Sjezd - ženy, Vail/Beaver Creek T. Mazeová (SLO) (kon.)
konec
Sjezd - ženy, Vail/Beaver Creek

T. Mazeová (SLO)

Pátek 06.02.2015, 19:00MS v alpském lyžování
    Tina Mazeová nemohla svému úspěchu uvěřit

     
    Konečné výsledky:

    1. Tina Mazeová (SLO) 1:45:89
    2. Anna Fenningerová (AUT) + 0,02
    3. Lara Gutová (SUI) + 0,34
    4. Nicole Schmidhöferová (AUT) + 1,03
    5. Lindsey Vonnová (USA) + 1,05
    6. Elisabeth Görglová (AUT) + 1,06
    7. Nadja Kamer-Jnglinová (SUI) + 1,08
    8. Daniela Merighettiová (ITA) + 1,25
    9. Fabienne Suterová (SUI) + 1,29
    10. Viktoria Regensburgová (GER) + 1,35
    11. Tina Wieratherová (LIE) + 1,38
    12. Nadia Fanchinová (ITA) + 1,45
    13. Edit Miklošová (HUN) + 1,64
    14. Larisa Yurkiwová (CAN) + 1,76
    15. Cornelia Hütterová (AUT) + 1,98
    16. Julia Mancusová (USA) + 2,04
    17. Laurenne Rossová (USA) + 2,06
    18. Kajsa Klingová (SWE) + 2,10
    19. Stacey Cooková (USA) + 2,16
    20. Ilka Stuhecová (SLO) + 2,17
    21. Margot Bailetová (FRA) + 2,18
    Alexandra Colletiová (MON) + 2,18
    23. Carolina Ruiz Castillová (ESP) + 2,38
    24. Jennifer Piotová (FRA) + 2,45
    25. Ragnhild Möwinckelová (NOR) + 2,65
    26. Elena Fanchiniová (ITA) + 2,83
    27. Maria Therese Tvibergová (NOR) + 2,89
    28. Johanna Schnarfová (ITA) + 2,91
    29. Marianne Abderhaldenová (SUI) + 2,93
    30. Vanja Brodniková (SLO) + 3,66
    31. Veronique Hroneková (GER) + 4,54
    32. Klára Křížová (CZE) + 4,90
    33. Greta Smallová (AUS) + 6,08
    34. Macarena Simari Birknerová (ARG) + 7,29
    35. Noelle Barahonaová (CHI) + 7,88
    36. Leona Popovićová (CRO) + 7,99
    37. Andrea Komsićová (CRO) + 8,11
    Valerie Grenierová (CAN) – DNF
    Marie Jay Marchand-Arvierová (FRA) – DNF (20:46:04)
     
    Je konec! Velmi zajímavý závod je minulostí. Zpočátku dlouho držela vedení Nicole Schmidhöferová, ovšem poté přišly na řadu favoritky. Nejprve první msto uzmula Anna Fenningerová, poté ji těsně překonala Tina Mazeová. Slovinská závodnice se nakonec dočkala pomyslných vavřínů, neboť si Lindsey Vonnová vybrala slabší den. Zlato tak putuje do Slovinska, a to zásluhou pravděpodobně nejkomplexnější závodnice světového poháru. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
     
    KONEC
    Závod právě skončil.
     
    39
    Leona Popovićová (CRO) uzavřela startovní listinu. Nakonec se dostala před svou kolegyni. Nejmladší závodnice na startu, konkrétně ročník 1997, se zařadila na předposlední místo, bez jedné setiny ztrácí 8 sekund. Závod je u konce.
     
    38
    Andrea Komsićová (CRO) se řadí na poslední místo, to vše s mankem 8,11 sekundy.
     
    37
    Noelle Barahonaová (CHI) se pustila na trať. Závodnice z Chile se však zařadila na poslední místo, na vedoucí Mazeovou ztrácí 7 sekund a 88 setin.
     
    36
    Macarena Simari Birknerová (ARG) reprezentovala důstojně svou zemi, ovšem na více než poslední příčku tato jízda bohužel pro Argentinu nestačí.
     
    35
    Australanka Greta Smallová (AUS) doplňuje nepříliš povedené výkony, který znamenají ztrátu 6 sekund a 8 setin. Pochopitelně tak závodnice ze spíše nelyžařské země putuje na poslední místo.
     
    34
    Valerie Grenierová (CAN) kanadský prapor taktéž nepozvedne, závod nakonec vůbec nedokončila. Časově by se však tato jízda zařadila také do posledních pozic.
     
    33
    Veronique Hroneková (GER) se taktéž zařadí do spodních pater výsledkové listiny, konkrétně na předposlední pozici před Kláru Křížovou.
     
    32
    Klára Křížová (CZE) bohužel nezlepšila nepovedené super-G a bohužel pro české fanoušky předvedla zatím nejhorší jízdu, která znamená ztrátu 4,90 sekund a poslední pozici. Nic naplat, sympatické závodnici se zadaří zcela jistě příště.
     
    31
    Vanja Brodniková (SLO) takžé nepředvedla povedenou jízdu, na konci jízdy svítila na světelné tabuli ztráta 3,66 sekundy, což znamená poslední pozici, pokud nepočítáme jednu diskvalifikovanou závodnici. Nyní se již na trať chystá Klára Křížová!
     
    30
    První třicítku uzavře Maria Therese Tvibergová. Další Norka si taktéž neporadila s finální částí trati, kde nabrala ztrátu 2,89 sekundy. V konečném součtu tento výkon znamená 27. pozici.
     
    29
    Ragnhild Möwinckelová (NOR) se taktéž do předních pozic nepodívá, norská závodnice ztrácí 2,65 sekundy, což ji přisuzuje 25. příčku.
     
    28
    Marie Jay Marchand-Arvierová (FRA) je první závodnicí, která závod nedokončí, Francouzka si připíše tři nepopulární písmenka DNF. Stále čekáme také na start české lyžařky Kláry Křížové, která se brzy přichystá na start.
     
    27
    Slovinka Ilka Stuhecová (SLO) se za svůj výkon vůbec nemusí stydět, větší porci sekund ztratila až ve finální fázi trati, po níž se zařadila na dvacátou příčku.
     
    26
    Marianne Abderhaldenová (SUI) uzavře švýcarské závodnice. Vůbec se jí nezadařilo, taktéž je poslední, neboť ztrácí 2,93 sekundy. Toto nebyla povedená jízda.
     
    25
    Johanna Schnarfová (ITA) byla poslední zástupkyní italské lyžařské školy. Příliš ale tuto zemi nepotěšila, neboť se v konečném součtu umístila na poslední pozici. Ztráta čítá téměř 3 sekundy.
     
    24
    Margot Bailetová (FRA) si taktéž nepočínala příliš úspěšně, v konečném sumáři se Francouzka řadí na dvacátou pozici, a to se ztrátou 2,18 sekundy.
     
    23
    Cornelia Hütterová (AUT) si po celou dobu sjezdu držela téměř stejnou ztrátu, která se zastavila na čísle 1,98. Ani tato závodnice ale do předních pozic nepromluví.
    V Beaver Creeku panují fantastické lyžařské podmínky

     
    22
    Favoritka všech favoritek. Lindsey Vonnová (USA) odstartovala velice dobře a hned v úvodu si získala těsný náskok. Před třetím mezičasem ale začala ztrácet, což ji nakonec stálo také podium. Manko se již stáhnout nepodařilo, a tak se suverénka letošní sezony řadí až na pátou pozici. To vše se ztrátou 1 sekundy a 5 setin. Obrovské fanoušky pro americké fanoušky a také samotnou Lindsey Vonnovou, která dnes nebyla ve své kůži.
     
    21
    Slovinka Tina Mazeová (SLO) mohutně atakovala první pozici, což se jí také podařilo! Slovinská závodnice předvedla heroický finiš, v němž Rakušanku přeskočila o pouhopouhé dvě setiny! Máme novou vedoucí závodnici!
     
    20
    Elena Fanchiniová (ITA) si již od prvních metrů nepočínala příliš suverénně, postupně stále více ztrácela. Nakonec se řadí na poslední pozici. Manko čítá vinou chyb propastných 2 sekuny a 81 setin. Nyní se závod blíží ke svému vrcholu!
     
    19
    Taktéž Lara Gutová (SUI) selhala ve finální fázi, ovšem tato jízda se jevila mnohem nadějněji. V konečném součtu poslední Švýcarka v závodě obsazuje druhé místo, na excelentní Fenningerovou ztrácí 32 setin.
     
    18
    Ani Elisabeth Görglová (AUT) nedokázala v poslední fázi sjezdovky předvést výkon hodný první příčky. Další z favoritek tak končí na třetím místě, přičemž ztrácí 1 sekundu a 4 setiny.
    Největší favoritku Lindsey Vonnovou přijel podpořit také přítel Tiger Woods. Pomůže tento "talisman" k překonání ostatních závodnic?

     
    17
    Viktoria Regensburgová (GER) nerozjela závod vůbec špatně, ovšem poté se projevilo, kterak excelentně sjela trať předchozí závodnice. Němka se řadí na šestou pozici.
     
    16
    Anna Fenningerová (AUT) potvrdila papírové předpoklady a ujímá se vedení. Vítězka super-G předvedla excelentní jízdu především v závěrečné části trati, přičemž si může hýčkat náskok 1 sekundy a 1 setiny! Tak to je hozená rukavice pro další favoritky.
     
    15
    Úvodní patnáctku uzavřela Fabienne Suterová (SUI), která zajela velice nadějnou jízdu. V závěru ale mírně ztratila, vinou čehož se zařadila na čtvrté místo. Na trať se chystá Anna Fenningerová!
     
    14
    Ani další americká závodnice se do předních pozic nepodívá, Laurenne Rossová (USA) má manko 1 sekundy a 3 setin, což znamená devátou pozici.
     
    13
    Tina Weiratherová (LIE) zajela vynikající jízdu, která ji katapultovala na čtvrtou příčku. Ztráta na vedoucí Rakušanku čítá pouze 35 setin.
     
    12
    Larisa Yurkiwová (CAN) taktéž do předních pozice nepromluví, řadí se na šestou pozici. Stále ale do závodu nevstoupily nejvýraznější favoritky.
     
    11
    Kajsa Klingová (SWE) předvedla velmi nadějnou jízdu. To však platilo pouze do třetího mezičasu, poté ale Švédka velmi zpomalila. Výsledkem je sedmé místo se ztrátou 1 sekundy a 7 setin.
     
    10
    Další domácí závodnice Julia Mancusová (USA) taktéž do předních pozice nepromluví, pouze vystřídá svou předchozí kolegyni na šesté pozici. Vedení stále drží Nicole Schmidhöferová.
     
    9
    První domácí reprezentantka vyrazila na trať. Stacey Cooková (USA) postupně nabírala ztrátu, která narostla na konečných 1,13 sekundy. Navzdory šestému místo ale provázel příjezd závodnice velký aplaus.
    Závod sleduje také švédská úspěšná závodnice Anja Paersonová, která se nevyhne pozornosti médií

     
    8
    Italka Daniela Merighettiová (ITA) držela po celou dobu sjezdí víceméně konstantní manko, která v závěru přece jenom malinko stáhla. Na více než třetí místo ale tento výkon nestačí.
     
    7
    Alexandra Colettiová (MON) reprezentovala Monaco obstojně, avšak na přední pozice se zcela jistě nepodívá. Ztráta 1 sekundy a 15 setin znamená pátou pozici.
     
    6
    Nadja Kamer-Jnglinová (SUI) si ještě na třetím mezičase držela více než půlsekundový náskok, avšak poté se dostala do mírných problémů. V cíli tento výkon stačí na druhou příčku, za první Švýcarka zaostala pouze o 5 setin!
     
    5
    Edit Miklošová (HUN) neměla vůbec špatný úvodu sjezdu, ovšem poté se dostala do problémů a notně ztratila. V konečném sumáři tento výkon stačí na třetí místo, ztráta čítá 61 setin.
     
    4
    První rakouská sjezdařka se ocitla na trati. Nicole Schmidhöferová (AUT) se toho vůbec nebála a od prvních metrů si šla pro první místo, čehož také dosáhla. To vše s náskokem 42 setin. Máme novou vedoucí závodnici!
     
    3
    Jennifer Piotová (FRA) si od samotného počátku držela drobnou ztrátu, která ale naneštěstí pro zemi galského kohouta postupně narůstala. Ve finiši se zastavila přesně na sekundě, což stačí na prozatím poslední třetí pozici.
     
    2
    Španělka Carolina Ruiz Castillová (ESP) si jako osamocená zástupkyně nepříliš lyžování zaslíbené země nevedla vůbec špatně, a to především v úvodní části trati. Poté ale chybovala a nabrala ztrátu. V konečném součtu manko čítá 93 setin.
     
    1
    Jako první se na trať vydala Nadia Fanchiniová (ITA). Italská sjezdařka si s tratí poradila v čase 01:47:34. Pochopitelně se tak řadí na první příčku.
     
    START
    Závod byl odstartován.
     
    Na trať již vyjely předjezdci, závod bude za malou chvíli odstartován.
     
    Přiblížení trati

    Startovní výška: 3440 m
    Cílová výška: 2730 m
    Převýšení: 710 m
    Délka: 2530 m
    Mezi hlavní aspirantky na zlato se řadí i "pop-star" Tina Mazeová

     
    Startovní listina

    1. Marianne Abderhaldenová (SUI)
    2. Edit Miklošová (HUN)
    3. Nicole Hospová (AUT)
    4. Stacey Cooková (USA)
    5. Kajsa Klingová (SWE)
    6. Larisa Yurkiwová (CAN)
    7. Julia Mancusová (USA
    8. Fabienne Suterová (SUI)
    9. Lara Gutová (SUI)
    10. Lindsey Vonnová (USA)
    11. Elena Fanchiniová (ITA)
    12. Tina Mazeová (SLO)
    13. Viktoria Regensburgová (GER)
    14. Elizabeth Görglová (AUT)
    15. Tina Weiratherová (LIE)
    16. Anna Fenningerová (AUT)
    17. Laurenne Rossová (USA)
    18. Daniele Merighettiová (ITA)
    19. Nadja Jnglin-Kamerová (SUI)
    20. Marie Jay Marchand-Arvierová (FRA)
    21. Nadia Fanchiniová (ITA)
    22. Alice McKennisová (USA)
    23. Jaqueline Wilesová (USA)
    24. Ilka Stuhecová (SLO)
    25. Nicole Schmidhöferová (AUT)
    26. Cornelia Hütterová (AUT)
    27. Margot Bailetová (FRA)
    28. Carolina Ruiz Castillová (ESP)
    29. Johanna Schnarfová (ITA)
    30. Ragnhild Möwinckelová (NOR)
    31. Kathrin Zettelová (AUT)
    32. Maria Therese Tvibergová (NOR)
    33. Vanja Brodniková (SLO)
    34. Klára Křížová (CZE)
    35. Jennifer Piotová (FRA)
    36. Priska Nuferová (AUT)
    37. Francesca Marsagliová (ITA)
    38. Veronique Hroneková (GER)
    39. Alexandra Colletiová (MON)
    40. Elena Curtoniová (ITA)
    41. Marie-Michele Gagnonová (CAN)
    42. Valerie Grenierová (CAN)
    43. Michaela Kirghasserová (AUT)
    44. Greta Smallová (AUS)
    45. Ana Buciková (SLO)
    46. Macarena Simari Birknerová (ARG)
    47. Noelle Barahonová (CHI)
    48. Andrea Komšićová (CRO)
    49. Ania Monica Caillová (ROM)
    50. Leona Popovićová (CRO)
    Jsem zde, můj milý Raptore.
    Zálusk na pozice nejvyšší si na své oblíbené sjezdovce dělá i švýcarská závodnice Lara Gutová.


     
    Pohled na favoritky

    Největší aspirantkou na titul mistryně světa je bezpochyby americká sjezdařka Lindsey Vonnová, která s 366 body vede tabulku světového poháru této královské disciplíny. Druhé místo patří Anně Fenningerové. Do pořadí budou chtít ale promluvit bezpochyby také Viktoria Regensburgová či Tina Mazeová. Kandidátek na zisk cenného kovu je celá řada, tudíž uvidíme, kterak se závodnice s tratí popasují.
    Trénink sjezdařek
    Získá Anna Fenningerová pro Rakousko další zlato? V tréninku se jí vedlo nejlépe...


     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Milovníci alpského lyžování momentálně prožívají radostné období, neboť v americkém Beaver Creeku probíhá světový šampionát. V tomto onlajnu přiblížíme královskou disciplínu, a to v podání žen. Start sjezdu je naplánován na 19:00 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.

    Libor Kucza

    bahis siteleri