenziva Juventusu však ofenzivní akci zhatila.
     
    51
    Uprostřed hřiště došlo k nedovolenému zákroku, faulovaným hráčem byl hostující obránce Ogbonna.
     
    52
    Juventus rychle rozehrál a i díky šikovnému zpracování Pepeho u postranní čáry se prodral k centru, který ovšem správného adresáta nenašel.
     
    53
    Domácí hráči se vydali k šestnáctce svého soupeře, z levé strany byl odcentrován míč Rodríguezem, ale obránce Lichtsteiner jej zblokoval na roh.
     
    54
    Po jeho rozehrání se však nic podstatného neudálo, hostující defenziva se bez větších potíží ubránila.
     
    55
    Rohový kop byl k vidění také na druhé straně hřiště, po centru z něj se dostal do hlavičkového zakončení Chiellini. Obránce Juventusu však svůj pokus nedokázal vměstnat mezi tři tyče a bránu Miranteho přestřelil.
    Chielliniho hlavička se mezi tři tyče nevešla.
     
    57
    U míče jsou opět hosté, kteří v těchto chvílích obléhají šestnáctku Parmy a zaměstnávají tak defenzivu svého soupeře.
     
    58
    Pepe odcentroval míč do vápna, kde se k němu dostal Coman, útočníka Juventusu však skvěle ubránil Rispoli a bude se kopat pouze od brány.
     
    59
    Na druhé straně centroval pro změnu Gobbi, poté směrem na Storariho letěla střela, kterou ještě stačil tečovat Rodríguez a po něm zasáhl jeden z obránců, akce bude pokračovat rohovým kopem.
     
    60
    Hráči v modrých dresech ale z rohu nebyli úspěšní a skóre se tak nemění a nadále zůstává bezbrankové.
     
    61
    Žlutou kartou byl za nedovolený zákrok u postranní čáry potrestán domácí záložník Galloppa.
     
    63
    Mariga se po souboji s protihráčem ocitl v nezáviděníhodné pozici na hrací ploše, po chvíli se ale z trávníku zvedl a pomůže svým spoluhráčům v útočné práci.
     
    65
    Poslední minuty příliš fotbalové krásy nenabídly, k vidění není žádná vyložená šance, hraje se především ve středu hřiště a po obě pokutová území.
     
    66
    Domácí alespoň vybojovali rohový kop, který rozehrával Galloppa, do hlavičkového zakončení se pak dostal jeden z útočících hráčů, který míč poslal nad břevno.
     
    67
    Útočnou snahu Juventusu přerušil správně posouzený ofsajd, do kterého obrana Parmy vystavila hned čtyři útočící hráče.
     
    68
    Stejný osud postihl také další ofenzivní akci Turína, oko asistenta rozhodčího je velmi přesné.
     
    70
    Palladino se na hranici pokutového území prodral z otočky do zakončení, které však zblokovala dobře postavená defenziva.
     
    71
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Pogba, přichází Vidal.
     
    73
    Palladino fauloval útočícího Pirla, tohle bude zajímavá příležitost pro Juventus, jehož hráči budou rozehrávat přímý volný kop z nebezpečné pozice před pokutovým územím.
     
    74
    K exekuci nařízené standardní situace se postavil zkušený Pirlo, jeho střelecký pokus těsně před Mirantem odskočil od země, brankář Parmy byl však na tuto situaci připravený.
     
    76
    Před námi je závěrečná čtvrthodina hry a stav je stále bezbrankový, zápas by si úvodní gól co nejdříve zasloužil.
     
    77
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Coman, přichází Morata.
     
    78
    Na tribuně utkání přihlíží také bývalý český reprezentatnt Pavel Nedvěd, kterému mužstvu fandí snad zmiňovat nemusím.
     
    80
    Nocerino s Palladinem kombinovali před pokutovým územím Juventusu, po ztrátě míče se však faulu dopustil Rispoli a o založení útočné akce se pokusí hosté.
     
    81
    Do zakončení se ze střední vzdálenosti dostal Pogba, jeho ránu ale zblokovalo pozadí některého z obránců.
     
    83
    Rodríguez u pokutového území podstoupil souboj s Ogbonnou, který byl nakonec pro útočníka Parmy úspěšný. Jeho následný centr už ale tolik vydařený nebyl.
     
    84
    Míč se nachází na kopačkách hráčů v bíločerných dresech, kterým se však nedaří najít skulinu v defenzivě Parmy.
     
    85
    Domácí celek v těchto minutách odolává útočným choutkám svých protivníků, které dokáže odrážet.
     
    86
    Velká šance Juventusu! Po centru z pravé strany se míč odrazil k Marchisiovi, který neváhal a okamžitě vyslal jedovatý střelecký pokus, který po teči jednoho z obránců prolétl těsně nad horní tyčí.
    Pokusu Marchisia chyběly centimetry!
     
    88
    Závěrečné minuty patří jednoznačně hostujícímu celku, který vytrvale zaměstnává obranu Parmy a stupňuje svůj atak.
     
    89
    Juventus právě vstřelil branku!
    Aktivní hosté se v závěru utkání dostávají do vedení! Přesnou přihrávku za obranu obdržel ÁLVARO MORATA, který byl sice tísněn protihráčem, přesto dokázal tváří v tvář domácímu brankáři Mirantemu uspět.
    Álvaro MORATA - 0:1
     
    90
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Pepe, přichází Cáceres.
     
    90+1
    Střídání v týmu Parma FC: ze hřiště odchází Rispoli, přichází Varela.
     
    90+1
    Hlavní arbitr se ve druhém poločase rozhodl nastavit tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+3
    U míče zůstávají fotbalisté Juventusu, kteří kombinují na útočné polovině, kde šetří cenný čas.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V utkání nakonec vítězí favorizovaný Juventus FC, jehož fotbalisté se však dlouho nemohli prosadit. Podařilo se to až v závěru zápasu střídajícímu Moratovi, který tak turínský velkoklub spasil. V nastaveném čase už na vedoucí branku nedokázali hráči Parmy zareagovat a prohrávají tak nejtěsnějším možným rozdílem. (22:43:54)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 89. Morata

    Karty:   15. Gobbi (PRM), 61. Paletta (PRM)


    Parma Calcio 1913: Mirante – Mendes (35. Santacroce), Paletta, Lucarelli – Rispoli (90+1. Varela) – Mariga, Galoppa, Nocerino, Gobbi – Palladino, Rodríguez
    Náhradníci: Iacobucci, Rossetto, Cassani, Costa, De Ceglie, Lodi, Mauri, Pozzi, Souza, Santacroce, Varela

    Juventus FC: Storari – Lichtsteiner, Ogbonna, Chiellini, Padoin – Marchisio, Pirlo, Vidal (71. Pogba) – Pepe (90. Cáceres), Llorente, Coman (77. Morata)
    Náhradníci: Buffon, Bonucci, Barzagli, Caceres, Evra, Giovinco, Morata, Pereyra, Pogba

    Rozhodčí: Peruzzo – Posado, Vivenzi
    bahis siteleri