Česko – Francie 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (2:0, 2:2)
Francie
Úterý 16.06.2015, 20:40 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji • Skupina B
Partner:
     
    Proti houževnaté Francii se každé vítězství počítá, česká reprezentace inline hokejistů má na šampionátu organizace FIRS v kapse první dva body! O další zabojuje zítra, v 16:10 českého času vyjede na plochu proti Lotyšsku. To sice mělo být outsiderem skupiny, ale před naším zápasem nečekaně porazilo Švýcary 5:2. Je jasné, že nás čeká hodně těžká práce!

    Pro dnešek se s vámi z argentinského Rosaria loučím a do České republiky přeji příjemný zbytek úterního večera. (21:58:07)
     
    Poslední dvě minuty přinesly z českého pohledu možná trochu zbytečné drama, ale to samozřejmě nic nemění na celkovém pocitu. Naši hokejisté se do turnaje pustili s vervou a sebrali zasloužené vítězství! Gólově nás táhla první formace, velmi dobrý výkon předvedli na obou stranách brankáři. Roman De Preval měl ale rozhodně víc práce.
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    39:44
    Tečující Crigner ještě mohl uspět, ale teď při nás stálo i potřebné štěstí.
     
    39:29
    A další nepřesný pokus z dálky.
     
    39:10
    První střela letěla mimo, druhou chytá Brabec. Dorážku jeho parťáci nepřipustili.
     
    38:52
    Puk je v pásmu Francie, ta ale odvolává brankáře a zkusí to v pěti proti čtyřem!
     
    38:25
    Brabec musí hasit tečovaný kotouč z hokejky Renauda Crigniera.
     
    38:06
    Francouzi si berou oddechový čas, ještě zkusí zabojovat o body.
     
    38:06
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak ještě není konec, využitá přesilovka Francouzů snižuje rozdíl na dvoubrankový. Jeden z nejaktivnějších hráčů KARL GABILLET vyslal z levé strany ostrý pokus, který Brabec čekal u druhé tyčky, ale pravděpodobně vlivem nešťastné teče skončil u té první – 4:2.
     
    37:42
    Přece jenom se Francie ještě o něco pokusí, zahraje si totiž přesilovou hru. Patrik Šebek (CZE) je vyloučen za podražení bezprostředně po obranném vhazování.
     
    36:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to jasné, čeští inline hokejisté už první vítězství na mistrovství světa nepustí! Francouzi nám nechali jenom kousek prostoru, a je z toho gól. Michal Šimo nakopl dopředu MARKA LOSKOTA, jenž v nájezdu nádhernou kličkou oblafl De Prevala a zakončil do odkyrté brány – 4:1. Asistence: Michal Šimo.
     
    36:35
    David Bernad ušetřil u hrazení řadu cenných vteřinek, čas hraje pochopitelně v náš prospěch.
     
    35:57
    České číslo 78 teď poslalo kotouč kousek nad francouzský růžek, rovnou také mimo hřiště a vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    35:27
    Další akce se ale našemu soupeři nedaří, naopak už vepředu zase hýří aktivitou Marek Loskot.
     
    34:39
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak přece jenom se Francouzi prosazují a pět minut před koncem ještě zajišťují, že v závěru utkání bude o co hrát. Kolem české sestavy si vybruslil JEREMY LAPRESA a pak našel malinkou skulinu u bližší tyče Dana Brabce, kudy procpal puk za čáru – 3:1!
     
    33:36
    David Sem se nádherně položil do rány, až z toho spadl na zem. De Preval předvedl další vynikající zákrok.
     
    32:50
    Oba dva borci si vysloužili menší trest za hrubost, ovšem pro Massona je to dnes už třetí vyloučení, což podle pravidel FIRS znamená i automatický osobní trest do konce zápasu.
     
    32:50
    O přerušení hry se po dlouhé době stará až souboj před českým brankovištěm. Patrik Šebek se pustil do křížku se rtuťovitým Romainem Massonem.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 1. Šimo, 17. P. Šebek (Strýček), 26. Sem (Loskot, P. Šebek), 37. Loskot (Šimo) – 35. Lapresa, 39. Gabillet


    Česko: Brabec (Vich) – P. Šebek, Strýček "C", Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Rubeš, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Cik. Trenér: Martin Tvrzník.
    Francie: De Preval (Salley) – Ladonne, Rage, Ostre, Langlois, B. Tijou, Couraud, G. Tijou, Gabillet, Crignier, Duclos, Fontanille, Masson, Lapresa.
    bahis siteleri