Norsko – Česko 3:5 (kon.) | Slovensko – Rusko 7:3 (kon.)
konec
Slovensko
7:3 (2:1, 4:2, 1:0)
Rusko
sk Neděle 08.02.2015, 16:00 • Športová hala Klokočina, Nitra • Kvalifikace na MS žen
     
    S konštatovaním, že slovenské florbalistky zdolali Rusky 7:3 a z 2. miesta kvalifikačnej skupiny postúpili na MS 2015, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedele! (17:57:14)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 31:17
    Úspešnosť brankárok: 82,35% – 77,42%
    Vylúčenia (2 min.): 1:3
    Presilovky: 1:0
     
    Najlepšie hráčky zápasu podľa IFF:

    Slovensko: Denisa Ferenčíková
    Rusko: Vera Pelevinová
     
    Slovenské florbalistky skončili v kvalifikačnej skupine na 2. mieste a postupujú na MS 2015 vo florbale! Naše hráčky zakončili turnaj skvelým víťazstvom nad rebríčkovo lepšie postavenými Ruskami, ktoré zdolali jednoznačne 7:3. Slovenky boli počas celého zápasu herne lepšie, i keď prežili náročné chvíle, keď Rusky v polovici zápasu znížili na rozdiel jedného gólu. Potom však naše hráčky pridali, na konci druhej tretiny strelili dva góly a v tretej časti už skúsene udržiavali svoj náskok. Naše hráčky si vychutnávajú potlesk tribún, v každom zápase tejto kvalifikácie predviedli kvalitné výkony a absolútne zaslúžene postupujú na MS. Rusky zo 4.miesta postupujú tiež, v tabuľke štvrtých tímov skupín totiž skončili na prvom mieste.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Košturiaková to predsa len ešte skúsila, vyšla z rohu a jej strelu na bližšiu žrď zastavila Veselová.
     
    59:33
    Košturiaková mohla zakončiť zápas gólom, po krížnej prihrávke zakončovala zblízka do odkrytej brány, z výbornej pozície ale tesne prestrelila!
     
    59:01
    Slovenky kombinujú na útočnej polovici, výsledkom bola strela Klapitovej na bližšiu žrď, loptička bola tečovaná a mierila tesne mimo ľavej žrde.
     
    58:36
    V závere je tu ešte presilovka Slovenska. Za sekanie je vylúčená Viktória Trusevičová, pokiaľ teda naše hráčky neskórujú, dohrajú zápas v presilovej hre.
     
    58:19
    Hrá sa navyše na opačnej strane, príklepom z obrany to tam skúšala Bobotová, jej strela len veľmi tesne minula ľavú žrď brány.
     
    57:41
    Rusky v úplnom závere napádajú vysoko na svojej útočnej polovici, vďaka tomu tak teraz získali loptičku po našej nepresnej rozohrávke. Do konca už však primálo času na to, aby Rusky vyrovnali.
     
    56:57
    Ďuríková skúsila šťastie z voľného úderu, keď tiahlou strelou mierila do ľavého horného rohu, Veselová si tam loptičku našla a úspešne pokryla.
     
    56:23
    V krátkom slede ďalšia šanca našich hráčok, neprehľadnú situáciu tam úspešným zákrokom vyriešila brankárka Veselová.
     
    56:13
    Zaútočili aj naše hráčky, Košturiaková prihrala do výbornej pozície na strelu Michaele Šponiarovej, tá mierila nad pravý horný roh!
     
    55:48
    Blížime sa k záveru stretnutia, teraz sa jedna z Rusiek pokúsila o samostatný únik, dvojica našich obrankýň ju tam v rohu ihriska zastavila.
     
    54:55
    Rusky sa ešte snažia s výsledkom niečo spraviť, predviedli ďalšiu nádejnú kombináciu, v závere im však chýbala úspešná finálna prihrávka.
     
    53:58
    Brejk Rusiek, Prosvetovová vysunula krásnou krížnou prihrávkou na pravej strane Salachovú a tá zakončovala sama proti Mládenkovej, jej prízemný bekhend vyrazila naša brankárka pravou rukou!
     
    53:21
    Začínajú sa prejavovať emócie, Pelevinová v strede ihriska úplne zbytočne zrazila na zem Košturiakovú, toto sa zdalo byť za hranicou pravidiel, rozhodcovia ale nepískali.
     
    53:02
    Slovenky prežili svoje oslabenie, a hrajú tak v plnom počte.
     
    52:31
    Kitaevová hľadala pred bránou Rodinovú, tá tam aj z otočky v náročnej pozícii zakončovala, Mládenková fantasticky zakročila!

    Branky a nahrávky: 4. Makarovová (vl.), 9. P. Hudáková, 23. Košturiaková, 23. Janegová, 39. Košturiaková (M.Šponiarová), 40. M. Šponiarová (Košturiaková), 49. Z. Šponiarová (Bobotová) – 5. Viktorová (Bulbašová), 27. Pelevinová (Kitaevová), 30. Rodinová (Bulbašová)


    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Ferencová, M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková – Bobotová, Ďuríková, P. Hudáková, Janegová, Z. Šponiarová – Sádecká, Ješšová, Stredanská, Trošková, K. Hudáková – Kadučáková, Boľová, Patakyová
    Rusko: Veselová (Obichodová) – J. Viktorová, I. Veselková, Rodinová, S. Viktorová, Bulbašová – Trusevičová, Židková, Pelevinová, E. Veselková, Kitaevová – Makarovová, Šohrinová, Švaková, Prosvetovová, Salachová – Šinyaginová, Černovová, Kolodiažnajová

    Rozhodčí: Steffen Hojbjerg, Jens Skrubbeltrang

    Diváci: 529
    bahis siteleri