Dánsko – Česko 0:3 (kon.) | Norsko – Lotyšsko 2:1 (kon.) | Francie – Rakousko 2:3 (kon.)
konec
Norsko
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Lotyšsko
Čtvrtek 16.04.2015, 16:00 • Patinoire de l'Ile Lacroix, Rouen • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Norsko se sice na tomto turnaji trápí, ale dnes zvládlo porazit Lotyšsko v základní hrací době 2:1, když vítěznou branku vstřelila v 55. minutě po pěkné individuání akci Madelen Haug-Hansenová. Lotyšský tým ovšem nehrál špatně a aktivnější norské hokejistky trápil až do konce zápasu. Nicméně svěřenkyně Aleksandrse Macijevskise zůstávají na tomto světovém šampionátu stále bez bodu a už po dnešním čtvrtém zápase z celkových pěti je jasné, že Lotyšsko pro příští rok sestoupuje zpět do divize IB. Náš onlajn tímto poznatkem končí, těším se někdy příště na shledanou! (18:11:55)
     
    Střely na branku celkem:
    45 – 19
     
    Nejlepší hráčkou na straně Lotyšska je vyhlášena kapitánka Iveta Kokaová, na straně vítězného Norska pak Andrea Dalenová.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Petersoneová to vzala na sebe, obkroužila norskou klec a málem překvapila Nilsenovou. Poskakující puk v brankovišti naštěstí pro Norsko odpálila včas jedna z obránkyň!
     
    59:21
    Lotyšsko sice vyhrálo buly v útočném pásmu, ale pak se do útoku dostaly Norky, které ovšem před prázdnou bránou zastavil smolně ofsajd.
     
    58:55
    Lotyšsko si bere oddechový čas a zkusí to bez brankářky se šesti hráčkymi v poli!
     
    58:55
    Liga Miljoneová je nejmenší, ale také nejrychlejší hráčkou Lotyšska. Teď prosvištěla kolem levého mantinelu a vystřelila na Nilsenovou, která musela puk zneškodnit dobrým zákrokem lapačkou!
     
    57:55
    A Henriksenová nyní posílá kotouč na zakázané uvolnění, ale ještě před odpískáním stihla vystřídat. Norky už se nikam zbrkle netlačí.
     
    56:54
    Po špatném přechodu Henriksenové do útočného pásma je Norkám odpískán ofsajd.
     
    55:48
    Norsko po vstřeleném gólu viditelně ožilo a stíhá střídat i během kombinace v útočném pásmu.
     
    54:28
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norky jdou pět a půl minuty před koncem základní hrací doby do vedení 2:1 zásluhou MADELEN HAUG-HANSENOVÉ, která si z rohu kluziště vybruslila do osy hřiště a střelou tahem poslala kotouč pod horní tyčku! Asistence: Ingrid Morsetová a Mathea Fischerová.
     
    53:18
    Kublinaová to zkusila po ledě od modré čáry a po delší době musela předvést alepsoň nějaký zákrok také Nilsenová.
     
    52:01
    Norky kombinují v útočném pásmu, ale jejich snažení chybí střelba. Až teď to napravila Tautraová, ale Tetinaová opět chytá.
     
    50:38
    Na konci další akce Norska stála Holosová, která backhandem střílela opět k levé tyči, ale Tetinová svůj tým drží jako v předchozích zápasech.
     
    50:01
    Dalenová vypálila z pravého kruhu velice tvrdě, ale Tetinaová nemusela zasahovat, protože kotouč minul levou tyč.
     
    49:24
    Teď se pro změnu Norky nemohou dostat pod tlakem lotyšského týmu z obranné třetiny.
     
    48:03
    K nejaktivnějším lotyšským hráčkám patří Agnese Apsiteová, která během tohoto střídání dvakrát skončila na ledě po tom, co se snažila dravě dostat s kotoučem do útoku.
     
    47:08
    Hjelmová se marně snažila zpracovat kotouč na modré čáře, odpískán ofsajd.

    Tomáš Lichnovský

    Branky a nahrávky: 13. Farstadová (Hjelmová, Dalenová), 55. Haug-Hansenová (Morsetová, Fischerová) – 40. Petersoneová (Miljoneová)


    Norsko: Nilsenová (Sandvenová) – Guntherová, Lovdalová, Morsetová, Tautraová, Olafsenová, Oisethová, Tendenesová, Gjerdeová – Farstadová, Dalenová, Hjelmová – Henriksenová, Haug-Hansenová, Fischerová – Holosová, Carlssonová, Furulundová – Fjellvangová. Trenér: Arne Bilkvam
    Lotyšsko: Tetinaová (Nikolajevaová) – Kublinaová, Ozmenaová, Vasilevská, Aija Apsiteová, Zebereová, Liepinaová – Kokaová, Miljoneová, Petersoneová – Bicevská, Mihejenková, Agnese Apsiteová – Hartmaneová, Agareová, Lagzdinaová – Stengrevicaová, Kruminaová, Apseová. Trenér: Aleksandrs Macijevskis

    Rozhodčí: Grisonová (CAN) – Kuonenová (SUI), Torribio Rousselinová (FRA)
    bahis siteleri