USA – Bělorusko 2:5 (kon.) | Česko – Francie 5:1 (kon.) | Finsko – Slovinsko 4:0 (kon.)
Švédsko – Německo 4:3 (kon.)
konec
Česko
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Francie
Čtvrtek 07.05.2015, 16:15Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Ještě jedna krásná akce na závěr. Kovář se prokličkoval obranou Francouzů až k zakončení, ale trefil jen beton brankáře Hardyho.
     
    58:05
    Dnes vyprodáno není. Zápas sleduje 17 110 diváků. Další důležitá suma k překonání rekordu.
    Roman ČERVENKA - 5:1

     
    54:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu pátý gól českého týmu a první využitá přesilovka v zápase! Puk se dostal na modrou čáru k Němcovi, který vystřelil do hrudi Hardyho, volný kotouč promáchl před brankou Sobotka, ale ROMAN ČERVENKA už ho zatloukl za francouzského brankáře. Asistence: Ondřej Němec a Jakub Krejčík.
     
    53:22
    Dvě minuty za podražení pro francouzského hráče.
     
    53:22
    Češi si ještě předávali chvilku v útočném pásmu, ale nikdo z nich nakonec vystřelit nedokázal, na trestnou lavici každopádně míří Kevin Hecquefeille, autor jediné francouzské branky.
    Ondřej NĚMEC - 4:1

     
    48:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je asi hotovo. Voráček ve středním pásmu uvolnil do samostatného úniku Hertla, kterého sice ještě Hardy vychytal, puk se však vrátil na hůl útočníka San Jose a ten zpoza branky našel ONDŘEJE NĚMCE, jenž svým druhým gólem v zápase zvyšuje na 4:1. Asistence: Tomáš Hertl a Jakub Voráček.
    Jaromír JÁGR - 3:1

     
    44:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Z francouzského tlaku ale přichází třetí český gól! Střelu Kováře z mezikruží Francouzi zablokovali pouze k JAROMÍRU JÁGROVI, který zblízka překonal Hardyho doklepnutím puku za čáru. Zasloužená odměna pro českou "68". Asistence: Jan Kovář a Dominik Simon.
     
    42:12
    Obrovské šance Francouzů! Volný puk před brankou mohl dopíchnout nejprve Bertrand, pak propadl ještě jednou k tyči k Rauxovi, Pavelec vleže uchránil pro české mužstvo hubený náskok.
     
    41:22
    Jágr se dostal do rychlého výpadu, obtočil se kolem obránce a zakončoval bekhendem mezi nohy Hardyho, od nějž se puk se štěstím odrazil mimo branku.
     
    37:58
    Kovář dostával průnikovou přihrávku mezi francouzské beky, kteří ho ale dobře zakřižovali. Zaťovič pak dostal dvouminutový trest za jasný faul v útočném pásmu ve snaze vytvořit Koukalovi lepší pozici pro zakončení.
     
    37:22
    Rychlý Damien Fleury nabral ve středním pásmu rychlost, prosadil se přes české beky až k nadějné střele z úhlu, ale Pavelec byl na místě.
    Jaromír Jágr se zastal Dominika Simona

     
    35:26
    Puk v pokračující akci prošel před branku k Simonovi, který dvakrát zaměstnával Hardyho, podruhé mu však klepnul do vyrážečky a schytal za to od Francouzů direkt. Simona se pak vydal bránit Jaromír Jágr. Vyloučena česká "68" společně s Rousselem. Jediným francouzským hráčem z NHL.
     
    33:22
    Červenka se dostal v rychlém tempu do útočného pásma, odkud to zkoušel bekhendem na francouzského gólmana, ten ramenem vyrazil.
     
    32:20
    Kovář trefuje z levého kruhu zase tyč!
     
    30:36
    Češi mají možnost navýšit svůj náskok v přesilovce. V ponechané výhodě se ještě dral do brankoviště Hertl a zakončoval bekhendem, Hardy ale byl opět úspěšný. Vyloučen Teddy da Costa za vysokou hůl.
    Kevin HECQUEFEILLE - 2:1

     
    28:41
    Francie právě vstřelila branku!
    Jenže pak byli Češi nesmírně laxní v obranném pásmu, celou situaci nepokryli a volný puk propadl ke KEVINU HECQUEFEILLEMU a ten propálil vše včetně Pavelce. Asistence: Loic Lamperier a Anthony Guttig.
    Vladimír SOBOTKA - 2:0

     
    26:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hertl nejprve poslal puk po mantinelu na Sobotku, který ale po rychlém obkroužení branky vystřelil jen do betonu francouzského brankáře. Pak ale po přiťuknutí Krejčíka dostal VLADIMÍR SOBOTKA ještě jednu možnost střelby, kterou již využil a clonící Hardy toho opět moc neviděl. To už je veselejší pohled na skóre. Asistence: Jakub Krejčík.
     
    26:26
    Češi trefili další brankovou konstrukci! Situace sice zaváněla ofsajdem, ale rozhodči ji pustili, a tak mohl Zaťovič zpětnou přihrávkou uvolnit Červenku, který rozezněl jen břevno.
     
    24:55
    Simonovu střelu na bližší tyč vykopl Hardy betonem, pak se stejný hráč zjevil v lepší pozici sám mezi kruhy, ale puk nezkrotil.
     
    23:36
    Domácí kroužili v útočném pásmu a Sobotkova střela zavadila o tyč!
     
    22:30
    Francouzům bylo na ledě příliš, trest odpyká Guttig.
    Ondřej NĚMEC - 1:0

     
    21:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle český tým potřeboval jako sůl. Ani nástup do druhé třetiny nebyl zrovna z říše snů, ale pak napřáhl od modré čáry ONDŘEJ NĚMEC, Hardy měl zakrytý výhled a puk prolétl až do branky. Asistence: Jiří Novotný.
     
    17:33
    Tak možná přesilovka by mohla prolomit dosavadní český zmar v útočném pásmu. Na trestnou lavici míří za hákování Janil.
     
    13:32
    Zajímavé momenty na obou stranách! Nejprve po souhře se Sachou Treillem pálil jen do Pavelce Raux, vzápětí mohl zakončit přečíslení 3 na 2 po Voráčkově nabídce před branku Hertl, ale puk mu přistál na bruslích.
     
    11:04
    Simon zkoušel uvolnit Jágra, který na puk těsně nedosáhl. Kdyby se stal opak, pospíchala byla legenda českého hokeje osamocena na Hardyho!
     
    07:07
    První přerušení hry. Ještě předtím byl ale dobře uvolněn Jaromír Jágr, vybruslil si s kotoučem na levý kruh, jeho střelu na vzdálenější tyč ale lapil pozorný Hardy.
     
    02:00
    Na druhé straně zakončil úspěšnou souhru třetí formace střelou z voleje po Eratově zadovce Novotný, Hardy si ale připsal dobrý zákrok.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Radek Barkman

    Branky a nahrávky: 22. Němec (Novotný), 27. Sobotka (Krejčík), 45. Jágr (Kovář, Simon), 49. Němec (Hertl, Voráček), 55. Červenka (Němec, Krejčík) – 29. Hecquefeille (Lamperier, Guttig)


    Česko: Pavelec (Salák) – Hejda, Jordán – Kolář, Nakládal – Němec, Čáslava – Krejčík – Sobotka, Hertl, Voráček – Kovář, Jágr, Simon – Červenka, Novotný, Erat – Zaťovič, Koukal, Smoleňák
    Francie: Hardy (Quemener) – Manavian, Auvitu – Besch, Hecquefeuille – Dieude Fauvel, Janil – Chakiachvili – Y. Treille, Meunier, Desrosiers – Fleury, Roussel, T. Da Costa – Raux, S. Treille, Bertrand – Lamperier, Guttig, Rech

    Rozhodčí: Nord (Švéd.), Rantala (Fin.) – Pihlblad (Švéd.), Suominen (Fin.)
    bahis siteleri