Liverpool – Manchester City 2:1 (kon.) | Arsenal – Everton 2:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:0 (1:0)
Everton FC
Neděle 01.03.2015, 15:05 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    O pár sekund později se sám Rosický probil do další střelecké pozice, jeho projektil Howard vyrazil pouze před sebe, ovšem k hostujícímu štěstí do míst, kde byli pouze zadáci v modrém.
     
    90+2
    A s Evertonem mohlo být ještě hůře! Na centimetrově přesný Bellerinův centr si naskočil Giroud, brankář Howard už pouze míč pouze sledoval a očima tlačil mimo branku, nakonec úspěšně a míč jen o decimetry minul vzdálenější tyč jeho svatyně.
    Tomáš ROSICKÝ - 2:0
     
    90
    Arsenal právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ ROSICKÝ definitivně pojišťuje vítězství Arsenalu! Český špílmachr po Özilově pasu vypálil zpoza pokutového území a na jeho tečovanou ránu do Howardova protipohybu neměl americký brankář šanci dosáhnout!
     
    89
    Coquelina na závěr zápasu nahradí Chambers.
     
    87
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Danny Welbeck.
     
    86
    Garbutt skvělým centrem hledal u bližší tyče naskakujícího Lukaka, tomu ale z hlavy sebral vyrovnání Ospina!
     
    84
    Střídají také hosté, Darren Gibson nahrazuje Garetha Barryho.
     
    82
    Svoji téměř tradiční desetiminutovku si na trávníku odbude také Tomáš Rosický, kterému přepouští místo na hřišti Alex Oxlade-Chamberlain a kapitán českého národního týmu se dočkal z publika velmi pozitivního příjetí na trávníku.
     
    81
    Hosté ztratili míč v hloubi vlastní poloviny, Oxlade-Chamberlain posunul míč do gólové pozice Mesutu Özilovi, tomu ale v poslední chvíli stačil vložit nohu do střely jeden z hostujících stoperů a odrazil míč nad vlastní branku. To byla obrovská šance Arsenalu na pojištění vedení!
     
    78
    Koscielny podrazil pronikajícího Lennona a za svůj čin počtvrté v sezóně vidí žlutou kartu.
     
    77
    Ještě před ním výrazně posilují ofenzivu, Bešiće nahrazuje Naismith a ten proti Arsenalu skóroval v obou posledních vzájemných zápasech (3:0, 2:2).
     
    72
    Zatímco se Coquelin vrátil do boje a domácí pokračují v plném počtu, tak Lennon měl na kopačce vyrovnání, ale v obrovské příležitosti střílel jen do brankáře Ospiny a ten dokázal míč udržet před nebezpečně se blížícím Lukakem, lačnícím po dorážce do takřka odkryté svatyně.
     
    66
    A na druhé straně mohlo být s Arsenalem zle! To když se v pokutovém území prosadil do zakončení Lukaku a po jeho povedené ráně se vynikajícím zákrokem zaskvěl David Ospina!
     
    64
    Domácí sehráli velmi povedenou rychlou kombinaci před pokutovým územím, na jejím konci byla rána bez přípravy Girouda, jeho levačka z dvaceti metrů ale mířila nad.
     
    62
    Lennonovi přepouští místo na hřišti dnes naprosto neviditelný Kevin Mirallas a podle očekávání nástup hostujícího křídelníka na hrací plochu doprovodilo hlasité bučení.
     
    44
    Cazorla napřáhl k povedené ráně zpoza pokutového území a pořádně protáhl Howarda. Ačkoliv Španělova rána nakonec mířila pár centimetrů nad branku, tak Howard balón ještě zákrokem konečky prstů pojistil v jeho cestě nad břevno.
    Olivier GIROUD - 1:0
     
    39
    Arsenal právě vstřelil branku!
    První střela mezi tři tyče v celém dosavadním průběhu zápasu otevírá i střelecký účet! Hosté velmi staticky bránili rohový kop domácích a OLIVIER GIROUD u bližší tyče ránou z první překonal Tima Howarda!
     
    38
    Lukaku se individuálním průnikem po útočné polovině protáhl až do střelecké pozice, ale Gabriel skvěle napravil své obrovské zaváhání z úvodu zápasu a fantastickým zákrokem znemožnil Belgičanovi vystřelit.
     
    27
    V sedmadvacáté minutě evidujeme první střelu Arsenalu a ta byla málem gólová! Sánchezův centr propadl mezi nedůslednými stopery Evertonu ke zcela osamocenému Giroudovi, jenž měl na hlavě otevření skóre, ale ve stoprocentní příležitosti selhal a hlavičkoval vedle Howardovy branky! Giroud tak marně snaží odčinit své zahozené šance ze zápasu proti Monaku.
     
    18
    Gabriel Paulista předvedl katastrofální hrubku při krytí míče v roli stopera, Lukaku jej snadno obehrál a mohl se řítit vstříc Ospinovi, ten ale včasným vyběhnutím skvěle zneškodnil první výraznou příležitost Evertonu!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 39. Giroud (Özil), 90. Rosický (Özil)

    Karty:   78. Koscielny (ARS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 13:6.
    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Paulista, Koscielny, Gibbs – Coquelin (89. Chambers), Cazorla (C) – Oxlade-Chamberlain (82. Rosický), Özil, A. Sánchez (87. Welbeck) – Giroud.
    Náhradníci: Szczęsny – Chambers, Mertesacker, Monreal, Rosický, Walcott, Welbeck.

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Jagielka (C), Garbutt – McCarthy, Barry (84. Gibson), Bešić (77. Naismith) – Barkley, Mirallas (62. Lennon) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – Alcaraz, Gibson, Lennon, Osman, Naismith, Koné.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Cann
    bahis siteleri