Ženy - 500 metrů Vítěz: H. Richardsonová (USA) (kon.)
konec
Ženy - 500 metrů

Vítěz: H. Richardsonová (USA)

Sobota 14.02.2015, 15:05 • Thialf, Heerenveen, Nizozemsko • Mistrovství světa v rychlobruslení
     
    Karolína Erbanová se nezlepšila, naopak, ve druhém kole zajela až devátý čas a nakonec jen tak tak udržela solidní sedmé místo v celkové klasifikaci závodu na 500 metrů. Díky fantastickému bronzu z kilometru však určitě bude s tímto mistrovstvím nadmíru spokojená.
     
    9
    Ajdovová si výrazně polepšila, naopak Erbanová zajela hůře jak v 1. kole. Prohrává tak s Kazachstánkou v jízdě, ale těsně se před ní udržela v celkovém pořadí. Bude tak nejhůře sedmá.
     
    9
    A nyní držme palce Karolíně Erbanové!
     
    10
    Erbanová zdaleka neodstartovala tak skvěle, jako včera na tisícovce. Desátou jízdu i přesto vyhrála, čas 38,284 s stačí na průběžné čtvrté místo. van den Brandtová je sedmá.
     
    10
    Na startu Karolína Erbanová!
     
    Karolína Erbanová je v pořadí světového poháru této disciplíny na sedmém místě. Určitě i ona v koutku duše myslí na medaili, ale ruku na srdce, před velký úspěch na kilometru je dnes šance na zopakování medaile velmi malá. Jako velký úspěch budeme moci označit cokoliv do šestého místa.
     
    Česká výprava zatím zažívá na mistrovství světa medailovou pohádku. Ve čtvrtek získala Martina Sáblíková zlato ze závodu na 3000 metrů. V pátek pak vybojovala cenný kov i Karolína Erbanová – třetí na ženském kilometru. Parádní den českých závodnic pak stvrdila Martina Sáblíková prvním místem na pěti kilometrech.

    Uvidíme, zda se Karolíně Erbanové podař vybojovat cenný kov i na nejkratší ženské instanci. Jení osobní maximum je 37,67 vteřiny. Pokud tento čas porovnáme s ostatními závodnicemi dnešní pětistovky, jde o desátý nejlepší výkon. Nejlepší závodnicí je v tomto ohledu Sang-Hwa Leeová s časem 36,36 vteřiny.

    Libor Štěpán