Austrálie – Japonsko 0:1 (kon.) | Anglie – Kanada 2:1 (kon.)
konec
Anglie
2:1 (2:1)
Kanada
Neděle 28.06.2015, 01:30 • BC Place Stadium, Vancouver • Mistrovství světa - ženy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Anglie si dokázala poradit s domácí Kanadou a po výhře 2:1 postupuje do semifinále MS!

    První poločas na BC Place Stadium nabídl výbornou podívanou! Anglie vstoupila do utkání lépe a již v jedenácté minutě zásluhou Jodie Taylorové šla do vedení. Další branka přišla o tři minuty později, kdy se trefila Lucia Bronzeová. Kanada se z šoku dokázala zpamatovat a podařilo se ji vstřelit kontaktní branku. Po chybě brankářky Bardleyové se prosadila Christine Sinclairová.

    Ve druhém poločase Kanada nedokázala navázat na dobrý výkon ze závěru poločasu a pouze se trápila. Největší šanci měla v 83. minutě Schmidtová, avšak z voleje minula!

    Anglie je tak posledním semifinalistou. V boji o finále se střetne s Japonskem, které včera porazilo 1:0 Austrálii!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (03:26:51)
    Postupová radost anglických hráček!

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Wilkinsová se dostala k odraženému míči a ihned ho odkopla na soupeřovu polovinu. Angličanky zvládají závěr utkání výborně!
     
    90+4
    Anglie provádí poslední změnu v tomto zápase. Ze hřiště jde Carneyová a na pár desítek sekund se na trávník podívá Stoneyová.
     
    90+3
    Za dlouhým míčem Houghtonové mířila Chapmanová, která se pokoušela dostat k míči před Sesselmannovou. To se ji nepodařilo, nicméně Kanaďanka faulovala a dostává žlutou kartu!
     
    90+2
    To se také McLeodové podařilo, nicméně hned na hranici vápna míč odhlavičkovala Wilkinsová a obrana Albionu si může na malý moment oddechnout!
     
    90+1
    Dle názoru hlavní rozhodčí se v u rohového praporku provinila útočným faulem Taylorová. Vykopávat tak bude McLeodová, která se bude snažit poslat míč do vápna!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Kanaďanky dokázaly vybojovat rohový kop, kterého se ujala Schmidtová. Její centr našel ve vápně úplně volnou Sinclairovou, jejiž hlavička mířila úplně mimo.
     
    88
    Na hranici vápna si teď připravovala míč na střelu Schmidtová, které však nakonec hráčky Anglie míč vypíchly. Za vápnem se však míč odrazil na nohu Belangerové, která vyslala technickou střelu. Chamberlainová však byla na místě!
     
    87
    Na útočné polovině se provinila útočným faulem střídající Whitová, která si v souboji s Sesselmannovou pomohla rukou.
     
    86
    Angličanky výborně napadali na útočné polovině a dočkaly se zasloužené odměny. Kanaďanky se zatím k závěrečnému tlaku vůbec nemůžou dostat.
     
    84
    Ve středu pole se nepříjemně srazily Buchananová s Moorovou. Hůře je na tom Kanaďanka, která by však měla být schopna pokračovat ve hře.
    Promarněná šance Schmidtové
     
    83
    Z levé strany přilétl další centr od Leonové, na který si naběhla Schmidtová. Zakončení ji však nesedlo, neboť poslala míč vysoko nad branku!
     
    82
    Teď se Kanada dostala postupnou kombinací až na dostřel branky Chamberlainové! Leonová podnikla ve vápně odvážný průnik a mnoho nezbývalo! Míč nakonec odkopla Bassettová.
     
    81
    Útočný faul byl nyní odpískán Kanaďance Sinclairové a u míče budou opět Angličanky. Do konce řádné hrací doby již zbývá necelých devět minut!
     
    79
    Albion provádí své druhé střídání v tomto zápase! Svou dnešní práci ukončila Williamsová, kterou na trávníku nahrazuje stoperka Whitová!

    Jan Havlovic

    Branky: 11. Taylorová, 14. Bronzeová – 42. Sinclairová

    Karty:   63. Moorová (ENG) – 90+3. Sesselmannová (CAN)


    Anglie: Bardleyová (51. Chamberlainová) – Raffertyová, Bassettová, Houghtonová, Bronzeová – Williamsová, Moorová – Scottová, Champamanová, Carneyová – Taylorová
    Náhradníci: Scottová, Nobbsová, Aluková, Chamberlainová, Greenwoodová, Stoneyová, Potterová, Dugganová, Sandersonová, Telfordová, Kirbyová, Whitová

    Kanada: McLeodová – Chapmanová, Sesselmannová, Buchananová, Wilkinsonová – Schmidtová, Scottová, Lawrencová – Tancrediová, Sinclairová, Belangerová
    Náhradníci: Zurrerová, Moscatová, Gayleová, Kyleová, Mathesonová, Filignová, Flemingová, Iaccelliová, Leonová, Naultová, Labbeová, LeBlancová
    bahis siteleri