Česko – Finsko 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Finsko
Středa 22.04.2015, 17:30 • Zimní stadion města Znojma • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4800 diváků, vyprodáno!
     
    59:35
    Antti Pihlström (FIN) vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    57:40
    Lukáš Radil jel sám na branku, ale kotouč se mu nešikovně postavil, český útočník, který v prvním zápase se Švédskem zaznamenal 4 kanadské body, tak nedokázal vůbec zakončit.
    Martin ERAT - 4:1
     
    55:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají další přesilové hry! Odražený kotouč si před brankou přebral Voráček, ale nedokázal přelstít brankáře. Následně se však kotouč dostal k MARTINU ERATOVI, jenž jej z bezprostřední blízkosti uklidil do odkryté svatyně Engrena. Asistence: Jakub Voráček.
     
    54:21
    Obrovský nátlak nyní předvedli Češi na branku Engrena. Střelu Voráčka vyrazil brankář Finska pouze před sebe, tam se snesli čeští hráči jako supi, ale ani jeden z nich nedokázal dotlačit touš do branky.
     
    54:09
    Oskar Osala (FIN) tvrdě srazil soupeře a odsedí si 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    52:29
    Saša Salák sklidil zasloužený potlesk! Jussi Jokinen dostal přesnou přihrávku na levé křídlo, vyslal povedenou ránu, ale domácí brankář lapačkou zakročil na výbornou!
     
    52:18
    Vyloučení na straně Finska. 2 minuty si odsedí Tuomo Ruutu (FIN) za podražení.
    Vladimír SOBOTKA - 3:1
     
    51:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi udeřili v oslabení! Martin Erat ujel s VLADIMÍREM SOBOTKOU do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný předložil luxusní přihrávku útočníkovi z Omsku, který poslal kotouč do prázdné branky! Asistence: Martin Erat.
     
    48:31
    Voráček předvedl své obrovské umění, když se pustil mezi tři obránce Finska a dokázal zakončit. Engrenovi vypadl kotouč z výstroje, putoval do branky, ale poslední finský obránce přispěchal k puku a odvrátil jej do míst, která nejsou pro Finsko nebezpečná.
    Bitka
     
    47:38
    Hra je přerušena, Radek Smoleňák se jako správný kapitán pustil do Tuoma Ruutu, který pár vteřin předtím sestřelil jednoho z českých hráčů. Radek poslal několika ranami soupeře k ledu. Tuomo Ruutu (FIN) vidí 2 minuty za hrubost, Radek Smoleňák (CZE) dostal 5 minut + do konce utkání!
     
    34:32
    Vyloučen ten nejaktivnější. 2 minuty za hrubost si odsedí Atte Ohtamaa (FIN).
     
    30:53
    Antti Pihlström (FIN) vyloučen na 2 minuty za sekání, Martin Erat (CZE) si odsedí 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    28:55
    Vyloučen Jakub Nakládal (CZE) na 2 minuty za držení.
    Sobotka si skvěle obkroužil s kotoučem branku a následnou střelou z výhodné pozice trefil Engrena.
     
    27:27
    Tak to byla velká paráda v podání Vladimíra Sobotky! Ten výtečně obkroužil branku, dostal se do vhodné pozice k zakončení, ale vyjetý Engren s mírným štěstím jeho projektil udržel!
    Martin ZAŤOVIČ - 2:1
     
    26:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi otáčí vývoj zápasu! Voráček výborně nabruslil do útočné třetiny, zbavil se svého soka, načež poslal touš před branku. Tam projevil největší aktivitu MARTIN ZAŤOVIČ, který dotlačil kotouč do branky. Asistence: Jakub Voráček.
     
    19:47
    Tuomo Ruutu (FIN) a Bohumil Jank (CZE) si oba odsedí po dvou minutách za hrubost.
     
    17:48
    Další vyloučení Česka. Ondřej Němec (CZE) se provinil držením.
     
    15:12
    Česká republika bude hrát oslabení. Na 2 minuty vyloučen Jan Hejda (CZE), vysoká hůl.
    Michal VONDRKA - 1:1
     
    14:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká republika využívá přesilové hry! Z dobré pozice vyslal solidní ránu Jakub Voráček, které lehce změnil směr MICHAL VONDRKA. Engren měl zcela zakrytý výhled a vůbec nic neviděl. Asistence: Jakub Voráček.
     
    13:40
    A znovu Hertl! Mladičký talent trefuje brankovou konstrukci! Český nápor roste, dočkáme se srovnání?
     
    13:11
    Topi Jaakola (FIN) putuje na 2 minuty za katr, nedovolená hra vysokou holí. Finsko tak bude hrát 28 vteřin oslabení 3 na 5.
     
    12:25
    Hertl hledal více než chytrou zadovkou Martina Erata, který by zakončil do prázdné branky. Ten se však nedokázal uvolnit natolik, aby dokázal zakončit.
     
    11:39
    Oskar Osala (FIN) si odsedí 2 minuty za hru vysokou holí.
    Aleksander BARKOV - 0:1
     
    00:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ticho jako v kostele, tak by se dala popsat atmosféra na stadionu. Česká obrana zapomněla na úplně osamoceného Ruutua, jehož ránu sice Salák vyrazil před sebe, ale na následnou dorážku již český gólman nestačil. ALEKSANDER BARKOV měl před sebou velesnadný úkol. Asistence: Tuomo Ruutu, Juhamatti Aaltonen.
    Marken.cz

    Radim Sochor

    Branky a nahrávky: 15. Vondrka (Voráček), 27. Zaťovič (Voráček), 52. Sobotka (Erat), 56. Erat (Voráček) – 1. Barkov (Ruutu, Aaltonen)


    Česko: Salák (Kovář) – Hejda, Němec, Jordán, Nakládal, Jank, Krejčík, Kempný, Pláněk – Erat, Sobotka, Voráček – Vondrka, Kovář, Hertl – Smoleňák "C", Novotný, Simon – Zaťovič, Koukal, Radil – Birner
    Finsko: Engren (Saros) – Hietanen, Lepistö, Ristolainen, Jaakola, Lindell, Ohtamaa, Jokipakka, Mäntylä – Aaltonen, Kontiola, Ruutu – Louhivaara, Barkov, Jokinen "C" – Hartikainen, Immonen, Pihlström – Pesonen, Hytönen, Osala – Huhtala

    Rozhodčí: Kulakov, Sergejev – Tošenovjan, Lhotský

    Diváci: 4800
    bahis siteleri