Reading – Bradford City 3:0 (kon.)
konec
Reading FC
3:0 (2:0)
Bradford City AFC
Pondělí 16.03.2015, 20:45 • Madejski Stadium, Reading • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Velmi očekávaný opakovaný zápas Readingu s Bradfordem nakonec výrazně zaostal za očekávaným dramatem a to především díky drtivému nástupu domácích. Ti skórovali dvakrát již v úvodní desetiminutovce a poté hře naprosto dominovali, zaslouženě si tak zajistili místenku do semifinále, ve kterém se v polovině dubna střetnou na Wembley se slavným Arsenalem. Jedná se o první semifinálovou účast Readingu od roku 1927, tedy po 88 letech! (22:39:24)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Domácí půjčili míč také soupeři, ten ale postrádá kvalitu i dostatek fyzických a hlavně psychických sil na nějaké ohrožení domácí branky a případné skórování alespoň čestné branky.
     
    90
    Rozhodčí Jones prodlužuje trápení Bradfordu o tři nastavené minuty.
     
    89
    Předčasně dohrál i Pavel Pogrebnjak, který je součástí posledního střídání Readingu a Rusa na hřišti vyměňuje další zkušený útočník, Yakubu Aiyegbeni.
     
    86
    Druhá změna v jedenáctce Readingu, také střelec druhé branky McCleary si vychutnal aplaus zaplněného Madejski Stadium. Jamajčana, který navíc přesným centrem zařídil i první trefu, na závěrečné minuty nahrazuje Oliver Norwood.
     
    85
    Utkání už se skutečně pouze dohrává, souhru domácích fotbalistů doprovází chorály fanoušků Bradfordu. Ti budou jistě zklamaní, ale přesto hrdí na výkon svých hráčů v celém ročníku pohárové soutěže.
     
    82
    Až osm minut před koncem domácí vůbec poprvé střídají, za velkého potlesku z hlediště je stažen ze hry střelec první trefy zápasu Hal Robson-Kanu, jenž přepouští místo ve hře Nicku Blackmanovi.
     
    80
    Gunterův centr našel zcela osamoceného Pogrebnjaka, jeho hlavičku z deseti metrů kryje Williams.
     
    79
    Ani jednomu z celků už se nechce hrát, domácí si bez komplikací předávají míč v okolí středové čáry, hosté pouze pasivně přihlíží.
     
    77
    Do odraženého míče se opřel Liddle, středopolař Bradfordu ale mířil několik metrů nad domácí svatyni.
     
    76
    Trocha vzpruhy pro hosty přichází v podobě rohového kopu.
     
    74
    Střídání v týmu Bradford City AFC: ze hřiště odchází Knott, přichází Dolan.
     
    73
    Domácí jsou pevně usazeni na útočné polovině a už se nemohou dočkat závěrečného hvizdu, ten přijde ale až za dobrých dvacet minut.
     
    72
    Utkání ztratilo téměř veškerý náboj, domácí favorit si proti oslabenému soupeři s přehledem hlídá tříbrankové vedení.
     
    69
    Další z ostrých zákroků ve středu pole tentokrát předvedl Danny Williams, píská se proti domácím.
    MACKIE - 3:0
     
    67
    Reading právě vstřelil branku!
    Reading má do semifinále čím dál blíže! Chalobah pokořil defenzivu Bradfordu přesnou kolmicí na rozběhnutého JAMIE MCKIEHO a ten přesným zakončením mezi Williamsovy nohy rozjásal kromě svých spoluhráčů a fanoušků i trenéra Clarka!
     
    65
    Domácí mají kromě dvoubrankového vedení také výhodu většího počtu mužů v poli a v dalším pokračování zápasu se dá čekat jejich výrazná územní převaha.
    Faul Moraise.
     
    63
    Další obrovská komplikace pro Bradford! Morais naprosto nesmyslným zákrokem zasáhl Chalobaha nohou do břicha a sudí Jones jej rovnou posílá do šaten!
     
    61
    Domácí host z londýnské Chelsea, Nathaniel Chalobah, se z dobrých třiceti metrů pokusil o přímou střelu, Dvacetiletý středopolař ovšem výrazně přestřelil.
     
    61
    Domácí mohou pošetřit další desítky sekund na útočné polovině, to když si faul na svoji osobu vybojoval Mackie.
     
    60
    Další z celé řady hostujících útočných faulů, tentokrát si až příliš důrazně počínal Meredith.
     
    59
    Už přichází čas pro zmíněnou dvojici hostujících fotbalistů, Clarkovi s Yeatesem přepouští místo Jonathan Stead a Andy Halliday.
     
    58
    Hanson si v dalším hlavičkovém souboji pomohl rukami proti Hectorovi a ačkoliv mu tentokrát faul pískán nebyl, domácí stoper je značně otřesen.
     
    57
    Obita se pokusil zabránit v rychlém rozehrání Liddlovi, který jej postrčil a celý incident musí důraznou domluvou řešit sudí Jones.
     
    55
    U lavičky hostů se do zápasového dresu vysvlékli Billy Clark a Mark Yeates, kteří během pár okamžiků zamíří do boje.
     
    54
    Meredith sestřelil McClearyho a je třetím žlutě potrestaným fotbalistou Bradfordu.
     
    52
    Hosté přeci jen výrazně zintenzivnili své útočné snažení a tlačí se hlouběji na útočnou polovinu, zatím ale bez výraznějšího úspěchu.
     
    50
    Po standardní situaci Bantams byl v těsné blízkosti pokutového území sražen k zemi Stead, další faul si ale u sudího Jonese nevybojoval.
     
    49
    Po dlouhém nákopu McArdla sváděl Hanson další z marných soubojů se zatím pozornou defenzivou domácích Royals.
     
    46
    Do druhého dějství vstoupily oba celky v zahajovacích sestavách a domácí Reading s dvoubrankovým vedením v zádech.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V opakovaném čtvrtfinále FA Cupu vede Reading nad Bradfordem 2:0, o domácí dvoubrankové vedení se již v samém úvodu zápasu postarali Robson-Kanu a McCleary.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hosté se výjimečně prokombinovali do pokutového území, finální pas Knotta před branku ale zneškodnil pozorný brankář Federici.
     
    45
    Hlavní arbitr Mike Jones k úvodním pětačtyřiceti přidává dvě nastavené minuty.
     
    44
    Hanson si opět v útočné snaze počínal nedovoleně, tentokrát se provinil při souboji s domácím kapitánem Pearcem.
     
    42
    Sám Jamajčan centroval do pokutového území a nadělal na obrovský závar před Williamsem, ze kterého domácí vystřelit nedokázali, míč se ale oklikou vrátil zpět k McClearymu, jehož ránu z místa ne nepodobnému tomu, odkud vstřelil druhou branku zápasu, výrazně přestřelil.
     
    41
    Garath McCleary vybojoval rohový kop ve prospěch Readingu.
     
    40
    Danny Williams hledal kolmicí za hostující obranu rozběhnutého Mackieho, brankář Ben Williams ale měl k míči podstatně blíže a byl u něj včas.
     
    38
    Domácí se usadili na polovině soupeře, zatím ale daleko od ohrožení branky Bena Williamse.
     
    35
    Meredithův třicetimetrový pas po levém křídle si nedokázal zpracovat Jason Hanson a vykopávat od své svatyně bude Adam Federici.
     
    34
    Další ostrý zákrok předvedl Sheehan proti Mackiemu dokonce v pokutovém území Bradfordu a může být velmi rád, že se vyhl odpískání pokutového kopu i druhé žluté, potažmo červené kartě.
     
    32
    Série žlutých karet pokračuje, adresátem je tentokrát Alan Sheehan. Levý obránce hostů si v hlavičkovém souboji s Mackiem počínal výrazně nad rámec pravidel a sudí Jones okamžitě sahal do své kapsy.
     
    30
    Žlutou kartu si "vybojoval" také domácí Danny Williams a také za přílišné řeči, nelíbilo se mu rozhodnutí pomezního rozhodčího Ledgera o autovém vhazování ve prospěch třetiligového celku.
     
    28
    Po následném rohovém kopu sudí Jones píská útočný faul Bradfordu, což hosté těžce nesli a okamžitě v pěti přiběhli sdělit svůj opačný názor arbitrovi, jenž si vybral Billy Knotta a právě jemu ukazuje žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    27
    Po sraženém centru Darbyho budou hosté mít výhodu rohového kopu.
     
    27
    Darbyho nákop na Moraise podél pravé postranní čáry odvrátil do zámezí Obita.
     
    25
    Po sérii nepřesností na obou stranách budou moci autovým vhazováním uklidnit hru hosté.
     
    22
    Do Pogrebnjaka se ostře opřel Liddle a sudí Jones musí řešit první výraznější neshody.
     
    21
    Jonathan Stead dostal pas do pokutového území Readingu, někdejší ligový útočník se ale proti početní přesile prosadit nedokázal.
     
    19
    Rozhodčí Jones pustil ostrý zákrok Mackieho, díky čemuž domácí získali míč v hloubi útočné poloviny a pumelici Dannyho Williamse z dobrých pětadvaceti metrů dokázal jeho jmenovec v hostující brance Ben vyrazit.
     
    18
    Reading si dnes vede o poznání lépe než v sobotním ligovém souboji na hřišti Watfordu (1:4), tam ale trenér Clarke udělal devět změn v sestavě, aby dal odpočinout svým důležitým hráčům.
     
    16
    V tomto případě se ale prosadit nedokázali, navíc je útočný faul pískán Jasonu Hansonovi.
     
    15
    Také hosté dokázali vybojovat rohový kop a standardní situace jsou jejich velkou předností.
     
    15
    Po rychlém přechodu Bradfordu do ofenzivy centroval Meredith, jeho pas před branku ale odvrací do zámezí pozorný kapitán Readingu Pearce.
     
    14
    Z toho prvního dnes dokázali skórovat, předchozí úspěch teď ale napodobit nedokázali a hosté se bezpečně ubránili.
     
    13
    Domácí zůstávají usazeni na útočné polovině a vybojovali rohový kop.
     
    10
    Pro Bradford není dvoubrankový deficit v letošním ročníku FA Cupu ničím novým, podobně se jim dlouho nevedlo ani na Stamford Bridge, kde ale poté dokázali čtyřmi trefami dokonat jeden z největších příběhů v dlouhé historii turnaje. Dokáží Bantams tento zázrak dnes zopakovat?
    MCCLEARY - 2:0
     
    9
    Reading právě vstřelil branku!
    GARATH MCCLEARY si to namířil od postranní čáry do pokutového území a šťastně tečovanou střelou sedmadvacetiletého Jamajčana přeloboval marně plachtícího brankáře Williamse!
     
    8
    Rychlou odpověď měl na hlavě Jason Hanson, k němuž se snesl nádherný centr Liddla, brankář Federici ale lapil jeho pokus z vyložené příležitosti!
    ROBSON-KANU - 1:0
     
    6
    Reading právě vstřelil branku!
    Reading se ujímá vedení! Na následný rohový kop McClearyho si naskočil HAL ROBSON-KANU a nejaktivnější fotbalista úvodních minut zápasu hlavou prostřelil brankáře Williamse!
     
    5
    Další průnik Robson-Kanua rezultuje v rohový kop pro modro-bílé.
     
    4
    Na nákop Sheehana si před pokutovým územím Readingu naskočil Stead, ovšem nedokázal míč posunout na žádného ze spoluhráčů, následný brejk Readingu zakončil Robson-Kanu centrem do připraveného brankáře Williamse.
     
    3
    Už od úvodu zápasu je jisté, že nás dnes na těžkém terénu čeká především tuhý boj, ve kterém si oba týmy nedarují ani centimetr prostoru. Motivace pro dnešní soupeře je ohromná.
     
    2
    Podobně jako v prvním střetnutím před devíti dny v Bradfordu se hraje na velmi špatném terénu, na který má vliv velké množství zápasů, které týmy v nižších anglických soutěžích hrají. Jen považte, oba týmy hrály minulou sobotu proti sobě první zápas čtvrtfinále, poté ve středu a v sobotu dva ligové zápasy a po jednodenní pauze hrají opět.
     
    1
    Rozehráno! Oba týmy nastupují ve svých tradičních barevných kombinacích, domácí tedy v modro-bíle vodorovně pruhovaných dresech, hosté v červeno-žlutých svislých pruzích.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Výsledek prvního zápasu (0:0) nemá na průběh dnešního souboje žádný vliv, při jakékoliv remíze bychom tak viděli prodloužení a případně pokutové kopy.
     
    Úvodní sestavy:

    Reading FC: Federici – Gunter, Pearce, Hector, Obita – Williams, Chalobah – McCleary, Mackie, Robson-Kanu – Pogrebnjak
    Náhradníci: Andersen – Cooper, Norwood, Karacan, Blackman, Yakubu, Cox

    Bradford City AFC: Williams – Darby, McArdle, Sheehan, Meredith – Liddle, Morais, Halliday, Knott – Hanson, Stead
    Náhradníci: Urwin – Dolan, Clarke, Zoko, Yeates, MacKenzie, Routis

    Rozhodčí: Jones – Ledger, Wilkes.
     
    Příjemný pondělní večer při sledování přenosu z nejstarší fotbalové soutěže světa, anglického FA Cupu. Jeho letošní ročník dospěl do čtvrtfinále, ze kterého již známe dva semifinalisty – Aston Villu a Arsenal. Právě Arsenal se dnes dozví jméno svého soupeře, se kterým se střetne v londýnském svatostánku na Wembley a už před zápasem je jisté, že bude velmi překvapivý. Sedmnáctý celek druhé nejvyšší soutěže Reading přivítá Bradford, hrající ligovou soutěž až ve třetím patře anglické kopané.

    Oba týmy se již utkaly v Bradfordu a protože se 27 tisíc fanoušků na beznadějně vyprodaném Valley Parade branky nedočkalo, vzhledem k pravidlům soutěže si to oba týmy dnes rozdají pro změnu v Readingu. Favoritem zápasu určitě budou domácí, nicméně jejich kouč Steve Clarke se musí obejít hned bez pětice zraněných fotbalistů. I to je důvod, proč Reading ve čtvrtek angažoval novou posilu do zadních řad, velmi zkušeného stopera Zata Knighta, jenž přišel jako volný hráč, nicméně ani on nebude k dispozici, neboť soupiska pro čtvrtfinále se uzavřela před prvním zápasem.

    Dnešní soupeři sehrají druhý zápas ve třech dnech, neboť oba musely v sobotu odehrát svůj ligový zápas, Reading prohrál ve Watfordu jasně 1:4 a Bradford remizoval 1:1 v Notts. Trenér Bradfordu Phil Parkinson, jenž jako aktivní hráč mimochodem odehrál 11 sezón za tým dnešního soupeře, nechal pouze na lavičce odpočívat Hansona, Knotta, Clarka, Moraise nebo brankáře Williamse, všichni by ale dnes měli nastoupit. Zdaleka ne tak jistý je start obránce Andrew Davies, jenž si pohmoždil rameno.

    Od srpna 2011, kdy Bradford na pozici trenéra angažoval Parkinsona, se z týmu stává pohárový obr. The Bantams totiž v FA Cupu nebo ligovém poháru dokázali vyřadit už 13! týmů z vyšší soutěže včetně Chelsea a Arsenalu a co také může hrát dnes významnou roli, devětkrát za sebou zvítězili v penaltovém rozstřelu včetně šesti v době panování Parkinsona na lavičce týmu.

    Mimořádně atraktivní duel o účast jednoho z outsiderů v semifinále ve Wembley začíná ve 20:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 6. Robson-Kanu, 9. McCleary, 67. Mackie

    Karty:   30. Williams D. (RDG) – 28. Knott (BDF), 32. Sheehan (BDF), 54. Meredith (BDF)   63. Morais (BDF)


    Reading FC: Federici – Gunter, Pearce, Hector, Obita – Williams, Chalobah – McCleary (85. Norwood), Mackie, Robson-Kanu (82. Blackman) – Pogrebnjak (89. Yakubu)
    Náhradníci: Andersen – Cooper, Norwood, Karacan, Blackman, Yakubu, Cox

    Bradford City AFC: Williams – Darby, McArdle, Sheehan, Meredith – Liddle, Morais, Halliday (59. Yeates), Knott (74. Dolan) – Hanson, Stead (59. Clarke)
    Náhradníci: Urwin – Dolan, Clarke, Zoko, Yeates, MacKenzie, Routis

    Rozhodčí: Jones – Ledger, Wilkes
    bahis siteleri