Perm – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Ural 0:2 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
0:1 (0:0)
FK Krasnodar
Pondělí 20.07.2015, 16:00 • Stadion Zvezda, Perm. Kapacita: 19,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to dnes již vše, děkuji za sledování a těším se u dalších přenosů z ruské Premier ligy, či u jakýchkoli dalších online přenosů. (18:03:50)
     
    Pokud by se někdo podíval na konečný výsledek, asi by se vůbec nedivil. Dle očekávání vyhrál Krasnodar jako favorit, avšak když se ohlédneme za průběhem zápasu, tak by byly možné všechny výsledky.

    Když ve 12. minutě dostal Prudnikov druhou žlutou, tím pádem červenou kartu, dala se očekávat smršť od favorita. To se ale nestalo a domácí se srdnatě bránili. Když se ale v 71. minutě vykartoval Gazinskij, tak bylo vše jinak. Domácí ožili, vytvářeli si šance a málem i skórovali. Pak ale přišla rána, obrovská rána pro domácí. Petrovova nenápadná střela propadla Gerusovi do brány, a hosté tak vyhráli 1:0. Domů si tedy odvezou tři body, pro ně to bude nakonec povedený start do nového ročníku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Kurzeněv při napadání fauloval a minutu před koncem už tak prakticky přišli domácí o šanci zaútočit. Než Dikan balon vykopne, tak ostatní týmy nastoupí ke druhému kolu ruské nejvyšší ligy.
     
    90+2
    Smolov se zkusil z vápna prosadit prudkou střelou, avšak jeden z obránců ji zblokoval na rohový kop. S rozehrávkou rohu se také nepospíchá. Navíc se nastavují jen tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Brian Idowu, přichází Alexej Kurzeněv.
     
    90
    Na polovině hřiště navíc Ogude fauloval Smolova, ten také nevstává zrovna dvakrát nejrychleji. Domácí fanoušci už ani nefandí, spíše se jen modlí.
     
    89
    Dikan s rozehrávkou od brány vůbec nepospíchá, je už tedy napomínám rozhodčím, tak nakonec rozehrává. Ale nějakou půlminutku ušetřil.
     
    87
    Domácím se čas už velmi rychle krátí, jsou sice aktivní, ale hosté budou nyní velmi pečlivě bránit a nedají nic zadarmo, bude to opravdu těžké.
     
    86
    O srovnání se pokusil Zanev, který dostal přihrávku do běhu a po rychlém zpracování vypálil, trefil ale pouze boční síť.
    84. Sergej PETROV - 0:1
     
    84
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Tuhle branku si Gerus za rámeček nedá! SERGEJ PETROV si vzal u postranní čáry balon, udělal pár kroků a vypálil na bližší tyč. Gerus balon dobře viděl, šel do té střely, ale propadl mu až za jeho záda a rozvlnil síť, skákavá střela možná rozhodla utkání.
     
    83
    Zatímco hostě střídali, na hřišti probíhalo ošetřování Čerenčikova. Vypadalo to spíše jen na nějakou křeč, hráč sice musí za čáru, ale měl by pokračovat.
     
    82
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Artur Jędrzejczyk, přichází Vitalij Kalešin.
     
    81
    Hraje se ze strany na stranu, oba týmy si vytvářejí šance, vše doplňuje fantastická atmosféra. Posledních deset minut bude napínavých, nikdo nebude chtít prohrát první utkání sezony.
     
    80
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Sjarhej Balanovič, přichází Pavel Komolov.
     
    79
    Nebezpečné jsou ale i ty Krasnodaru. Laborde se protáhl po pravé straně až do vápna odkud vypálil, Gerus ale proti němu vyběhl a míč vykopl.
     
    78
    Ari si při svém průniku pomohl faulem, kvůli němu tak hosté přišli o balon a musí se hodně rychle vracet do obrany. Rychlé brejky Permu jsou s přibývajícím časem stále nebezpečnější.
     
    77
    Domácí jsou na vlně euforie a hosté se dostávají strašně lehce pod tlak. Díky vyloučení Gazinského dostalo utkání úplně nový náboj. Líbí se to i divákům, kteří fandí ještě více než předtím.
     
    76
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Mauricio Pereyra, přichází Dmitrij Torbinskij.
    75. Saluginovo hlavičkové zakončení
     
    75
    Málem se tak i stalo! Od rohového praporku se snesl do vápna krásný centr, na nějž si naskočil Salugin. Jeho hlavička mířila jen opravdu těsně kolem břevna, chybělo málo.
     
    74
    Domácí fotbalisté najednou ožili. Zápas se zdál od dvanácté minuty ztracený, nyní je tu pro ně ale nová šance, kterou by měli využít.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Ricardo Laborde (FK Krasnodar).
    71. Gazinskij držel soupeře a vysloužil si druhou žlutou kartu
     
    71
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Jurij Gazinskij (FK Krasnodar). Ten si v souboji se Saluginem pomohl jasným stažením svého soupeře k zemi, to nemohlo značit nic jiného než druhou žlutou kartu. Na hřišti je to nyní na počet hráčů vyrovnáno.
     
    70
    Po pravé straně hřiště utekl všem Salugin, který hledal před bránou své spoluhráče, avšak našel pouze obránce.
     
    69
    Po další akci se k hlavičce dostal, nedal ji ale dostatek razance na překonání Geruse, ten balon v pohodě chytil.
     
    67
    Hosté ještě následně měli k dispozici dva rohové kopy, avšak ani z jednoho se jim skórovat nepodařilo, ačkoliv šance tam byly určitě.
    66. Smolovova nebezpečná rána
     
    66
    Tak tohle vypadalo zajímavě! Ke Smolovovi se odrazil balon od Pereyry, Smolov následně vystřelil. Jeho střela ale trefil nejprve Ogudeho, od kterého se odrazil k vlastní bráně. Gerus měl nyní hodně práce, aby balon vytěsnil.
     
    65
    Po této šanci se projevili také fanoušci, kteří najednou ožili. Stadion pro téměř dvacet tisíc je zaplněn možná z poloviny, ale atmosféra je tu dnes úžasná.
     
    64
    Menší rozruch způsobili napadající fotbalisté domácích, kteří donutili hostující obranu chybovat a málem se dostali ke střele do prázdné brány poté, co musel Dikan vyběhnout a nestihl se vrátit.
     
    63
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Georgi Peev, přichází Alexandr Salugin.
     
    62
    Idovu se dostal do samostatného úniku, na druhé straně hřiště na něj ale čekali hned tři obránci. Ačkoliv se velmi snažil, tak mezi třemi neměl šanci projít.
     
    61
    Zajímavé, že k prvnímu střídání sáhli hosté a ne domácí, kteří hrají prakticky celou dobu v deseti. Na hostech začíná být vidět také určitá nervozita, přeci jen je těch nevyužitých šancí dost.
     
    60
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Odil Achmedov, přichází Ricardo Laborde.
     
    59
    Gerus v další akci, nyní už měl hodně štěstí. Centr, jenž se snášel do vápna, se mu nepodařilo zachytiti a balon spadl přesně před Ariho. Tomu trvalo zorientovat se o něco déle, než by bylo potřeba, a tak balon nestihl poslat do odkryté brány, stačilo obstřelit obránce.
     
    58
    Jako bych to zakřikl. Smolov napřáhl z dálky k pořádné pumelici, avšak Gerus na balon dobře viděl, a tak pouze nastavil ruce a balon vyboxoval.
     
    57
    Fotbalisté Krasnodaru mají směrem kupředu mnoho akcí, avšak málo z nich vede vůbec k nějakému zakončení. A když už se do zakončení dostanou, tak střela míří mimo bránu.
     
    56
    Na polovině hřiště poslal Zanev k zemi Pereyru, Zanev se hodně zlobil, nebylo mu to ale vůbec nic platné.
     
    55
    Hosté ale ihned rozjeli další akci. Z pravé strany se snesl do vápna centr, ale byl poměrně nízký. Do jeho trajektorie se tedy vložil Smolov, ale balon už v pádu usměrnit nedokázal.
     
    54
    Pereyra se u vápna pokoušel vybojovat míč, avšak příliš agrese mu k němu nepomohlo, rozhodčí mu právě za to odpískal faul.
     
    52
    Na domácích stále není znát, že by hráli pouze v deseti hráčích. Aktivitou híří na všechny strany, hrají jen jako by hráli proti silnějšímu.
     
    50
    Na zemi zůstávají po kontaktu ležet Čerenčikov a Gerus. Obránce Čerenčikov se snažil stínit Pereyrovi, při tom ale vrazil do vlastního brankáře. Oba jsou otřeseni, ale budou v pořádku.
     
    49
    Rychlý protiútok si vyzkoušeli také domácí, avšak obrana byla pozorná a nepovolila ani jednu střelu na bránu, pokus o střelu zlikvidovala ihned v zárodku.
     
    48
    Jędrzejczyk si ve vápně zpracovával míč na prsa, což se mu i povedlo, následně mu byl ale odpískán faul na jednoho z protihráčů, který ho měl na starost.
     
    47
    Domácí sice balon získali, ale poté ho odkopli, a tak hosté mohou opět postupovat kupředu.
     
    46
    Druhý poločas začal výkopem hostů, kteří se sstále drží u míče a kombinují po celé šíři hřiště, snaží se svého soupeře rozběhat. Přeci jen je jich o jednoho méně a to by se mohlo v závěru utkání projevit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    O poločasové přestávce se domácí fanoušci rozloučili s legendou klubu, připravili si pro něj i veliké choreo, na kterém byla vyobrazena jeho podobizna. Bulharský obránce Zacharij Sirakov během 11 sezon odehrál za Perm 276 utkání a vstřelil 7 branek.
     
    Máme za sebou první poločas dnešního střetnutí, zatím jsme neviděli ani jednu branku. A to i přesto, že domácí hrají od dvanácté minuty v desíti. V deváté minutě totiž dostal žlutou kartu za simulování Prudnikov, o pár minut později dostal druhou žlutou kartu za roztržku se spoluhráčem. Uvidíme tedy, jak se bude vyvíjet druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na závěr se ještě pokusili o útok také domácí, dokonce to také vypadalo na ruku obránce ve vápně, ale rozhodčí odpískal pouze konec poločasu.
     
    45
    Probíhá nám už poslední minuta prvního poločasu, u balonu jsou hosté a snaží se ještě vstřelit branku, nastavovat se totiž bude jen jedna minuta.
    43. Smolovův pokus z přímého volného kopu
     
    43
    K její rozehrávce se dostal Smolov, zeď efektivně přestřelil a balon se točil k pravé tyči, avšak zatočil se až moc a balon dopadl jen těsně vedle ní.
     
    42
    To už jsou ale opět u míče hosté. Dva fauly na Petrova během pár vteřin nezůstaly bez povšimnutí. Po prvním nechal rozhodčí výhodu, po druhém bude následovat standardní situace.
     
    41
    Ačkoliv hrají domácí pouze v deseti, tak v posledních minutách hostujícímu Krasnodaru docela zatápí, směrem kupředu jim deset hráčů bohatě stačí.
     
    40
    Míč se od rohového praporku snášel na hlavu Zaneva, avšak jako první se do vzduchu vyvěsil Dikan a balon vyboxoval.
     
    39
    Následně se do protiútoku po dohadech vydali domácí, kteří sice neskórovali, ale vybojovali alespoň rohový kop.
    38. Po střele Smolova zahrál ve vápně rukou Butko
     
    38
    Rychlá akce hostujícího celku, balon se svižně přenesl z jedné strany na druhou, kde už byl ve vápně volný Smolov. Tomu se do střely vložil Butko a míč vyrazil, jak se ale ukázalo, jasně zahrál rukou! Rozhodčí ale nepíská.
     
    36
    Domácí se taky na chvíli podívali do útoku, příliš dlouho se tam ale nezdrželi, jelikož jim byl odpískán útočný faul u postranní čáry, byl úplně zbytečný.
    34. Střela Smolova
     
    34
    Smolov se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, balonu se ale asi ujal vítr a odnesl ho vedle od brány, nebo jen prostě Smolov dal balonu moc rotace. Ať tak či tak, Geruse tato střela vystrašila a prověřila jeho pozornost.
     
    32
    Režie přenosu nám ještě nabídla záběr na zákrok Prudnikova, za který dostal červenou kartu. V samotném začátku roztržky totiž udeřil lehčím pohlavkem právě Gaziského, až poté se spolu "chytili".
     
    31
    Domácí se pokusili o rychlý protiútok, přihrávka na Čerenčikova ale byla až moc dlouhá, blíže k balonu měl hostující brankář Dikan.
     
    29
    Ari v souboji Čerenčikovem obdržel úder rukou od obličeje, byla z toho standardní situace. Na centr si naskočil Ari, avšak balon do brány nezakroutil, poslal jej kousek vedle tyče.
     
    28
    Achmedov se snažil probít se za míčem přes Ogudeho, ten se ale nepohnul ani o píď, nakonec byl Achmedovovi odpískán faul.
     
    27
    Jedním z hlavních rozehrávačů akcí je Smolov, který nyní připravil pozici pro Achmedova. Jemu ale střela z dálky nesedla a bránu zdaleka netrefil.
     
    26
    Do jedné z nich se dostal Idovu, ten ale šel sám proti několika obráncům, neměl sebemenší šanci. Pokoušel se sice o jejich překonání, nakonec se ale, jak se říká, posadil na zadek.
     
    25
    Jakmile se domácí fotbalisté dostanou k balonu a postupují kupředu, tak stadion propukne v obrovskou radost a žene své oblíbence za skórováním.
     
    24
    Hosté jsou opět u balonu na polovině domácích a snaží se kombinovat. Balon přenáší ze strany na stranu, avšak kupředu se jim s ním postupovat nedaří.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Artur Jędrzejczyk (FK Krasnodar), který na polovině hřiště šel do ošklivého skluzu proti protihráči, kterým byl Peev.
     
    21
    Jak se dalo očekávat, zkusili to vzduchem, ale centr směřujícího na Smolova si cestu k němu nenašel, Gerus si vyskočil a míč polapil.
     
    20
    Krasnodarští se pokouší o trvalejší setrvání na polovině domácího celku, ti se zatahují čím dál více, po zemi to tedy pravděpodobně nevyjde.
     
    19
    Ve vápně se dostal k hlavičce Petrov, ale nedokázal balon usměrnit, takže se snesl přímo do náruče brankáře Geruse.
     
    18
    Perm je při bránění nyní ještě poměrně dost aktivní, uvidíme ale, jak dlouho mu to vydrží.
     
    17
    Hosté se zkouší dostat do vápna po zemi, vzduchem, avšak ani jedna z těchto variant se jim zatím nepodařila. I tak jsou stále u míče.
     
    16
    Hosté jsou usazeni na polovině domácích, ti jsou zatažení velmi blízko k vápnu a brání, následně odkopávají získaný balon.
     
    15
    To nám to utkání tedy pěkně začíná! Domácí musí hrát od patnácté minutě v deseti, už takto byli považování za outsidera, budou to mít hodně těžké.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Jurij Gazinskij (FK Krasnodar).
    12. Prudnikov udeřil soupeře a po druhé žluté kartě byl vyloučen
     
    12
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Alexandr Prudnikov (FK Amkar Perm). Ten se dostal na kraji hřiště do konfliktu s protihráčem, rozhodčí mu následně udělil druhou žlutou kartu, což pro něj znamená konec v tomto utkání!
     
    11
    Hraje se za strany na stranu a rozhodně se v rukavičkách, domácí se musí bránit každému náznaku útoku Krasnodaru, jsou ve svých akcích velmi nebezpeční.
    9. Nafilmovaný pád Prudnikova byl ohodnocen žlutou kartou
     
    9
    Žlutou kartu dostává Alexandr Prudnikov (FK Amkar Perm).
     
    8
    Hosté jsou zatím jasně aktivnější a vytváří si mnohem více šancí. Jednu z nich měl nyní i Achmedov, ale bránu přestřelil.
     
    7
    Pereyrův průnik středem hřiště skončil až mimo vyhraničené území, dostal se sice do vápna, tam ale neumotal jen obránce, ale i sebe a o míč tak nějak spíše zakopl.
     
    5
    Smolov se rozběhl s balonem po pravé straně a snažil se jej odcentrovat do vápna, avšak obránce mu v tom zabránil. Z následného rohového kopu už se nic vážnějšího nestalo.
     
    4
    U míče jsou aktuálně hostující fotbalisté, kteří se snaží prodrat až k bráně, zatím se ale pohybují na polovině hřiště a rozmýšlí se, kudy povedou svou akci.
     
    4
    U míče jsou aktuálně hostující fotbalisté, kteří se snaží prodrat až k bráně, zatím se ale pohybují na polovině hřiště a rozmýšlí se, kudy povedou svou akci.
     
    3
    Další útočnou akci má za sebou také Krasnodar, Petrov však nenašel recept na obrnu domácího celku, a tak se musí společně se svými spoluhráči rychle vracet.
     
    2
    Ve vápně se odrazil balon k polskému fotbalistovi Golovi, ten ale promáchl, a tak se mu nepodařilo dostat balon do sítě.
     
    1
    Hned v úvodu utkání si oba celky vyzkoušely útočné akce, avšak ani jeden z nich nebyl úspěšný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání začne s malým zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Amkar Perm: Gerus – Gol, Čerenčikov, Butko, Bělorukov, Balanovič – Prudnikov, Peev, Idowu, Ogude – Zanev.
    Náhradníci: Chomič, Selichov – Arzumanjan, Džikija, Komolov, Kurzeněv, Šavajev, Uzochukwu, Zajcev, Salugin.

    FK Krasnodar: Dikan – Jędrzejczyk, R. Sigurðsson, Granqvist, Petrov – Achmedov, Gazinskij, Mamajev – Pereyra, Ari, Smolov.
    Náhradníci: Sinicyn – Laborde, Wánderson, Bystrov, Torbinskij, V. Kalešin..
     
    Krasnodar bude v tomto utkání favoritem, jedná se totiž o celek, který loni skončil na třetí pozici se ziskem 60 bodů, vybojoval si tak účast v předkolech EL. V přípravě ale dle výsledků na tyto výkony nenavázal, ačkoliv neměl zrovna nejslabší soupeře. Vše začalo prohrou 0:2 s rumunským Botosani, následovala prohra 2:3 s bulharským Ludogoretsem, třetí prohra 1:2 nastala po utkání s rakouským AC Wolfsberger. Poté přišla remíza 0:0 s rakouskou Austrií Vídeň, vše ukončila remíza 1:1 se silným španělským celkem Athl. Bilbao.
     
    FK Amkar Perm se v loňské sezoně umístil na 11. příčce se ziskem 32 bodů. Od přímého sestupu ho tak dělily pouhé 3 body, od baráže jen body dva, závěr sezony byl pro něj tedy šťastný. Perm se na sezonu připravoval pečlivě a ve všech zápasech se mu poměrně dařilo. V přípravě nejprve remizoval 1:1 s rumunským celkem CSMS Iaşi, poté deklasoval 5:0 maďarský Vasas, následovala výhra 3:1 nad ukrajinskou Zoryou a vše bylo zakončenou výhrou 2:1 nad maďarškým Mezokovesdem.
     
    Dobrý den, vítám vás u sledování online přenosu ze zápasu prvního kole nejvyšší ruské fotbalové ligy mezi celky FK Amkar Perm a FK Krasnodar. Start utkání je naplánován na 16 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Hála

    Branky: 84. Petrov

    Karty:   9. Prudnikov (AMP) – 13. Gazinskij (KRS), 22. Jędrzejczyk (KRS), 73. Laborde (KRS)   12. Prudnikov (AMP) – 71. Gazinskij (KRS)


    FK Amkar Perm: Gerus – Gol, Čerenčikov, Butko, Bělorukov (C), Balanovič (80. Komolov) – Prudnikov, Peev (63. Salugin), Idowu (90+1. Kurzeněv), Ogude – Zanev.
    Náhradníci: Chomič, Selichov – Arzumanjan, Džikija, Komolov, Kurzeněv, Šavajev, Uzochukwu, Zajcev, Salugin, Priďjuk.

    FK Krasnodar: Dikan – Jędrzejczyk (82. V. Kalešin), R. Sigurðsson, Granqvist (C), Petrov – Achmedov (60. Laborde), Gazinskij, Mamajev – Pereyra (76. Torbinskij), Ari, Smolov.
    Náhradníci: Sinicyn, Kavlinov – Laborde, Wánderson, Bystrov, Torbinskij, V. Kalešin, Batutin.
    bahis siteleri