Žilina B – Frýdek-Místek 1:2 (kon.) | Opava – ROW Rybnik 3:0 (kon.) | Pardubice – Sparta U21 0:0 (kon.)
Trenčín – Slovácko 3:0 (kon.) | Korona – Karviná 2:3 (kon.) | Sokolov – Vlašim 0:0 (kon.)
Zlaté Moravce – Šaľa 3:0 (kon.) | Senica – Ostrava 5:0 (kon.) | Celtic – Dukla Praha 3:5 (kon.)
Norimberk – Bohemians 1905 0:1 (kon.) | Teplice – Chemnitzer 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Liberec 3:0 (kon.)
Michalovce – Cracovia 1:2 (kon.) | FSV Frankfurt – Jablonec 2:2 (kon.) | Ried – Mladá Boleslav 0:5 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
1:2 (0:1)
Cracovia Krakov
sk Sobota 04.07.2015, 17:00 • NTC Poprad • Přípravný zápas
     
    V druhom polčase sme boli aj naďalej svedkami pútavého futbalu, ktorý nám priniesol dva góly. V 54. minúte navýšil vedenie Cracovie Wdowiak, ale päť minút pred koncom upravil na konečných 1:2 Michalovčan Turík.

    Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Dočítania. (18:48:28)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Šimčák poslal loptu na vzdialenejšiu žrď, kde nenašiel nikoho.
     
    90
    Hlavný rozhodca píska Michalovciam ešte štandardku, to bude posledná akcia v tomto zápase. Odohrá ju Milan Šimčák.
     
    90
    Všetko však mohol zvrátiť strelec prvého gólu Michaloviec Turík, ktorý teraz pálil spoza šestnástky a jeho tvrdý projektil lízol hornú žrď!
     
    90
    Hráči, najmä Krakowa, si už navzájom kričia "Čas, čas!". Do konca hry ostáva plus minús jedna minúta a určite sa chce poľské mužstvo rozlúčiť s výhrou, preto potrebuje hrať najmä na čas.
     
    88
    Turík si teraz dobre počínal aj ako tvorca hry, keď priamočiarou prihrávkou na hrot vysunul Petra Nworaha, ale ten už nedokázal prekabátiť Huberta Wolakiewicza.
     
    85
    Michalovce dali gól!
    Zemplín napokon predsa skóruje, a tak na jeho konte neostane guľaté číslo. Po pravej strane šestnástky sa šikovne do vnútra dostal Lukáš Tóth, ktorý mal na výber viacero spoluhráčov, ale rozhodol sa pre ŠIMONA JOZEFA TURÍKA, ktorý prízemnou presnou strelou ku protiľahlej žrdi rozvlnil sieť!
     
    84
    Bartosz Rymaniak nechcel zbytočne na obrannej polovici pochybiť a vymýšľať, preto loptu odkopol, ale iba do blízko stojaceho Nworaha, od ktorého sa guľatý predmet odrazil na aut pre poľské mužstvo.
     
    82
    Pawel Jaroszynski mal už dosť zahrávania sa s loptou na obrannej polovici jeho tímu, a tak ju bez váhania rázne odkopol až ku brankárovi Michaloviec.
     
    81
    Boubacar Dialiba bežal za loptou na hrot, čo mu sily vystačili, ale aj tak bol pri nej na hornej hranici šestnástky rýchlejšie michalovský brankár Matúš Kira.
     
    79
    Turák mal v úmysle vysunúť priamočiarou prihrávkou do zakončenia Zbineka Tousila, ale čiarový rozhodca sa zachoval fair-play a odmával ofsajd.
     
    78
    Peter Nworah bojoval o loptu proti Bartoszovi Rymaniakovi, ale v tuhom súboji sa mu ju nepodarilo získať, a tak má Cracovia autové vhadzovanie.
     
    76
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Vernon De Marco, prichádza Šimon Jozef Turík.
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Jakub Grič, prichádza Zbinek Tousil.
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Dominik Kunca, prichádza Lukáš Tóth.
     
    75
    Od rohovej zástavky poslal Kuna nebezpečnú loptu do vnútra šestnástky, ale napokon nik z hráčov nezakončoval.
     
    74
    Lopta sa opäť nejakou náhodou odrazila k nohám Marca Avramoviča, michalovský hráč tentokrát mohol strieľať opäť z výhodnej pozície, ale vystrelil iba do ochrannej siete. Bol tam však teč, a tak je tu roh pre MFK Zemplín.
     
    72
    Kunca si dokázal pekne obhodiť a obehnúť protihráča na pravej strane. Následne prihral do šestnástky na Marca Avramoviča. Ten mal ešte dvoch prakticky voľných spoluhráčov, ale rozhodol sa pre strelu. Lopta letela meter nad hornou tyčkou.
     
    71
    Po rohovom kope od Milana Šimčáka sa do hlavičkového zakončenia dostal aktívny a bojovný Dominik Kunca, ale jeho koncovka skončila tesne vedľa brány.
     
    70
    Zejdler zahrával rohový kop pre Cracoviu, Michalovčania sa s prehľadom dokázali ubrániť. Loptu vyprevadili ale iba na kopačku Mateusza Wdowiaka, ale našťastie jeho strela smerovala mimo bránky.
     
    69
    Dominik Kunca zahral rohový kop pre MFK Zemplín. Miesto v pokutovom území si ideálne našiel Oliver Podhorin, ale jeho hlavička však skončila iba na ochrannej sieti.
     
    68
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Koscelník, prichádza Milan Šimčák.
     
    67
    Jakub Grič dokázal relatívne dlho držať loptu na svojej kopačke a mal to sťažené, pretože bol obkopávaný Lukaszom Zejdlerom. Hráč Krakowa ho nakoniec zatlačil do rohu ihriska a odtiaľ už michalovský futbalista nemal východiska.
     
    66
    Striedanie v tíme MKS Cracovia Kraków: z ihriska odchádza Jakub Wojcicki, prichádza Hubert Krol.
     
    65
    Šanca pre Cracoviu! Hostia z Poľska sa dostali v prečíslení do akcie, v šestnástke však mierne svoju akciu pozastavili, ale po krátkej chvíli sa ku strele dostal Mateusz Argasiński, ktorého tvrdá delovka skončila v rukách brankára Matúša Kiru.
     
    63
    K centru sa dostal Lukasz Zejdler, ktorý peknou loptou našiel v šestnástke Boubacara Dialibu, lenže jeho hlavičkové zakončenie nebolo presné.
     
    60
    Tréner Cracovie sa rozhodol pre výmenu brankárov, z ihriska odišiel Griegor Sandomierski a na jeho post sa usadil nevedno menom ktorý brankár, pretože na súpiske ani vôbec nie je zapísaný.
     
    59
    Avramovič teraz dokázal nakrátko vysunúť aj Emanuela Mensaha, lenže jeho ďalšie zakončenie v poradí nesmerovalo do priestoru bránky.
     
    58
    Blízko k zakončeniu bol Dominik Kunca, ktorého mal v úmysle šikovnou prihrávkou vysunúť Marco Avramovič, ale prieniku lopty na aktívneho michalovského hráča zabránil sklzom Hubert Wolakiewicz.
     
    57
    V ďalšej nebezpečnej michalovskej šanci sa ocitol Peter Nworah, ktorý sa dostal na ľavú stranu pokutového územia, ale jeho tvrdá strela taktiež nenašla priestor brány.
     
    55
    Dominik Kunca šikovne prešiel cez jedného protihráča, následne sa snažil zaseknúť aj druhého v poradí, ale to sa mu nepodarilo. V konečnom dôsledku to bolo ale ideálne pre jeho spoluhráča Jakuba Griča, ktorý pálil spoza šestnástky a len tesne minul bránu.
     
    54
    Kraków dal gól!
    Hostia sa v týchto chvíľach ujímajú dvojgólového vedenia! Šikovnou priamočiarou prihrávkou na hrot vysunul Zjawinski MATEUSZA WDOWIAKA, ktorý prízemnou koncovkou prekonal Kiru ku ľavej žrdi!
     
    53
    K zakončeniu sa dostal michalovský hráč Emanuel Mensah, ale jeho mierne tvrdú strelu zachytil brankár Sandomierski bez problémov.
     
    52
    Pred šestnáskou Calero prihral do šestnástkového oblúka na Vernona De Marca, ale jeho prízemné zakončenie bezpečne zachytil brankár Griegor Sandomierski vo svojom náručí.
     
    51
    Boubacar Dialiba šikovne vysunul do samostatného úniku Dariusza Zjawinskeho, ktorý mohol pohodlne zvýšiť na rozdiel dvoch gólov, ale jeho zakončenie bolo absolútne nevydarené! Lopta letela slabo po zemi mimo brány.
     
    49
    Martin Koscelník odohral štandardku pre Zemplín, lopta dorazila na hornú hranicu pokutového územia, ale tam sa jeden z hráčov v žltom drese ocitol v ofsajdovej pozícii.
     
    48
    Vo vzduchu si Wolakiewicz s Nworahom navzájom robili napriek, nakoniec obaja spadli. Hlavný rozhodca odpískal nedovolený zákrok proti Michalovciam.
     
    47
    Na opačnej strane sa po ľavoboku do zakončenia pretlačil Peter Nworah, ale pálil z ťažkého uhla iba do Sandomierskeho rukavice. Roh pre Michalovce.
     
    46
    Cracovia začala druhý polčas rýchlym útokom po ľavej strane, ktorý režíroval Jakub Wojcicki, ale následným centrom nevymyslel nič.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme zo začiatku videli zaujímavú hru, ktorá sa prenášala zo strany na stranu, ale postupne to bolo pomalšie a pomalšie, ku koncu sa už akcie striedali zriedka. Svedkami gólu sme boli počas 26. minúty, keď skóre otvoril hosťujúci Čovilo.
    Druhý polčas začne približne o 18:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Za nedovolený zákrok je žltou kartou potrestaný stopér poľského mužstva Sreten Sretenović. Je prvým hráčom, ktorý dostal v priebehu tohto zápasu kartový trest.
     
    43
    Luizovi Carlosovi Santosovi akosi nevychádza tento prípravný zápas, aspoň čo sa týka spracovania a rozdávania lopty. Teraz bežal po pravej strane a z miesta pri rohovej zástavke sa snažil odcentrovať, no napálil to iba do ochrannej siete.
     
    42
    Stanislav Danko sa už ďalej nenáhlil do akcie, a tak asi z tridsiatich metrov skúsil vypáliť, ale jeho tvrdá delovka ďaleko minula bránu Cracovie Kraków.
     
    41
    Vernon De Marco hrajúci za Michalovce si dokázal s Bartoszom Kapustkom poradiť iba za cenu nedovoleného zákroku. Cracovia ale musela prerušiť svoje útočné ťaženie.
     
    40
    Dominik Kunca si spracoval loptu na pravej strane, následne vymýšľal akési kľučky na protihráča, potom sa však rozhodol pre strelu ľavou nohou, ktorú mu súper zblokoval.
     
    39
    Na pravej strane si loptu spracoval Slovák Erik Jendrišek, vysunul sa mierne na stred a spoza pokutového územia pálil. Jeho projektil ale minul ľavú žrď Kirovej bránky.
     
    38
    Vernon De Marco sa predieral po ľavej strane ihriska, ale vo chvíli, keď si loptu posunul dopredu ho sklzom atakoval Mateusz Cetnarski, ktorý ponúkol teda Michalovciam autové vhadzovanie.
     
    36
    Michalovčania vytvorili peknú kombináciu pred šestnástkou. Hamuľak si loptu spracoval na hranici a posunul ju do šestnástkového oblúka De Marcovi, ktorý vyslal na Sandomierskeho prízemnú strelu, s ktorou krakovský brankár nemal ťažkosti.
     
    35
    Mateusz Cetnarski sa snažil nadviazať na konanie svojho spoluhráča v situácii, keď nepríjemne opäť Koscelníka poslal k zemi sklzom. Rozhodca odpískal faul.
     
    33
    Wojcicki teraz agresívne na útočnej polovici vletel do Martina Koscelníka. Michalovský stopér sa ale nezľakol a okamžite sa snažil gestom na súpera upútať pozornosť.
     
    32
    Bartosz Kapustka si spracoval loptu na ľavej strane, okamžite sa však nevydal dopredu, chvíľu sa s loptou na kopačke potočil v stredovej oblasti ihriska a potom ju posunul dozadu.
     
    30
    Kapustka si s Wojcickim mierne nerozumeli na pravej strane ihriska, napokon sa im však ešte podarilo vybojovať loptu. Michalovce ale súpera následne zatlačili na obrannú polovicu a poľský tím musí odtiaľ začínať.
     
    28
    Nelichotivo vyzerala teraz situácia pred šestnástkou Cracovie, kde inkasoval škaredý úder Marcos Perez Calero, ale po chvíli to dokázal rozchodiť a jeho tím zahrával štandardku. De Marco však neprepálil súperov múr.
     
    26
    Kraków dal gól!
    Cracovia sa dostáva do vedenia v tomto zápase! Hostia z Poľska vybojovali rohový kop, ktorý odohral Mateusz Cetnarski. Šikovne sa mu podarilo nájsť voľného MIROSLAVA ČOVILA, ktorý krásnou padavou hlavičkou zakončil ku pravej žrdi! Brankár Kira ostal iba nechápajúc stáť na mieste.
     
    25
    Loptu si na pravej strane spracoval Luiz Carlos Santos, ale následne sa nepreštrikoval cez pozornejšieho Dominika Kuncu.
     
    24
    Kunca s Gričom si mierne nerozumeli v kombinácii, prvý menovaný ale vcelku dobre prihrával na Griča, lenže loptu už dobehol za postrannou čiarou, a tak neostávalo nič iné okrem podania lopty súperovmu hráčovi.
     
    22
    Regáň potiahol akciu po pravej strane ihriska, následne vyslal vzdušnú nízku prihrávku do pokutového územia, ktorá napokon našla iba kopačku Piotra Polczaka.
     
    21
    Vernon De Marco si spracoval loptu asi sedem metrov za hornou hranicou šestnástky a následne si už nepredstavil lepšiu možnosť ako streľbu. Vypálil vonkajším priehlavkom, ale bránu netrafil.
     
    19
    Martin Regáň nečakane zrýchlil po pravej strane ihriska, odpútal sa od protihráča, ale takú rýchlosť asi nečakal ani on sám, keďže si loptu posunul až príliš dopredu a následne mu ušla až za bránkovú čiaru.
     
    18
    Kapustka presunul nakrátko pred šestnástku na Jendriška, vzápätí však slovenský útočník loptu stratil. Michalovce sa rýchlo vydali do útoku, ale napokon z toho vietor pred súperovou bránou nevytvorili.
     
    17
    Z ľavej strany v šestnástke nebezpečne vypálil slovenským divákom dobre známy Erik Jendrišek, ktorého strelu s prehľadom vyrazil brankár Matúš Kira. Aj následný rohový kop dokázal vyboxovať do bezpečia.
     
    16
    Grič si na pravej strane zasekol Piotra Polczaka, ktorý ho v súboji potiahol za dres, Grič spadol, ale hlavný rozhodca faul nepískal.
     
    15
    Wojcicki šikovne vysunul na pravú stranu ľahkým lobom Luiza Carlosa Santosa, ktorý poistne nastrelil loptu do De Marca a následne vhadzoval aut pre svoj tím.
     
    14
    Kunca presúval pekným centrom hru na ľavú stranu, kde hľadal Regáňa, čiarový rozhodca však ostal sústredený a odpískal ofsajd, ktorý bol tesný, ale bol.
     
    13
    Vernon De Marco hľadal priamočiarou prihrávkou v útoku Martina Regáňa, ale k nemu prišiel rýchlo pozorný Sreten Sretenović, ktorý michalovského hráča ďalej nepustil.
     
    12
    MFK Zemplín sa pár prihrávkami uvoľnil na pravej strane na útočnej polovici, následne získal loptu Dominik Kunca, ktorý ju preniesol pred bránu, ale tam našiel iba protihráčov.
     
    11
    Mohlo byť 0:1 pre Cracoviu! Deniss Rakels sa znenazdajky ocitol sám s loptou na ľavej strane, smeroval sám ešte aj s Jakubom Wojcickim na bránu, rozhodol sa pre strelu, no loptu poslal pár centimetrov nad brvno!
     
    10
    Spočiatku je tempo hry veľmi zaujímavé, už sme videli pár akcií na oboch stranách, zatiaľ ani jeden z tímov nehrá výrazne lepšie. Je to vyrovnané a taký futbal sa musí pár desiatkom divákov páčiť.
     
    9
    Wojcicki zahrával prvú štandardku pre Cracoviu v tomto zápase, loptu však do pokutového územia poslal dlhú, čo využil súper a odpálil ju mimo nebezpečenstva.
     
    8
    Mateusz Cetnarski potiahol akciu cez stred ihriska, následne vysunul napravo Jakuba Wojcickeho, ktorý z krajnej hranice vápna vypálil, ale michalovský brankár Matúš Kira pozorne vyrazil strelu.
     
    7
    Luiz Carlos Santos pokazil druhý vývin akcie svojho tímu, keď opäť nedobre spracoval loptu na pravom kraji ihriska. Jeho spoluhráči sa však o pár sekúnd nato zmocnili lopty.
     
    6
    Michalovčania sa na pravej strane šikovne zbavili dvoch protihráčov, následne preniesli hru na Stanislava Danka, ktorý vybehol ku rohovej zástavke a v šestnástke našiel voľného Michala Hamuľaka. Ten okamžite z prvej pálil a tesne minul hornú žrď!
     
    5
    Futbalisti Cracovie si šikovne vymenili loptu na tri dotyky tesne za stredovou čiarou, lopta prišla posledne ku Luizovi Carlosovi Santosovi, ktorý ju ale odrazil mimo ihriska.
     
    4
    Jakub Grič hľadal zo stredu ihriska spoluhráčov na oboch krídlach, musel sa ale dvomi kľučkami dostať cez protihráčov. Jeden z nich ho fauloval, a tak Zemplín získava loptu.
     
    3
    Jakub Wojcicki vybojoval loptu na pravej strane ihriska, blížil sa ku šestnástke a vtedy poslal center na opačnú stranu. Tam už si však jeho spoluhráč zakončenie nedokázal vypracovať, keďže Michalovčania dokonale prehustili priestor.
     
    2
    Michalovce hneď na začiatku získavajú miesto na útočnej polovici, získali dva autové vhadzovania, ale pozorní futbalisti Cracovie situácie s prehľadom ubránili.
     
    1
    Úvodného výkopu sa zmocnili futbalisti Michaloviec. Tí začínajú hrať zápasu sprava doľava. Stretnutie odohrajú v žltých dresoch. Cracovia sa po celú dobu bude ukazovať v červeno-bielych pásikavých dresoch smerujúcich zvisle.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už máme na trávniku, zavlažovací systém na trávniku sa vypol, všetko je pripravené na začiatok stretnutia!
     
    Prajem vám príjemné popoludnie z národného tréningového centra v Poprade, kde sa pred pár minútami skončila rozcvička oboch tímov. Počasie je na futbal mierne nepríjemné, teplota sa pohybuje okolo 27 stupňov Celzia , je polojasno a bezvetrie.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Calero, Gallo ("K"), Podhorin, Koscelník, Grič, De Marco, Danko, Regáň, Kunca, Hamuľak
    Náhradníci: Macej – Šimčák, Tóth, Turík, Avramovič, Nworah, Tousil, Mensah

    MKS Cracovia Kraków: Sandomierski – Sretenović, Polczak, Wawszczyk, Santos, Čovilo, Getnarski, Wojcicki, Kapustka, Jendrišek, Rakels
    Náhradníci: Wilk, Dialiba, Zjawinski, Krol, Wolakiewicz, Zejdler, Rymaniak, Ortega, Szewczyk, Jaroszynski, Wdowiak, Argasiński.
     
    Želám vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z národného tréningového centra v Poprade! MFK Zemplín Michalovce sú na sústredení vo Vysokých Tatrách, a preto tu odohrajú menšiu sériu zápasov. V prvom stretnutí si zmerajú sily s poľským tímom MKS Cracovia Kraków. Zápas začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Michalovčania v predošlej doxxbetligovej sezóne predviedli parádnu takmer bezchybnú jazdu, zbierali bod za bodom a nikoho nepustili pred seba. Postup do našej najvyššej súťaže bol ich jediným cieľom pred vstupom do sezóny 2014/2015. Vo Fortuna lige budú premiérovým účastníkom, a tak môžeme od nich očakávať takú novú krv v slovenskom prvoligovom futbale, ktorá môže byť zaujímavá. Sezóna je však ešte relatívne ďaleko, pred ňou je tu pár neľahkých skúšok, na sústredení v Tatrách Michalovčanov okrem Cracovie čaká domáci FK Poprad a aj 1. FC Tatran Prešov.

    MKS Cracovia Kraków je tradičným účastníkom najvyššej poľskej súťaže s názvom Ekstraklasa. V minulom ročníku sa jej nepodarilo postúpiť do skupiny o titul, v základnej časti Cracovia obsadila 12. miesto so ziskom 37 bodov (strata 4 body na poslednú postupovú priečku). Cracovia začala zápasovú časť prípravy na nový ročník zápasom s Baníkom Ostrava 27. júna, ktorý zdolala 1:3 a neskôr, 1. júla, podľahla Košiciam tesne 3:2. Súboj s Michalovcami bude teda v poradí tretím prípravným zápasom, následne ešte 7. júna bude Cracovia hrať s Ružomberkom. Prvé kole Ekstraklasy je na programe 17. júla.

    To sú tie najpodstatnejšie informácie pred dnešným zápasom, ak chcete byť informovaný o priebehu, sledujte tento on-line prenos exkluzívne na webe Onlajny.eu. Prajem vám pekný futbalový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 85. Turík – 26. Čovilo, 54. Wdowiak

    Karty:   44. Sretenović (CRA)


    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Calero, Gallo ("K"), Podhorin, Koscelník, Grič, De Marco, Danko, Regáň, Kunca, Hamuľak
    Náhradníci: Macej – Šimčák, Tóth, Turík, Avramovič, Nworah, Tousil, Mensah

    Cracovia Krakov: Sandomierski – Sretenović, Polczak, Wawszczyk, Santos, Čovilo, Getnarski, Wojcicki, Kapustka, Jendrišek, Rakels
    Náhradníci: Wilk, Dialiba, Zjawinski, Krol, Wolakiewicz, Zejdler, Rymaniak, Ortega, Szewczyk, Jaroszynski, Wdowiak, Argasiński
    bahis siteleri