Heerenveen – Feyenoord 1:0 (kon.) | Zwolle – Arnhem 1:2 (kon.)
konec
PEC Zwolle
1:2 (1:0)
SBV Vitesse Arnhem
Čtvrtek 21.05.2015, 20:45 • IJsseldelta Stadion, Zwolle • Nizozemská Eredivisie • O Evropskou ligu - sk. A
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! PEC Zwolle nezvládlo úvodní zápas semifinále a prohrálo s SBV Vitesse Arnhem 1:2!

    První poločas na UJsseldelta Stadionu nabídl velkou převahu hostujícího týmu. Vitesse mělo po valnou část poločasu poziční převahu, nicméně i Zwolle si své šance dokázalo využít. Hned v patnácté minutě vyslal velmi zajímavou střelu Tomáš Necid, Room si však dokázal poradit. Na druhé straně mohl udeřit Ibarra, nicméně nechal pouze vyniknout Hahna. Ve 31. minutě jsme viděli první branku. Domácí využili velké chyby Pröppera a po přihrávce Lukokiho se dokázal prosadit střelou k tyči Maikel van der Werff!

    Ve druhém poločase jsme viděli velmi vyrovnanou hru. Byli to však hosté, kteří se dokázali prosadit. V 68. minutě napřáhl ke střele Marko Vejinović a i s přispěním chyby Hahna vyrovnal na 1:1! O šest minut později se opět mohli radovat hosté. Střídající Wallace vymyslel krásnou přihrávku na Valerije Kazajšviliho, který se přesnou střelou k tyči nemýlil! Domácí Zwolle se již marně pokoušelo o vyrovnání.

    Arnhem je tak na nejlepším cestě k postupu do finále play-off o Evropskou ligu. Do nedělní odvety si veze nadějný výsledek 2:1!

    To je z mé strany vše a u dalších (nejen) fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (22:43:31)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nyní mají míč na kopačkách hostující hráči a vypadá to, že Zwolle už se vyrovnat nepodaří.
     
    90+2
    Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout o výhře Arnhemu Renato Ibrarra, kterého výborně našel Vejinovic. Střela z první však ekvádorskému záložníkovi hrubě nevyšla.
    Střela Beckera vypadala nadějně, nicméně v brance neskončila
     
    90+1
    Před vápnem Vitesse se k míči dostal Sheraldo Becker, který se neodvážil projít přes beka Achenteha, a tak vystřelil. Technická střela mladého Nizozemce však mířila nad branku.
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby!
    Evidentní faul na Vejinovice, který však hlavní arbitr neodpískal
     
    89
    Středem hřiště teď postupoval Marko Vejinovic. Nizozemského záložníka však poslal k zemi Ben Rienstra. Hlavní arbitr však faul neodpískal, ačkoliv stál metr od inkriminované situace.
     
    88
    U rohového praporku na polovině Zwolle vyhrál Traoré souboj o míč s van Hintum. Bek domácích se však velmi rychle oklepal z prohry, vrátil se a hostujícího hráče o míč obral.
     
    87
    Domácí tým se nyní pokouší nakopávat míče na Tomáše Necida. Tuto myšlenku se pokusil zrealizovat i van Polen, nicméně centr nasměřoval pouze do rukavic Rooma. Gólman Vitesse navíc vůbec nikam nespěchá, čímž radost domácím fandům určitě nedělá.
     
    86
    Zwolle vybojovalo další rohový kop. Rozehrávky se tentokrát ujal střídající Saymak, jehož centr se zajímavě kroutil na malé vápno. Zde se však velmi dobře orientoval hostující stoper Kašia, který míč s ledovým klidem odkopl za polovinu.
     
    85
    Autové vhazování van Hintuma mělo směřovat na Beckera, nicméně míč se dostal k Wallacovi. Brazilskému hráči ale nevyšlo zpracování a van Hintum si vhazování zopakuje.
     
    84
    Zwolle bylo u míče na vlastní polovině. Ben Rienstra se ale pokoušel hru vysunout a poslal dlouhý centr na van Hintuma. Pravý bek PEC si však nepohlídal ofsajdovou linii a pomezní odmával ofsajd.
     
    83
    Na druhé straně zahrozili domácí. Dobrou práci odvedl na pravé straně Sheraldo Becker, který vymyslel pěknou přihrávku do středu hřiště na Necida. Český útočník se opřel do míče, ale ani jeho střela mezi tři tyče nemířila.
     
    82
    Na útočné polovině zkoušel štěstí nejlepší střelec hostů Bertrand Traoré. Jeho přízemní rána však skončila mimo branku a Hahn zasahovat nemusel.
     
    81
    Zwolle teď krátce kombinovalo na vlastní polovině. Hostující hráči však výborně napadali a vybojovali míč na své kopačky. Do konce zápasu zbývá něco kolem desíti minut, čas na vyrovnání se hráčům Zwolle krátí.
     
    79
    I tohoto rohového kopu se ujal van Hintum, který ovšem ve vápně nikoho ze svých spoluhráčů nenašel. Pro míč si vyskočil Eloy Room a chytil míč do svých rukavic.

    Jan Havlovic

    Branky: 31. van der Weerff – 68. Vejinović, 74. Kazajšvili


    PEC Zwolle: Hahn – van Hintum, Sainsbury, van der Weerff, van Polen – Rienstra, Brama – Thomas (73. Becker), Drost (73. Saymak), Lukoki – Necid.
    Náhradníci: Begois – Lam, Dekker, Saymak, Broerse, Becker, Rasevic.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Achenteh, van der Heijden, Kašia, Diks – Kazajšvili, McEachran (64. Vejinović), Pröpper – Labyad (64. Wallace), Traoré, Ibarra.
    Náhradníci: Velthuizen – Nakamba, Kruiswijk, Mori, Wallace, Vejinović, Djurdjević.

    Rozhodčí: van Boekel – Janson, Olde Olthof (vš. HOL)
    Neděle 24.05.2015
    Arnhem - Zwolle 1:1

    Branky: 18. Traoré – 57. Necid

    Karty:   83. Vejinović (ARN), 90+2. Wallace (ARN) – 26. Lam (ZWO), 49. van der Weerff (ZWO), 58. Saymak (ZWO)   80. van der Weerff (ZWO)

    bahis siteleri