Košice – Poprad 2:1 (kon.)
konec
HC Košice
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HK Poprad
sk Úterý 17.03.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Štatistiky zápasu:
    Góly: 2:1
    Vylúčení na dve min.: 3:1
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 17:27
    Úspešnosť brankárov: 96.3%:88.2% (19:14:53)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Popradčania sa nasťahovali do pásma, ale nedarí sa im am nič vymyslieť. Rozhodca navyše odpískal prihrávku rukou, takže Poprad stratí tlak aj pásmo.
     
    59:14
    Bránka hostí je prázdna, Poprad hrá vabank!
     
    58:58
    Domáci v plnom počte.
     
    58:33
    Domáci tím súpera absolútne k ničomu nepúšťa. Košičania majú duel plne pod kontrolou a puk držia ďaleko od svojej bránky.
     
    57:50
    Zverenci trénera Oremusa to ale robia veľmi dobre a puk dvakrát za sebou vyhodili cez všetky čiary.
     
    57:14
    Popradčania začali presilovku veľmi aktívne a ihneď sa usadili v pásme. Strela z ich strany ešte neprišla, ale domáci sa musia mať na pozore.
     
    56:58
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Tomáš Hrnka.
     
    55:34
    Aktivita ale teraz nevyšla ani hosťom. Popradčania chceli puk rýchlym pasom dostať vez celé klzisko, ale ich pokus bol iba veľmi prudký a skončil sa zakázaným uvoľnením,
     
    55:25
    Domáci tím chcel ísť do pásma, ale jeho snahu zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    54:56
    Hra na ľadovej ploche je pomerne pokojná. Košičania sa snažia nestiahnuť do defenzívy a útočia, Poprad už pomýšľa nad úplným tlakom.
     
    54:12
    Na ľadovej ploche sa toho veľa nemení. Aktívnejší Košičania sa stále pokúšajú navýšiť svoj náskok, ale ich pokusy Kostra nedokážu prekvapiť. Po rýchlom prechode teraz pálil Lapšanský, ale popradský gólman bol opäť pozorný.
     
    52:40
    Košičania chceli puk rýchlo rozohrať spred vlastnej bránky, ale dopustili sa pri tom iba zakázaného uvoľnenia a pásmo tak získajú hostia.
     
    52:30
    Po ďalšom prerušení hry bude opäť nasledovať reklamná prestávka. Pomer striel je aktuálne z pohľadu domácich 15:23.
     
    51:42
    Košičania ešte pásmo udržali a dostali sa do ďalšej skvelej šance. V nej bol Chovan, ktorý pálil z ľavého kruhu, no iba tesne minul priestor bránky.
     
    50:32
    Košičania sa rýchlo dostali do útočnej tretiny a takmer z toho bol gól! Po prudkom nahodení Kostúrovi puk vyskočil z lapačky, no našťastie pre hostí dokázal popradský gólman bleskovo zareagovať a dobiedzajúci Suja sa tak k dorážke nedostal.
     
    48:49
    Domáci útočník Gabriel Spilar reklamoval u rozhodcu zásah hokejkou do jeho tváre, ale napokon zrejme došlo k výmene názorov a Spilar inkasuje osobný trest + trest do konca zápasu za nešportové správanie.
     
    48:49
    Domáci hokejisti aj po reklamnej prestávke pokračujú vo svojej aktivite. S pukom na hokejke sa do pásma predral Spilar a prudko vystrelil, no hostia jeho pokus zrazili mimo siete.
     
    48:25
    Domáci hokejisti pokračovali vo svojej útočnej snahe. Puk nahodili na Kostúra, ktorý ho radšej podržala a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    47:50
    Steel arénou to len taj zadunelo. Domáci tím teraz skutočne obsadil pásmo a súperovi nedáva dýchať. Poprad má čo robiť, aby sa dokázal ubrániť.
     
    46:57
    Košičania vo svojej snahe pokračovali ja naďalej. Do medzikružia sa natlačil Sojčík a pýtal si prihrávku, ale hostia mu ju zrazili.
    Stav sa nemení ani po šanci Kutálka.
     
    46:48
    Obrovská šanca domácich hokejistov! Obrana si nepostrážila Kutálka, ktorý sa razom rútil sám na bránku, ale Kostúr jeho zámer dobre vystihol a vychytal ho.
     
    45:51
    Popradčania sa nepresnou prihrávkou sami vyhodili z pásma. Puk si vo vlastnej obrannej tretine prevzal Malina a bude ho rozohrávať na opačnú stranu.
     
    45:29
    Popradčania sú v tejto časti hry aktívni a na Hyláka nahodili ďalší puk. Košický brankár s jeho pokrytím nemal, ale hru pre istotu aj tak prerušil.
     
    44:43
    Domáci hokejisti sa pokúsili dostať do útoku, ale ich snaha im teraz vôbec nevyšla. Pred bránkou skvele zakročil Kasík a súpera odzbrojil.
     
    43:58
    Domáci tím ale napokon so získaným pukom nič nevymyslel. Košičania chceli puk dostať na opačnú stranu klziska, no dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    43:50
    Hosťujúcim hokejistom ale teraz ich snaha príliš nevychádza. Puk iba nahodili na zadný mantinel, kde si ho prevezmú Košičania.
    Hostia sú lepším tímom, vytúžený gól však neprichádza.
     
    43:25
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, ale ani jednému z tímov sa nedarí úspešne zakončiť. Aktívnejší sú Popradčania, ktorým ide o veľa.
     
    41:36
    A Popradčania to zobrali skutočne vážne. Už v úvode sa natlačili do pásma a skúsili to strelou z ľavej strany od modrej čiary, ale tú Hylák dokázal pokryť.
     
    40:46
    Druhá dvadsaťminútovka sa v Steel aréne začala aktivitou hostí. Tí majú pred sebou náročnú úlohu, ale o vyrovnanie sa aj tak pokúsia s vypätím všetkých síl.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 2:1
    Vylúčení na dve min.: 2:1
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 13:20
    Úspešnosť brankárov: 95.0%:84.6%
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:20
    Popradčania sa napokon dostali aj k strele. Puk smerujúci od mantinelu od striedačky chcel do siete usmerniť Boltun, ale domáci obrancovia mu zblokovali hokejku a nič podobné sa neudialo.
     
    38:36
    Domáci hokejisti ale pásmo dlho neudržali a do útoku sa dostali aj hostia. Popradčanom sa síce snaha uprieť nedá, no z ich strany nevidíme žiadne zaujímavejšie zakončenie.
    Fanúšikovia Košíc dnes prišli svojich podporiť v slušnom počte.

     
    37:58
    Košičania aj napriek tomu udržali útočné pásmo a pokúsia sa tam niečo vymyslieť.
     
    37:48
    Opäť sledujeme aktivitu na košickej strane. Puk si za bránkou prevzal Spilar a stredom klziska ho posunul na Bartoša, ktorý ešte prenechal Jenčíkovi, ale ten puk stratil.
     
    36:42
    Domáci hokejisti chceli puk od svojej bránky dostať do útoku a skúsili to prudkou prihrávkou. Tá však adresáta nenašla a napokon je z nej iba zakázané uvoľnenie.
     
    36:06
    Domáci v plnom počte.
     
    35:08
    Košičania sa vo vlastnom oslabení dostali do zaujímavého protiútoku. Bol v ňom Jenčík, ktorý však na ľavú stranu nemohol prihrávať a zvolil priamo strelu, no jeho pokus výborne zblokoval popradský zadák.
     
    34:34
    Popradčania sa počas vlastnej presilovky dostali do skvelej príležitosti! Spred modrej čiary najskôr tvrdo pálil Takáč, ale s jeho strelou si ešte Košice poradili. Nebezpečnejšia bola Hvilova dorážka, no tú schoval v lapačke Kostúr.
     
    34:06
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Tomáš Hrnka.
     
    33:57
    Košičania ešte v pásme ostali a dostali sa do ďalšej dobrej pozície! Tentokrát sa pred bránkou po puku naťahoval Hrnka, no vyrazená strela bola veľmi prudká a domáci hokejista ju nedokázal zasiahnuť.
     
    33:26
    Domáci Spilar dostal puk do pásma po pravej strane. Tam ho prenechal Jenčíkovi, ale ten bol iba dobre bránený a nebezpečnejšie nemohol vystreliť.
     
    32:42
    Na klzisku v Steel aréne sa stále nič nemení. Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale bez nebezpečnejších zakončení. Nasledovať bude ďalšia komerčná prestávka.
     
    31:47
    Naopak, Košičania sú veľmi aktívni a súpera ohrozujú z každej možnej pozície. Brankár Kostúr má čo robiť, aby ich pokusom odolal-
     
    30:45
    Na ľadovej ploche sledujeme opäť veľkú bojovnosť. Hostia by sa síce radi natlačili do zakončenia a vyrovnali, ale v tejto tretine sme z ich strany zatiaľ zaznamenali iba jediný strelecký pokus.
     
    29:51
    Popradčania sa vzápätí presunuli do útoku a pokúsili sa tam o vyrovnanie. S pukom na hokejke najskôr Chovana oklamal Hvila, no potom domáci útočník svoju chybu napravil a vystreliť súperovi nedovolil.
    Jiří BICEK - 2:1
     
    29:14
    Košice dali gól!

    Domáci tím sa presunul do útoku a využil tam nepozornosť súpera. Popradská defenzíva nechala pred bránkou priveľa priestoru, tak tam Suja poslal puk. Ten si následne našiel JIŘÍ BICEK a skúsene oklamal Kostúra. Asistencie: Jakub Suja, Marek Bartánus.
     
    28:34
    Hostia sa aj po buly dostali do streleckej pozície, aj keď museli pásmo opustiť. Ďalekonosnou strelou to skúsil Malina, no Hylák jeho pokus vyrazil iba na ochrannú sieť.
     
    28:09
    Brankár Hylák sa ale musí mať na pozore, pretože hostia sa rozhodli presunúť svoje sily do útoku. Pokračovať v tom budú môcť aj po nasledujúcej reklamnej prestávke.
     
    27:34
    Hostia sa napokon dostali aj k nahodeniu na bránku. Skúšal ho Paukovček, no jeho pokus úspech nepriniesol a Hylák puk vyrazil.
     
    26:55
    Hosiai sa ale napokon dokázali ubrániť a puk vyhodili preč zo svojej tretiny a nie na zakázané uvoľnenie.
     
    26:37
    Na ľadovej ploche sa toho veľa nemení. Domáci tím je v útoku aktívny a v tejto tretine v podstate strieľa iba on. Košičania sa držia v útočnej tretine.
     
    25:56
    Ďalšia skvelá príležitosť Košičanov! Domáci hokejisti ovládli útočné pásmo, puk nahodili na bránku, no tam bol zo strany Popradu iba nešťastne zrazený pred Bartánusa. Hostia mali veľké šťastie, že košický útočník bol otočený na opačnú stranu a nedokázal zakončiť.
     
    25:27
    Situácia sa opakuje. Poprad sa musel chvíľku brániť, no potom puk získal a chcel sa rýchlo dostať do útoku, ale bez úspechu. Puk skončil iba na zakázanom uvoľnení.
     
    24:22
    Košičania ešte pokračovali vo svojej aktivite, ale puk napokon do siete nedostali. Hostia im ho vzali, no z pásma ho vyhodili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
    Zákrok Kostúra proti Spilarovi.
     
    24:09
    Napokon sme to ale asi zakríkli! Domáci Spilar začal útočnú akciu od svojej bránky a Košičania sa presunuli až do zakončenia. Puk skúsili dostať za Kostúrov chrbát z uhla z pravej strany, ale popradský brankár bol veľmi pozorný.
     
    23:58
    Hra na ľadovej ploche je pomerne pokojná a nikomu sa nedarí dostať do väčšej príležitosti. Sledujeme bojovný výkon na oboch stranách.
     
    22:56
    Košičania sa od vlastnej svätyne pokúsili predrať do útoku. Puk mal na hokejke Bondra, ale mladý útočník to proti obrancom nemal jednoduchí a napokon nedokázal vystreliť.
     
    22:29
    V strednej časti hry pokračujú domáci hokejisti vo svojej ofenzívnej snahe, ale v rovnakom svetle sa prezentujú hostia. Čakáme na to, komu sa podarí ujať sa vedenia.
     
    21:20
    Košičania hneď proti plnému počtu hráčov súpera oklamali brankára Kostúra a takmer sa im podarilo skórovať! Gólmana zo siete vytiahol Hrnka, obkrúžil bránku a chcel páliť, ale hostia ho dokorčuľovali a znemožnili mu to.
     
    21:15
    Hostia v plnom počte.
     
    20:47
    Košičania sa síce do pásma dostali a dokázali sa tam aj udržať, ale hostia sa veľmi dobre ubránili a puk na svoju svätyňu vôbec nepustili.
     
    20:14
    Úvodné buly druhej tretiny získal na svoju hokejku Bartečko a hostia puk pohodlne odpálili preč. Pripomeňme, že dohrávajú svoje oslabenie.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 1:1
    Vylúčení na dve min.: 1:1
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 7:15
    Úspešnosť brankárov: 93.3%:85.7%
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej rýchly a bojovný hokej, ktorý priniesol dva presné zásahy. Tie si tímy rozdelili rovným dielom. Vedenia sa už po necelej minúte ujali hostia, no domáci tím tentokrát odpovedal už v prvej časti hry a tak sa zvyšok duelu začne v podstate "od začiatku".

    Druhá tretina sa začne približne o 17:48.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:38
    Hostia sa bránia veľmi dobre a puk vyhodili zo svojej obrannej tretiny. Košičania budú musieť začínať opäť od svojej bránky, ale budú to mať iba veľmi náročné.
     
    19:15
    Poprad sa bude brániť! Za nedovolené bránenie v hre odchádza na trestnú lavicu Ľubomír Malina.
     
    19:06
    Domáci hokejisti sa v plnom počte dostali do zaujímavej streleckej pozície! Bol v nej Bartánus, ktorý po dobrej prihrávke zakončoval bekhendom, ale Kostúr predviedol skvelý zákrok lapačkou a puk chytil.
     
    18:56
    Domáci v plnom počte.
     
    18:54
    V samom závere presilovky to strelecky skúsil Kurali. Jeho strela bola síce myslená dobre, ale napokon neskončila pri brankárovi.
     
    18:36
    Košičania to opäť urobili veľmi dobre a puk dostali do stredného pásma. Poprad to bude musieť skúsiť od začiatku.
     
    17:59
    Popradskí hokejisti sú skutočne aktívni a pokúšajú sa v útoku niečo vymyslieť. Snahu im síce uprieť nemôžeme, ale domáci ich zatlačili k mantinelom a puk im dokonca aj vzali.
     
    17:21
    Košičania sa musia iba brániť. Popradský tím sa ihneď nasťahoval do pásma a aj keď to skúsil nahodením od modrej čiary, tento pokus nebol z kategórie nebezpečných a Hylák ho s prehľadom pokryl.
     
    16:56
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Jiří Bicek.
    Kostúr výborne zasiahol.
     
    16:25
    Domáci hokejisti mohli svoj náskok dokonca zvýšiť! Po veľmi rýchlom prechode do pásma zakončoval z pravej strany Bartánus, ale v súboji s obrancom sa pošmykol a skončil na zemi.
    HRNKA - 1:1
     
    16:01
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! Domáci hokejisti napokon dokázali zúžitkovať svoju aktivitu po tom, čo sa pred bránku natlačil TOMÁŠ HRNKA, oklamal obrancu a pomedzi betóny prepálil Kostúra. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    15:31
    Hostia sa aj naďalej bránia veľmi dobre. Puk mal na hokejke domáci Jenčík, ale Kurali ho ešte pred strelou odzbrojil.
     
    15:19
    Popradskí hokejisti chceli puk opäť čo najrýchlejšie dostať spred vlastnej bránky do bezpečia, ale opäť sa im to podarilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    14:37
    Domáci Lapšanský si puk prevzal na svoju hokejku, potiahol si ho spoza bránky a chcel prihrávať, no Bondra bol veľmi dobre bránený Malinom a vypáliť nemohol ani náhodou.
     
    14:04
    Popradčanom sa podarilo vytlačiť súpera z ich obranného pásma. Košičania sa však do útoku chceli rýchlo vrátiť, ale príliš sa poponáhľali a zastavil ich iba ofsajd.
     
    13:44
    Košičania po buly ostali v pásme a skúsený Bicek to urobil veľmi pekne. Po buly si puk vytiahol až pred bránku, tam sa zbavil obrancu Popradu a pálil, no iba tesne vedľa priestoru troch žrdí.
     
    13:37
    Košičania sa opäť natlačili pred Kostúra. Popradský gólman svojím pravým betónom odolával pokusom o dorazenie puku za čiaru, ale napokon domáci aj hosťujúci hráč skončili na zemi, hra sa prerušuje a nasledovať bude druhá komerčná prestávka.
     
    12:54
    Domáci fanklub by si želal gól, ale popradská defenzíva svojho súpera do žiadnych šancí nepúšťa. Hostia sa bránia skutočne veľmi dobre a pokusom Košíc statočne odolávajú.
     
    12:23
    Popradčanom ale teraz odpal puku od svojej bránky nevyšiel a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    11:55
    Popradčanom sa po dlhšej dobre podarilo hru upokojiť a puk poslali do stredného pásma. Košičania sú síce v ofenzíve aktívni, no ich strely smerujú iba mimo bránky a vyrovnanie sme zatiaľ nevideli.
     
    11:07
    Ďalšia zaujímavá šanca Košíc prišla od Lapšanského. Ten sa natlačil do medzikružia, ale bol dobre bránený a tak pálil iba bekhendom, no tesne nad bránku.
     
    10:55
    Domáci tím vo svojej aktivite pokračoval aj naďalej. Tentokrát sa o zakončenie snažil Suja, no pri ľavej žrdi bol dobre bránený a napokon nedokázal vystreliť.
     
    10:18
    Košičania mohli vyrovnať! Cez nepozornú popradskú obranu sa predral Sojčík a z jeho hokejky prišla aj prudká strela, no tú zastavila iba konštrukcia bránky.
     
    09:21
    Po dlhšom čase sa do útoku presunuli aj Košičania. Domáci hokejisti to skúšali spoza bránky, ale po Jenčíkovej aktivite Kostúr nemal prečo zaváhať.
     
    08:33
    Hostia sa s pukom zbytočne nemaznali a po buly ho ihned vystrelili na domáci bránku. Hylák mal všetko pod kontrolou, ale určite by si už rád oddýchol. Pomer striel je z pohľadu Košíc aktuálne už 2:12.
     
    08:26
    Brankár Hylák si teraz vyslúžil potlesk Steel arény po tom, čo vo svojej lapačke nekompromisne zastavil prudkú strelu z uhla od mantinelu. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Popradu.
     
    07:42
    Hostia sa opäť dostali do zaujímavej šance. Črtal sa im protiútok v trojici, ale po Kasíkovej prihrávke jeho spoluhráč nedokázal puk prepasírovať cez obrancu. Poprad hrá aj napriek tomu veľmi ofenzívne.
    Šanca Matisa.
     
    06:54
    Obrovská šanca Matisa na druhý gól! Hosťujúci útočník využil zaváhanie domácej defenzívy a úplne sám sa natlačil až pred bránku, kde chcel v rýchlosti zakončovať nad Hylákovu lapačku. Košický brankár mu to ale neumožnil a puk telom vytlačil.
     
    06:21
    Hostia si prevzali puk v strednom pásme a presunuli sa do útoku. Tam sa priamo pred bránku natlačil Gríger, ale ani jeho tečovaný puk brankára Košíc neprekvapil. Hylák hru prerušil a nasledovať bude prvý komerčná prestávka.
     
    05:54
    Výborne zaplnené tribúny Steel arény sledujú aj dnes dobrý a bojovný výkon na oboch stranách. Vo väčšej pohode sú hostia, ktorí sa nikam ponáhľať nemusia, ale do útoku sa aj tak stále tlačia.
     
    04:34
    Domáci tím sa opäť natlačil do pásma, ale opäť tam nedokázal nič závažnejšie vymyslieť. Za pukom šprintoval rozbehnutý Bicek, no napokon ho hostia dobre odstavili a strela neprišla.
     
    04:06
    Domáci tím napokon so svojou aktivitou pokračovať nemohol. Popradčania sa zmocnili puku a vysunuli ho aspoň do stredného pásma.
    Spilarova príležitosť stav nezmenila.
     
    03:32
    Vzápätí prišla ešte jedna možnosť Košíc, tentokrát oveľa zaujímavejšia. Priamo pred bránku sa technicky dostal Spilar a puk chcel bekhendom poslať do siete, no Kostúr mu v tom skvele zabránil pravým betónom.
     
    03:11
    Domáci tím sa napokon dostal do zaujímavého zakončenia. Strelecky to spred modrej čiary skúšal Štrbák a aj keď bola jeho rana veľmi prudká, skončila iba tesne nad brvnom.
     
    02:56
    Domáci hokejisti po inkasovanom góle opäť zvýšili svoju aktivitu a presunuli sa do útoku. Tam ale môže Kostúr ostať pokojný, zatiaľ žiadnej zaujímavej situácii nečelil.
     
    02:21
    Hostia sa vzápätí dostali do ďalšej gólovej situácie! Tentokrát prišlo spred bránky zakončenie z medzikružia, ale domáci brankár Hylák si na neho dal pozor a puk dokázal zachytiť.
     
    01:17
    Nuž, v Steel aréne sa nám v podstate opakuje začiatok zo včera. Jediným rozdielom je, že dnes Popradčania skórovali ešte skúr ako v prvom semifinálovom dueli.
    Matúš MATIS - 0:1
     
    00:59
    Poprad dal gól!

    Hostia opäť prekvapili súpera a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to MATÚŠ MATIS, ktorý inkasoval prihrávku spoza bránky a od pravej žrde z uhla prekvapil Hyláka. Asistencia: Arne Kroták.
     
    00:31
    Košičania sa vzápätí chceli do pásma na opačnej strane dostať až veľmi rýchlo a puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    00:24
    Úvodné vhadzovanie získali na svoje hokejky hosťujúci hokejisti. Tí sa ihneď presunuli aj do útočnej tretiny, no strela z pravého kruhu bola iba zahrievacia a na bránku neletela.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Pred začiatkom zápasu si ešte vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky v podaní operného sólistu Dvorského.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Popradu v bielej farbe. V košickej bránke začína Alexandr Hyláik, v popradskej Matúš Kostúr.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák, Drgoň, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík. Hrnka, Kutálek – Bartánus, Suja, Bicek – Bondra, Chovan, Lapšanský, Hinďoš

    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Brejčák, Malina, Kasík, Dinda, Gaborčík – Bartečko, Paukovček, Gríger – Kroták, Takáč, Matis – Rapáč, Boltun, Hvila – Štrauch, Stals

    Rozhodca: J. Konc, Jonák – M. Korba, Gajan.
    Rozkorčuľovanie je v plnom prúde.
     
    Cesta Košíc do semifinále:
    Víťaz základnej časti sa vo štvrťfinálovej sérii predstavil proti Piešťanom. Košičania vedeli, že ich súper nemá čo stratiť a môže iba prekvapiť. Presne to sa stalo už v prvom zápase, keď v Steel aréne Havrani zvíťazili 3:1 a ujali sa vedenia v celej sérii. Oceliari boli síce zaskočení, ale hneď na druhý deň reagovali vyrovnaním po jasnej výhre 5:2. Piešťanskí hokejisti však boli jasne odhodlaní zabojovať o veľké prekvapenie a pred domácimi fanúšikmi sa nenechali zahanbiť. V prvom domácom fueli síce prehrali nešťastným gólom, ktorý padol dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby, ale v druhom meraní síl v Piešťanoch už zvíťazili 3:1 a vyrovnali sériu na 2:2. Do Steel arény sa tak po výsledkoch séria vrátila za stavu, ktorý pred jej začiatkom čakal iba málokto. Od tohto momentu už ale v košicko-piešťanskom meraní síl dominovali iba východniari. V piatom zápase sa doma hetrikom prezentoval skúsený útočník Peter Bartoš a výrazne sa tak podpísal na triumfe 7:0. S postupovým mečbalom na svojich hokejkách potom Oceliari celú sériu ukončili v kúpeľnom meste výhrou 3:0. Pri celkovej výhre Košíc nad Piešťanmi v pomere 4:2 padlo dovedna 32 gólov, pričom o 21 z nich sa postarali zverenci trénera Oremusa. Najproduktívnejším z nich bol technicky zdatný útočník Gabriel Spilar, ktorý si do tabuľky produktivity pripísal 11 bodov za 3 góly a 8 asistencií. O tri kanadské body za ním zaostal Richard Jenčík, ktorý k 3 presných zásahom pridal 5 gólových prihrávok.

    Cesta Popradu do semifinále:
    Popradčania si vo štvrťfinále merali sily so Zvolenom. Predpokladalo sa, že táto séria bude práve tou najvyrovnanejšou, či už výsledkovo alebo herne a rozhodne sa až v siedmom zápase. Tieto tipy sa aj naplnili, hralo sa na sedem stretnutí a okrem jedného sa každé skončilo len jednogólovým rozdielom. Séria sa začala pod Pustým hradom. Zvolen v prvom stretnutí podľahol herne lepšiemu Popradu 3:4. Na druhý deň už Bryndziari nedopustili prehru a popradský celok zdolali 2:1. Do podtatranskej kotliny sa teda išlo za stavu 1:1. V poradí tretí zápas série ovládli zvolenskí hráči, ktorí dokázali s odretými ušami poraziť Kamzíkov 2:3 po samostatných nájazdoch. Do štvrtého zápasu teda mohli nastúpiť o čosi uvoľnenejší. Hráči HK Poprad si však už boli vedomí, čo môže nasledovať po druhej prehre doma, a tak jasne zdolali Zvolen 3:1. Pod Pustým hradom bola teda možnosť získať mečbol. Zvolenčanom sa to aj za pomoci domáceho publika podarilo a porazili súpera 3:4 po predĺžení, čím teda o dva dni cestovali späť do Popradu s možnosťou rozhodnúť. Kamzíci, na čele so svojím neodmysliteľným vodcom Arnem Krotákom, však žiadnu prehru nedopustili, vyhrali tesne 5:4 a práve tri z piatich gólov domácich strelil skúsený kapitán Popradu, čo je na hráča po štyridsiatke chvályhodné sústo. Vo Zvolene, piatok trinásteho, sa podarilo dať definitívnu bodku za sériou Kamzíkom, ktorí v najdramatickejšom zápase série porazili Bryndziarov 1:0 po samostatných nájazdoch a postúpili do semifinále.
    Boli sme svedkami skvelej a napätej série, v ktorej sa vyznamenali aj produktívni hráči. Tými najproduktívnejšími boli zvolenský útočník Michal Chovan s bilanciou 4 góly a 3 asistencie a popradský center Samuel Takáč so siedmimi asistenciami. Kráľom strelcov však bol jednoznačne Arne Kroták so šiestimi presnými zásahmi.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! Vyraďovacie boje sa preklenuli do druhej významnej časti, ktorou je semifinále. Medzi štvoricu najlepších sa prebojovali Nitra, Banská Bystrica, Poprad a Košice. Dnes je na programe duel posledne menovaných tímov a z východniarskeho derby vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    1. zápas: HC Košice – HK Poprad 5:4 (0:2, 2:2, 3:0), stav série 1:0
    Góly a asistencie:
    27. Jenčík (Spilár), 33. Sojčík (Kutálek, Hrnka), 56. Bartánus (Suja, Bicek), 58. Suja (Štrbák), 59. Jenčík (Bartoš) – 3. Rapáč (Boltun), 16. Gríger (Suchý, Paukovček), 31. Štrauch (Brejčák), 35. Suchý (Paukovček, Bartečko)
    Prvý duel priniesol do košickej Steel arény vynikajúci hokej. Popradčania začali úspešne a už po 3 minútach otvorili skóre zásluhou Rapáča. Na to sa domáci hokejisti rýchlo pokúsili odpovedať, ale ich urputná snaha a tlak stroskotali iba na Kostúrovi. Kamzíci naopak ešte do prestávky zvýšili svoj náskok na rozdiel dvoch gólov, keď sa šikovne presadil Gríger. Druhá dvadsaťminútovka bola ako na hojdačke. Košiciam sa síce dvakrát podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu, ale Poprad takisto skóroval dvakrát a pohodlný náskok si vždy ustrážil. Ako sa ale v záverečnej časti hry ukázalo, popradský náskok až taký pohodlný nebol. Hostia ho totiž trestuhodne stratili a v závere duelu sa presvedčili o tom, aký môže byť hokej krutý. Košičania si najskôr vynútili vyrovnanie a napokon aj zásluhou Jenčíka rozhodli a ujali sa vedenia 1:0 v celej sérii.

    Termíny série:
    16.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
    17.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
    20.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
    21.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
    24.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
    26.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
    28.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 17. Hrnka (Spilar), 30. Bicek (Suja, Bartánus) – 1. Matis (Kroták)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák, Drgoň, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík. Hrnka, Kutálek – Bartánus, Suja, Bicek – Bondra, Chovan, Lapšanský, Hinďoš
    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Brejčák, Malina, Kasík, Dinda, Gaborčík – Bartečko, Paukovček, Gríger – Kroták, Takáč, Matis – Rapáč, Boltun, Hvila – Štrauch, Stals

    Rozhodčí: J. Konc, Jonák – M. Korba, Gajan
    bahis siteleri