SP ve skocích na lyžích - ženy HS95, Ljubno Vítěz: S. Takanašiová (JAP) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - muži HS225, Vikersund Vítěz: P. Prevc (SLO) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - muži HS225, Vikersund

Vítěz: P. Prevc (SLO)

Sobota 14.02.2015, 16:00Skoky na lyžích
    Slovinec Peter Prevc se navždy zapsal do historie skoků na lyžích, když jako první letec dosáhl hranice 250 metrů! Prevc všem o pořádný kus ulétl a zaslouženě slaví zlato.
     
    1
    Jenže Slovinec Peter Prevc na tom bude ještě mnohem lépe! Máme tu historický milník! Slovinec Peter Prevc skočil 250 metrů a je prvním letcem v historii, který tuto hranici překonal a vytváří tak nový světový rekord, který dodnes držel Nor Evensen! Opravdu krásné vyvrcholení dnešního leteckého dne! Slovinec si sice při dopadu klekl, ale vítězí o více jak čtrnáct bodů! Na tento let se bude dlouho vzpomínat, hranice možností se totiž znovu o něco posunula!
    Anders Fennemel předvedl ve Vikersundu další fantastický let a zajistil si druhé místo, které už mu nikdo nesebere!
     
    2
    Fannemel má opravdu úchvatnou formu! Letěl skvěle, natahoval svůj výkon co mohl a za 238,5 metru si opravdu ještě říká o první místo! Na Prevce ztrácí deset bodů, před Kasaiem vede o více jak třicet bodů!
    Noriaki Kasai vylepšil ve druhém kole svůj skok a zajistil si místo na bedně. Jeho druhý let měřil 225 metrů.
     
    3
    Japonec Noriaki Kasai opět bude mezi nejlepšími na stupních vítězů! Teď předvedl let dlouhý 225 metrů a vede s obrovským náskokem čtrnácti bodů!
     
    5
    Němec Severin Freund skočil solidních 219,5 metrů stejně jako Vasiljev, trefil odraz a v letové fázi byla paráda se na něj koukat. Němec vede podle očekávání o více jak deset bodů před ruským skokanem.
     
    6
    Rus Vasiljev letěl skvěle! V samém závěru ještě natáhl svůj skok, za styl sice ztratí, ale 219,5 metrů stačí na jasné první místo. Rus vede před Norem o 4,2 desetiny bodu.
     
    7
    Překvapení prvního kola Nor Kenneth Gangnes ukazuje, že skok z prvního kola nebyla žádná náhoda. Gangnes skočil 211 metrů a vede o více jak šest bodů! No tak to je v jeho případě povedené vystoupení.
     
    9
    Zkušený Japonec Ito předvedl nejdelší skok druhého kola, za 214 metrů jde na první místo o 3,5 bodu.
     
    15
    Polák Žyla chtěl také odčinit průměrný skok z prvního kola a to se mu povedlo, 212 metrů znamená průběžné první místo s náskokem sedmi bodů.
     
    20
    Dežman překonal své osobní maximum po letu dlouhém 209 metrů, je nadmíru spokojen a vede o více jak dvacet bodů před Deschwandenem.
    Peter Prevc předvedl úžasný styl a dolétl na hranici 237,5 metru! Perfektní let samozřejmě znamená vedení.
     
    38
    Neuvěřitelné! Slovinec Peter Prevc předvedl nadlidský skok! 237,5 metru po nádherné letové fázi i čistém doskoku znamená vedení o více jak deset bodů před Norem Fannemelem! Tak to bylo něco!
     
    37
    Japonec Kasai zabojoval a své letecké schopnosti předvedl v plné parádě! 218,5 metrů je hodně povedený let a nyní jde na druhé místo za Fannemela přesně o 15 bodů!
     
    35
    Tohle byl hodně nepovedený skok Jerneje Damjana! Po obrovských potížích v letové fázi skočil jen 130 metrů a je předposlední jen před kolegou Kranjecem!
     
    30
    Další skvělý letec Anders Jacobsen měl také starosti, po velmi nestabilním letu dolétl Nor na hranici 180,5 metru a je průběžně šestnáctý, druhé kolo to však bude.
     
    29
    Také slušně! Velmi podobný let jako od Ita, 211 metrů znamená díky skvělým technickým známkám šestou pozici.
     
    28
    Japonský dvojblok odstartoval zkušený Daiki Ito a letěl po dlouhé době opravdu daleko! 209,5 metru stačí na průběžné páté místo a je těsně před Krausem.
     
    24
    Teď už Nor Tom Hilde!
    Vítěz včerejší kvalifikace Anders Fannemel jako první překonal hranici 230 metrů. Fantastický skok!
     
    15
    Neskutečné! Ve velmi těžkých podmínkách ulétl Fannemel na 236 metrů! Naprostá paráda a tento Nor je ve výborné formě! Norský letec vede o více jak 17 bodů před Stjernenem!
     
    15
    Teď už vítěz kvalifikace Anders Fannemel!
     
    7
    Rus Vasiljev předvedl hodně slušný skok, 225,5 metrů je opravdu skvělý výkon, i když příliš spokojen není. Stylové známky nejsou žádná sláva a je druhý o půl bodu před Gangnesem.
     
    6
    Andreas Stjernen natáhl skok v samém závěru a letěl opravdu daleko, 226 metrů znamená průběžné první místo o více jak sedm bodů před Gangnesem!
     
    3
    Další Nor Kenneth Gangnes si vytvořil osobní maximum neuvěřitelným výkonem 220 metrů, to byla opravdová paráda! Dnešní závod tedy začíná ve velké parádě.

    Viktor Sandev

    bahis siteleri