Columbus – NY Islanders 4:3 (2:0 po s.n.) | Montreal – Washington 4:5 (0:1 po s.n.) | Ottawa – Tampa 2:1 (po pr.)
Detroit – Boston 2:3 (kon.) | Florida – Carolina 6:1 (kon.) | St. Louis – Calgary 4:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Chicago – Vancouver 3:1 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 8:2 (kon.)
po s.n. (2:0)
Columbus Blue Jackets
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
New York Islanders
Pátek 03.04.2015, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    NEW YORK ISLANDERS
    Islanders zažívají hodně netradiční sezónu. Tým z Long Islandu je na předních pozicích Východní konference a play-off má již prakticky zajištěné. Momentálně je NY na čtvrté pozici se ziskem 95 bodů, ztráta na třetí Tampu činí už šest bodů. Forma Islanders není až tak oslnivá. Mají za sebou čtyři zápasy v domácí aréně a výsledky jistě trenéra Jacka Kapuana nepotěšily. Nejdříve prohra na samostatné nájezdy s Wild 1:2, následně prohra s "Králi" z Los Angeles 2:3. Zápas s Anaheimem dopadl stejný poměrem. Alespoň v posledním zápase udělali Islanders svým fanouškům radost. V krásné zápase dokázali porazit Detroit 5:4.

    Jasně nejproduktivnějším hráčem hostujícího celku je John Tavares, který je momentálně s 77 body na třetí místě bodování celé NHL! On, Alex Ovečkin a Jakub Voráček ztrácí na Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu tři body!
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS
    Modrokabátníci jsou momentálně v parádní formě. Jsou sice dvanáctí a na osmý Boston ztrácí třináct bodů, což je ztráta která se za posledních šest zápasů zkrátka "smáznout" nedá. Columbus je snad poprvé v sezóně v plné sestavě a vykazuje parádní formu. Blue Jackets nepoznali hořkost porážky už sedm! zápasů. Jejich poslední porážka se datuje 15.3, kdy tým z Ohia prohrál v domácí Nationwide Arena s Carolinou 2:3. Od tohoto zápasu samé výhry a to proti Columbusu stály "těžké váhy" jako Anaheim, Chicago, nebo St. Louis! Tým Todda Richardse se ale se všemi nástrahami vypořádal a skvělou formu bude chtít potvrdit i v dnešním zápase proti Islanders.

    Hlavní ofenzivní silou Columbusu je trojice Johansen, Foligno, Hartnell! Ryan Johansen má na kontě velmi slušných 68 bodů a drží se v popředí bodování celé NHL. Nick Foligno má na kontě o dva body méně (27+39). Poslední jmenovaný z této trojky je Scott Hartnell, ten má na kontě 54 bodů (25+29).
     
    Hezký hokejový večer! V zámořské NHL finišuje základní část a týmy se na poslední chvíli snaží zajistit místo v play-off. Tyto "starosti" se však netýkají Columbusu, ani Islanders. Domácí Jackets jsou ze hry o play-off venku a Islanders mají již účast ve vyřazovacích bojích zaručenou. Jak tedy již bylo řečeno, dnes se zaměříme na utkání Columbusu Blue Jackets proti New Yorku Islanders. Úvodní vhazování je naplánováno na 1:00. Jak je ale tradicí v NHL zápas začne pár minut po jedné hodině.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovsky (McElhinney) – Johnson, Savard, Tyutin, Prout, Connauton, Goloubef – Jenner, Johansen, Atkinson – Dubinsky, Anisimov, Foligno – Hartnell, Wennberg, Morin – Calvert, Letestu, Boll.

    New York Islanders: Halák (Neuvirth) – Strait, Hamonic, Leddy, Boychuk, Hickey, Višnovský – Kulemin, Tavares, Strome – Bailey, Nielsen, Okposo – Lee, Nelson, Boulton – Martin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: Charron, Meier – Pancich, Nowak.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Pohodlně se prosím usaďte u monitorů, za malý moment sudí Meier zahájí utkání mezi domácím Columbusem Blue Jackets a hosty z New York Islanders.
     
    Na úvodní vhazování zkříží hokejky Ryan Johansen a Frans Nielsen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úspěšnější je domácí hokejista.
     
    00:47
    Lubomír Višnovský střílí od modré čáry metr vedle levé tyče.
     
    00:59
    Scott Hartnell na druhé straně rozehřál také brankáře Ostrovanů. Jaroslav Halák se nenechal zaskočit a má za sebou první úspěšný zákrok.
     
    01:56
    Artem Anisimov nahazoval z rohu puk na branku. Tohle ale bylo bez šance na úspěch.
     
    02:28
    Cam Atkinson mohl pálit z prostoru mezikruží, ale puk mu v rozhodující chvíli přeskočil hokejku.
     
    02:54
    Islanders právě vstřelili branku!
    ERIC BOULTON se ujímá přihrávky zpoza branky, kterou mu adresuje Casey Cizikas. Okamžitě pálí na Bobrovskyho. Ten ztrácí rovnováhu, padá na záda a volně ležící puk doráží osmatřicetileté křídlo Ostrovanů za jeho záda. Asistence: Casey Cizikas, Nick Leddy.
    Eric BOULTON - 0:1
     
    03:57
    Domácí jsou inkasovanou brankou evidentně zaskočeni. Islanders se drží v útočném pásmu.
     
    05:54
    Hra se teď přelévá z jedné strany na druhou. Po najetí za červenou čáru následuje nahození do pásma. To dojede bránící hráč, pošle puk do středního pásma a celá situace se opakuje na druhé straně.
     
    06:37
    Domácí se provinili postavením mimo hru. Píská se offside a hra bude pokračovat po reklamní přestávce.
     
    07:06
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se usadili v útočném pásmu. Dalton Prout poměrně pomalým nahozením od modré čáry vyzval k teči BRANDONA DUBINSKYHO, ten nepohrdl, přiložil svou hůl, a dostává domácí zpátky do hry. Skóre je vyrovnané 1:1. Asistence: Dalton Prout, Artem Anisimov.
    Brandon DUBINSKI - 1:1
     
    08:21
    Thomas Hickey si dovolil drzou kličku proti bránícímu útočníkovi. Popojel s pukem na holi až mezi kruhy a nahodil jej bekhendem. Cílový prostor však minul.
     
    10:20
    Nick Foligno střílí velmi nepřesně. Po něm Fedor Tyutin zkusil své štěstí od modré – taktéž bez úspěchu.
     
    11:20
    Boone Jenner provedl to nejhorší, co může útočník při přechodu přes střední pásmo udělat – kličku před modrou čarou. Nemohlo následovat nic jiného než offside. Ryan Johansen i Cam Atkinson už totiž najeli do pásma.
     
    11:35
    Matt Calvert vybojoval puk, přistrčil jej Marku Letestuovi, ten mu s díky vrátil. Následně pětadvacetiletý útočník zakončil bekhendem. Jaroslav Halák chytá do lapačky.
     
    12:39
    Nick Leddy přihrává na Johna Tavarese. Spoluhráč Kulemin ale byl netrpělivý a přejel přes modrou čáru dříve než hostující kapitán s pukem. No a to je postavení mimo hru.
     
    13:28
    Anders Lee dojel nahození svého spoluhráče, které mířilo přímo na Bobrovskyho. Domácí brankář si netroufl rozehrát.
     
    14:14
    Jack Johnson nahazuje směrem na branku po přiťuknutí od Letestua. Puk se odráží od zadního mantinelu a padá přímo do sítě na brance. Hra je přerušena.
     
    15:25
    Johny Boychuk nahazuje puk z rohu před branku. Což o to, samotné nahození nebezpečí neznamenalo, ale následná trma vrma před brankovištěm, kde si vzal hlavní slovo John Tavares už voněla podstatně jinak. Při domácích teď stál pořádný kus štěstí a především skvělý Sergei Bobrovsky.
     
    17:11
    Matt Martin se marně pokoušel dojet vyhozený puk. První byl David Savard. Je to zakázané uvolnění.
     
    17:31
    A právě nahození Davda Savarda bylo tečováno a nadělalo Jaroslavu Halákovi velké starosti.
     
    17:52
    Jeremy Morin střílí mezi kruhy . Puk zaduněl o pravý beton hostujícího brankáře.
     
    18:39
    Střela Fedora Tyutina nepostrádala razanci. Na rozdíl od přesnosti...
     
    19:16
    John Tavarese pálí z levé strany. Bylo to ale z příliš velkého úhlu. Hostující sniper ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Hosty dostal do vedení ve třetí minutě Eric Boulton. Na jeho trefu odpověděl o pět minut později Brandon Dubinski, který tečoval nahození z hokejky Cizikase. Do kabin tedy oba celky odešly za stavu 1:1.
     
    Ostrovanům se daří blokovat střelbu Modrokabátníků. Z 15 pokusů jich propustili až k Halákovi pouze 9.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Hned v úvodu druhého dějství vyhazuje Thomas Hickey přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    20:31
    Dalton Prout je dnes při chuti a rozhodně se nebojí pálit na branku z každé pozice. Jaroslav Halák měl co dělat, aby jeho pumelici od modré čáry udržel v náruči. Povedlo se.
     
    21:05
    Boone Jenner nahazuje do pásma, ale puk se mu postavil, a tak nešťastně zamířil až do ochranné sítě. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    21:52
    John Tavares kroužil dobrých 10 vteřin s pukem na holi, poté nabil na modrou Boychukovi. Ten se vypálit neodvážil.
     
    22:03
    Islanders právě vstřelili branku!
    Podruhé už se zadařilo. Totožná akce. Od modré tvrdě pálil Johnny Boychuk. Do prudkého přízemního projektilu vložil hokejku JOHN TAVARES a tečoval jej za nešťastného Bobrovskyho. Hosté jdou znovu do vedení. Asistence: Johnny Boychuk, Nick Leddy.
    John TAVARES - 1:2
     
    23:44
    Icing hostů stěhuje hru před Jaroslava Haláka.
     
    24:11
    Hra se rychle přelila na druhou stranu. Travis Hamonic nahodil bez váhání na Bobrovskyho, který vyrazil vedle sebe, kde hlídkoval Brock Nelson. Dvaatřicetiletý útočník si ale s nabídnutou příležitostí neporadil. Jako by ani nepočítal, že se k němu může puk odrazit.
     
    25:17
    Frans Nielsen si nelámal hlavu, co s tím, a vzpomněl si na staré dobré: když nevíš co s pukem, vystřel. No a jeho nenápadný pokus nadělal domácí obraně spoustu starostí.
     
    26:26
    Oddělit Johna Tavarese od puku, to je těžký úkol. Domácí obránci se o tom znovu přesvědčili. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan si krouží v útočném pásmu s pukem na holi, jak se mu zachce.
     
    27:40
    Anders Lee byl tvrdě poslán na mantinel Davidem Savardem. Vylučovat se ale nebude.
     
    28:23
    Travis Hamonic krásným hitem poslal k zemi Anisimova. Tomu se ostrý zákrok rodáka z Winnipegu nelíbil, ale to bylo také to jediné, co s tím mohl dělat.
     
    28:54
    Tak na ledě se nám citelně přiostřilo. Sudím nezbývá než začít vylučovat. Prvním vyloučeným hráčem dnešního utkání je Josh Bailey (NYI), který od hlavního arbitra fasuje 2 minuty za hákování.
     
    28:59
    V posledních 9 venkovních utkáních Ostrované v oslabení neinkasovali. Podaří se Columbusu tuto šňůru úspěchů přetrhnout?
     
    29:12
    Kevin Connauton střílí od modré čáry. Jaroslav Halák ale vidí. A pokud vidí, nepustí.
     
    29:37
    Pochvala pro Cala Clutterbucka, který vložil hůl do přihrávky Nicka Foligna, a tečoval puk ven z hrací plochy.
     
    29:54
    David Savard si neporadil se skákavým pukem a domácí musejí vycouvat z pásma.
     
    30:30
    David Savard nahazuje na Haláka. Před brankou skvěle pracoval Boone Jenner. Snažil se Halákovi clonit, co mu síly stačily. Hostující brankář si však poradil.
     
    30:56
    Hosté hrají v plném počtu. Přesilovou hru se domácím nepodařilo zužitkovat.
     
    31:36
    Brock Nelson střílí z levého křídla do ramene Bobrovskyho.
     
    31:50
    Cam Atkinson přelstil Lubomíra Višňovského na modré čáře, sebral mu puk, ale svému o 13 let staršímu protihráči neujel daleko. Rodák z Tololčan jej stihl dobruslit a s pomocí vracejícího se kapitána Tavarese jej odzbrojil.
     
    32:42
    Ve druhé třetině mají možná mírně navrch hokejisté z New Yorku. Do kolen je nedostalo ani oslabení. To přečkali bez úhony. Snaha domácích o vyrovnání zatím vyznívá do ztracena.
     
    32:53
    Artem Anisimov se příliš dlouho chystal ke střele zápěstím. Využil toho Josh Bailey, postavil se před něj, zakryl mu střelecký úhel, a co se nestalo – útočník Columbusu jej nastřelil do chráničů.
     
    34:46
    Štiplavou střelu Brocka Nelsona do pravého ramene Bobrovsky vyráží před sebe. O zbytek se postarali domácí obránci.
     
    35:34
    Boone Jenner zavezl puk do útočného pásma.
     
    35:47
    Následně se ale provinil Boone Jenner (CBJ) faulem vysokou holí. Nebylo to nic vážného, ale pískat se to musí. Přesilovou hru si vyzkouší také hokejisté Islanders.
     
    36:01
    Domácí měli puk na hokejce, ale vyhodit se jim nepodařilo.
     
    36:20
    Napodruhé už to vyšlo. Nick Leddy dojíždí pro puk a bude muset založit novou akci.
     
    37:02
    Hostům se nedaří usadit v pásmu. John Tavares to zkusil vzít na sebe, potáhl puk po křídle, vrátil jej Hamonicovi, ale tomu se střela hrubě nepovedla.
     
    37:23
    Artem Anisimov znovu vyhazuje, přesilovka hostů se chýlí ke konci.
     
    37:47
    Domácí jsou v plném počtu, vyloučený Boone Jenner se vrací z trestné lavice.
     
    38:05
    Tak až po skončení početní výhody se hosté dostali ke střele. Lubomír Višnovský střílí z levé strany. Bobrovsky si povyjel a v poklidu chytá.
     
    38:56
    Dalton Prout se postavil střele Nicka Leddyho čelem. A udělal dobře, puk se od jeho hokejky oráží vysoko do ochranné sítě.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé periody.
     
    39:38
    Nick Foligno zavezl puk do třetiny, předal jej Brandonu Dubinksymu, který rychle objel branku a pokusil se zasunout puk za brankovou čáru. Jaroslav Halák byl ale na svém místě.
     
    39:47
    Cam Atkinson pálí tvrdě, leč přímo do Halákovy hrudi. Bez šance na úspěch.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé dvacetiminutovce byli mírně lepšími hokejisté New Yorku Islanders, které poslal do vedení ve 23. minutě John Tavares, když tečoval střelu Johnnyho Boychuka. Oba týmy poté pohrdly možností přesilové hry, a tak do kabin odešly za stavu 1:2.
     
    Zatím tedy sledujeme celkově vyrovnané utkání. V jeho prvním dějství byli lepší domácí, ve druhém zase hosté. Poměr střel na branku je téměř vyrovnaný – 18:16.
     
    Podaří se Blue Jackets ve třetí třetině překonat zatím skvěle chytajícího slovenského brankáře Jaroslava Haláka? Sledujte náš onlajn přenos. Pokračujeme v 02:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Frans Nielsen a proti němu Alexander Wennberg na úvodní vhazování třetí periody.
     
    40:02
    Úspěšnějším byl domácí centr.
     
    40:30
    A právě mladík ze Stockholmu, Alexander Wennberg, nahazuje puk na Haláka. Jen tak na zahřátí.
     
    40:55
    Islanders právě vstřelili branku!
    A rázem udeřilo na druhé straně. Skvělá práce Johna Tavarese, který zavezl puk do pásma, počkal si zkušeně, až jej vypoří Travis Hamonic. Mladý obránce se pořdáně opřel do střely, tu vyrazil Bobrovsky pouze před sebe. Tam stál připravený RYAN STROME, pro něhož se nejednalo o obtížnou práci. Hosté jdou do dvoubrankového vedení. Asistence: Travis Hamonic, John Tavares.
    Ryan STROME - 1:3
     
    41:25
    A jsme opět u toho. Nástupy do třetin domácím dnes hrubě nevychází! Také ve třetí dvacetiminutovce inkasují hned v úvodu.
     
    42:05
    Casey Cizikas střílí z pravého kruhu, ale puk míří vysoko do ochranné sítě za Bobrovskyho brankou.
     
    42:57
    A hosté jsou při chuti. Kulemin vybídl krásnou přihrávkou z rohu kluziště Ryana Stroma, který jej napálil do břevna! Nebo ne? Myslím, že jakmile se hra přeruší, přijde na řadu video.
     
    43:36
    Tak video na řadu nepřijde. Sudí i hráči jsou si jisti, že to gól nebyl. A já jim musím dát za pravdu. Za Bobrovskym zazvonila spojnice tyčí! Strome tedy druhý zásah v krátkém časovém sledu nepřidal.
     
    44:42
    Frans Nielsen pouze nahazuje do pásma odchází střídat.
     
    44:55
    Casey Cizikas hledal nejstaršího muže na hřišti, Erica Boultona. Nakonec ho našel, ale hostující forvard vystřelil nepřesně. Svůj podíl viny nese hokejka bránícího hráče, která ztečovala jeho pokus do rohu.
     
    45:37
    Také domácí jsou ve třetí třetině na ledě. Důkaz předložil Scott Hartnell z vrcholu levého kruhu. Pro Jaroslava Haláka lahůdka.
     
    45:56
    Další puk, který končí mezi diváky. Brock Nelson neúspěšným střelcem.
     
    46:16
    Nick Foligno se zeptal přihrávkou Daltona Prouta, jestli nechce něco udělat s nepříznivým stavem. Ten odpověděl, že ne. Nastřelil totiž prvního hráče před sebou.
     
    47:30
    Jack Johnson se neštítil modrého území před Jaroslavem Halákem, natlačil se do něj s pukem, ale skórovat se mu nepovedlo. Byl tísněn hostujícím obráncem.
     
    48:26
    Travis Hamonic si připisuje čtvrtou střelu v dnešním utkání. To je zatím ze všech hráčů na ledě nejvíc. Bobrovsky měl ale krásný výhled. Anders Lee přijel clonit pozdě.
     
    48:50
    Jaroslav Halák neriskoval. Nepříliš ambiciózní nahození Cama Atkinsona raději podržel.
     
    49:06
    Cody Goloubef měl moře času na střelu. A vypálil pořádnou dělovku, se kterou si Halák úplně neporadil. Kotouč vyrazil pouze před sebe, kde bylo klubko hráčů. Nikdo v modrém kabátu se ale dorážky do odkryté branky neujal.
     
    51:08
    Columbus právě vstřelil branku!
    Pochvalme Nicka Foligna, který teď pořádně zamotal hlavu hostujícím obráncům. To byla krasojízda v útočném pásmu ukončená nahozením na Haláka. Před něj se sjeli hned čtyři zástupci Columbusu a nejlépe se v této skrumáži vedlo JACKU JOHNSONOVI, který si našel cestu k puku a poslal jej za bezmocného Jaroslava Haláka. Domácím svitla naděje. Asistence: Nick Foligno, Scott Hartnell.
    Jack JOHNSON - 2:3
     
    51:19
    V závěru to bude ještě drama. Příznivci Modrokabátníků si žádají vyrovnání.
     
    52:13
    Alexander Wennberg, po něm Scott Hartnell, a následně znovu Alexander Wennberg. Trojice střeleckých pokusů v krátkém sledu. Jaroslav Halák za jedna podtržená.
     
    52:57
    Hosté se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění. Problém je, že nemůžou vystřídat. A viditelně toho mají z posledního střídání plné kecky.
     
    53:16
    A další icing Ostrovanů. Domácí pořádně přitápí pod Halákovým kotlem!
     
    53:41
    Až teď se hosté osvobozují rozumným vyhozením do středního pásma.
     
    54:06
    David Savard se ukázal s říznou střelou. Jaroslav Halák vyrážečkou do bezpečí.
     
    54:43
    Vzrušení také na druhé straně. O zábavu se Bobrovskymu postaral Travis Hamonic střelou zápěstím od modré lajny.
     
    54:46
    Domácí mocně finišují. Zaspali sice první minuty třetí třetiny, ale teď mají jasně navrch. Otočili i poměr střel ve třetí části (13:6).
     
    55:09
    Brock Nelson odzbrojil Johna Tavarese, který stál čelem k mantinelu a snažil se pokrýt si puk. To se nestává každý den. I na tom je znát, že domácí přidali plyn.
     
    56:17
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je to tady. Naprosto zasloužené vyrovnání. Střelu aktivního Davida Savarda Halák neudržel a připravený RYAN JOHANSEN dorážkou do odkryté klece rozjásal publikum v Nationwide Areně. Je vyrovnáno! Asistence: Cam Atkinson, David Savard.
    Ryan JOHANSEN - 3:3
     
    58:00
    Nešťastný moment. Domácí Cody Goloubef vyhazuje puk z obranného pásma za mantinel mezi diváky. Sudí se sjeli na poradu. Byl Goloubefův tečován o plexisklo?
     
    58:00
    Vypadalo to, že ano. Nicméně sudí jsou jiného názoru. Navíc nemají k dispozici opakovaný záznam. Cody Goloubef (CBJ) tedy odchází na trestnou lavici a hosté mají jedinečnou příležitost zasadit domácím rozhodující úder.
     
    58:32
    Kyle Okposo střílí ze tří metrů. Výborný zákrok Bobrovskyho.
     
    59:24
    Znovu Kyle Okposo. Spoustu času an přípravu, ale míří jen do břicha Bobrovskyho. Domácí následně vyhazují!
     
    59:49
    "Cí Bí Džej" zní nyní stadionem. Domácí příznivci oceňují obětavost hokejistů Columbusu Blue Jackets, kteří už doslova lezli ve čtyřech po čtyřech. Skórovat hostům ale nedovlili.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Bude se prodlužovat. Hosté nevyužili v závěru dvouminutovou přesilovku. Ačkoli si vytvořili velký tlak, vyložená příležitost ke skórování nepřišla. Kyle Okposo pálil dvakrát, ale střelecký prach mu zvlhl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Fedor Tyutin pálí ostrými. Před brankou dobře pracuje Dubinksy.
     
    60:19
    A právě Dubinski byl sražen k zemi Johnym Boychukem (NYI) nedovoleným způsobem – 2 minuty za nedovolené bránění. Domácí budou hrát ve 4 proti 3.
     
    60:43
    Cam Atkinson to uspěchal. Střela příliš z velkého úhlu.
     
    61:05
    Jack Johnson pálí z pravé strany. Rovněž nepřesně.
     
    61:23
    A znovu Cam Atkinson, skvěle Jaroslav Halák ve spolupráci se svou vyrážečkou.
     
    62:03
    Hosté už nemůžou! Tohle musí skončit gólem! Neskutečný tlak.
     
    62:35
    No potěš koště. Hosté se silou vůle, nebo čím já vím, ubránili a do úniku se naopak dostal Travis Hamonic. V poslední moment mu nadzvedl hokejku Jack Johnson a hostující obránce tak nezakončil do poloodkryté klece!
     
    63:58
    Hra je přerušena. Píská se offside domácích. Ale v prodloužení sledujeme hokej s velkým H. Takhle nějak by to mělo vypadat. Diváci jsou ve varu.
     
    64:29
    Alexander Wennberg střelou sundal k zemi jednoho z obránců Islanders.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Napínavé prodloužení branku nepřineslo. Domácí si vytvořili neskutečný tlak v početní výhodě 4 proti 3. Nějakým zázrakem se ale Ostrovanům podařilo téměř dvouminutový souvislý tlak doslova přestát.
     
    Rozhodnout tedy musí až samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Mark Letestu začíná jako první. A svižnou střelou nad lapačku posílá domácí do vedení!
    Mark Letestu (nájezdy 1:0) - vítězný gól
     
    1. série
    1:0
    Bobrovsky si počkal na bekhendovou kličku Franse Nielsena a předvedl výtečný zákrok lapačkou.
     
    2. série
    2:0
    Ryan Johansen jel hlemýždím tempem. Počkal si až Halák vystrčí hůl a poslal mu puk mezi nohy.
    Ryan Johansen (nájezdy 2:0)
     
    2. série
    2:0
    Kyle Okposo se pokusil ruského brankáře rozhýbat. To se mu sice povedlo, ale Bobrovsky svým pohybem zvládl kopírovat jeho pohyb. Klička do bekhendu, značka: neúspěšně.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.
    Autorem vítězné branky je MARK LETESTU.
     
    Konec zápasu.
     
    Drama je u konce. V nájezdech se štěstí přiklonilo na stranu domácích.
     
    Klobouk dolů před Modrokabátníci. Ti, ač už se nemůžou dostat do bojů o Stanley cup, v závěru utkání zabojovali a zásluhou branek Johnsona a Johansena vyrovnali skóre utkání. V posledních dvou minutách základní hrací doby pak v oslabení přečkali drtivý nápor hostů a v nájezdech udeřili.
     
    Sláva Columbusu, čest New Yorku. Domácí prodloužili sérii bez porážky na 8 utkání. Naopak hosté nenavázali na 5 dnů staré vítězství 5:4 proti Detroitu.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Ryan Johansen (CBJ) 1+0
    2. Jack Johnson (CBJ) 1+0
    3. Brandon Dubinsky (CBJ) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Lubomír Višnovský (NYI) 0:0, 2 střely, čas na ledě 21:43
    Jaroslav Halák (NYI) 65 minut, 36 zákroků, 3 góly, 92,3%
     
    Pro dnešek je to vše. Děkuji vám za pozornost a příště na shledanou. (03:55:57)

    Pavel Zeman

    Branky a nahrávky: 8. Dubinski (Prout, Anisimov), 52. Johnson (Foligno, Hartnell), 57. Johansen (Atkinson, Savard), rozh. náj. Letestu – 3. Boulton (Cizikas, Leddy), 23. Tavares (Boychuk, Leddy), 41. Strome (Hamonic, Tavares)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Letestu (CBJ)
    1:0   Nielsen (NYI)
    2. série:
    2:0   Johansen (CBJ)
    2:0   Okposo (NYI)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovsky (McElhinney) – Johnson, Savard, Tyutin, Prout, Connauton, Goloubef – Jenner, Johansen, Atkinson – Dubinsky, Anisimov, Foligno – Hartnell, Wennberg, Morin – Calvert, Letestu, Boll.
    New York Islanders: Halák (Neuvirth) – Strait, Hamonic, Leddy, Boychuk, Hickey, Višnovský – Kulemin, Tavares, Strome – Bailey, Nielsen, Okposo – Lee, Nelson, Boulton – Martin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: Charron, Meier – Pancich, Nowak
    bahis siteleri