Reading – Bradford City 3:0 (kon.)
konec
Reading FC
3:0 (2:0)
Bradford City AFC
Pondělí 16.03.2015, 20:45 • Madejski Stadium, Reading • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Velmi očekávaný opakovaný zápas Readingu s Bradfordem nakonec výrazně zaostal za očekávaným dramatem a to především díky drtivému nástupu domácích. Ti skórovali dvakrát již v úvodní desetiminutovce a poté hře naprosto dominovali, zaslouženě si tak zajistili místenku do semifinále, ve kterém se v polovině dubna střetnou na Wembley se slavným Arsenalem. Jedná se o první semifinálovou účast Readingu od roku 1927, tedy po 88 letech! (22:39:24)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Domácí půjčili míč také soupeři, ten ale postrádá kvalitu i dostatek fyzických a hlavně psychických sil na nějaké ohrožení domácí branky a případné skórování alespoň čestné branky.
     
    90
    Rozhodčí Jones prodlužuje trápení Bradfordu o tři nastavené minuty.
     
    89
    Předčasně dohrál i Pavel Pogrebnjak, který je součástí posledního střídání Readingu a Rusa na hřišti vyměňuje další zkušený útočník, Yakubu Aiyegbeni.
     
    86
    Druhá změna v jedenáctce Readingu, také střelec druhé branky McCleary si vychutnal aplaus zaplněného Madejski Stadium. Jamajčana, který navíc přesným centrem zařídil i první trefu, na závěrečné minuty nahrazuje Oliver Norwood.
     
    85
    Utkání už se skutečně pouze dohrává, souhru domácích fotbalistů doprovází chorály fanoušků Bradfordu. Ti budou jistě zklamaní, ale přesto hrdí na výkon svých hráčů v celém ročníku pohárové soutěže.
     
    82
    Až osm minut před koncem domácí vůbec poprvé střídají, za velkého potlesku z hlediště je stažen ze hry střelec první trefy zápasu Hal Robson-Kanu, jenž přepouští místo ve hře Nicku Blackmanovi.
     
    80
    Gunterův centr našel zcela osamoceného Pogrebnjaka, jeho hlavičku z deseti metrů kryje Williams.
     
    79
    Ani jednomu z celků už se nechce hrát, domácí si bez komplikací předávají míč v okolí středové čáry, hosté pouze pasivně přihlíží.
     
    77
    Do odraženého míče se opřel Liddle, středopolař Bradfordu ale mířil několik metrů nad domácí svatyni.
     
    76
    Trocha vzpruhy pro hosty přichází v podobě rohového kopu.
     
    74
    Střídání v týmu Bradford City AFC: ze hřiště odchází Knott, přichází Dolan.
     
    73
    Domácí jsou pevně usazeni na útočné polovině a už se nemohou dočkat závěrečného hvizdu, ten přijde ale až za dobrých dvacet minut.
     
    72
    Utkání ztratilo téměř veškerý náboj, domácí favorit si proti oslabenému soupeři s přehledem hlídá tříbrankové vedení.
     
    69
    Další z ostrých zákroků ve středu pole tentokrát předvedl Danny Williams, píská se proti domácím.
    MACKIE - 3:0
     
    67
    Reading právě vstřelil branku!
    Reading má do semifinále čím dál blíže! Chalobah pokořil defenzivu Bradfordu přesnou kolmicí na rozběhnutého JAMIE MCKIEHO a ten přesným zakončením mezi Williamsovy nohy rozjásal kromě svých spoluhráčů a fanoušků i trenéra Clarka!
     
    65
    Domácí mají kromě dvoubrankového vedení také výhodu většího počtu mužů v poli a v dalším pokračování zápasu se dá čekat jejich výrazná územní převaha.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 6. Robson-Kanu, 9. McCleary, 67. Mackie

    Karty:   30. Williams D. (RDG) – 28. Knott (BDF), 32. Sheehan (BDF), 54. Meredith (BDF)   63. Morais (BDF)


    Reading FC: Federici – Gunter, Pearce, Hector, Obita – Williams, Chalobah – McCleary (85. Norwood), Mackie, Robson-Kanu (82. Blackman) – Pogrebnjak (89. Yakubu)
    Náhradníci: Andersen – Cooper, Norwood, Karacan, Blackman, Yakubu, Cox

    Bradford City AFC: Williams – Darby, McArdle, Sheehan, Meredith – Liddle, Morais, Halliday (59. Yeates), Knott (74. Dolan) – Hanson, Stead (59. Clarke)
    Náhradníci: Urwin – Dolan, Clarke, Zoko, Yeates, MacKenzie, Routis

    Rozhodčí: Jones – Ledger, Wilkes
    thejrc.org