Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.) | Tisková konference Bílí Tygři Liberec (kon.)
Tisková konference FK Teplice (kon.) | ME U21: Předzápasová TK reprezentace Německa (kon.)
ME U21: Předzápasová TK reprezentace Srbska (kon.) | ME U21: Předzápasová TK reprezentace České republi (kon.)
ME U21: Předzápasová TK reprezentace Dánska (kon.)
konec
Tisková konference FC Slovan Liberec

Pondělí 22.06.2015, 09:20Tiskové konference
     
    To je z představovací tiskové konference vše, následovat bude první trénink Slovanu v letní přípravě. (09:50:42)
     
    Jan Nezmar: Jsem v pravidelném kontaktu také s Michalem Rabušicem, on by se návratu nebránil, ale uvidíme, jaké nároky bude mít italská strana. Dnes byl například navštívit kabinu, je na dovolené a snaží se pro sebe něco dělat i během ní. Rozhodně to ovšem v tuto chvíli nic jistého neznamená.
     
    Jan Nezmar: Co se brankářů týče, čekáme, jak dopadne situace kolem Ondry Koláře. Měl potíže s achillovkou, které se vlekly už od zimní přípravy. Před týdnem sundal dlahu a postupně se zapojí do tréninku. Uvidíme, jak to dopadne, pokud by měl problémy i nadále, tak bychom museli řešit i toto.
     
    Jan Nezmar: Diskutujeme o změnách ve středu obrany. Jednání s Martinem Frýdkem nadále pokračují a uvidíme, jak to dopadne.
     
    Jindřich Trpišovský: Na některých postech bychom rádi posílili. Co se týče Martina Frýdka, byl bych rád, kdyby tu pokračoval, ale ještě jsem s ním nemluvil, protože je na mistrovství Evropy jednadvacítek.
     
    Jan Nezmar: V této chvíli vyjednáváme pouze se Spartou o určitých transferech mezi sebou a tam figuruje také jméno Švejdík, ale blíže bych to nerozebíral.
     
    Jan Nezmar: Krátkodobý cíl je jednoduchý, chceme se podívat do Evropské ligy. Důležité je však pro nás budování dlouhodobé koncepce, čemuž budou odpovídat také přestupy. Rádi bychom, aby se v Liberci vybudoval určitý základ, na němž se bude stavět.
     
    Jindřich Trpišovský: Slovan se dostal do předkola Evropského poháru a kádr tedy chceme postavit tak, abychom byli na všech frontách úspěšní. To platí i o pohárech, rádi bychom postoupili z předkol.
     
    Jindřich Trpišovský: S problémy Žižkova s licencí mé jednání se Slovanem nemělo nic společného. Končila mi smlouva a s Libercem jsme byli dohodnutí ještě v době, kdy měla Viktoria pokračovat ve druhé lize.
     
    Jindřich Trpišovský: Nechci působit úplně neskromně, ale před půl rokem už jsem nějaké nabídky do ligy měl. Jsem však snad ještě poměrně mladý a svou kariéru zatím můžu budovat. Tehdy jsme navíc v Žižkově byli všichni velmi dobře spjatí a nechtělo se mi odcházet.
     
    Jindřich Trpišovský: Poháry, to je asi nejvíc, co tu může člověk v tuto chvíli zažit, velice se na ně těším.
     
    Jindřich Trpišovský: Vše chceme podřídit tomu, abychom byli úspěšní a abychom tu mohli lidem nabídnout atraktivní podívanou.
     
    Jindřich Trpišovský: Rád bych hrál aktivní fotbal s rychlým presinkem. Po čtrnácti dnech bychom chtěli mít jasno o kádru a podle toho se budeme řídit. Nějaká jednání v tuto dobu probíhají, všechno však není úplně jednoduché.
     
    Jindřich Trpišovský: Každý trenér si představuje ty nejlepší možné posily. Samozřejmě jsem vedení vysvětlil svou vizi, vždy jsem měl nějakou dlouhodobou cestou, kterou jsem se snažil nastoupit, ale zde jde také o krátkodobé cíle, na něž rovněž musíme klást důraz.
     
    Jindřich Trpišovský: Některé informace, které šly kolem jednání z médií, nebyly úplně pravdivé.
     
    Jindřich Trpišovský: Ohromně si toho vážím, byl jsem velmi potěšen zájmem Liberce a veškerá jednání byla velmi krátká. Na všem jsme se rychle domluvili.
     
    Jindřich Trpišovský: Je to moje první ligové angažmá, navíc v klubu, který má skvělou infrastrukturu a zázemí. Cítím z toho velkou výzvu, i kvůli možnosti hrát Evropskou ligu.
     
    Jan Nezmar: Tým se ještě samozřejmě bude dále vyvíjet, s trenérem máme nějak vytvořený plán, jaký bychom chtěli naplnit.

    Dominik Jakubec

    bahis siteleri