SP v biatlonu - smíšená štafeta 1x 6+1x 7,5 km Vítěz: Rusko (kon.) | SP v biatlonu - smíšená štafeta 2x 6+2x 7,5 km Vítěz: Norsko (kon.)
konec
SP v biatlonu - smíšená štafeta 2x 6+2x 7,5 km, Nové Město na Moravě

Vítěz: Norsko

Pátek 06.02.2015, 17:30Biatlon
    Dojzed Nora a Ondřeje Moravce
     
    Cíl
    Ondřej Moravec je v cíli na druhém místě, další bedna pro české biatlonisty a biatlonistky. Pánové a dámy, česká biatlonová pohádka pokračuje.
     
    1,5
    Michal Šlesingr, který právě dojel svůj třetí úsek, říká, že mu během trati obrovsky pomohli diváci!
     
    5,5
    Johannes Thingnes Bö se opravdu svojí stíhačkou v prvním kole totálně vyšťavil, protože Michal Šlesingr jede naprosto skvěle a je dvě desetiny za Norem.
     
    5,5
    Pojďme ale na čelo závodu, protože Boušek se přehnal v prudkém stoupání před Pidručného a stahuje Nora krok za krokem!
     
    4,5
    Michal Šlesingr za frenetického povzbuzování fanoušků stále drží minináskok před Johannesem Thingnesem Bö. Dmitro Pidručnyj již ztrácí sedm a půl vteřiny.
     
    2,0
    Michal Šlesingr jde na druhém kilometru do vedení, což je samozřejmě skvělá zpráva pro české fanoušky kolem trati.
     
    2.st.
    Veronika Vítková vede po druhé střelbě o šest vteřin před Ukrajinkou Varvynecovou.
     
    3,0
    A Veronika Vítková má na šestém místě ztrátu jen 3,2 vteřiny.
     
    1.st.
    Veronika Vítková sice první střelbou chybovala, ale první dobíjení bylo úspěšné. Stejně úspěšně dobíjela i Paulína Fial'ková.
     
    1.st.
    Veronika Vítková chybuje hned první střelbou.
     
    Start
    Veronika Vítková se ze třetí řady protáhla do popředí a nyní dokonce vede, no tak to je parádní start nejlepší české biatlonistky.
     
    Šanci na bednu jistě cítí i česká štafeta, která při Mistrovství světa v roce 2013 brala v tomto typu závodu bronzovou medaili. Tehdá se jednalo o složení Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec. Hodně hodně podobná bude i dnešní startovní listina českého týmu. Oproti tehdejšímu bronzovému úspěšnému kvartetu je změna jediná, ČR nastoupí ve složení Veronika VÍTKOVÁ, Gabriela SOUKALOVÁ, Michal ŠLESINGR a Ondřej MORAVEC. Čeští biatlonisté a české biatlonistky určitě budou chtít vylepšit deváté místo ze zatím jediného závodu tohoto typu v Östersundu.

    Na startu budou samozřejmě i slovenští reprezentanté a reprezentantky. Čtveřice Paulina Fial'ková, Jana Gereková, Matej Kazár a Martin Otčenáš bude chtít jistojistě vylepšit šestnácté místo ze zatím úvodní a jediné smíšené klasické štafety, která se konala ve švédském Östersundu. Slováci určitě budou spoléhat na Janku Gerekovou,která má poslední týdny parádní formu.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri