Dunajská Streda – Zlaté Moravce 1:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:1 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Neděle 01.03.2015, 19:00 • Mestský štadión v Dunajskej Strede • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    DAC DUNAJSKÁ STREDA

    Na Žitnom ostrove konečne zažili relatívne pokojnú a hlavne kvalitnú zimnú prípravu. Od vstupu nového majiteľa O.Világiho sa situácia v DAC stabilizovala a pracuje sa oveľa koncepčnejšie. Najvýraznejšia zmena sa udiala na trénerskom poste – Mikuláša Radványiho vystriedal internacionál Tomislav Marić. Aktuálnym prezentovaným cieľom klubu je v prvom rade vyhnúť sa bojom o záchranu, poskočiť v aktuálnej tabuľke a uspieť v Slovnaft Cupe.

    Zimná príprava prebiehala primárne v domácich podmienkach, oživilo ju sústredenie v Turecku. Bilancia prípravných zápasov je vyrovnaná – 3 víťazstvá, 3 remízy a 3 prehry pri aktívnom skóre 9:8.

    Najvýraznejšími posilami sú brankár Polaček (hosťovanie zo Slovana), či príchod člena širšieho reprezentačného kádra Ľubomíra Michalíka. Najväčšou stratou je ukončenie hosťovania stopéra Salátu.
     
    FC VION ZLATÉ MORAVCE

    Ako bola príprava v Dunajskej Strede pokojná, tak bola v Zlatých Moravciach plná turbulencií. Dve zmeny trénera, šumy o vstupe nových spolumajiteľov či hráčske rošády, to svedčí za všetko. Cieľom ViOnu tak nie je nič iné, ako záchrana v najvyššej súťaži.

    Na začiatku zimnej prípravy prebehli správy o spolupráci s líbyjským Al-Ahli Bengházi. Arabskí sponzori napokon do klubu nevstúpili, realizoval sa však vstup slovinského spolumajiteľa. A to vyústilo v trénerskú zmenu – zimnú prípravu začal Ladislav Totkovič, teraz na lavičke stojí Branislav Mráz, ktorý mužstvo viedol aj na jeseň. Vskutku neštandardné, evidentne ale možné. Je však otázne, ako sa to prejaví na výkonoch tímu.

    V tom neostal kameň na kameni – už na začiatku prípravy odišlo 8 hráčov a súčasný káder je tak pomerne úzky bez množstva skúsených hráčov. Najvýraznejšou posilou môžu byť obranca Vrablec, ofenzívny záložník Mazan či útočník Mance. V bránke adepta na záchranárske boje si určite poriadne zachytá skúsený Pavel Kováč. Veľmi bude chýbať pilier obrany Miloš Nikolič.

    Zimná príprava takisto pozostávala z prípravy v domácich podmienkach a zo sústredenia v Turecku. Bilancia z prípravy je napriek zmenám v klube a na trénerskom poste kladná – 6 víťazstiev a 4 prehry so skóre 20:14. Hlavným cieľom v jarnej časti bude určite záchrana.
     
    Vzájomné zápasy

    Vzájomné zápasy tímov sú chudobné na góly, od návratu DAC do najvyššej súťaže padlo v 4 zápasoch len 5 gólov. Úspešnejšie sú Zlaté Moravce, tie vyhrali dva zápasy minulého ročníka. Vzájomný duel tejto sezóny skončil deľbou bodov.

    9.kolo Fortuna ligy 2014/2015:
    Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:1
    53.Duričić – 6.Saláta

    Zápasy v sezóne 2013/2014:
    Dunajská Streda – Zlaté Moravce 0:1 (Pribula)
    Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:0 (Pintér)
    Dunajská Streda – Zlaté Moravce 1:0 (Szabo)
     
    Postavenie v tabuľke

    Dôležitosť zápasu je ešte o to vyššia, keďže sa jedná o súboj tabuľkových susedov. O niečo lepšie je na tom Dunajská Streda, ktorá sa nachádza na 9.priečke so ziskom 21 bodov a pasívnym skóre 22:26. Zlaté Moravce sú na 10.mieste s 20 bodmi a skóre 15:30. Táto bilancia zároveň napovedá, že útok ViOnu je najslabší v lige s priemerom 0,79 gólu na zápas.
     
    Prognóza

    Favoritom zápasu je domáce DAC. Pred štartom jari je lepšie na všetkých frontoch – má za sebou pokojnú zimnú prípravu, kvalitný káder a podporu fanúšikov. Samozrejme, ViOn má tiež svoje prednosti a urobí všetko pre to, aby prekvapil a bodoval. Predpokladám však výhru DAC.
    Tip na výsledok: 2:1
     
    Dôležitý súboj susedov zospodu tabuľky uzavrie premiérové jarné kolo Fortuna ligy a na zaplnenom štadióne v Dunajskej Strede sa určite bude dať na čo pozerať – tak to je snáď tá najlepšia pozvánka na to, aby ste nedeľný večer strávili pri sledovaní zápasu Dunajská Streda – Zlaté Moravce. Domáci sa chcú na jar odraziť k vyšším priečkam a naplniť klubové ciele, určite sa nechcú zaoberať bojom o záchranu. Hostia majú za sebou náročné obdobie, návrat staronového trénera Mráza a mnoho zmien v hráčskom kádri. Na ihrisku je to však súboj 22 hráčov, pri ktorých idú tieto záležitosti do úzadia. Môžeme sa preto tešiť na atraktívny a dôležitý zápas, ktorého víťaz sa hneď na začiatku jari odrazí odo dna tabuľky. V nedeľu od 19:00 sa na vás teší Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Polaček – Šnirc, Majerník, Michalík, Turňa – Brašeň, Krišto, Ljubičić, Sesar – Štepanovský, Szárka
    Náhradníci: Pernecký – Tóth, Ujlaky, Ľupták, Horváth, Macou Sarr, Sabler

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Tipurić, Chren, Pintér – Karaš, Mikinič, Szöke, Charizopulos, Karaš – Pavelka
    Náhradníci: Novota – Cebara, Vrablec, Mazan, Mance, Kirilins, Sabo

    Rozhodca: Trutz – Bednár, Ferenc.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Tak to je neuveriteľný úvod tohto zápasu! Hneď v úvode sa do samostatného úniku dostal Szárka, rútil sa už osamotený na Kováča, na čo ho v poslednej chvíli zozadu stiahol na zem Patrik Pavlenda, ktorý za to vidí červenú kartu!
     
    2
    Následne to z priameho kopu spred šestnástky skúšal Sesar, chcel obstreliť múr, napokon však mieril pomerne výrazne ponad brvno hosťujúcej brány.
     
    4
    Nápor DAC pokračuje, je v evidentnej výhode, keď má na ihrisku o jedného hráča naviac. Center Sesara v tomto prípade zablokovala obrana.
     
    5
    Šnirc si to nasmeroval dopredu po ľavej strane, už-už sa tam dostával do zakončenia, nakoniec bol jeho pokus zablokovaný na roh.
     
    6
    Po rohu tam v šestnástke skákal Szárka, obrana jeho pokus odvrátila do bezpečia, stále ale pri lopte DAC.
     
    7
    ViOn konečne pri lopte, môže rozohrať jednu zo svojich prvých akcií v zápase. Už teraz je jasné, že to budú mať hostia dnes večer veľmi ťažké.
     
    8
    Hostia loptu veľmi rýchlo stratili, okamžite teda v akcii DAC, cez Krišta tam lopta postupuje až pred šestnástku hosťujúceho tímu.
     
    10
    Končí sa nám prvá 10-minútovka, DAC samozrejme vzhľadom na početnú výhodu v územnej prevahe, hostia ale bránia veľmi dobre a pozorne.
     
    11
    Mikinič prenikal dopredu, napokon bol nedovolene zastavený vo vzdialenosti cca 25 metrov od domácej brány, je z toho štandardka pre ViOn.
     
    12
    Po centri do šestnástky tam pred päťkou skákal Pavelka, prehlavičkoval tam domáceho obrancu, lopta bola napokon tečovaná a je z toho roh.
     
    13
    Striedanie na strane hostí – odchádza Márius Charizopulos, prichádza Martin Vrablec.
     
    14
    Na opačnej strane zaútočil Brašeň, jeho spoluhráči sa však k nemu nepridali a tak si loptu mohol prebrať brankár Kováč.
     
    15
    Prvý zákrok brankára Kováča, bola to rutinná záležitosť, keď si pri žrdi pokryl nedôraznú hlavičku Szárku.
     
    16
    Majerník fauloval v strede ihriska, rozohrávať môžu hostia. Tí zatiaľ početné oslabenie, ktoré trvá od prvých sekúnd zápasu, zvládajú priam obdivuhodne.
     
    17
    Hre chýba väčšie tempo, hrá sa predovšetkým v strede ihriska. Ako to často býva, tak aj v tomto prípade vylúčenie skôr hre uškodilo, keď sa ViOn logicky stiahol na svoju polovicu.
     
    18
    Priebeh hry sa príliš nemení, stále dominujú súboje v strede ihriska. Vyzdvihnúť môžeme skvelú atmosféru na zaplnenom štadióne, v Dunajskej Strede majú futbal jednoducho radi.
     
    19
    Náznak šance domácich, pred bránou sa tam presadzoval Štepanovský, už-už sa dostával do zakončenia tesne pred päťkou, obrancovia odvrátili na roh.
     
    20
    Pekná strela Krišta z cca 30 metrov, skúsil to bez okolkov a mieril pekne ponad Kováča, napokon však tesne prehodil aj bránu.
     
    21
    Lopta až u brankára DAC Polačeka, DAC akoby nedokázal nájsť recept na sformovanú obranu hostí. Priebeh zápasu je logický – oslabený ViOn sa snaží držať bezgólový stav, domáci zatiaľ neúspešne útočia.
     
    22
    Rovnako tomu bolo aj teraz, Štepanovský vysoko napádal rozohrávku Zlatých Moraviec, napriek veľkej snahe neuspel.
     
    23
    Tretia strela Krišta, znovu zo strednej vzdialenosti, tentoraz jeho pokus zablokovali dobre postavení obrancovia.
     
    24
    Na opačnej strane ojedinelý brejk Zlatých Moraviec so spätnou prihrávkou kapitána Szökeho, tam ale dobre zapracovala obrana DAC-u.
     
    25
    Krišto priťukol napravo Turňovi, ktorý pálil z hranice šestnástky, jeho tvrdú strelu zastavil dobre postavený Chren.
     
    26
    DAC zotrval pri lopte, Šnirc centroval z hranice bránkovej čiary, lopta mu zle sadla a tak počas dráhy letu opustila hraciu plochu.
     
    27
    Orávik zahral štandardku hostí z veľkej vzdialenosti, skúšal to vysokým oblúčikom do šestnástky, ďaleko tam z brány vybehol Polaček a pokryl loptu do svojich rukavíc.
     
    28
    Hádzanárske obliehanie v podaní DAC, lopta tam putuje zo strany do stredu a znovu do strany, zatiaľ z toho nie je žiadne priame ohrozenie brány Kováča.
     
    29
    Tak predsa len zaujímavá situácia, Ljubičić tam vysunul kolmicou na krídle Šnirca, ktorý vracal pod seba do šestnástky, kde odkopol na roh Vrablec.
     
    30
    Z rohu neprišlo nič zaujímavé, ViOn sa ubránil. Máme za sebou prvú polhodinu, hrá sa v dobrom tempe, ale bez žiadnej veľkej šance.
     
    31
    Karaš v dobrej pozícii pred šestnástkou, hádzal si to tam na stred a bol zastavený na hranici faulu, rozhodca Trutz nepískal, a tak pokračujeme rozohrávkou Dunajskej Stredy.
     
    32
    DAC znovu kombinuje v strede ihriska a hľadá cestičky cez sformovaný obranný val. Zatiaľ to vyznieva v prospech obrany, ViOn aj teraz odkopol do bezpečia.
     
    33
    Napokon je tu útočný faul v podaní Szárku, Kováč môže vykopávať z vlastnej polovice.
     
    34
    Krišto sa pokúšal pred bránou vysunúť Szárku, lopta končí mimo troch žrdí. Ozýva sa aj prvý nesmelý piskot z tribún, DAC so svojou početnou výhodou nenakladá tak, ako by sa čakalo.
     
    35
    Vidíme množstvo súbojov a faulov, teraz bol na hrote útoku hostí faulovaný vo vzdušnom súboji Pavelka, ViOn má k dispozícii štandardku z väčšej vzdialenosti.
     
    36
    Mikinič to skúšal dlhým centrom do šestnástky, lopta končí u pripraveného brankára Polačeka.
     
    37
    Domáci to skúsili kolmou prihrávkou dopredu, tam však bol Szárka v postavení mimo hry, preto je vzrušenie tribún zastavené.
     
    38
    Zatiaľ sme nevideli priamu strelu na bránu ani väčšiu gólovú príležitosť, s výnimkou úniku Szárku z prvej minúty, po ktorom bol Pavlenda vylúčený. Lopta momentálne v strede ihriska.
     
    39
    Šnirc centroval do šestnástky od postrannej čiary, skúsený brankár hostí Kováč si dobre vybehol a kryl loptu pred čakajúcim Sesarom.
     
    40
    Štepanovský je síce aktívny, nedokáže sa však presadiť cez obrancov hostí, bolo tomu tak aj teraz. Je to teda out pre ViOn, v blížiacom sa závere polčasu hostia pomerne komfortne bránia bezgólový stav.
     
    41
    Zmeniť sa to snažil Sesar, keď mal trochu priestoru na pravej strane, prihrávka dopredu mu ale nevyšla, dobre zasiahol Mikinič.
     
    42
    Szárka mohol otvoriť skóre, veľká šanca pre DAC! Z pravej strany centroval do šestnástky Brašeň, presne našiel medzi stopérmi voľného Szárku a ten z hranice bieleho bodu mieril hlavou tesne vedľa!
     
    43
    Pekná kombinácia v podaní Dunajskej Stredy, keď po presnom centri na pravú stranu vracal loptu do ohňa hlavou Šnirc, pred Szarkom zasiahol spoľahlivo Kováč.
     
    44
    Krišto postupoval dopredu stredom ihriska a bol zozadu zastavený na hranici nedovoleného zákroku, Trutz domácim štandardku neprisúdil.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Peter Majerník (FC DAC Dunajská Streda).
     
    45
    Štepanovský sa predieral po ľavej strane, Chren jeho snahu zastavil a odvrátil loptu na rohový kop, je tu šanca pre DAC.
     
    45
    Lopta padala do stredu šestnástky, napokon skončila až u Tipurića, ktorý odkopol do bezpečia.
     
    45
    Rozhodca nadstavuje 2 minúty.
     
    45+1
    V úplnom závere polčasu pri lopte DAC a snaží sa o gólový úder do kabíny, ViOn momentálne bráni veľmi dobre.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas dôležitého zápasu súperov zospodu tabuľky, po ktorom je stav bezgólový. Duel ovplyvnilo vylúčenie Pavlendu z 1.minúty, po ktorom ViOn prepol na vyslovene obranný štýl hry a bránil nerozhodný stav. Dunajskej Strede chýbal lepší pohyb a myšlienka v útoku, preto je remíza logickým vyústením. Pri začiatku druhej časti sa na vás teším od 20:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Ivan Sesar, prichádza Pappe Macou Sarr.
     
    47
    V útoku prekvapujúco hostia, snáď prvý raz v zápase v blízkosti domácej šestnástky. Mikinič tam pekne hľadal Pavelku, ten bol pokrytý dvojicou obrancov.
     
    48
    Evidujeme rohový kop domácich, center na päťku hostia bez problémov odvrátili. Po následnej odrazenej lopte zasiahol pred Brašeňom Vrablec.
     
    49
    Po centri do šestnástky si svoje územie zastal Kováč, keď loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    50
    DAC stále v držaní lopty, Ljubičić bol v zaujímavej streleckej pozícii, miesto ohrozenia brány ale volil nepresnú prihrávku.
     
    51
    Ljubičíc si obhodil protihráča pred šestnástkou a priťukol napravo Turňovi, jeho center obrana hostí zablokovala.
     
    52
    Nový hráč Macou Sarr sa uviedol žltou kartou, keď na poliacej čiare skosil Orávika.
     
    53
    DAC v kombináciách pred šestnástkou ViOnu, akcie skončili nepresnou nahrávkou Sarra, ktorú vystihol Mikinič, aj jeho prienik dopredu skončil veľmi rýchlo u Majerníka.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Peter Orávik (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    55
    Dunajská Streda tradične hrozí zo vzduchu, na center si na pravej strane vyskočil Štepanovský a mieril k žrdi, Kováč bez problémov pokryl loptu do svojich rukavíc.
     
    56
    Turňa faulovaný pri pravej postrannej čiare, DAC má k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    57
    Dunajská Streda dala gól!
    Je tu úvodný gól, DAC skóruje z prvej vážnejšej príležitosti druhého polčasu! Brašeň centroval zo štandardky od pravej postrannej čiary, pekne pred päťkou našiel MARINA LJUBIČIĆA, ktorý predskočil Szökeho a presne umiestnenou hlavičkou umiestnil loptu k pravej žrdi!
     
    58
    Vedúci gól domácich mení situáciu, ViOn už sa totiž nemôže spoliehať na bezgólový výsledok, ale musí hrať aktívnejšie aj dopredu. Veríme, že práve tento gól pomôže tempu a kvalite zápase.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Ivan Šnirc (FC DAC Dunajská Streda).
     
    60
    Je za nami hodina hry, po ktorej DAC vedie vďaka hlavičke Ljubičića jednogólovým rozdielom. ViOn to bude mať v početnom oslabení veľmi náročné...
     
    61
    Žltú kartu dostáva Martin Chren (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    61
    Turňa faulovaný tesne pred šestnástkou Chrenom, DAC má k dispozícii veľmi zaujímavú štandardku z pravej strany.
     
    62
    Obrovská šanca na zvýšenie náskoku! Šnirc poslal vydarený center ponad múr a Majerník hlavičkoval na bližšej päťke, v náročnej pozícii trafil brvno!
     
    62
    Veľká možnosť č.2, Krišto si potiahol loptu na pravú stranu šestnástky a centroval pred bránu, kde voľný na päťke hlavičkoval Szarka a trestuhodne loptu poslal tesne mimo vzdialenejšej žrde!
     
    63
    Domáci chcú rozhodnúť, gól ich nabudil k väčšej aktivite. Strelou z 25 metrov to skúšal Krišto, Kováč zasiahol pri pravej žrdi.
     
    64
    Na opačnej strane ojedinelý brejk hostí, Mikinič hľadal pred bránou Pavelku, myslel to pekne, početná obranná presila domácich loptu odvrátila.
     
    65
    Na opačnej strane ďalšia štandardka DAC, Šnirc centroval do šestnástky, kde znovu skákali Štepanovský a Szarka, ani jeden z nich na loptu nedosiahol.
     
    66
    Mikinič nechtiac načechral Krištovi, ten nezvládol súboj s obrancom hostí a tak bránu nedokázal ohroziť. Momentálne sa hrá v strede ihriska.
     
    67
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Peter Orávik, prichádza Peter Mazan.
     
    67
    Zlaté Moravce dali gól!
    Tak to je neskutočné, Mazan bol na ihrisku len zopár sekúnd a okamžite vyrovnal na 1:1, to sa vidí naozaj málokedy! Mikinič posielal dlhý oblúčik dopredu, Majerník loptu len nadvihol za seba, kde bol PETER MAZAN a strelou popod vybiehajúceho Polačeka rozvlnil sieť, obrovská radosť v tíme hostí!
     
    68
    Okamžite mohli domáci znovu viesť, Krišto napálil volejom loptu pred bránu, pred päťkou ešte nebezpečne tečoval Sarr, Kováč famózne vyrazil na roh!
     
    69
    Po rohovom kope žiadne nebezpečenstvo neprišlo, hostia sa dobre ubránili. Po súboji bol krátko ošetrovaný obranca Pintér, Kováč už vykopáva loptu do hry.
     
    70
    Do konca 20 minút, druhý polčas baví futbalom, videli sme dva góly a ďalšie šance. Sme zvedaví, či sa DAC vráti k dobrej hernej fazóne z okamihov po prvom góle, alebo sa naopak ešte presadí ViOn.
     
    71
    Polaček si pokryl dlhý center od Mikiniča, ktorý tentoraz v šestnástke nikoho zo spoluhráčov nenašiel. DAC tak v útočnej akcii.
     
    72
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Darijo Krišto, prichádza Roman Sabler.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Peter Mazan (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    73
    Sarr zo štandardky po faule Mazana hľadal centrom v šestnástke práve Sablera, ten sa na pravej strane tiesnený nepresadil, vykopávať bude Kováč.
     
    74
    Ljubičić chcel pridať ďalší kúsok do gólovej zbierky, jeho strela spred šestnástky bola zablokovaná na rohový kop.
     
    74
    Lopta v sieti po hlavičke Michalíka, ten v súboji fauloval obrancu a gól tak neplatí! Fanúšikovia už sa tešili, radosť bola predčasná.
     
    75
    Macou Sarr sa síce snaží, jeho nahrávky dopredu sú ale väčšinou nepresné – tak to bolo aj teraz, keď sa tiesnený nepresadil Szarka.
     
    76
    Fantastický Kováč, podržal svoje mužstvo! Štepanovský dostal skvelú prihrávku do behu na ľavú stranu šestnástky a napálil to volejom na bránu, Kováč skvele vyboxoval!
     
    77
    Pavelka faulovaný Ljubičićom, hostia tak môžu zostať na chvíľu pri lopte a nazbierať cenné sekundy. Do konca aj s nadstavením 15 minút, očakávame dramatický záver a tlak zo strany DAC.
     
    78
    Sarr si narazil loptu so Szarkom a vystrelil spred šestnástky, bol priveľmi optimistický, keďže pred ním stáli traja obrancovia Zlatých Moraviec, ktorí strelu zablokovali.
     
    79
    Pavelka sa snažil presadiť v šestnástke DAC po centri zo štandardky, proti Michalíkovi ale neuspel. Pri lopte tak DAC.
     
    80
    Domáci to znovu skúsili po rohovom kope, keď predlžovali Šnircov center na bližšej žrdi do stredu šestnástky, tam loptu odkopol dobre postavený Mazan.
     
    81
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Karol Pavelka, prichádza Armando Mance.
     
    81
    Akcia DAC končí u Brašeňa, ten nezvládol jednoduchú nahrávku a poslal loptu do outu.
     
    82
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Jakub Brašeň, prichádza Erik Ujlaky.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Armando Mance (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    83
    Ljubičić bol pri postupe na bránu zozadu faulovaný, bude z toho zaujímavá štandardka DAC z cca 25 metrov od Kováčovej brány.
     
    84
    Domáci skúsili nacvičený signál, Šnirc nahral loptu napravo Štepanovskému a ten vracal krížnou prihrávkou do šestnástky, kde na loptu nedosiahol ani jeden z číhajúcich hráčov DAC.
     
    85
    Karaš pred šestnástkou fauloval prenikajúceho Sablera, DAC má k dispozícii štandardku z výbornej pozície z cca 20 metrov od brány.
     
    86
    Rozohrávky sa ujal Šnirc, ľavačkou mieril ponad múr do pravého horného rohu, lopta však letela pomerne výrazne nad bránu.
     
    87
    Na ihrisku nič nové, ViOn len odovzdal loptu až k domácemu brankárovi Polačekovi. DAC sa ešte snaží vpredu niečo vymyslieť, akoby však už domáci hrali v kŕči a nedarí sa im.
     
    88
    Tak predsa len, neprehľadná situácia pred bránou ViOnu, bolo tam šesť hráčov v dresoch oboch tímov, všetko končí útočným faulom Sarra a Kováč tak môže ostať pokojný.
     
    89
    Pintér faulovaný pri postrannej čiare, ViOn získa štandardnú situáciu a najmä cenné sekundy, ubiehajúce ku koncu duelu a k vytúženej remíze pre hosťujúci tím.
     
    90
    V závere mohli hostia strhnúť výhru na svoju stranu, keď sa Mazan šikovne preštrikoval od postrannej čiary až smerom k šestnástke a spätnou prihrávkou hľadal voľného Manca, nahrávka ale bola nepresná.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Sarr našiel na pravej strane Turňu, ktorý perfektne našiel na ľavom rohu šestnástky voľného Ujlakyho, ten si loptu pripravil a volejom vystrelil, obrana hostí gólovú strelu zablokovala!
     
    90+2
    Kŕče postihli obrancu hostí Pintéra, ten musí odísť z trávnika na nosidlách. Minútu sa prakticky nehralo, až teraz sa lopta dostáva do hry.
     
    90+3
    Po faule na Ljubičića je tu pokutový kop pre Dunajskú Stredu! Po centri Sablera najprv zakončoval neúspešne Szarka, potom dobiehajúceho Ljubičića zozadu stiahol Mance a je z toho penalta!
     
    90+5
    Neuveriteľný záver zápasu, tak toto je záver ako z filmového trháku! Štepanovský vystrelil k pravej žrdi, Kováč vystihol smer strely a fantasticky loptu vyrazil! To však nie je všetko, zblízka dorážal Sarr a aj jeho dorážku Kováč vytlačil mimo troch žrdí! Fantastické futbalové okamihy!
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia, takýto zápas sme už veru veľmi dlho nevideli. Bol plný kuriozít – vylúčenie Pavlendu v 1.minúte, gól Mazana okamžite po príchode na ihrisko a najmä nepremenená penalta Štepanovského z nadstaveného času! Bol to krásny futbalový večer, po ktorom sa body delia. Ťažko zápas hodnotiť – domáci hrali celý zápas v presilovke, skutočne dobrú hru ale predviedli len v rozmedzí 57.-67. minúty. Hostia potom vyrovnali a pozorne bránili remízový výsledok, až na jedinú chybu z nadstaveného času. Vtedy po faule Manca kopal DAC penaltu, Kováč sa však stal dnešným hrdinom a vychytal hosťom bod. Ten si za svoju bojovnosť a statočnú hru v početnom oslabení zaslúžili. Naopak, domáci v jarnej premiére nepresvedčili a s výsledkom budú určite nespokojní.
     
    S konštatovaním, že v dramatickom zápase medzi Dunajskou Stredou a Zlatými Moravcami sa zrodila remíza 1:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (20:54:07)

    Tomáš Schügerl

    Branky: 57. Ljubicić (Brašeň) – 67. Mazan (Mikinič)

    Karty:   44. Majerník (DUN), 52. Sarr (DUN), 59. Šnirc (DUN) – 54. Orávik (ZMO), 61. Chren (ZMO), 72. Mazan (ZMO), 82. Mance (ZMO), 85. Karaš (ZMO)   1. Pavlenda (ZMO)

    Neproměněná penalta: 90+5. Štepanovský (DUN), brankář Kováč zneškodnil


    DAC 1904 Dunajská Streda: Poláček – Šnirc, Michalík, Majerník (C), Turňa – Brašeň (82. Ujlaky), Ljubicić, Krišto (72. Sabler), Sesar (46. Sarr) – Štepanovský, Szarka.
    Náhradníci: Pernecký – Tóth, Ujlaky, Ľupták, Sarr, Sabler, Horváth.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pintér, Pavlenda, Tipurić, Chren – Karaš, Charizopulos (13. Vrablec), Szöke, Mikinič – Orávik (67. Mazan), Pavelka (81. Mance).
    Náhradníci: Novota – Vrablec, Cebara, Mance, Mazan, Sabo.

    Rozhodčí: Trutz – Bednár, Ferenc

    Diváci: 3483
    bahis siteleri