Banská Bystrica – Nitra 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC´ 05 Banská Bystrica
4:3 (2:0, 0:2, 1:1 - 1:0)
HK Nitra
sk Pátek 27.03.2015, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipsport Liga (SR) play-off
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! Prvým finalistom sa po päťzápasovej bitke s Popradom stali Košičania, ktorí teraz čakajú na svojho súpera. Zatiaľ majú k postupu bližšie hokejisti Nitry, ktorí v sérii hranej na 4 víťazstvá vyhrávajú 3:2 a dnes môžu svoj mečbal zúžitkovať.

    1. zápas: HK Nitra – HC '05 Banská Bystrica 4:2 (2:0, 0:2, 2:0), stav série 1:0
    Góly a asistencie:
    3. Marek Slovák (R. Školiak), 17. Lukáš Novák (Stümpel), 57. Marek Slovák (R. Školiak), 60. Lelkeš (Mezei) – 22. M. Rosandič, 33. M. Hudec (Handzuš, T. Surový)
    Do semifinálovej série vstúpila lepšie Nitra a v 133. sekunde strelil úvodný gól stretnutia Marek Slovák. V 17. minúte v presilovej hre zvýšil náskok domácich Lukáš Novák po nezištnej prihrávke od Stümpela. Druhá tretina mala podobný gólový scenár ako tá prvá, ibaže góly pridali Bystričania. Najskôr v 22. minúte znížil Mislav Rosandič, ktorého strelu od modrej čiary tečoval za Valentov chrbát obranca Peter König. V polovici zápasu využili presilovú hru aj hostia a gólom Michala Hudeca vyrovnali stav stretnutia. V tretej tretine sme boli svedkami opatrného výkonu na oboch stranách, o čom svedčia aj strelecké pokusy, kedy barani ohrozili Valenta 6 strelami, domáci dokonca zaznamenali iba 5 striel. V 57. minúte využil nedorozumenie Čížeka s Košarišťanom Školiak, prihral puk pred bránku, kde stál nikým nekrytý Slovák a strelil víťazný gól Nitry. Gólovú poistku zaznamenal 10 sekúnd pred koncom stretnutia Lelkeš a Nitra tak vybojovala víťazstvo nad Banskou Bystricou v pomere 4:2.Paradoxom stretnutia je, že všetkých 6 gólov padlo do rovnakej bránky.

    2.zápas: HK Nitra – HC´05 Banská Bystrica 3:4 sn (2:1, 1:0, 0:2 – 0:0 ), stav série: 1:1
    Góly a asistencie:
    3. Ručkay H. (König, Stümpel), 14. Kuzma (Školiak), 37. Stümpel (Tománek, Novák L.) – 10. Surový (Rosandič, Kudrna), 53. Surový (Bíro, Handzuš), 54. White (Kytnár, Kudrna), rozh. náj. Kafka
    Úvod druhého semifinálového zápasu medzi Nitrou a Banskou Bystricou vyšiel lepšie práve domácim, ktorí sa už v závere tretej minúty dostali do vedenia, keď sa v presilovej hre dokázal presadiť Henrich Ručkay. Ešte v polovici tretiny však skórovali aj hostia, z nenápadnej akcie vyrovnal skóre Tomáš Surový. Do prvej prestávky sa ale Nitra dokázala opäť vrátiť do vedenia, premiérovým presným zásah v tohtoročnom play-off sa presadil Filip Kuzma. V prostrednej tretine padol iba jeden gól, konkrétne za chrbát brankára Košarišťana z hokejky skúseného Jozefa Stümpela. Tretia tretine ale patrila Banskej Bystrici, ktorá v priebehu necelej pol minúty dokázala stav stretnutia vyrovnať, postupne sa presadili Surový a neskôr aj White. Keďže viac gólov už na zimnom štadióne v Nitre nepadlo, zápas sa za stavu 3:3 dostal do predĺženia. Ani v tom sa však o víťazovi nerozhodlo, a tak nasledovala nájazdová lotéria. V tej o zisku víťazstva pre svoj tím rozhodol v piatej sérii Petr Kafka a Bystrica tak vyrovnala stav série na 1:1.

    3. zápas: HC' 05 Banská Bystrica – HK Nitra 2:3 (0:1, 1:1, 1:1), stav série 1:2
    Góly a asistencie:
    36. Handlovský (Čížek), 44. Kytnár (Kudrna) – 10. L. Novák (Tománek), 32. Bajtek (Pupák), 51. Milo (Pupák)
    Za vyrovnaného stavu v sérii 1:1 sa boje presunuli pod Urpín. Tam oba celky pred plnými tribúnami bojovali o veľkú psychickú výhodu, ktorú víťaz duelu bezpochyby získal. Úspešnejšie začali hostia a už po necelých desiatich minútach otvoril skóre z prečíslenia dvoch proti jednému Lukáš Novák. Banskobystričania síce nepoľavovali, ale proti aktívnym Corgoňom sa nedokázali presadiť a naopak, po polhodine hry ich gólovou dorážkou zmrazil Bajtek. Barani však pred svojimi divákmi nič nevzdali a aj naďalej sa tlačili do útoku. To sa ukázalo ako úspešná voľba, pretože v 36. minúte Handlovský tečoval Čížekovu strelu až do siete a v 44. minúte dokonca Kytnár strelou spred bránky vyrovnal na 2:2. Napínavý súboj plný množstva pekných akcií pokračoval aj naďalej a necelých desať minút pred koncom riadnej hracej doby podvihol puk do siete nitriansky obranca Dušan Milo. Na to sa síce ešte Barani pokúsili odpovedať aj v záverečnej powerplay, ale napokon bez úspechu a hostia sa po tesnom triumfe 3:2 ujali celkového vedenia 2:1.

    4. zápas: HC' 05 Banská Bystrica – HK Nitra 4:2 (1:1, 1:0, 2:1), stav série 2:2
    Góly a asistencie:
    6. Kafka (Preisinger, Handlovský), 33. Surový (Handzuš), 43. Matoušek (Gründling), 46. Kafka (Matoušek) – 3. Ručkay H. (Slovák, Školiak), 56. König (Stümpel,)
    Vo štvrtom stretnutí semifinálovej série začali opäť lepšie Corgoni, ktorí sa v 3. minúte po góle Henricha Ručkaya ujali vedenia. V 6. minúte za domácich vyrovnal Petr Kafka. Pvýkrát v sérii poslal Bystricu do vedenia v polovici zápasu Tomáš Surový. Napokon víťazný gól stretnutia dosiahol v 43. minúte Tomáš Matoušek. Za domácich na trojgólový rozdiel upravil o tri minúty neskôr svojím druhým gólom v stretnutí Petr Kafka a Valenta v bránke hostí prvýkrát v semifinále vystriedal Lakosil. Za hostí znížil 4 minúty pred koncom stretnutia Peter König. Hostia sa už na viac nezmohli a Bystrica presvedčivo vyrovnala stav série na 2:2.

    5.zápas: HK Nitra – HC´05 Banská Bystrica – 5:2 (2:1, 2:0, 1:1), stav série: 3:2
    Góly a asistencie:
    9. König (Tománek), 13. Novák L. (Tománek, Stümpel), 22. Tománek (Stümpel, Novák L.), 32. Novák L. (Stümpel, Kuzma), 52. Ručkay H. (Slovák, Milo) – 1. Hudec (Surový, Handzuš), 56. Kudrna (Kytnár)
    Až úvod piateho zápasu vyšiel lepšie bystrickým „baranom“, ktorí sa do vedenia dostali už v štyridsiatejsiedmej sekunde prvej tretiny po góle Hudeca. Dlho však radosť hostí netrvala, keďže domáci tím vyrovnal skóre zápasu presným zásahom Königa. Do záveru úvodnej časti sa ale Nitra dokázala dostať aj do vedenia, keď početnú výhodu svojho tímu využil Lukáš Novák. Na začiatku prostrednej časti mali domáci opäť výhodu presilovej hry, ktorú však nevyužili, no tesne po jej skončení sa presadil Tománek. Už štvrtý gól Nitry pridal v polovici stretnutia Lukáš Novák a po ňom už v bráne Bystrice mladého Košarišťana vystriedal brankár Andresson. Ani ten však nevydržal bez inkasovaného gólu a puk zo siete vyťahoval po strele Henricha Ručkaya. Na konečných 5:2 sa ešte v závere podarilo znížiť Kudrnovi, Nitra sa tak po jasnej výhre ujala v sérii vedenia 3:2.

    Termíny série:
    18.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
    19.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
    22.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
    23.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
    25.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
    27.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
    29.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Cesta Nitry do semifinále:
    Minuloročný vicemajster sa podobne ako minulý rok stretne v semifinále s Banskou Bystricou. Podobne ako svoj súper, Nitra prešla cez štvrťfinále víťazstvom 4:1 nad Martinom. Kosačky sa nestali čiernym koňom vyraďovacích bojov tak ako sa očakávalo a pre Nitru boli ľahkým sústom hneď od úvodného zápasu. V ňom Corgoni deklasovali svojho súpera 9:2 a hetrikom sa zaskvel Jozef Stümpel. V druhom zápase Martin nezvládol druhú tretinu, v ktorej inkasoval 4 góly a Nitra zaznamenala výhru 6:2. Séria sa sťahovala do Martina, kde Kosačky predviedli pred zápasom laserovú show a možno aj toto im dopomohlo k tomu, že Nitru zdolali 4:1 a znížili stav série. Antonín Stavjaňa na tretí zápas nominoval ex-Martinčana Michala Valenta, zhodou okolností v deň jeho narodenín, ten už viac neinkasoval a Nitra po výsledkoch 7:0 a doma 5:0 zaslúžene postúpila do semifinále. Nitra strelila Martinu v piatich zápasoch dovedna 28 gólov, najviac zo všetkých štvrťfinalistov, a práve na svoju ofenzívnu silu a šiesteho hráča v hľadisku sa Corgoni budú spoliehať aj v semifinále.

    Cesta Banskej Bystrice do semifinále:
    Po základnej časti tretí Banskobystričania si v štvrťfinálových stretnutiach vyraďovacích bojov merali sily so šiestym Trenčínom. Séria sa začala dvoma zápasmi pod Urpínom, pričom až na výnimku jedného stretnutia sa zvyšné zápasy série skončili tesným výsledkom. V hneď úvodom dueli rozhodol o víťazovi iba jediný presný zásah, o ktorý sa v dvadsiatej šiestej minúte postaral bystrický útočník Kudrna. Po najtesnejšom výsledku sa tak ujali vedenia 1:0 v sérii „barani“. Druhý zápas už priniesol viac gólov a takisto aj jednoznačnejší priebeh, keďže všetky góly padali sa chrbát skúseného gólmana Konráda. Po víťazstve Bystrice 4:0 sa tak séria sťahovala pod hrad Matúša Čáka. Trenčania ale nedokázali uspieť ani v prvom dueli na domácom ľade. Už v polovici stretnutia prehrávali 0:2, ale presným zásahom tesne pred koncom prostrednej časti, ktorý bol vôbec ich prvým v sérii, znížili stav na rozdiel jediného gólu. Domácim sa následne podarilo skóre vyrovnať, no v záverečnej minúte opäť inkasovali a zápas prehrali tesne 2:3. V štvrtom zápase sa už Trenčín ocitol v zložitej situácii, keďže Bystrica mala možnosť rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stretnutie to bolo opäť napínavé až do úplného záveru, keď domáci tím dokázal vyrovnať skóre až v záverečných sekundách a prvé víťazstvo v sérii si pripísali vďaka Dudášovi, ktorý premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Piaty zápas série sa odohral v Banskej Bystrici, pričom ešte v úvode prostrednej časti „barani“ prehrávali o jeden gól. Napokon však stav stretnutia otočili a po víťazstve 4:2 dokázali uspieť aj v celej sérii v pomere 4:1 na zápasy. Najlepšími strelcami štvrťfinálovej série sa z tímu Banskej Bystrice stali Andrej Kudrna spolu s Tomášom Surovým, keď sa obidvaja dokázali presadiť štyrikrát. Andrej Kudrna sa ale so ziskom šiestich bodov stal zároveň aj najproduktívnejším hráčom svojho tímu.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Andersson – Rosandič, Čížek, Guimond, Gründling, Bambúch, Kousalík, Jaborník – Hudec, Handzuš, Surový – White, Kytnár, Kudrna – Handlovský, Heizer, Kafka – Lamper, Zigo, Matoušek – Kadura

    HK Nitra: Lakosil – Ordzovenský, König P., Milo, Mezei, Novák M., Kuzma, Bednár, Piačka – Tománek, Stümpel, Novák L., Pupák, Štefanka, Bajtek, Slovák, Školiak, Ručkay H., Mráz, Lelkeš, Ručkay J.

    Rozhodca: Kubuš – Rovenský, Korba.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:50
    Nitra pri rozohrávke nepresná, puk stratila v strednom pásme, kde sa k nemu dostali domáci hráči.
     
    01:36
    Pri útočnej akcii sa Bystrica dopustila postavenia mimo hry.
     
    02:02
    Nepríjemná strela Kuzmu skončila iba na zadnom mantineli, následne "barani" dostali puk aspoň do stredného pásma.
     
    02:22
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci sa hneď v úvodu duelu dostávajú do vedenia. Po prihrávke od Rosandiča z rohu klziska sa strelou spoza pravého kruhu dokázal presadiť TOMÁŠ ZIGO.
    Asistencia: Petr Kafka.
    ZIGO - 1:0
     
    03:44
    Do šance sa dostával Michal Hudec, ale dobrou prácou obrany hostí sa nedostal až k zakončeniu.
     
    04:52
    Banská Bystrica dala gól!
    V priebehu pár minút Bystrica navyšuje svoj náskok. S pukom sa pred bránu dostal PETRK KAFKA, ktorý krásnou strelou pod hornú žŕdku zvyšuje skóre už na 2:0!
    Asistencie: Radomír Heizer.
    KAFKA - 2:0
     
    04:55
    Tréner Nitry si berie oddychový čas.
     
    05:20
    Následne sa hostia dopúšťajú zakázaného uvoľnenia.
     
    06:10
    Strelu Hudeca sa ešte snažil dorážať Handzuš, ale tentokrát bez úspechu.
     
    07:00
    V rohu klziska sa k puku dostali Nitrania, ktorí sa následne snažia prejsť do útočného pásma.
     
    07:33
    Nitre sa podarilo ohroziť domáceho brankára, ktorý puk tečoval iba na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude v obrannom pásme domáceho mužstva.
     
    08:27
    Hostia skúsili pridať ďalšiu strelu z priestoru pri mantineli, ale domáci gólman Andersson zasahovať nemusel.
     
    09:15
    Kytnár našiel strelou pred bránou voľného Whitea, ktorý ale v zakončení nemieril úplne presne.
     
    10:40
    Zakázaným uvoľnením sa tentokrát previnili aj domáci hráči.
     
    11:10
    Nitra vo väčšom tlaku po chybnej rozohrávke domácich, no nedokázali výraznejšie ohroziť Anderssona.
     
    11:40
    Vylučuje sa na strane hostí – Tománek inkasuje dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    12:10
    Hneď po buly sa ku strele dostal Guimnod, ale vyrazený puk dokázali hostia následne poslať až za domácu bránu.
     
    12:38
    Bystrici sa stále nedarí usadiť sa pred Lakosilom.
     
    13:20
    Až teraz sa domáci zásluhou Kafku dostali aspoň na krátko do útočnej tretiny.
     
    13:40
    Nitra už hrá v plnom počte.
     
    13:42
    Následne sa ale vylučuje aj na domácej strane – Lamper dostáva menší trest za hákovanie.
     
    14:05
    Nitra získala buly na svoju stranu, ale i napriek tlaku ešte neohrozila domácu bránu.
     
    14:35
    Až teraz skúsil streliť kontaktný gól Tománek, ale Andersson odoláva.
     
    15:22
    K odrazenému puku sa dostal Stümpel, ktorý pálil z uhla, následne sa Bystrica oslobodzuje vyhodením.
     
    15:45
    Bystrica hrá s piatimi hráčmi.
     
    16:10
    Bystrica si nerozumela v rozohrávke a po zakázanom uvoľnení sa vhadzuje v jej obrannom pásme.
     
    17:22
    Jakub Ručkay sa dostal do obrovskej šance, keď sa dám rútil na brankára, ale do zakončenia sa už nedostal.
     
    17:29
    Tomáš Zigo inkasuje dve plus desať minút za napadnutie hlavy a krku.
     
    17:52
    Vo vlastnom oslabení sa do šance dostal Michal Handzuš, ktorý sa snažil puk pretlačiť cez Lakosilove betóny, ale chýbali len centimetre.
     
    18:40
    Až teraz sa Nitra dostáva do šance, Mezei mieril iba do bočnej siete domácej brány. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    19:24
    Vylučuje sa aj na strane hostí – Lelkeš dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    19:29
    Bystrica hrá v plnom počte a začína sa jej presilová hra.
     
    19:50
    V oslabení sa ale po chybe Guimonda dostal do šance Slovák, ktorý ale nemieiril úplne presne.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 2:0
    Vylúčení na dve min.: 2:2
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 9:6
    Úspešnosť brankárov: 100%:77.7%
     
    Skončila sa úvodná tretina zápasu, po ktorej pod Urpínom vyhráva domáci tím po góloch Zoga a Kafku 2:0.
    Prostredná časť sa začne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    V úvode druhej tretiny má ešte domáci tím výhodu hry v početnej výhode.
     
    20:42
    Vo veľmi dobrej pozícii sa ocitol Handzuš, jeho strelu z pravej strany Lakosil chytá bez väčších problémov.
     
    21:24
    Nitra hrá v plnom počte.
     
    21:42
    Následne sa domáci tím dopúšťa zakázaného uvoľnenia.
     
    22:23
    Po Tománkov prihrávke sa sám pred Anderssonom ocitol Novák, ktorý prihrávkou našiel Stümpela, ktorý ale netrafil odkrytú časť brány.
     
    22:51
    Nitra dala gól!
    Hostia znižujú skóre zápasu. RENÉ ŠKOLIAK nastreľoval puk do bránkoviska pre voľného Ručkaya, no puk si nešťastne stečoval do vlastnej brány Kafka.
    Asistencie: Filip Kuzma
    ŠKOLIAK - 2:1
     
    24:14
    Do zakončenia sa dostal Kudrna, ktorý však mieril len do hrude Lakosila.
     
    25:00
    Následnú odpoveď hostí zastavil tesný ofsajd.
     
    25:48
    Lelkešovu strelu z pravej strany klziska podržal Andersson vo svojej výstroji.
     
    26:08
    Vylúčenie domáceho tímu – za držanie dostáva dve minúty Jaborník.
     
    26:59
    Nitra dala gól!
    Hostia využíva presilovú hru! O vyrovnávajúci gól sa strelou z ľavej strany pod hornú žŕdku Anderssonovej brány postaral LUKÁŠ NOVÁK.
    Asistencie: Roman Tománek, Jozef Stümpel.
    NOVÁK - 2:2
     
    26:59
    V domácej bráne Anderssona nahradil brankár Corbeil.
    Zmena v bránke Banskej Bystrice.
     
    27:55
    Branislav Mezei pridal ďalšiu strelu od modrej čiary, Corbeil si pripísal úspešný zákrok.
     
    28:36
    Po prerušení hry sa do seba pustili Hudec a Bajtek, zdá sa, že domáci kapitán chce "povzbudiť" svoj tím. Obidvaja dostávajú menší plus vyšší trest.
    Krátky útržok z bitky...
     
    29:28
    Medzi kruhmi sa v šanci ocitol White, ale mieril mimo bránu Lakosila.
     
    30:10
    Andrej Kudrna to teraz skúsil sám, puk však išiel mimo nitriansku bránu.
     
    31:15
    Zigo sa hneď po príchode z trestnej lavice dostal do šance, ale takisto netrafil ani bránu hostí.
     
    32:47
    Opäť vo výbornej pozícii medzi kruhmi sa k puku dostal Kafka, ale kým si spracoval puk sa Lakosil na jeho zakončenie pripravil.
     
    33:21
    Následne od modrej čiary pálil Guimond, Lakosil puk iba vyrazil.
     
    34:55
    Od hlavného rozhodcu sa puk odrazil presne pred bránu, kde sa ho snažil dorážať Handlovský, ale gólom táto šanca nekončí.
     
    36:13
    Po neprehľadnej situácii za domácou bránou je hra prerušená, buly v obrannom pásme Banskej Bystrice.
     
    37:07
    Po presnej prihrávke sa pred Lakosilom ocitol v šanci Zigo, ale ten nenašiel priestor medzi jeho betónmi.
     
    38:30
    Nastrelený puk zo stredného pásma podržal domáci brankár Corbeil v lapačke.
     
    39:42
    Po chybe v rozohrávke domácich mohli ísť do šance hostia, ale tí stratili puk v strednom pásme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 2:2
    Vylúčení na dve min.: 5:4
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 24:14
    Úspešnosť brankárov: 85.7%:91.6%
     
    Skončila sa prostredná tretina stretnutia, v ktorej dokázali hostia gólmi Školiaka a Nováka vyrovnať skóre zápasu sa 2:2.
    Tretia tretina sa začne o 18:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:45
    Začiatok tretej tretiny sa nesie v opatrnom štýle, ani jedno z mužstiev nechce urobiť chybu.
     
    42:00
    Bystrica natlačila puk pred Lakosila, ale výraznejšie ohrozenie z toho nebolo.
     
    42:36
    Banská Bystrica dala gól!
    DOMINIK KADURA posiela svoj tím opäť do vedenia! Ten sa v strednom pásme zmocnil puku a sám sa rútil na Lakosila, ktorého prekonal šikovne strelou pomedzi jeho betóny.
    Asistencie: Patrik Lamper, Václav Čížek.
    KADURA - 3:2
     
    43:09
    Následne ale mohol ísť do šance Stümpel, no zblízka nedokázal prekonať Corbeila.
     
    43:40
    Zakázané uvoľnenie hostí presúva hru späť pred Lakosila.
     
    43:47
    Bude sa vylučovať na strane hostí – Štefanka dostáva dve minúty za držanie.
     
    44:08
    Kafka na dvakrát pálil z pravej strany, ale ani raz nenarobil Lakosilovi výrazné problémy.
     
    44:50
    Bystrica sa pri snahe dostať sa do útočnej tretiny previnila postavením mimo hry.
     
    45:50
    Nitrania hrajú v plnom počte.
     
    46:10
    Vylúčenie domácich – Bambúch dostáva menší trest za vyhodenie puku z obranného pásma mimo ľadovej plochy.
     
    46:38
    Ručkay vystrelil spoza brániaceho hráča, Corbeila však triafa len do hrude.
     
    47:30
    Kudrna zachytil puk a poslal ho až za súperovu bránu.
     
    48:10
    Bystrica hrá v plnom počte.
     
    49:40
    Rozohrávku hostí zachytil Handzuš, ktorý puk nastrelil aspoň za Lakosilovu bránu.
     
    50:57
    Bystrica sa dopúšťa zakázaného uvoľnenia.
     
    51:26
    Po neprehľadnej situácii za domácou bránou je hra prerušená a vhadzovať sa bude po pravici brankára Corbeila.
     
    52:45
    Vylučuje sa na domácej strane za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest odsedí Petr Kafka.
     
    53:22
    Bystrica zatiaľ úspešne zdržuje hru ďaleko od vlastnej brány.
     
    53:50
    Puk sa ocitol mimo ľadovej plochy, buly v strednom pásme.
     
    54:10
    Nitra už usadená v pásme, ale stále bez strely.
     
    54:47
    Bystričania hrajú v pätici.
     
    55:15
    Ofsajd hostí posúdený ako úmysel, buly pred Lakosilom.
     
    56:08
    Brankár Corbeil prerušuje hru, vhadzovať sa bude po jeho pravej strane.
     
    56:42
    Roman Tománek mohol vyrovnať, ale proti bola vyrážačka brankára Corbeila. Následne na opačnej strane zakročil ukážkovo Lakosil proti Surovému.
     
    57:10
    Bystrica opäť vyhadzuje puk iba na zakázané uvoľnenie.
     
    57:45
    Matoušek s pukom prišiel až do útočnej tretiny, skúšal puk pretlačiť spoza brány až za Lakosila, ale príliš sa mu to nepodarilo.
     
    58:05
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:20
    Bystrica opäť vyhadzuje puk len na zakázané uvoľnenie.
     
    58:25
    Lakosil na striedačke, hostia na ľade so šiestimi korčuliarmi.
     
    58:39
    Nitra vyhrala buly a proti ďalšej obrovskej šanci Tománka opäť zasiahol Corbeil.
     
    58:40
    Po ďalšom zakázanom uvoľnení sa bude opäť vhadzovať pred Corbeilom.
     
    58:46
    Nitra dala gól!
    Nitra využí power-play a vyrovnáva skóre zápasu. ROMAN TOMÁNEK sa dostal k vyrazenému puku a poslal ho až do siete domácej brány.
    Asistecie: Juraj Šťefanka, Lukáš Novák
    TOMÁNEK - 3:3
     
    59:15
    Zdá sa, že víťazovi dnešného zápasu sa bude rozhodovať v predĺžení, prípadne v samostatných nájazdoch.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Štatistiky po tretej tretine:
    Góly: 3:3
    Vylúčení na dve min.: 7:5
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 31:25
    Úspešnosť brankárov: 88%:90.3%
     
    Skončila sa tretia tretina zápasu, v ktorej sa síce dokázali domáci dostať do vedenia, no hostia využitím power-play skóre vyrovnali. Po úprave ľadovej plochy bude nasledovať predĺženie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 841 divákov.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    61:10
    Domáci tím teraz výrazne podržal brankár Corbeil, Nitra už mohla zápas rozhodnúť.
     
    62:00
    Puk sa ocitol na striedačke hostí, buly v strednom pásme.
     
    62:20
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystrica rozhoduje zápas v predĺžení a vyrovnáva sériu na 3:3! PETR KAFKA sa dostal k vyrazenému puku a zblízka prekonáva Lakosila strelou do odkrytej časti brány.
    KAFKA - 4:3
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa tak šieste semifinálové stretnutie medzi Banskou Bystricou a Nitrou, v ktorom dokázali uspieť domáci hráči výsledkom 4:3 po predĺžení, čím vyrovnali stav série na 3:3.
    Ďakujem Vám za pozornosť a prejem príjemný zvyšok večera.
     
    Tlačová konferencia:

    Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry:
    "Dnes sme do zápasu nevstúpili tak, ako sme si povedali. Banská Bystrica nás zatlačila a dala dva góly. V druhej tretine sa nám podarilo vyrovnať a vrátiť sa do zápasu a potom v tretej dvadsaťminútovke sme inkasovali hneď na začiatku, ale celú tretinu sme šli za vyrovnaním a to sa nám napokon podarilo. V predĺžení sme však spravili chybu, ktorá nás stála víťazstvo a séria sa tak vracia späť k nám do Nitry."

    Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: "Prvá tretina nám išla presne tak, ako sme si povedali pred zápasom. Zatlačili sme súpera a dali dva góly. V druhej tretine sa potom Nitra vrátila späť do zápasu, my sme sa na začiatku tretej dvadsaťminútovky dostali do vedenia veľmi dôležitým gólom. Následne sme ešte mohli využiť ďalšiu dobrú šancu a vyhrávať aj 4:2, ale nepodarilo sa nám to, Nitra sa nevzdala, bojovala a napokon aj vyrovnala. V predĺžení sme mali viac šťastia. Zahrali sme to dobre, vystrelili sme na bránku a odrazený puk sme potom dostali do siete. Sme veľmi radi, že sme dnes vyhrali a môžeme ísť na siedmy zápas do Nitry." (08:16:25)

    Radoslava Harvánková

    Branky a nahrávky: 3. Zigo (Kafka), 5. Kafka (Heizer), 43. Kadura (Lamper, Čížek), 63. Kafka – 23. Školiak (Kuzma), 27. Novák L. (Tománek, Stümpel,), 59. Tománek (Štefanka, Novák L.)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Andersson – Rosandič, Čížek, Guimond, Gründling, Bambúch, Kousalík, Jaborník – Hudec, Handzuš, Surový – White, Kytnár, Kudrna – Handlovský, Heizer, Kafka – Lamper, Zigo, Matoušek – Kadura
    HK Nitra: Lakosil – Ordzovenský, König P., Milo, Mezei, Novák M., Kuzma, Bednár, Piačka – Tománek, Stümpel, Novák L., Pupák, Štefanka, Bajtek, Slovák, Školiak, Ručkay H., Mráz, Lelkeš, Ručkay J.

    Rozhodčí: Kubuš – Rovenský, Korba

    Diváci: 2 841
    bahis siteleri