Trenčín – Senica 3:2 (3:2 po pen.)
po penal. (3:2)
AS Trenčín
3:2 (1:1)
FK Senica
sk Pátek 01.05.2015, 18:15 • NTC Poprad • Slovenský pohár - Slovnaft cup • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Tak, zápas, ktorý priniesol štyri góly a samotné rozhodnutie až penaltovom rozstrele bol veľmi veľmi zaujímavý. Mal však spravodlivý koniec, keďže Trenčania boli po celý zápas dominantným tímom a Seničanov jednoznačne prestrieľali.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme vám príjemný večer. (20:57:49)
     
    AS Trenčín sa stáva víťazom Slovnaft Cup-u pre sezónu 2014/2015!
     
    Koniec zápasu.
    Jan KALABIŠKA
     
    5. série
    3:2
    Jan KALABIŠKA nepremieňa.
    RUNDIĆ - 3:2
     
    120
    Trenčín dal gól!
    Gól strelil RUNDIĆ.
     
    4. série
    3:2
    Milan RUNDIĆ premieňa.
     
    4. série
    2:2
    Tomáš KÓŇA nepremieňa.
     
    3. série
    2:2
    Karol MONDEK premieňa.
     
    3. série
    1:2
    Lukáš OPIELA premieňa.
     
    2. série
    1:1
    Stanislav LOBOTKA premieňa.
     
    2. série
    0:1
    Filip HLOHOVSKÝ premieňa.
     
    1. série
    0:0
    Gino VAN KESSEL nepremieňa.
     
    1. série
    0:0
    Tomáš MAJTÁN nepremieňa.
     
    Začínajú Seničania, k bielemu bodu sa blíži Tomáš Majtán, proti nemu Igor Šemrinec.
     
    Začína penaltový rozstrel.
     
    V predĺžení napokon padli po jednom góle na oboch stranách, skončilo sa to 2:2, preto budeme svedkami penaltových rozstrelov.
     
    120
    Druhé predĺženie sa skončilo.
     
    119
    Myslím, že oba tímy už postupne zvoľnia tempo a budú svoje myšlienky sústrediť na veľmi pravdepodobné penalty. Preto aj teraz je hra pokojná.
     
    117
    Rabiu teraz perfektne v pokutovom území prehodil na Gina Van Kessela, ktorý sa sám rútil na bránu, ale napokon z tesnej blízkosti zakončoval iba mimo bránky.
    KALABIŠKA - 2:2
     
    114
    Senica dala gól!
    Seničania sa však ešte ani zďaleka nevzdávajú! Po rohovom kope bola lopta nasmerovaná do vnútra šestnástky, kde ju šikovne hlavičkou dokázal trafiť JAN KALABIŠKA! Tak vyzerá to zaujímavo, ak v priebehu šiestich minút nepadne žiaden gól, budeme svedkami jedenástkového rozstrelu.
     
    113
    Ibrahim Rabiu sa dostal do streleckej príležitosti, keď pálil spoza pokutového územia, ale nedokázal trafiť priestor brány.
     
    112
    Za svoje konanie dostáva v priebehu predĺženia prvú žltú kartu Lukáš Opiela. Je to zároveň pre neho aj prvá v priebehu tohto zápasu.
    Van KESSEL - 2:1
     
    110
    Trenčín dal gól!
    AS Trenčín strieľa druhý gól v tomto zápase a dostáva sa do vedenia! Z ničoho nič sa na pravej strane ocitol s loptou na kopačke GINO VAN KESSEL, ktorý pokračoval ešte pár metrov ku bráne a potom chladnokrvnou koncovkou nedal šancu Šullovi!
     
    109
    Znovu to vyzeralo nebezpečne. Jairo sa do šestnástky dostal po ľavej strane, snažil sa prihrať na Ibrahima Rabiua, ktorému sa však ale napokon nepodarilo trafiť priestor brány.
     
    108
    Trenčania majú loptu na svojich kopačkách a pomalými pohybmi zakladajú svoj ďalší útok.
     
    106
    Hneď na úvod druhého predĺženia mali Trenčania obrovskú príležitosť! Lobotka smeroval s loptou po ľavej strane a následne skvelo prihral do vnútra pokutového územia, kde bol Jairo, lenže ten v tejto príležitosti trafil iba brvno brány! Tak tento hrotový útočník AS je dnešným smoliarom zápasu, to určite.
     
    106
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    V prvom nadstavení sme gól nevideli, najväčšiu šancu mal Jairo, ktorý prestrelil bránu v stopercentnej príležitosti. Rozhodnutie môže padnúť v priebehu druhého predĺženia, ak nie, nasledujú penalty.
     
    105
    Nadstavenie prvého polčasu sa skončilo.
     
    105
    Pomaly sa prvá časť nadstavenia chýli ku koncu, Trenčania majú loptu bezpečne na svojich kopačkách.
     
    104
    Obrovská šanca pre Trenčín, ktorou mohol AS rozhodnúť! Karol Mondek sa vyrútil po pravej strane a následne poslal do pokutového územia ideálny center pre Jaira, ktorý však osamotený v pohybe prestrelil Šullovu bránu!
     
    104
    Majtán masíroval Brazílčana Ramóna ako to len šlo, ale napokon loptu spod jeho moci získať nedokázal.
     
    102
    Stanislav Lobotka si do šestnástky pribiehal po letiacu loptu, ubrániť ho však s prehľadom dokázal Pavel Čermák.
     
    101
    Senickí futbalisti si s touto hernou činnosťou v podaní súpera dokázali s istotou poradiť, loptu odstránili mimo nebezpečenstva.
     
    100
    AS Trenčín získava rohový kop, uvidíme ako s ním vynaloží a ako sa bude situácia vyvíjať.
     
    99
    Senický kapitán Tomáš Kóňa dokázal elegantne rozohrať dopredu na Majtána, ktorý si poradil s Ramónom, ale svoj pohyb zastavil a loptu posúval dozadu.
     
    98
    Senica chcela nenápadne a bleskurýchle zaútočiť po pravej strane ihriska, napokon sa ich snaha zastavila, keďže Trenčania loptu vyblokovali do autu.
     
    96
    Van Kesel hľadal v pokutovom území niektorého zo svojich spoluhráčov, napokon však nenašiel nikoho vhodného na bleskové zakončenie.
     
    95
    Koolwijk tentokrát predviedol niečo zo svojho futbalového umenia, šikovne nasadil Kalabiškovi jasličky a následne pokračoval v tvorení akcie.
     
    93
    Jan Kalabiška hľadal v pokutovom území Tomáša Majtána, ktorý si tam narýchlo zbiehal, ale napokon loptu nezastihol. Bol aj zasiahnutý súperom, ale faul to nebol.
     
    92
    Trenčania vyzerali byť nebezpeční pred šestnástkou Senice, chceli pravdepodobne bleskurýchle zakončiť, ale pas na Jaira nebol úspešnou voľbou.
     
    91
    Začalo sa nadstavenie prvého polčasu.
     
    V druhom polčase sa ani jednému z tímov nepodarilo skórovať a tento stavu držať až do konca zápasu. O malú chvíľu sa začne predĺženie, ktoré bude trvať 2x15 minút. Ak sa ani počas predĺženia nerozhodne, víťaza určia penaltové rozstrely.
     
    90+3
    Druhý polčas sa skončil.
     
    90+2
    Skvelý útok Trenčína! Po pravej strane sa do útoku rozbehol Karol Mondek a následne sa mu v šestnástke ukázal Gino Van Kessel, no svojou šikovnou strelou napokon neprekonal senického brankára!
     
    90+1
    Senický brankár bude v tejto chvíli aktérom rozohrávky, keďže súper strieľal vysoko nad bránu, bolo to, myslím, z kopačky Ibrahima Rabiua.
     
    90+1
    Druhý polčas sa bude hrať ešte o tri minúty dlhšie, tak to aspoň určili rozhodcovia stretnutia.
     
    89
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jozef Dolný, prichádza Jakub Kosorín.
     
    88
    Nebezpečnú príležitosť na zakončenie si za šestnástkou vytvoril Ibrahim Rabiu, ale jeho pokus smeroval iba na pripravené ruky brankára Michala Šullu!
     
    88
    Ryan Koolwijk s prehľadom podržal loptu na obrannej polovici a následne prihrával svojim spoluhráčom.
     
    87
    Gino Van Kessel sa uvoľnil spoza vápna, vytvoril si príležitosť na zakončenie a pálil. Lopta letela tesne vedľa pravej žrde, napokon ju však nezasiahla.
     
    86
    Do šance sa snažil prebojovať Jan Kalabiška, jeho pokus dostať sa do vnútra pokutového územia však vyšiel navnivoč, Trenčania bezpečne ubránili.
     
    84
    Jozef Dolný sa zrazil so Stanislavom Lobotkom pri postrannej čiare, na ošetrenie momentálne vyzerá iba Lobotka, pri ktorom už je dvojica členov realizačného tímu AS Trenčín.
     
    83
    Trenčianski futbalisti dokázali túto situáciu s prehľadom defenzívne vyriešiť, následne už majú loptu na kopačkách práve hráči AS Trenčín.
     
    82
    V týchto chvíľach sa pozornosť sústreďuje ku šestnástke Trenčína, keďže bude prebiehať rohový kop Senice.
     
    80
    James Lawrence si šikovne priťukol o Dolného, od ktorého sa lopta odrazila mimo ihriska, respektíve šla za postrannú čiaru.
     
    79
    Senica získava loptu v oblasti stredového kruhu, keďže sa tam faulom previnil jeden z trenčianskych hráčov.
     
    77
    Na konci 77. minúty dostáva žltú kartu senický útočník Tomáš Majtán.
    Oba fanúšikovské tábory


     
    76
    Trenčiansky futbalista, pôvodom Brazílčan Ramón, dával z ľavej strany z priestoru okolo rohovej zástavky center do vnútra vápna, ale tam nedokázal nikto schopný zakončiť.
     
    75
    Lopta smerovala do oblasti pokutového územia, kde však bol bezpečne postavený brankár Šulla, ktorý aj tak napokon ani nemusel zasahovať. Pomohli mu spoluhráči.
     
    74
    Lawrence si loptu spracoval na ľavej strane, následne mu ju však s istotou vypichol Petr Pavlík. AS bude mať k dispozícii rohový kop.
     
    72
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Kingsley Madu, prichádza James Alexander Lawrence.
     
    71
    Ďalší z Trenčanov, tentokrát je to Kingsley Madu, ktorý je lekármi mierne ošetrovaný a bude sa nakoniec aj porúčať z trávnika.
     
    70
    Trenčania obliehajú a obliehajú senickú bránu, no zatiaľ sa im ju v priebehu druhého polčasu nepodarilo dobiť. Tentokrát to využitím šikovných nôh skúšal Ryan Koolwijk, ale napokon triafal iba protihráčov.
     
    69
    Madu hľadal Jaira, ktorý si zabiehal poza obrancov Senice, napokon však takým prízemným oblúčikom nedokázal svojho spoluhráča vysunúť.
     
    67
    AS Trenčín sa v tejto chvíle dostal do obrovskej šance! Spoza šestnástky vypálil tvrdo Stanislav Lobotka, ale skvelý Šulla šikovne zareagoval! Následne ešte z rohového kopu hlavičkoval Ramón, ale opäť fantastický senický brankár loptu vyrazil!
     
    66
    Obrovská šanca a opäť to bol Trenčín! Z ľavej strany prišla prihrávka od Jaira, ktorý to do vnútra pokutového územia naservíroval Rabiuovi, ale ten už následne len horko-ťažko siahol na zakončenie.
     
    64
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Matúš Bero, prichádza Ryan Koolwijk.
     
    63
    Nepríjemný pohľad sa naskytol práve teraz, keď trenčiansky hráč Matúš Bero ostal na trávniku ležať pomerne dlhú chvíľu a nakoniec s jeho odnesením pomohli až stewardi, ktorí ho vzali na nosidlách. Chystá sa striedanie na trenčianskej strane.
     
    62
    Peter Čögley si šikovne prehodil loptu cez Kalabišku a následne bezpečne pokračoval v rozohrávke. Musím poznamenať, že hra je v týchto chvíľach vo veľmi slabom tempe, už dlhší čas sme nevideli nejakú výraznú šancu na jednej či druhej strane.
     
    59
    Trenčiansky stopér Milan Rundić je potrestaný žltou kartou za faul na Filipa Hlohovského na útočnej polovici Senice.
     
    59
    Hlohovský tentokrát hľadal centrom do pohybu Jana Kalabišku, ten však už nedokázal zužitkovať svoju výšku a loptu nespracoval.
     
    57
    Hlavný rozhodca Trutz v týchto chvíľach udeľuje Seničanom žltú kartu, dostáva ju Filip Hlohovský.
     
    56
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Dávid Guba, prichádza Karol Mondek.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3473 divákov.
     
    54
    Rundić tentokrát nepríjemne zastavil faulom Jozefa Dolného, ktorý najprv výrazne vykríkol a následne sa zrútil na zem. Na kartový trest to napokon však nebolo.
     
    52
    Bero ešte stihol loptu pred bránkovou čiarou, následne dával na opačnú stranu, kde mu zbiehal Dávid Guba, ale pre neho to bola lopta pridlhá, a tak z toho nevzniklo nebezpečenstvo.
     
    51
    Srbský obranný pilier Milan Rundić bezpečne loptu odkopol za postrannú čiaru v prípade možného nebezpečenstva pre AS. Senica bola teraz bezradná.
     
    50
    Jairo smeroval s loptou po ľavej strane, následne sa snažil na stred ihriska prihrávať smerom na Ibrahima Rabiua, ktorý sa mu tam rozbiehal, ale napokon Jairo nedokázal prestreliť protihráča.
     
    49
    Trenčiansky futbalista Matúš Bero ostal po istej situácii v šestnástke ležať na trávniku, prišiel k nemu tím lekárov, ktorý mu pomohol a odpratal tohto hráča mimo trávnika.
     
    48
    AS Trenčín mohol mať ďalšiu príležitosť na skórovanie, keď sa na brankára rútil Bero, ale napokon sa mu nepodarilo však stihnúť loptu. Potom na opačnej strane mal možnosť na zakončenie aj Filip Hlohovský, ale ten spoza šestnástky triafal tesne vedľa pravej žrde! Opäť sa pokračuje vo skvelom futbale.
     
    47
    Hneď na úvod pohrozili Seničania! V šestnástke si priestor našiel Tomáš Majtán, ktorý šikovne hlavičkoval, ale brankár Šemrinec zachytil loptu tesne na centimetre!
     
    46
    Tímy si vymenili strany, ku zmenám vo zostave nedošlo, pokračuje sa v nezmenených jedenástkach na stranách oboch tímov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Skončil sa nám prvý polčas, v ktorom mali Trenčania výrazne navrch, predviedli viac futbalového, no gól strelili iba jeden. Najprv v 4. minúte síce skoroval trenčiansky hráč, no bol to Čögley, ktorý si strelil vlastný gól. Napokon prišiel od AS presný zásah do správnej siete v priebehu 36. minúty, keď sa presadil Rabiu.
    Druhý polčas sa začne približne o 19:17.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Seničania sa snažili ešte podniknúť nejakú rýchlu akciu, súper sa však v závere polčasu plne defenzívne bráni.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45
    Madu šikovne odobral loptu protihráčovi a následne chcel do behu prihrávať Jairovi, lenže jeho pohyb bol úplne opačný ako bol smer prihrávky.
     
    43
    Z pravej strany hľadal v šestnáske Dávid Guba svojich spoluhráčov, lenže nikoho v tomto nebezpečnom priestore napokon nenašiel. Senica sa s prehľadom ubránila.
     
    42
    Na trávniku ostáva v týchto chvíľach ležať trenčiansky hráč Kingsley Madu, ktorý však je po malom momente v poriadku a nepotrebuje nejaké špeciálne ošetrenie.
     
    40
    Obrovitánska šance pre AS Trenčín! Tak toto už nie je naozaj možné, čo Trenčania zahadzujú. Z pravej strany prihrával do vnútra šestnástky Jairo, ktorý touto pomerne nenápadnou prihrávkou našiel Matúša Bera, lenže jeho zakončenie z tesnej blízkosti smerovalo iba do hornej žŕdky!
     
    39
    Sme svedkami prvej žltej karty v doterajšom priebehu tohto zápasu. Dostal ju Stanislav Lobotka za svoj zákrok proti súperovi.
     
    38
    Šikovný pokus od FK Senica! Filip Hlohovský podržal loptu pred šestnástkou, urobil takú efektnú otočku a následne poslal do vnútra šestnástky šikovný center, ktorý len o centimetre nestihol Jozef Dolný!
    RABIU - 1:1
     
    36
    Trenčín dal gól!
    Trenčianski futbalisti vyrovnávajú skóre tohto zápasu po čoraz väčšom tlaku na Záhorákov! Z ľavej strany prišla od Jaira nenápadná prihrávka do vnútra pokutového územia, kde ju zachytil IBRAHIM RABIU, ktorý jednoduchou strelou ku pravej žrdi nedal šancu Šullovi!
     
    35
    Van Kessel hľadal šikovným centrom z pravej strany pred ľavou žrďou Jaira, lenže ten nebol na takúto prihrávku pripravený, a tak ju nedokázal zachytiť.
     
    34
    Gino Van Kessel sa zrazu spoza šestnástky nečakane vyrútil, zrýchlil a vystrelil prízemný projektil, ktorý nebol pre brankára Michala Šullu ťažkou otázkou. Senický brankár na ňu odpovedal svojím zákrokom.
     
    32
    Seničania si vytvorili šikovnú príležitosť, keď sa pred šestnástkou ocitol s loptou Hlohovský, ktorý už mohol strieľať, ale ešte mäkkučkým centrom hľadal v šestnástke Majtána. Majtán však hlavičkoval vysoko nad bránu.
     
    30
    Znovu sme boli svedkami šikovnej akcie Trenčína, keď Rabiu prihrával na stred Berovi, ktorý posunul ešte smerom do zakončenia Jairovi, ale ten už napokon nebol rýchlejší ako brankár Šulla.
     
    29
    Hlohovský hľadal šikovným centrom do pokutového územia vysokého Róberta Pillára, vo výskoku však bol napokon úspešnejší brankár Šemrinec.
     
    28
    Seničania získavajú azda prvú štandardku v doterajšom priebehu tohto stretnutia. Je z diaľky asi 35 metrov a priamo od postrannej čiary.
     
    27
    Jozef Dolný potiahol loptu na útočnú polovicu po pravej strane, následne tam však už nemal k dispozícii žiadneho svojho spoluhráča.
     
    25
    Ďalšia veľká šanca pre AS Trenčín! Po pravej strane sa do vnútra šestnástky rútil Guba, dostal sa až veľmi blízko, odkiaľ to už dával do ohňa, kde zasiahol loptu Jairo, no nebol presný a následne sa lopta odrazila mimo brány! Trenčín to skúša kadejako, no zatiaľ gól nechce padnúť.
     
    24
    Seničanai boli v tejto chvíli asi druhýkrát v tomto zápase nebezpeční, Čermák z ľavej strany nasmeroval loptu do pokutového územia, kde si ju pýtal Majtán, ale ten napokon v sklze nedokázal zakončovať, mal to na ďalekú nohu.
     
    23
    Lopta sa napokon odrazila až za šestnástku, odkiaľ centroval Čögley, ktorý loptu šikovne nasmeroval do vnútra šestnástky ku vzdialenejšej žrdi, kde si priestor našiel Ramón, ale ten svojou hlavičkou trafil hornú žrď!
     
    22
    Stanislav Lobotka bol aktérom trenčianskej štandardnej situácia, ktorú však Seničania sa prehľadom ubránili. Budú sa však musieť ešte brániť aj z nasledujúceho rohového kopu.
     
    20
    Filip Hlohovský smeroval do šance v šestnástke, jeho úsilie mu však s istotou prekazil Gino Van Kesse. Seničania sa ale ešte budú môcť realizovať z rohového kopu.
     
    19
    AS bezpečne získala loptu a vyvíja svoju ďalšiu útočnú akciu zo zabezpečenej obrany. Treba poznamenať, že oba fanúšikovské tábory s úsilím ženú svojich napred, Trenčanov je tu síce trojnásobne viac než Záhorákov, ale oba tábory majú svoju platnosť a vytvárajú pozoruhodnú atmosféru.
     
    18
    Trenčianski futbalisti zahrali rohový kop, ktorý skončil blízko pri bránkovej čiare, ale mimo ďalšieho nebezpečenstva ho hráči Senice stihli upratať.
     
    16
    Krásna akcia Trenčanov na rozhraní šestnástej a sedemnástej minúty! Po strede ihriska sa lopta dostala cez Lobotku až na úplne voľného Jaira v šestnástke, ktorý šiel iba zoči-voči sám na Šullu, ten mu však ukážkovo vybehol a zachytil loptu na svojich končatinách! Škoda, mohlo byť vyrovnané.
     
    15
    Guba posúval z pravej strany loptu do priestoru vápna, tam však nenašiel želaného adresáta. Senica bezpečne loptu odohrala až cez deliacu čiaru.
     
    14
    Tomáš Majtán si za pokutovým územím pripravoval možnosť na skórovanie, nakoniec bol jeho pokus stečovaný a skončil iba v náručí brankára Igora Šemrinca.
     
    13
    Trenčianski futbalisti si vypracovali dobrú príležitosť, keď sa o to svojím pohybom v šestnástke presvedčil Dávid Guba, dostal loptu do tesnej blízkosti, ale bránu napokon prestrelil!
     
    12
    Jozef Dolný sa tentokrát kontaktom pokúšal od lopty odstaviť Kingsleya Madua, ale ten sa nenechal vyprovokovať a dokonca sa mu ešte podarilo vybojovať aj rozohrávku.
     
    11
    Jairo si chcel na útočnej polovici prevziať loptu spod Ľuboša Hušeka, to však posúdil hlavný rozhodca Trutz ako nedovolené a nechal vedúce mužstvo v pokoji rozohrávať.
     
    10
    Stanislav Lobotka behal pozdĺž hornej hranice šestnástky, čakal kým mu Jairo nabehne do vnútra pokutového územia. Aj sa tak stalo, ale senickí futbalisti boli na túto situáciu zjavne pripravení.
     
    9
    Jairo posúval z oblasti ľavej rohovej zastávky loptu do šestnástky, bezpečne však celú situáciu vyriešil svojím odkopom Róbert Pillár.
     
    7
    Hlavný rozhodca si na krátky pohovor zavolal Tomáša Majtána a Milana Rundića, ktorí si tam medzi sebou vymenili pár tvrdších slov, napokon však ani jeden nebol potrestaný nejakou kartou.
     
    6
    Brankár Senice Michal Šulla sa ocitol na trávniku po trenčianskom centri, nakoniec však nebol poranený, a tak hra môže pokračovať odkopom od jeho brány.
    ČÖGLEY - 0:1
     
    4
    Senica dala gól!
    Senica sa prekvapivo zmocňuje vedenia v tomto zápase šikovným gólom! Z pravej strany prichádzal do šestnástky center od JOZEFA DOLNÉHO, ktorý tam hľadal Kalabišku, no napokon ani nemusel, keďže výraznou chybou sa predviedol trenčiansky obranca Peter Čögley, od ktorého sa lopta odrazila poza nič netušiaceho Šemrinca!
     
    3
    Kalabiška si šikovne dvakrát narazil s Čermákom, nakoniec však ich útočné ťaženie skončilo autovým vhadzovaním pre Senicu.
     
    2
    Hostia podnikli prvý nedovolený zákrok v tomto zápase, Seničania teda získali loptu na vlastnej polovici a môžu postupne rozohrávať akciu.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného veľkolepého zápasu rozohrávali senickí futbalisti, ktorí boli okamžite napádaní útočným duom Trenčína. Udržali si však loptu pod kontrolou.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
    Hráči s rozhodcami sú už nastúpení!
     
    V národnom tréningovom centre v Poprade je už všetko dokonale pripravené na začiatok veľkého finále. Počasie však veľmi nepraje, aktuálne kvalitu trávnika znižuje slabý dážď, taktiež je veľmi zamračené a teplota sa pohybuje okolo 10 °C. Dúfajme, že sa to počas hry zlepší a hráčom budú aj poveternostné podmienky priať ku skvelým výkonom.
    Rozcvička pred zápasom


     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Šemrinec ("C") – Čögley, Ramón, Rundić, Madu – Lobotka, Bero – Van Kessel, Rabiu, Guba – Jairo
    Náhradníci: Vozár – Skovajsa, Koolwijk, Mondek, Lawrence, Vlček, Kleščík

    FK Senica: Šulla – Opiela, Pavlík, Pillár, Čermák – Kóňa ("C"), Hušek, Hlohovský – Dolný, Kalabiška – Majtán
    Náhradníci: Junas – Privrel, Krč, Komara, Pittner, Kosorín, Gombala

    Rozhodca: Trutz – Somoláni, Ádám.
     
    Prajem vám príjemný sviatočný večer a vítam vás v národnom tréningovom centre v Poprade, kde budeme od 18:15 svedkami veľkého finále Slovenského pohára (Slovnaft Cup-u) medzi AS Trenčín a FK Senica. Zápasom vás pravidelnými príspevkami bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    text

    SLOVENSKÝ POHÁR
    Od sezóny 1993/94 je Slovenský pohár druhou najvyššou domácou súťažou v novodobej histórii. Finále sa hrá na jeden zápas. Dejiskom sú mestá z celého územia krajiny, iba v Bratislave sa doposiaľ hralo trikrát, inak bol hostiteľ rozhodujúceho duelu vždy len raz. Najviac účastníkov sa prihlásilo do prebiehajúceho ročníka, 174 (zahrnuté sú iba tie mužstvá, ktoré nastúpili a odohrali aspoň 1 zápas). Počas 46 ročníkov sa dosiaľ odohralo 2225 zápasov, v nich padlo 6606 gólov. Rekordným výsledkom sa skončil zápas FK Vajnory – ŠKF Sereď 1:12 (ročník 2014/15), najvyššie víťazstvo „na nulu“ Sokol Levoča – ZŤS Košice 0:10 (1984/85).
    Víťaz musel odohrať v závislosti od štruktúry súťaže, najviac 8 zápasov (2014/15), najmenej 4 (1985 – 1989). Najviac zápasov v histórii domáceho pohára odohral Slovan 173, nasledujú Trnava 161, Žilina 140. Najviac víťazstiev si pripísal Slovan 107, Trnava 87, Inter 74, najviac remíz Trnava 34. Najviac gólov počas celej histórie dosiahli strelci Slovana 355, Trnavy 287 a Interu 252.
    Spoločnosť Slovnaft sa od sezóny 2011/2012 stal generálnym reklamným partnerom najvyššej slovenskej pohárovej súťaže vo futbale. Aj aktuálny 46. ročníka pohára sa hrá pod oficiálnym názvom – Slovnaft Cup.

    AS TRENČÍN
    Trenčín sa do finále pohára dostal po druhý raz vo svojej histórii. Prvýkrát sa tak stalo roku 1978., keď sa vtedy ešte ako Jednota Trenčín dokázal prebojovať do finále, v ktorom zdolal Slovan Bratislava v dvoch zápasoch 1:0 a 3:1. Následne putoval do finále Československého pohára, kde však už tesne nestačil na Baník Ostrava a prehral s ním výsledkom 1:0.
    Tento ročník sa Trenčín do finále prebojoval pomerne hladko, nenarazil na ťažkých súperov. V prvom kole suverénne zdolal Strážske 0:4, následne pokračoval vo víťaznej vlne postupne proti Lokomotíve Košice (1:2), Zvolenu (0:2) a Zlatým Moravciam (1:3). Výrazne ťažší súper, Slovan Bratislava, chcel kvalitnému AS prekaziť plány, ale napokon v zápase len tesne nestačil, po 90 minútach bolo skóre 2:1 v prospech AS. Trenčín teda putoval do semifinále, kde sa stretol s Banskou Bystricou a tej v dvojzápase nedaroval gól, vyhral 2:0 a 1:0. Trenčín teda môže pod Tatrami získať cennú trofej pre klub. Niet pochýb, futbalisti spod hradu Matúša Čáka majú túto sezónu našliapnuté na double. Okrem pohára sa im vynikajúco darí aj v našej najvyššej súťaži, kde šesť kôl pred koncom na nich druhá Žilina stráca päť bodov. Liga je však v konečnom dôsledku ešte ďaleko, teraz sa futbalisti Trenčína musia plne sústrediť na finále Slovnaft Cup-u v podtatranskom prostredí.

    FK SENICA

    Senický futbal zažil finále Slovenského pohára doposiaľ iba jediný krát, a to už v 21. storočí. Stalo sa tak tri roky dozadu, keď v Bardejove Seničania bojovali o triumf s MŠK Žilina. Bol to vyrovnaný zápas až do samotného záveru. Skončilo ho až predĺženie, v ktorom napokon boli úspešnejší Šošoni, ktorí to nakoniec v tom roku dotiahli aj na víťazstvo v lige. Senickí futbalisti sa do finále pohára prebojovali takýmto spôsobom: v prvom kole zdolali Gabčíkovo 1:4, ďalej vyhrali na ihrisku Hornej Nitry 0:1, potom si poradili s ďalšími outsidermi ako Nová Baňa (0:2) a Rohožník (4:1). Až vo štvrťfinále prišiel ťažký oriešok, ktorý však Seničania rozlúskli dvomi gólmi, keď vyhrali proti Spartaku Trnavu 1:2. No a posledný krôčik ku finále splnili Záhoráci v dvojzápase proti Dunajskej Strede, s ktorou najprv prvý zápas prehrali 1:0, ale doma boli šikovnejší a vyhrali 0:2, čiže postúpili vďaka lepšiemu gólovému skóre. Vo Fortuna lige sa Seničanom taktiež celkom darí. Nachádzajú sa na 4. pozícii so ziskom bodov 40 a stratou na tretiu Trnavu v počte štyroch bodov. Tretia priečka je už zahrnutá v predkolách na Európsku ligu, ktorú ešte Senica môže atakovať. Ligový titul je už však pre Senicu neznámou, môžu sa teda plne sústrediť na finále Slovenského pohára a získať tak prvýkrát v histórii túto trofej, respektíve vykonať vydarené repete vzhľadom na rok 2012, kde im pohár uchmatla Žilina.

    Posledné vzájomné zápasy tímov

    22.11.2014, Trenčín – Senica 3:1
    22.08.2014, Senica – Trenčín 1:1
    12.04.2014, Senica – Trenčín 2:1
    27.10.2013, Trenčín – Senica 2:0
    04.08.2013, Senica – Trenčín 3:1


    O všetkom podstatnom ste snáď boli informovaní, pozývam vás teda sledovať náš on-line prenos na webe Onlajny.eu.
    Budú sa z pohára radovať favorizovaní Trenčania alebo Senica privezie domov trofej, ktorou si zabezpečí účasť v pohárovej Európe? Odpoveď na túto otázku dostaneme okolo ôsmej hodiny večer, v prípade predĺženia alebo pokutových kopov aj neskôr. Želám vám príjemné sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:15.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 36. Rabiu, 110. Van Kessel, 120. Rundić – 4. Čögley (vla.), 114. Kalabiška

    Karty:   39. Lobotka (TRE), 59. Rundić (TRE) – 57. Hlohovský (SEN), 77. Majtán (SEN), 112. Opiela (SEN)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Tomáš Majtán (SEN)
    0:0   Gino Van Kessel (TRE)
    2. série:
    0:1   Filip Hlohovský (SEN)
    1:1   Stanislav Lobotka (TRE)
    3. série:
    1:2   Lukáš Opiela (SEN)
    2:2   Karol Mondek (TRE)
    4. série:
    2:2   Tomáš Kóňa (SEN)
    3:2   Milan Rundić (TRE)
    5. série:
    3:2   Jan Kalabiška (SEN)


    AS Trenčín: Šemrinec ("C") – Čögley, Ramón, Rundić, Madu – Lobotka, Bero – Van Kessel, Rabiu, Guba – Jairo
    Náhradníci: Vozár – Skovajsa, Koolwijk, Mondek, Lawrence, Vlček, Kleščík

    FK Senica: Šulla – Opiela, Pavlík, Pillár, Čermák – Kóňa ("C"), Hušek, Hlohovský – Dolný, Kalabiška – Majtán
    Náhradníci: Junas – Privrel, Krč, Komara, Pittner, Kosorín, Gombala

    Rozhodčí: Trutz – Somoláni, Ádám

    Diváci: 3473
    bahis siteleri