Bertensová – Rybáriková 2:1 (kon.) | Rusová – Schmiedlová 2:1 (kon.)
Hogenkampová, Krajiceková – Rybáriková, Schmiedlová 0:0 (zruš.) | Dabrowská – Plíšková 0:2 (kon.)
Abandaová – Smitková 0:0 (zruš.) | Abandaová, Dabrowská – Allertová, Hradecká 0:2 (kon.)
zrušeno
Richel Hogenkampová Michaëlla Krajiceková
Richel Hogenkampová
Michaëlla Krajiceková
0
0
0
 
 
Magdaléna Rybáriková Anna Karolína Schmiedlová
Magdaléna Rybáriková
Anna Karolína Schmiedlová
0
0
0
 
 
sk Neděle 08.02.2015, 15:00Pohár Billie Jean Kingové
Videopřenos
     
    Všetkým priaznivcom slovenského ženského tenisu želám príjemné sobotné popoludnie. Aktuálny víkend sa nesie v znamení zápasov Fed Cupu, do ktorých zasiahne aj slovenské družstvo. To sa predstaví vrámci 1. kola druhej svetovej skupiny v Holandsku, kde sa budú dievčatá vedené nehrajúcim kapitánom Matejom Liptákom snažiť zabezpečiť si postup do barážového kola o elitnú svetovú skupinu, ktorú boli nútené opustiť po minuloročných prehrách doma s Nemeckom a na pôde Kanady.

    Matej Lipták musel oproti pôvodným predstavám na tento fedcupový zápas premiešať zostavou. Slovenskému družstvu budú chýbať Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová, teda tri hráčky, ktoré boli v minulých rokoch základom reprezentácie. Zatiaľ čo prvé dve menované Cibulková s Hantuchovou dali pred Pohárom federácii prednosť individuálnej príprave na nadchádzajúce turnaja, mladučká Košičanka Čepelová sa zotavuje z nedávneho zápalu pľúc.

    Jednotkou slovenského tímu tak bude na antuke v Apeldoorne Magdaléna Rybáriková. Roly dvojky sa zhostí veľká nádej nášho tenisu Karolína Schmiedlová. Okrem tejto dvojice, ktorá je okrem dvojhier predbežne nominovaná aj do záverečnej štvorhry, tvoria slovenskú výpravu aj dve Kristíny – Schmiedlová a Kučová. Tie by však mali do diania na kurte naskočiť len za rozhodnutého stavu.

    Šéf holandského tímu Paul Haarhuis má pre stretnutie so Slovenkami k dispozícii Kiki Bertensovú, Arantxu Rusovú, Richel Hogenkampovú a vynikajúcu deblistku Michaellu Krajicekovu. Holandskými signlistkami budú Bertensová a Rusová, aj keď rebríčkovou dvojkou Holandska je Hogenkampová. Podľa slov domáceho kapitána však bude ním nominovaná Rusová na antukovom povrchu pre Slovenky náročnejšou súperkou.

    V prvom hracom dni uspeli dvojky oboch tímov. Karolína Schmiedlová si najskôr poradila s Kiki Bertensovou, aby následne Magdaléna Rybáriková podľahla Arantxe Rusovej.

    Zatiaľ nie je jasné, či sa bude v súboji deblových párov rozhodovať o výsledku celého zápasu, alebo sa ním zápolenie medzi Holandskom a Slovenskom za rozhodnutého stavu len uzavrie. Jasno o tom bude po oboch nedeľných singloch. (17:57:59)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Michal Bakoš

    Richel Hogenkampová
    Stát: Nizozemsko
    Datum narození: 16.04.1992
    Věk: 32 let
    Držení: pravák
    Výška: 170 cm
    Váha: 62 kg

    Michaëlla Krajiceková
    Stát: Nizozemsko
    Datum narození: 09.01.1989
    Věk: 35 let
    Držení: pravák
    Výška: 177 cm
    Váha: 69 kg

    Magdaléna Rybáriková
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 04.10.1988
    Věk: 35 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Váha: 65 kg

    Anna Karolína Schmiedlová
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 13.09.1994
    Věk: 29 let
    Držení: pravák
    Výška: 176 cm
    Váha: 63 kg
    bahis siteleri