Rakousko – Uzbekistán 0:2 (kon.) | Německo – Nigérie 1:0 (kon.) | Portugalsko – Nový Zéland 2:1 (kon.)
Brazílie – Uruguay 0:0 (5:4 po pen.)
konec
Německo
1:0 (1:0)
Nigérie
Čtvrtek 11.06.2015, 09:30 • AMI Stadium (Christchurch) • Mistrovství světa U20 • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.
     
    Příjemné čtvrteční ráno přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Mistrovství světa hráčů do 20 let má po základních skupinách na programu boje ve vyřazovacích částech. Jedním z osmifinálových klání bude také duel Německo – Nigérie. Zápasem, jehož úvodní výkop je stanoven od 9:30, vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk. Přeji příjemný sportovní zážitek.
     
    Německo

    Němečtí reprezentanti prošli skupinou F bez ztráty bodu a ve třech zápasech nasázeli svým soupeřům úctyhodných šestnáct gólů. Nejproduktivnější celek šampionátu nejprve rozcupoval Fidži 8:1, poté přehrál Uzbekistán 3:0 a v závěrečném utkání základní skupiny po výsledku 5:1 deklasoval také Honduras.

    Zápasy na MS:

    07.06.2015 Honduras – Německo 1:5
    04.06.2015 Německo – Uzbekistán 3:0
    01.06.2015 Německo – Fidži 8:1
     
    Nigérie

    Reprezentanti Nigérie sehráli své zápasy ve skupině E, kde se postupně utkali s Brazílií, KLDR a Maďarskem.
    Ve svém prvním vystoupení na šampionátu svěřenci trenéra Garba podlehli Jihoameričanům 2:4, poté však následovalo výsledkové zlepšení, čehož jsou důkazem výhry nad Korejskou lidově demokratickou republikou (4:0) a Maďarskem v poměru 2:0.

    Zápasy na MS:

    07.06.2015 Maďarsko – Nigérie 0:2
    04.06.2015 Nigérie – Severní Korea 4:0
    01.06.2015 Nigérie – Brazílie 2:4
     
    Střelci týmů

    Německo
    4 – Muchtar, Stendera
    3 – Stark
    2 – Prömel
    1 – Akpoguma, Brandt, Stefaniak

    Nigérie
    2 – Awoniyi, Godwin, Isaac
    1 – Sokari, Yahaya
    AMI Stadium ve městě Christchurch

     
    Rozhodčí

    Nedílnou součástí každého fotbalového utkání jsou také rozhodčí. Hlavním arbitrem dnešního duelu bude Fahad Al Mirdasi ze Saúdské Arábie, kterému s řízením zápasu budou pomáhat jeho krajan Abdullah Al Shalwai a Abu Bakar Al Amri z Ománu. Čtvrtým delegovaným rozhodčím je pak Kostaričan Henry Bajarano.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Schwäbe – Akpoguma, Stark, Kempf, Bauer – Prömel, Weigl – Brandt, Stendera, Öztunali – Muchtar
    Náhradníci: Wittek, Steinmann, Köpke, Hagn, Syhre, Wellenreuther, Dudziak, Lohkemper, Stefaniak, Mesenhöler

    Nigérie: Enaholo – Muhammed, Ndidi, Bello, Mustapha – Idowu, Ifeanyi – Bulbwa, Sokari, Godwin – Awoniyi
    Náhradníci: Omego, Isaac, Iheanacho, Yahaya, Nwakali, Matthew, Ezeh, Simon, Alampasu

    Rozhodčí: Al Mirdasi – Al Shalwai (oba Saúdská Arábie), Al Amri (Omán).
    Kabina reprezentantů Nigérie

     
    Reprezentanti obou celků jsou již na hrací ploše, zazněly také národní hymny a na řadu přicházejí úvodní pozdravy a los stran.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Nigérie, kteří do utkání nastoupili v zelených dresech, reprezentanti Německa zápas odehrají v dresech bílé barvy.
     
    2
    První střelecký pokus zaznamenali Němci, Brandt přihrál z levé strany na hranici pokutového území Weiglovi, který střelu bez přípravy nedokázal vměstnat mezi tři tyče.
     
    3
    U míče jsou hráči v bílých dresech, kteří nyní kombinují na vlastní polovině hřiště, odkud se pokusí rozvinout další ofenzivní výpad.
     
    4
    Ve středu hracího pole došlo k nedovolenému zákroku, kterého se dopustil Mustapha, s míčem tak budou hrát opět reprezentanti evropského celku.
     
    5
    Žlutou kartu za nedovolený zákrok uprostřed hřiště dostává Ifeanyi Ifeanyi (Nigérie), jenž se provinil šlapákem vůči soupeři.
     
    7
    Prömel udělal vítr na pravé straně, odkud přihrál míč do šestnáctky, kde došlo ke zblokované střele. K míči se poté dostal Brandt, který se do vápna pokusil probít zleva, ale na obranu Nigérie si nepřišel.
     
    8
    Míč se ocitl mimo vymezený prostor hrací plochy a zpět do hry jej uvedou fotbalisté afrického celku, konkrétně Mustapha.
     
    9
    Němci se po zisku míče vydali vpřed a vybojovali rohový kop, míč ovšem odvrátil do bezpečí Ifeanyi.
     
    10
    Další rohový kop Německa, který rozehrál Marc Stendera, jehoč centr byl ovšem obranou Nigérie rovněž odvrácen do bezpečných míst.
     
    11
    Územní převahou v úvodních minutách disponuje německý celek, jehož hráči diktují tempo hry.
     
    12
    Po zisku míče založili útočnou akci Nigérijci, ta byla ovšem zastavena zdviženým praporkem asistenta rozhodčího, v ofsajdovém postavení byl totiž přistižen Awoniyi.
     
    13
    Brandt se před pokutovým územím pokusil přihrávkou za obranu oslovit Muchtara, před ním ovšem včas zasáhla defenziva Nigérie.
     
    14
    Němci kombinují na útočné polovině a obléhají pokutové území svých soupeřů, obrana Nigérie je však zkonsolidovaná.
     
    15
    Stendera z pravé strany přihrál do vápna, kde se nacházel Brandt, který posunul míč Öztunalimu, jenž se z hranice šestnáctky odhodlal ke střele, která však byla zblokovaná.
     
    16
    Zaútočili si také Nigérijci, centr Awoniyiho z pravé strany však v pokutovém území nikoho v zeleném dresu nenalezl.
     
    19
    Německo právě vstřelilo branku!
    Reprezentanti Německa otevírají skóre zápasu a ujímají se jednobrankového vedení! Stendera ve středu hřiště vybojoval míč, který adresoval LEVINU ÖZTUNALIMU, jenž z hranice pokutového území napřáhl ke střele a míč umístil ke vzdálenější tyči.
    Levin ÖZTUNALI - 1:0
     
    21
    Niklas Stark byl v souboji o míč až příliš důrazný a vysloužil si odpískání nedovoleného zákroku.
     
    22
    Přímý volný kop z levé strany rozehrál Musa Muhammed, který poslal míč do pokutového území, kde jej však ze vzduchu sebral gólman Schwäbe.
     
    23
    Na druhé straně provedl dvě kličky Prömel, kterými se dostal za obránce, poté se rozhodl vypálit, ale jeho střela postrádala potřebnou razanci a s jejím zkrocením tak Enaholo neměl sebemenší potíže.
     
    25
    V tuto chvíli drží míč na kopačkách fotbalisté Německa, kteří kombinují ve středu hracího pole a hledají skuliny v obraně svých soupeřů.
     
    26
    U postranní čáry se faulu dopustil Mustapha, Starkův centr byl však příliš přetažený, odkop provede Enaholo.
     
    28
    Stendera zatáhl za dres jednoho z protihráčů a byl mu odpískán útočný faul. Nigérijci poté založili útočnou akci podél levé postranní čáry, Mustaphův centr však skončil jen v náruči brankáře Schwäbeho.
    Souboj Öztunaliho s Mohammedem

     
    30
    Öztunali se pokusil přihrávkou za obranu nalézt Stenderu, ale míč ukořistila obrana Nigérie. Afričané poté založili ofezinvní tažení, bylo však porušeno pravidlo o ofsajdu, ve kterém se nacházel Awoniyi.
     
    31
    Po půlhodině hry je ve vedení německý celek, který disponuje územní převahou, častěji drží míč na kopačkách a diktuje tempo hry.
     
    32
    Němci před vápnem soupeře předvedli pohlednou kombinační souhru na jeden dotek, po které vystřelil Muchtar, gólman Nigérie však skákavý míč letící do středu brány vyrazil.
     
    34
    Nyní sledujeme hru ze strany na stranu, míč velmi často mění svého majitele, hraje se po obě pokutová území.
     
    36
    Stendera přihrávkou oslovil Brandta, který se kličkou zbavil svého strážce, udělal pár kroků vpřed a poté do vápna vyslal ostrý centr ze strany, na který si nabíhal Öztunali, kterého však pokryla defenziva Nigérie.
     
    37
    Vedení Německa mohlo být dvoubrankové! Na centr z pravé strany si nejvýše naskočil Muchtar, který svůj hlavičový pokus umístil přesně k tyči, míč však pomocí tygřího skoku dokázal skvělým zákrokem vyrazit Enaholo, který v tuto chvíli podržel svůj tým.
    Muchtarův hlavičkový pokus vyrazil Enaholo
     
    38
    Rohový kop rozehrál Marc Stendera, jeho centr však skončil přímo v rukavicích brankáře Enahola, který míč ihned rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    40
    Míč se nachází na koapčkách hráčů německého reprezentačního celku, kteří se krátkými přihrávkami prokombinovávají do hloubi pole.
     
    41
    Statistika držení míče: 65%:35%.
     
    42
    Na pravé straně si udělal místo Muhammed, který se odhodlal centru, jenž ovšem zblokoval Bauer. Nigérie však bude v útočném tažení pokračovat alespoň pomocí autového vhazování.
     
    44
    Nacházíme se v závěru úvodního dějství, ve kterém dominují fotbalisté evropského mužstva, kteří právě obléhají šestnáctku svých soupeřů.
     
    45
    V závěru úvodního poločasu mohli Němci svůj náskok zdvojnásobit! Z hranice vápna vyslal velice jedovatou ránu Marc Stendera, který však nechal vyniknout Enahola.
    Enaholo se zaskvěl při zákroku proti prudké střele Stendery
     
    45+1
    Hlavní arbitr nastavil v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas je minulostí. V něm disponovali územní převahou reprezentanti Německa, kteří si vytvářeli množství střeleckých příležitostí a diktovali tempo hry. Favorit zápasu se ujal vedení v 19. minutě, kdy Enahola překonal Öztunali. Ačkoliv Němci měli několik dalších vyložených příležitostí, v dalším průběhu hry už gól nepadl. Nigérijci se po většinu času spíše jen bránili a útočili pouze sporadicky, pokud chtějí pomýšlet na postup, měli by po změně stran svůj styl hry změnit.
    Německo vede po úvodním poločase zásluhou Levina Öztunaliho 1:0

     
    Hlavní aktéři se už vracejí zpět na hrací plochu, druhý poločas tak začne co nevidět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Žádný z trenérů se o poločasové přestávce neodhodlal ke střídání, v utkání tak pokračuje všech dvaadvacet hráčů z úvodní půle.
     
    48
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Saviour Godwin, přichází Success Isaac.
     
    49
    Idowu se na polovině hřiště dopustil nedovoleného zákroku, který samozřejmě postřehl Fahad Al Mirdasi, jenž v neprospěch Nigérie odpískal přímý volný kop.
     
    50
    Do zakončení se probil Muchtar, který se rozhodl vystřelit z ostrého úhlu, síť sice rozvlnil, ale pouze boční.
     
    52
    Marc Stendera provedl rozehrávku rohového kopu, ale svým centrem žádného ze spoluhráčů v pokutovém území nenalezl, míč do bezpečí odhlavičkovala defenziva Nigérie.
     
    53
    Hra je v tuto chvíli poměrně nezáživná, hraje se převážně ve středu hracího pole a po obě pokutová území, bez střeleckých pokusů.
     
    55
    Nigérijci se dokázali prokombinovat až před šestnáctku svých soupeřů, kde však vzápětí o míč přišli. Se zlou se na opačné straně hřiště potázali také Němci, když jejich útočnou akci zneškodnila dobře pracující defenziva Afričanů.
     
    57
    Míč mají v moci reprezentanti Německa, kteří kombinují na útočné polovině a hledají skuliny v obraně Nigérie.
     
    58
    Idowu se dopustil nedovoleného zákroku. Míč do vápna odcentroval z přímého volného kopu Stendera, který v něm hledal Kempfa, před ním ale efektní rybičkou balon vyrazil Enaholo.
     
    59
    Hra je přerušena. Došlo totiž ke srážce, po které se na trávníku v nezáviděníhodné pozici ocitl Mustapha Abdullahi a Kevin Akpoguma, kteří si žádají ošetření.
     
    60
    Öztunali nasadil jesličky jednomu z obránců a poté míč naservíroval Muchtarovi, jehož nepříliš razantní střelu z ostrého úhlu skončila na kopačce obránce.
     
    61
    Je za námi hodina hry a jednobrankovým vedení stále disponují reprezentanti Německa, Nigérie tak má stále šanci na zvrat v zápase.
     
    63
    K zemi byl nedovolenými prostředky sražen Akpoguma, na nadýchaný centr si naskočil Stark, ale neměl dostatečně přesně srovnaná mířidla a vypálil mimo prostor tří tyčí.
     
    65
    Enaholo se při zákroku zřejmě zranil a žádá si ošetření. Vypadá to však, že se nejedná o nic vážného a reprezentační gólman Nigérie bude nadále schopen pokračovat ve hře.
     
    66
    Dlouhý centr do vápna vyprodukoval Robert Bauer, míč však skončil jen v náruči brankáře Enahola, který jej následně rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    68
    Isaac poslal do vápna přetažený centr, kde si na zadní tyči nabíhal Bulbwa, jenž posunul míč do lepší střelecké pozice jednomu ze svých spoluhráčů, jehož ránu zblokovala důsledná obrana Německa.
     
    70
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Marc Stendera, přichází Jeremy Dudziak.
     
    71
    Poblíž pokutového území obdržel míč Mustapha, mílovými kroky se však k němu přibližoval obránce Akpoguma, který míč raději odkopl za postranní čáru.
     
    72
    Muchtar centroval míč do šestnáctky, kde jej zachytil Öztunali, jenž ovšem o míč přišel. Bello poté k individuálnímu úniku vybídl Awoniyiho, jehož však od míče dokázal v souladu s pravidly odstavit poslední obránce.
     
    74
    Nigérijci se pokusili zaútočit po dalším dlouhém nákopu, míč ovšem skončil jen v rukavicích Schwäbeho.
     
    75
    Na straně Německa se připravuje střídání, kdo se podívá na trávník však zatím zůstává záhadou.
     
    76
    Avizované střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Marvin Stefaniak.
     
    77
    Grischa Prömel (Německo) před pokutovým územím ostře fauloval protihráče a po právu vidí kartónek žluté barvy.
     
    78
    K exekuci přímého volného kopu zhruba z dvaceti metrů se postavil Muhammed, jeho prudká střela však trefila pouze pevnou obrannou zeď.
     
    79
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Kingsley Sokari, přichází Chidiebere Nwakali.
     
    80
    Útočnou akci reprezentantů Nigérie zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, o ofsajd se však zřejmě nejednalo a ofenzivní tažení Afričanů tak mělo pokračovat.
     
    81
    Do konce utkání zbývá závěrečných deset minut, podaří se během této doby Nigérijcům vyrovnat, nebo reprezentanti Německa hubený náskok udrží?
     
    83
    Mustapha u postranní čáry fauloval Öztunaliho. Centr do vápna z pravé strany vyslal Muchtar, ale Němci po něm nedokázali zahrozit.
     
    85
    Na opačné straně se k centru do šestnáctky odhodlal Muhammed, míč ovšem do zámezí odvrátil Kempf.
     
    86
    Po dlouhém nákopu Bella sprintoval za míčem Bulbwa, ale přes defenzivu Německa se k němu nedostal. Balon se však odrazil na kopačku Isaaca, který ovšem neměl dostatečně přesně srovnaná mířidla a svůj pokus poslal mimo zařízení.
     
    88
    Na opačné straně se do dobré střelecké pozice dostal Julian Weigl, při zakončení jej však atakoval vracející se obránce a Němci budou v útočné snaze pokračovat pomocí rozehrávky rohového kopu.
     
    89
    Míč vyslal do šestnáctky Hany Muchtar, ale Nigérijci si své protivníky pokryli a znemožnili jim zakončit.
     
    90
    Hlavní arbitr se rozhodl nastavit druhý poločas o tři minuty, poslední tři minuty naděje Nigérie.
     
    90+2
    Taktické střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Hany Muchtar, přichází Ville Steinmann.
     
    90+3
    V závěru utkání je ještě kartou žluté barvy napomínán Marvin Stefaniak (Německo).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. V něm byl jednoznačně lepší vysoce favorizovaný reprezentační celek Německa, jehož hráči v zápase prokázali vyšší kvalitu, disponovali územní převahou, diktovali tempo hry, vytvořili si množství střeleckých příležitostí a zcela po zásluze poráží Nigérii jednobrankovým rozdílem, který však mohl být ještě výraznější. Afričané podnikali útočné výpady pouze sporadicky, v ofenzivě nepředvedli téměř nic a se šampionátem se loučí, na Němce čeká ve čtvrtfinále další africký celek Mali. (11:26:22)
    Němci udolali Nigérii a ve čtvrtfinále narazí na celek Mali

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 19. Öztunali

    Karty:   77. Prömel (GER), 90+3. Stefaniak (GER) – 5. Ifeanyi (NIG)


    Německo: Schwäbe – Akpoguma, Stark, Kempf, Bauer – Prömel, Weigl – Brandt (76. Stefaniak), Stendera (70. Dudziak), Öztunali – Muchtar (90+2. Steinmann)
    Náhradníci: Wittek, Steinmann, Köpke, Hagn, Syhre, Wellenreuther, Dudziak, Lohkemper, Stefaniak, Mesenhöler

    Nigérie: Enaholo – Muhammed, Ndidi, Bello, Mustapha – Idowu, Ifeanyi – Bulbwa, Sokari (80. Nwakali), Godwin (48. Isaac) – Awoniyi
    Náhradníci: Omego, Isaac, Iheanacho, Yahaya, Nwakali, Matthew, Ezeh, Simon, Alampasu

    Rozhodčí: Al Mirdasi – Al Shalwai (oba Saúdská Arábie), Al Amri (Omán)
    bahis siteleri