Nacional – Estoril 1:0 (kon.)
konec
CD Nacional
1:0 (0:0)
GD Estoril Praia
Pondělí 16.02.2015, 21:00 • Estádio da Madeira, Funchal • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Druhý poločas dlouho nepřinášel vůbec nic zajímavého, oba celky nepředváděly příliš pohledných akcí. O výsledku rozhodla až závěrečná desetiminutovka, v níž se prosadil domácí Lucas João. Hosté již nedokázali zareagovat, a tak Nacional zdolal Estoril těsně 1:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (23:00:24)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě jeden centr z levé strany, o který se postaral Sebá. Bonatini se k němu tlačil, ovšem domácí defenziva zapracovala velmi dobře. Poté hosté znovu faulovali, což prakticky rozhoduje o osudu duelu.
     
    90+3
    Miguel se navíc dopustil nedovoleného zákroku, po němž budou rozehrávat domácí. Toto zdržení ještě více sráží naděje Estorilu.
     
    90+2
    Estoril kombinuje na vlastní polovině, přičemž se mu nedaří příliš zahrozit. Domácí poměrně v poklidu kontrolují utkání a hájí si svůj náskok.
     
    90+1
    A opět výměna sil, tentokráte bude střídat Nacional. Trávník opouští Matias, do boje se naopak zapojí Wagner.
     
    90
    K základní hrací době utkání budou nastaveny čtyři minuty. Co přinesou?
     
    90
    Kakuba vzápětí míří na hráčskou lavici. Atmosféru duelu okusí Miguel.
    Silva vyrazil nebezpečnou střelu Kakuby.
     
    89
    Kakuba vyslal z levé strany hrací plochy ostrý pokus, který Silva vytěsnil na rohový kop. Jak hosté naloží s touto možností?
     
    88
    Silva si v brance Nacionalu vyžádal ošetření po jednom z tvrdých střetů. Zdá se však, že bude připraven pokračovat ve hře. Do konce utkání již mnoho času nezbývá.
     
    87
    Ještě jedno hostující střídání. Místo Andersona dohraje duel Babanco.
     
    86
    Výměna sil proběhne také na hostující straně. Odpočinout si odchází Taira, místo kterého naskočí na zelený pažit Fernandinho.
     
    85
    Domácí střídají. Místo Rondóna naskočí do hry Fofana.
     
    84
    Po zblokované hostující ráně následoval další rohový kop, který ale nezahrozil. Nacional tak stále drží těsné vedení. Závěrečné minuty slibují drama.
     
    83
    Další obrovská šance, do níž se dostal Matias. Útočník Nacionalu však zcela sám před Kieszekem neuspěl, tentokráte se proti přízemnímu pokusu hostující mág vyznamenal.
    Lucas JOÃO - 1:0
     
    81
    Nacional právě vstřelil branku!
    Domácí jdou nakonec přece jenom do vedení. Na centr z pravé strany kolbiště si naskočil LUCAS JOÃO, jehož hlavičku Kiezsek sice vytěsnil, ovšem dle následného verditku sudího se tak stalo zpoza brankové čáry. Dle opakovaného záběru těžko soudit.
     
    80
    Na hrací ploše se výrazně přiostřuje, dalším faulem se provinil Tavares (ETR). Stoper Estorilu taktéž dostává karetní trest.
     
    79
    Gomaa (NAC) za svůj zákrok na Tozého dostává svou druou žlutou kartu, což znamená kartu červenou. Domácí záložník tak musí do sprch. Nutno však podotknout, že vyloučení bylo poměrně přísné.
     
    78
    Naložili s ní však prachbídně, centr nenašel nikoho v černobílé kombinaci, a tak se Estoril osvobodil pomocí dlouhého odkopu.
     
    77
    Dlouhý centr z pravé strany hrací plochy hosté odvrátili na rohový kop. Domácí tak mají další poměrně slibnou možnost.
     
    76
    Další karetní trest, který dostává domácí Ghazal (NAC). Rozehrávat tak budou hosté.
    Sebá vystrašil Silvu, trefil pouze boční síť.
     
    75
    Estoril opět sevřel svého soupeře, ovšem Bonatini byl obrán o balon. Poté se však hosté ještě jednou dostali k centru, který nepřesně provedl Sebá.
     
    74
    Dlouhý centr doputoval ke Kieszekovi, který s ním neměl nejmenší potíže. Poté dlouhým odkopem rozehrál. Čas se stále více chýlí do svého finiše.
     
    73
    Žlutit se bude také na straně Estorilu, za ostrý skluz dostává žlutou kartu Anderson (EST). Rozehrávat se bude těsně za půlící čárou.
     
    72
    Amado fauloval fotbalistu jménem Gomma. Sudí tak nařizuje rozehrávka pr o domácí Nacional. Zatím se stále neděje nic zajímavého.
     
    71
    Po delší době se kupředu dostali také domácí, ovšem Matias na poměrně prudký centr od pravé postranní lajny nedosáhl. Nebezpečí tak bylo pro hosty zažehnáno.
     
    70
    Sebá poslal z pravé strany balon mezi diváky, a tak je nařízen další odkop. Estoril má výraznou územní převahu, která se však nedá považovat za nebezpečnou. Do konce základní hrací doby zbývá dvacet minut.
     
    69
    Rui Silva bude po nepovedené hostující akci opět vykopávat. Zápas stále postrádá jakýkoliv náboj, ani jeden z celků se nedostává do šancí.
     
    68
    Nepovedená akce hostí končí v zámezí, bude se vhazovat. Poté se v ofsajdu ocitl Bonatini, což pomezní sudí pohotově spatřil. Rozehrávku pro Nacional.
     
    67
    Ten ale žádné nebezpečí nepřinesil. Následný pobyt v blízkosti velkého vápna skončil u pohotového Silvy, který se ujal rozehrávky.
     
    66
    Další žlutá karta pro Luise Aurélila (NAC), který velice nevybíravě sestřelil Kakubu. Hosté tak budou mít možnost v podobně volného kopu.
     
    65
    Anderson to ale nyní přehnal s agresivitou a doslova podťal svého soka. Rozehrávat tak bude Nacional, který se v posledních minutách kupředu příliš nedostává.
     
    64
    Stále má balon ve své moci převážně hostující družina, která se postupnými krůčky dostává kupředu. Uvidíme, co přinesou následující mniuty.
     
    63
    Rondón byl ve středu pole faulován, čemuž se hostující borec velmi diví. Hlavní sudí je však neoblomný a nařizuje rozehrávku pro Nacional.
     
    62
    Estoril v posledních minutách získává mírnou územní převahu. Podaří se konečně otevřít skóre? Zatím sledueme unylé utkání, které oku diváka příliš nelahodí.
     
    61
    Sebá dostal pas na hranici velkého vápna, odkud se rozhodl vypálit. Střela mu ale vůbec nesedla, neboť skončila mimo branku. Další odkop pro Silvu.
     
    60
    Amado natáhl zhruba ze čtyřiceti metrů ke střele, ovšem ta mezi třemi tyčemi neskončila. O rozehrávku se postará Silva. Je za námi hodina hry, zatím stále čekáme na úvodní branku zápasu.
     
    59
    Je tomu tak. Trávník opouští Rodrigues, místo kterého naskočí do hry L. Aurélio. Jak se tato změna projeví?
     
    58
    Correira centroval kupředu, ale balon skončil v zámezí, což znamená další odkop od branky. Na domácí straně se chystá výměna sil.
     
    57
    Domácí měli možnost rozehrávky volného kopu, který zakončil dalekonosnou ranou Marçal. Dělovka však skončila vysoko nad, což přisuzuje balon Estorilu.
     
    56
    Po volném kopu se ale hosté ocitli v ofsajdovém postavení, které neuniklo pozornosti pomezního arbitra. Balon tak uvede do hry Silva.
     
    55
    Gomaa (NAC) podrazil Tozého, za což domácí středopolař vidí zcela po právu první žlutou kartu utkání. Rozehrávat budou hostující fotbalisté.
     
    54
    A další atak hostí, který byl vede po pravé straně. Tairův centr tentokráte zblokoval již Correira. Následně byl ale faulován Tozé.
     
    53
    Bonatini dostal přihrávku do velkého vápna, kde ale následně přihrával pouze k Silvovi. Ten chtěl vyslat své spoluhráče do protiofenzivy, což se ale nepodařilo.
     
    52
    Stále se hraje převážně v okolí středovího kruhu, ani druhý poločas příliš pohledných akcí nenabízí. Utkání je od prvních minut poměrně ospalé.
     
    51
    Po centru z pravé strany hrací plochy hlavičkoval mimo Coreirra. Hosté se tak postarají o výkopo od branky.
     
    49
    Rohový kop na útočné polovině Nacionalu příliš nezahrozil, Tavares prudký centr odvrátil do klidných vod. Přesto hrají opět domácí.
     
    48
    Tozé vypálil z poměrně velké vzdálenosti. Přízemní pokus nakonec zamířil zhruba metr vedle levé tyč. Silva tuto ránu jistil. Následoval však ještě rohový kop, jehož exekuce se ale Estorilu nevydařila.
     
    47
    Na druhé straně hrací plochy nepřešel přes Kakubu Matias. Následně je odpískáno postavení mimo hru, které prokázal i opakovaný záznam. Rozehrávat bude Kieszek.
     
    46
    Hosté se hned v úvodu poločasu snažili dlouhým nákopem vydat kupředu, což se jim ale nepodařilo. Míč získala do své moci defenziva Nacionalu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní poločas, který přinesl poměrně neatraktivní podívanou. O něco málo více ze hry ale přece jenom měli domácí, kteří dvakrát zakončovali ze slibné pozice. Otevřít skóre se ale Nacionalu nepodařilo. Jak se bude klání nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 3:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Estoril končí poločas na polovině soupeře, kde bude rozehrávat volný kop. Vše se ale uděje v dostatečné vzdálenosti od branky Nacionalu.
     
    45+1
    Matias se snažil na levé straně uvolnil, ale Mano jej nakonec obral o balon. Estoril se tak osvobodil a navíc vydal do protiofenzivy. Amadova hlavička však mířila vedle.
     
    45
    Tozé ale nyní po střetu s obráncem Nacionalu zůstal ležet na hrací ploše. Hostující útočník již je ale na nohou a schopen pokračovat ve hře. K základní hrací době prvního poločasu budou nastaveny dvě minuty.
     
    44
    Tozé fauloval ve středu pole, rozehrávka pro Nacional. První dějství se již spíše dohrává, ani jedno z mužstev se do žádných ofenzivních akcí nežene.
     
    43
    Do konce první půle již mnoho času nezbývá, Nacional nadále kombinuje na vlastní polovině. Co přinesou následující okamžiky?
     
    42
    Ghazal se ve středu pole dopustil nedovoleného zákroku, po němž budou rozehrávat hosté. Sudí je ale benevolentní a kartu udělovat nebude.
     
    41
    Domácí se chtěli vydat kuřpedu podél pravé postranní lajny, leč balon jim utekl. Následovat tak bude autové vhazování.
     
    40
    Rondón dostal dobrý centr, jenž poté vrátil do vlekého vápna. Matias poté ale nezakončil optimálně, míč má ve své moci znovu Kieszek.
     
    39
    Do centru z levé strany se vložil João, který však zamířil mimo tři tyče. Znovu se tak bude pouze kopat od hostující svatyně. Stále sledujeme nepříliš atraktivní podívanou.
     
    38
    Kakuba chtěl vyslat kupředu Bonatiniho, ovšem dal centru příliš velkou razanci. Míče se tak chopil Silva, který ihned rozehrává.
     
    37
    Rodrigues zakončovla z otočky, avšak prudkou ranou vůbec netrefil branku. Kieszek tak bude vykopávat. První poločas se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci.
     
    36
    Kakuba výtečně zastavil rozvíjející se útok domácího celku. Nacional tak bude mít možnost autového vhazování těsně za polovinou hrací plochy.
     
    35
    Estoril kombinuje na vlastní polovině a nikam se příliš nežene. Hosté ale poměrně aktivně napadají, tudíž se domácí museli vrátit až k Silvovi. Rondón posléze zakončoval z postavení mimo hru.
     
    34
    Na druhé straně kolbiště se do zakončení tlačil Bonatini, kterému ale kulatý nesmysl utekl. Vykopávat tak bude Silva.
     
    33
    Nepříliš ostrý centr z pravé strany hrací plochy opět eliminuje jistý Kieszek. První poločas nadále plyne bez většího tempa. Příchozí fanoušci si na své nepřijdou.
     
    32
    Matiasova rána z hranice velkého vápna byla zblokována, načež se míče ujal Kieszek. Hostující brankář následně dlouhým výhozem uvedl balon do hry.
     
    31
    Domácí se opět vydali kupředu, kde Estorilu řádně zatopili. Nakonec se ale nikdo z fotbalistů Estorilu nedostal k vážnějšímu zakončení.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry, která nic moc zajímavého nepřinesla. O něco více ze hry však měli domácí fotbalisté. Stav je však stále nerozhodný.
    Tozého přímý kop vypadal nebezpečně, ale Silva dráhu letu kontroloval.
     
    29
    Dlouhý centr se snesl až do velkého vápna, avšak Silva jeho let pouze kontroloval. Míč zamířil do zámezí, a tak se bude znovu kopat od branky.
     
    28
    Estoril kombinuje na vlastní polovině, kde soupeři žádné starosti nepřidělává. Gomma se navíc u pravé postranní lajny dopustil nedovoleného zákroku. Rozehrávat tak budou hosté.
     
    27
    Na trávník vlétly další reklamní panely, které musejí být odstraněny. Až těsně před koncem 27. minutě se utkání znovu rozběhne.
     
    26
    Stále probhá ošetřování. Až nyní se domácí brankář chystá k rozehrávce. Z tribun se ozývá pískot, domácí fanoušci jsou nespokojeni.
     
    25
    Hosté se nyní dopustili nedovoleného zákroku na útočné polovině, a tak bude rozehrávat domácí celek. Paradoxně hůře dopadl Tozé, který musel být ošetřen. Tento šrám ale pokračování v utkání neovlivní.
    Další ze šancí domácího týmů, která zůstala nevyužita.
     
    24
    Po delší době měli domácí velkou možnost. Matias dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kam se také vydal. Poté mířil ke vzdálenější tyči, ovšem balon ji o malý kousek minul. Bude se tak pouze kopat od branky.
    Silný vítr způsobil, že některé reklamní panely začaly létat vzduchem.
     
    23
    Poměrně kuriózní situace. Hraje se v poměrně silném větru, který nyní způsobil "odlet" reklamního panelu na hrací plochy. Celou situaci musel vyřešit pořadatel. Sudí poté vhodí balon do hry.
     
    22
    Ve hře se objevuje celá řada nepřesností, ani jeden z celků nepředvádí oku lahodící podívanou. Momentálně se hraje především v okolí středového kruhu.
     
    21
    Bonatini byl tentokráte chycen v ofsajdovém postavení, které bylo dle opakovaného záznamu více než evidentní. Míč tak uvede do hry opět domácí brankář.
     
    20
    Po delší době hosté svého soka sevřeli, avšak přesto se do větší šance nedostali, Bonatiniho výzva skončila v zámezí. Silva si tak vezme na starost další odkop.
     
    19
    Joãovi ve středu pole utekl balon, který doputoval až do zámezí. Fotbalisté ve žlutém, tedy hostující Estoril tak bude mít k dispozici autové vhazování.
     
    18
    Rondón chtěl poslat pas za obranu, kde se nacházel João. Tavares ale tento pas zblokoval. Poté si navíc domácí útočník pomohl nedovoleným zákrokem vůči Tozému. Rozehrávat tak bude Estoril.
     
    17
    Další velmi nepřesná rána, o níž se zasadil Anderson. Silva si tak opět vyzkouší rozehrávku. Zatím v brankovém území příliš práce neměl.
     
    16
    Estoril kombinuje na vlastní polovině, kupředu se snaží přejít postupnými kroky. Uvidíme, kterak se mu povede. Kvalita utkání se momentálně pohybuje v šedivém průměru.
     
    15
    Anderson se obětavě vrátil a znemožnil rodící se domácí akci. Protiofenziva Estorilu ale měla taktéž jepičí život, hrát bude znovu Nacional.
     
    14
    Bonatini se pokusil zakončit z poměrně velké vzdálenosti, ovšem nepsrávně si seřídil mířidla. Balon tak poslal pouze mezi diváky, a tak bude následovat odkop od domácí branky.
     
    13
    Stále stejný obraz hry, Nacional má míč ve své moci. Rodrigues se pokusil rychle přenést hru doprava, leč celá situace končí autovým vhazování pro Estoril.
     
    12
    Tentokráte byl na útočné polovině faulován Matias, kterého srazil Sebá. Rozehrávat tak bude Nacional. Kromě úvodní možnosti jsme zatím příliš vzrušení nezažili.
     
    11
    Územní převahu mají bezpochyby domácí fotbalisté, ovšem ti jí zatím nedokáží přetavit ve vedoucí branku, která by utkání rozhýbala.
     
    10
    Sebá zkusil propasírovat míč mezi dvěma obránci soupeře, ovšem to se nepodařilo. Je za námi úvodní desetiminutovka, která přinesla poklidný fotbal.
     
    9
    Domácí se chtěli vydat do rychlého kontru, leč pas na Joãaa byl příliš prudký. Hrát tak bude opět Estoril, který tak činí velice rozvážně.
     
    8
    Nacional je opět na polovině svého soupeře, kde ale v poklidu kombinuje. Úvodní divoké minuty jsou minulostí, oba celky začaly více myslet na zadní vrátka.
     
    7
    Hosté se pokusili odcentrovat až do velkého vápna, ovšem Silva si s celou situací poradil a balon získal do své moci. Poté se rozhodl ihned rozehrát.
     
    6
    Ve středu hrací plochy se hosté dopustili nedovoleného zákroku, což neuniklo bystrému oku hlavního sudího. Ten nařídil rozehrávku pro Nacional.
     
    5
    Standardní sitauce Estorilu větší nebezpečí nepřinesla, bude se pouze kopat od branky. Utkání je však zatím poměrně aktivní, a to z obou stran.
     
    4
    Prakticky poprvé se kupředu vydali také hostující fotbalisté. Amadův centr byl ale podobně jako na straně Nacionalu sražen na rohový kop.
     
    3
    Nacional je v úvodu utkání velmi aktivní, ovšem tentokráte Rondónovu balon utekl. Následovat bude odkop od hostující svatyně.
    Kieszek musel dávat velký pozor při centru z levé strany.
     
    2
    Domácí rohový kop z pravé strany příliš nebezpečí nepřinesl, avšak zajímavou možnost měl poté Rondón. Centr jej ale spíše překvapil, a tak z vynikající pozice nedokázal optimálně zakončit. Kieszek balon vytěsnil na roh.
     
    1
    Fotbalisté Estorilu se pokusili vydat kupředu podél levé postranní lajny, což se jim ale nepodařilo. Domácí budou vhazovat na vlasntí polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Nacional: Rui Silva – Marçal, Rui Correia, Zainadine, Ghazal, J. Aurélio, Rodrigues, Gomma, João, Rondón, Matias
    Náhradníci: Sousa, Sequeira, Fofana, L. Aurélio, Willyan, Wagner, Tiquinho

    GD Estoril Praia: Kieszek – Mano, Kakuba, Tavares, Fernandes, Taira, Amado, Esiti, Tozé, Sebá, Bonatini
    Náhradníci: Vagner, Miguel, Luiz, Babanco, Cabrera, Fernandinho, Reis

    Rozhodčí: Machado – Braga, Fernandes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Pohled do statistik

    Nacional se nachází v poklidném středu tabulky, konkrétně pak na jedenáctém místě. Na svém kontě má 25 bodů V posledním ligovém duelu získalo mužstvo bod, když remizovalo na půdě Aroucy v poměru 3:3.

    Estoril má naprostor stejný počet bodů, který mu vinou horšího skóre přisuzuje dvanácté místo. V předchozím kole Estoril neuhájil domácí trávník, na němž podlehl 0:2 Braze.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Portugalská Primeira Liga má na programu své 21. kolo. V jeho rámci změří síly celky CD Nacional a GD Estoril Praia. Úvodní výkop je v domácím prostředí Nacionalu naplánován na 21:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Libor Kucza

    Branky: 81. João

    Karty:   55. Gomaa (NAC), 66. Aurélio (NAC), 76. Ghazal (NAC) – 73. Andesron (ETR), 80. Tavares (ETR)   79. Gomaa (NAC)


    CD Nacional: Silva – Marçal, Correia, Zainadine, J. Aurélio – Gomaa, Rodrigues (59. L. Aurélio), Ghazal – João, Rondón (85. Fofana), Matias
    Náhradníci: Sousa, Sequeira, Fofana, L. Aurélio, Willyan, Wagner, Tiquinho

    GD Estoril Praia: Kieszek – Mano, Fernandes Tavares, Kakuba (90. Miguel) – Taira (86. Fernandinho), Amado, Anderson (87. Babanca) – Tozé, Bonatini, Sebá
    Náhradníci: Vagner, Miguel, Luiz, Babanco, Cabrera, Fernandinho, Reis

    Rozhodčí: Machado – Braga, Fernandes
    bahis siteleri